9 tips om veilig online te blijven op Windows in 2022

In het digitale tijdperk van vandaag zijn we sterk afhankelijk van internet om dingen voor elkaar te krijgen. Naarmate de technologie vordert en meer mensen internet gebruiken, is het aantal cyberaanvallen toegenomen. U moet begrijpen dat uw persoonlijke gegevens mogelijk onderhevig zijn aan black-hack-schema’s die gericht zijn op het verhandelen van uw gegevens. Om die reden is het belangrijk ervoor te zorgen dat u effectieve strategieën voor online gegevensbeveiliging toepast. Als u op zoek bent naar veiligheid tijdens het surfen op internet op uw Windows-apparaat, bent u hier aan het juiste adres. Dit artikel belicht enkele van de beste online veiligheidspraktijken die u zal beschermen tegen datalekken. Lees verder om meer te weten te komen.

Maak sterke wachtwoorden

Soms hoeft u niet technisch onderlegd te zijn om uw online aanwezigheid te beschermen. Het enige dat u mogelijk hoeft te doen, is sterke wachtwoorden maken bij het instellen van een online account. Wanneer een wachtwoord sterk genoeg is, wordt het moeilijker voor brute force toegang tot uw gegevens.

Nogmaals, vermijd het gebruik van hetzelfde wachtwoord voor meerdere online accounts. Zorg altijd voor een uniek wachtwoord voor elk account om uw financiële en persoonlijke gegevens beter te beschermen tegen hackers.

Als u het een uitdaging vindt om elk wachtwoord te onthouden, kunt u overwegen uw wachtwoorden op een stuk papier te schrijven zodat u er in de toekomst gemakkelijker toegang toe heeft. Daarnaast zijn er verschillende offline tools voor het beheren van wachtwoorden die u in uw voordeel kunt gebruiken.

Investeer in een gerenommeerd Virtual Private Network (VPN)

Het gebruik van een betrouwbare VPN is een van de beste manieren om uw online aanwezigheid te beveiligen. Dit is met name het geval bij gebruik van een openbaar netwerk. VPN’s zijn ontworpen om uw internetverbinding via privéservers te leiden.

De VPN versleutelt uw informatie en beveiligt de koppeling tussen uw apparaat en de internetserver. Op deze manier kan niemand de gegevens of informatie die u deelt, screenen of openen.

Bij gebruik van een VPN blijft je online identiteit anoniem. Dit betekent dat de black hat-hackers niet gemakkelijk toegang hebben tot uw persoonlijke gegevens. Als je op zoek bent naar een betrouwbare VPN, kijk dan hier free VPN voor firestick.

Verbinding maken met een beveiligd netwerk

Voordat u verbinding maakt met een Wi-Fi-netwerk, moet u er altijd voor zorgen dat het netwerk veilig en beveiligd is met een sterk wachtwoord. Uw kantoor- en thuisnetwerken zijn hoogstwaarschijnlijk goed beveiligd. De meeste openbare wifi-netwerken, zoals die ooit beschikbaar waren op luchthavens, coffeeshops en andere openbare plaatsen, zijn echter meestal onveilig. Met andere woorden, de meeste zijn niet beveiligd met een wachtwoord.

Om cyberaanvallen te voorkomen, wordt het ten zeerste aanbevolen om alleen beveiligde netwerken te gebruiken. De enige veilige manier om een ​​openbaar netwerk te gebruiken is via een gerenommeerd Virtual Private Network (VPN). De VPN leidt uw online verkeer om via een beveiligde tunnel en verbergt al uw digitale voetafdruk voor bedrijven en ISP’s die u volgen.

Klik verstandig

Onzorgvuldig klikken kan leiden tot een aantal beveiligingsproblemen. Elke website die om uw creditcardgegevens, persoonlijke gegevens of bankrekeninggegevens vraagt ​​wanneer dit niet nodig is, moet worden vermeden.

