9 van de meest schokkende videoadvertenties … en waarom ze werkten!

most-SHOCKING-video-ads

Schok is zo’n raar gevoel, het is een golf van sterke emoties, die een gênante fysieke reactie kan inhouden!

Is het niet gek om te denken dat een video dit soort reacties kan oproepen? Maar dat doen ze! Daarom gebruiken merken ze in hun campagnes.

Diep van binnen denk ik dat we allemaal graag geschokt werden door een videoadvertentie, het betekent dat we het met onze vrienden kunnen delen en zeggen: “Heb je dit gezien?”. Bespreek dan of je het leuk vindt of niet, het heeft hoe dan ook je aandacht!

Dus, laten we erin duiken! Hier zijn 9 van de meest SCHOKKENDE videoadvertenties… en waarom ze werkten!

1. Meest schokkende video van Save the Children

Ik kan deze video niet beter samenvatten dan de oproep tot actie aan het einde:

1-3.png

Deze videoadvertentie, die laat zien hoe het leven zou zijn voor een klein meisje genaamd Lily als Londen Syrië was, is misschien wel de meest tot nadenken stemmende video die ik ooit heb gezien.

Op het moment dat het werd uitgebracht, waren ‘second a day’-video’s erg populair op YouTube, en de regisseur, Martin Stirling, gebruikte dit in zijn voordeel bij het maken van de advertentie. Volgens Stirling wilde Save the Children “.”

Het zien van de verschrikkelijke gebeurtenissen die kindvluchtelingen elke dag doormaken, gepresenteerd via een medium dat gerelateerd is aan onze samenleving, is wat echt werkte voor deze schokkende videoadvertentie.

De advertentie kreeg viraal succes en werd steeds populairder 21 miljoen weergaven in de eerste 5 dagen. Het succes werd ook erkend door vele prijzen en de video werd de eerste non-profit videoadvertentie die werd uitgeroepen tot populairste advertentie van de maand op YouTube.

De video was zo succesvol dat het goede doel een vervolgvideo maakte:

De advertenties waren niet alleen een prestatie op het gebied van videomarketing, maar bereikten ook waarvoor ze waren ontworpen. Save the Children zag een 25% regelmatige giften voor de Syrische vluchtelingencrisis, en de liefdadigheidsinstelling zag ook een enorme piek in betrokkenheid via al haar sociale-mediakanalen.

2. Domme manieren om te sterven met de metro

Deze schattige, hilarische video maakt indruk met zijn schokkende boodschap aan het einde. Deze video is gemaakt door Metro Trains als een manier om contact te maken met de jongeren in Melbourne, Australië, die verstrooid en dwaas gedrag vertoonden rond treinen.

Metro Trains heeft hard gewerkt om de advertentie zo te laten lijken, nou ja, het was geen advertentie. En dat harde werk heeft zijn vruchten afgeworpen, want Dumb Ways to Die is nu de meest gedeelde openbare dienstaankondiging in de geschiedenis!

Bovendien is de video meer dan 100 miljoen keer bekeken, bereikte het nummer de Top 10 op de iTunes-hitlijst en, belangrijker nog, de advertentie resulteerde in een 21% vermindering van spoorwegongevallen en sterfgevallen.

3. Break the Cycle door Barnado’s

Deze schokkende videoadvertentie bevat scènes van kindermishandeling, misdaad en drugsgebruik. Het is hierdoor dat het over is gekomen 800 klachten aan de ASA (Advertising Standards Authority). De keiharde advertentie ontsnapte aan een verbod omdat de ASA tot de conclusie kwam dat het doel van de advertentie het gebruik van zulke sterke beelden rechtvaardigde.

Deze krachtige advertentie, die voor Barnardo’s de eerste onderneming in videomarketing was, is misschien wel de moeilijkste op de lijst om naar te kijken, maar het werkte omdat het de nodige bekendheid opriep voor een groot goed doel.

4. Heimkommen door Edeka

Deze kerstvideoadvertentie van de Duitse supermarkt Edeka verdeelde het publiek over de hele wereld. De video, die een oude man laat zien die doet alsof hij dood is, zodat zijn familie hem met Kerstmis kan bezoeken, deed sommige mensen snikken:

Schermopname 2017-04-20 om 12.15.18.png

Sommige mensen lachen:

Schermopname 2017-04-20 om 12.22.49.png

Schermopname 2017-04-19 om 17.27.03.png

Terwijl anderen verontwaardigd waren:

Ondanks de tegenstrijdige reacties, deed deze advertentie wat alle geweldige advertenties wilden doen: mensen aan het praten krijgen. Als gevolg hiervan is de video meer dan 55 miljoen keer bekeken op YouTube, wat de altijd verwachte kerstadvertenties van John Lewis en Sainsbury’s overtreft.