In dezelfde geest moet u sites vermijden die u onnodig willen ‘verifiëren’. Anderen sturen je e-mails waarin staat dat je een loterij hebt gewonnen. Deze sites zijn helemaal niet te vertrouwen.

Dit zijn oude trucs die door black hat-hackers worden gebruikt om cybercriminaliteit te plegen. Het is de bedoeling dat u op de kwaadaardige links klikt die hen toegang geven tot uw persoonlijke gegevens.

Bewaar altijd uw Windows- en apps-updates

We stellen het updaten van onze Windows-software en -apps vaak uit en dit kan een negatieve invloed hebben op onze online veiligheid. Hackers zijn altijd op zoek naar bugs om uit te buiten in verouderde Windows-versies.

Om die reden is het belangrijk dat je je besturingssysteem en apps up-to-date houdt. Dit komt omdat Microsoft altijd nieuwe versies van zijn besturingssysteem uitbrengt met vaste bugs. Het updaten van uw software betekent in feite dat u over de meest up-to-date beveiligingsprotocollen beschikt.

Om uw Windows-software bij te werken, gaat u naar de website van Microsoft, koopt u de vereiste licentie, downloadt u de nieuwste versie van de software en installeert u deze op uw apparaat.

Alleen beperkte gegevens online delen

Het is van vitaal belang om uw persoonlijke gegevens privé te houden en te beschermen tegen de online gemeenschap. Wees voorzichtig met de informatie die u deelt via online platforms. Vermijd het delen van persoonlijke informatie met vreemden.

Als u uw professionele informatie deelt, zorg er dan voor dat u zich aan slechts een korte professionele achtergrond houdt en niets meer. Met andere woorden, deel alleen wat nodig is voor de functie. Iedereen na jou kan profiteren van persoonlijke informatie die je online hebt gedeeld, en je wilt niet in die val trappen.

Investeer in betrouwbare antivirusbescherming

Het installeren van een antivirusprogramma op uw apparaat draagt ​​bij aan uw online veiligheid. Een antivirusprogramma helpt bij het detecteren van de veiligheid van sites waarmee u communiceert.

Er zijn duizenden betrouwbare antivirussoftware op de markt. De meest populaire antivirussoftware omvat Quick Heal, McAfee, Microsoft Defender en Avast. Download en installeer een van deze softwareprogramma’s om uw apparaat te behouden free van virussen.

U moet echter begrijpen dat het installeren van de software alleen niet voldoende is. U moet het blijven bijwerken voor optimale prestaties. Het updaten van de antivirus zorgt ervoor dat uw gegevens goed beschermd zijn.

Gebruik alleen veilige en vertrouwde sites

Niet alle websites zijn veilig om uw informatie mee te delen. Zorg er altijd voor dat de sites waarmee u communiceert veilig en vertrouwd zijn. Dit geldt zowel voor downloads, aankopen als sites voor het delen van informatie.

Een van de gemakkelijkste manieren om te controleren of een site veilig is, is door te controleren op een hangslotpictogram in de adresbalk van de browser. De aanwezigheid van het hangslot is een indicatie dat het verkeer tussen uw apparaat en de website versleuteld is.

Een andere manier om ervoor te zorgen dat een site betrouwbaar is, is door te controleren of het adres begint met “HTTPS” en niet met “HTTP”. Zorg er bovendien voor dat u de algemene voorwaarden van de site en de app leest voordat u downloadt

Implementeer 2-Factor of Multi-Factor Authenticatie

Hoewel 2-factor- of multi-factor-authenticatie misschien een langdurig proces lijkt, gaat het een lange weg om ongeautoriseerde derden op afstand te houden. Het houdt u beschermd door elke keer dat u of iemand probeert in te loggen om aanvullende informatie te vragen.

In de meeste gevallen stuurt de site een code naar uw telefoon, die u vervolgens moet bevestigen om toegang te krijgen tot het account. Dit betekent dat zelfs wanneer iemand uw wachtwoord krijgt, deze geen toegang heeft tot uw account zonder toegang tot uw telefoon.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like