5. Het meisjeseffect: de klok tikt

Deze video van de Nike Foundation presenteert op een eenvoudige en gemakkelijk verteerbare manier de realiteit voor veel jonge meisjes die in armoede leven. De video combineert keiharde feiten met verontrustende beelden, zoals de volgende…

Schermopname 2017-04-18 om 14.46.31.png

Schermopname 2017-04-18 om 14.47.37.png

…om hun krachtige boodschap over te brengen. De video heeft vele prijzen gewonnen, zoals TED’s Top Ten Ads Worth Spreading. Het heeft echter ook tot controverse geleid omdat het alleen gericht was op het verbeteren van het welzijn van meisjes in armoede, niet van jongens. Toen hem hierover werd gevraagd, zei CEO Maria Eitel dit:

6. Handel naar CO2

Tot nu toe hebben we op deze lijst advertenties gezien waarin kindermishandeling, nepsterfgevallen en zelfs porno worden afgebeeld, maar het zal je misschien verbazen dat de advertentie die het dichtst in de buurt kwam van een verbod, er een was over klimaatverandering!

De video gebruikt een sprookjesachtig verhaal om de gevaren van klimaatverandering voor toekomstige generaties uit te leggen. Het gebruik van een bezorgd kijkend kind in de video lokte heftige reacties uit bij kijkers die klaagden bij de ASA. Maar de video was een van de weinige advertenties niet te worden uitgesloten van het overheidsinitiatief “Wet op CO2”.

Uiteindelijk zorgde deze advertentie voor meer publiciteit voor het CO2-initiatief en zette de kijkers aan het denken door te eindigen op de vraag: Is er een happy end?

7. #LikeAGirl

Deze video van Always begint luchtig genoeg. Een off-camera regisseur vraagt ​​acteurs om acties “Like a Girl” uit te voeren en vervolgens wordt hetzelfde gevraagd van jonge meisjes. Het is dan dat de shockfactor verschijnt: meisjes groeien op met het idee dat “Like a girl” een belediging is, en ze ontdekken dit meestal wanneer ze door de puberteit gaan – met andere woorden, wanneer ze zich het meest onzeker voelen.

Deze videoadvertentie verandert heel slim de perceptie van de uitdrukking “Like a girl” voor de acteurs in de advertentie en tegelijkertijd ook voor de kijkers. Dit tot nadenken stemmende idee zorgde voor verbluffende resultaten voor Altijd met de zin #Als een meisje wordt getweet 177.000 keer in de eerste drie maanden en de koopintentie neemt toe met 50%!

Dit laat zien dat je geen liefdadigheidsinstelling hoeft te zijn om een ​​video te maken met een schokkende boodschap. Met de juiste focus kan een schokkende advertentiecampagne wonderen verrichten voor de marketingstrategie van elk merk.

8. Chipotle: terug naar het begin

Deze video zal een snaar raken bij iedereen die belang heeft bij dierenwelzijn. De videoadvertentie maakt gebruik van viscerale beelden van dieren die vol met medicijnen worden gepompt en vervolgens in vierkanten vlees worden geperst voordat ze in vrachtwagens worden vervoerd, om de landbouwwereld een spiegel voor te houden.

De schokkende beelden vermengd met de beklijvende soundtrack zijn genoeg om je koude rillingen te bezorgen en daarom veroorzaakte de virale video een internationaal gesprek en leidde het zelfs tot de aankondiging van McDonald’s plannen om onmenselijke varkenskratten uit te faseren, slechts een dag nadat de video werd uitgezonden.

9. Santa vergeten van Alzheimer’s UK

Net als de Most Shocking Second a Day-video, neemt deze geanimeerde advertentie van Alzheimer’s UK een probleem aan dat meer aandacht nodig heeft en past het toe op een populair deel van onze cultuur () om het relevant te maken en mensen aan het praten te krijgen.

De video, verteld met een sprookjesachtige voice-over, trekt zeker aan de harten. Het gevoelige karakter van de video zorgde ervoor dat de ASA enkele klachten ontving van geschokte ouders die de advertentie schadelijk vonden voor kinderen. Omdat de advertentie echter pas na 19.30 uur werd uitgezonden (in een tijd waarin jonge kinderen waarschijnlijk niet kijken), ontdekte de ASA dat de video de Britse reclamecode niet overtrad.

De video van twee minuten bracht me genoeg om £ 5 te doneren zodra het klaar was, en toen was ik gedwongen om de video meteen daarna op mijn sociale-mediapagina’s te delen. Blijkbaar was ik niet de enige, zoals de campagne opriep £ 55.000 algemeen!

Laatste gedachten…

Het mooie van deze lijst met schokkende video’s is dat ze elk op hun eigen manier schokkend zijn. Sommige maken je aan het huilen, sommige maken je aan het lachen, sommige laten je gewoon stoppen en nadenken, en andere provoceren actie.

Om je mee te nemen in een emotionele achtbaan? Nee. Om je die video’s te laten zien KAN Maak een verschil. UW video kan het verschil maken. Je hebt alleen een geweldige verhaallijn, prachtige iconografie en een beetje shockfactor nodig. Neem vandaag nog contact op met een van onze vriendelijke accountmanagers om meer te praten over video en hoe het voor je merk kan werken!

0 Shares:
You May Also Like