8 Beste MP4-speler voor Mac-gebruikers

Find the best MP4 Player for Mac users

Hoewel QuickTime de meest elementaire multimediabehoeften van Mac-gebruikers dekt, biedt het een vrij beperkte ondersteuning voor videoformaten. Er kunnen zelfs problemen zijn met het afspelen van MP4-bestanden. Als je meer wilt dan een standaardspeler, moet je op zoek naar een app van derden. Tegenwoordig zijn er een overvloed aan opties die met elkaar concurreren, maar welke is de beste? In dit artikel hebben we een lijst samengesteld met de beste MP4-spelers voor Mac, met de nadruk op hun voor- en nadelen. Blijf lezen!

Laten we de beste MP4-speler voor Mac-gebruikers vinden

De beste videospeler moet een geweldige functieset hebben, een breed scala aan formaten ondersteunen en een aantrekkelijke en intuïtieve interface hebben. Laten we dus zonder verder oponthoud 8 videospelers voor Mac bekijken.

Toepassing 1:Elmedia-speler

De eerste op onze lijst is Elmedia Player, een krachtige MP4-videospeler Mac die de meeste videoformaten ondersteunt en wordt geleverd met veel aanpasbare opties. Met Elmedia kunt u MP4, MOV, MKV, FLV en andere formaten openen. Bovendien zijn er geen extra codecs of plug-ins nodig.

Elmedia Player is beschikbaar in twee versies: free versie en PRO-versie met meer geavanceerde functionaliteit. Het beschikt over gepersonaliseerde afspeelbediening en maakt het streamen van bestanden van uw Mac-computer naar AirPlay, Chromecast en andere DLNA-apparaten mogelijk. Deze indrukwekkende videospeler valt op door zijn geweldige reeks functies, gemakkelijk te navigeren gebruikersinterface, lijst met ondersteunde formaten en betrouwbaarheid.

Zo gebruikt u de Elmedia Mac MP4-speler:

Stap 1: Download en installeer Elmedia Player op Mac.

Stap 2: Zoek de video die u wilt afspelen.

Stap 3: Sleep het bestand rechtstreeks naar het venster of naar het Elmedia-pictogram op de taakbalk. U kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Openen met > Elmedia selecteren.

Stap 4: Dat is alles. Veel kijk plezier.

Voordelen:

Verwerkt een verscheidenheid aan media-indelingen Aanpasbare afspeelopties Verdubbelt als een streaming-app die uw video kan casten Verbeterde audio- en videoconfiguratie

nadelen:

Voor meer geavanceerde functies moet u upgraden naar de Pro-versie.

Toepassing 2:VLC Media Speler

Als het gaat om de beste MP4-speler Mac, kunnen we niet anders dan een VLC-speler aan de lijst toevoegen. Het is free, open-source en platformonafhankelijke software waarvoor geen installatie van codecs vereist is. Het programma kan een breed scala aan formaten aan en beschikt over functies zoals aanpasbare afspeelsnelheden, audio- en videofilters.

Voordelen:

Bevat geen advertenties Compatibel met alle platforms Speelt de meeste mediabestanden af, inclusief dvd’s Geavanceerde instellingen voor perfecte aanpassing

nadelen:

Het programma kan moeilijk te navigeren zijn.

toepassing 3:QuickTime-speler

QuickTime-speler is een standaardspeler van Apple en is al opgenomen in macOS. Het is free en waarschijnlijk de meest gebruikte videospeler door Mac-gebruikers vanwege de toegankelijkheid. Deze speler is bedoeld voor het afspelen van door Apple gemaakte formaten (QT en MOV), maar daar houdt de lijst met ondersteunde formaten en programmamogelijkheden niet op.

Het programma kan ook andere video- en audioformaten afspelen, zoals MP3, AVI, MPEG en meer. Om bepaalde video’s/audio’s af te spelen, moet u mogelijk extra codecs installeren. Bovendien dient de QuickTime-speler als schermrecorder. Hiermee kunnen Mac-gebruikers clips bewerken.

Voordelen:

Het is volledig compatibel met macOS omdat het voorgeïnstalleerd is Biedt mogelijkheden voor schermopname Maakt het mogelijk om video’s te bewerken

nadelen:

Het aantal ondersteunde audio- en videoformaten is beperkt.

Toepassing 4:5K-speler

5KPlayer is een multifunctionele oplossing die een muziekspeler, AirPlay-mediastreamer en UHD-videospeler combineert. Het is compatibel met verschillende bestandsindelingen, gaat perfect om met video’s met een hoge resolutie en kan ook video afspelen in 4K, 5K, 1080p. Bovendien kunt u ook video’s downloaden van tal van videohostingservices en audio en video draadloos streamen via AirPlay en DLNA.

Voordelen:

Functies streaming Verdubbelt als een online video-downloader Verwerkt alle belangrijke video-/audioformaten Ondersteunt het afspelen van 5K-video

nadelen:

Er zijn advertenties in de interface van de speler.

Toepassing 5:Miro

Miro is een open-source en free MP4-videospeler voor Mac-apparaten. Met deze speler kun je bijna elk muziek- en videoformaat afspelen. Bovendien kunt u met Miro eenvoudig multimediabestanden op uw computers delen als er meer dan één Miro op hetzelfde lokale netwerk draait. Naast het afspelen van video’s, maakt de app het mogelijk ze te converteren naar MP4 en voor iPhones, iPads, Android-apparaten. Eigenlijk kan Miro worden omschreven als een eenvoudige manier om te downloaden, video’s te bekijken en naar muziek te luisteren.

Voordelen:

Mediabestanden delen via het wifi-netwerk Volledig free
Cross-platform Kan worden gebruikt als video-omzetter

Toepassing 6:Cisdem-videospeler

Dit is een free mp4-speler voor Mac. Cisdem Video Player is een mediaspeler die de meeste bestandsindelingen en resoluties volledig ondersteunt, variërend van 5K tot Full HD 1080P. Extra codecs en plug-ins zijn niet vereist. Het biedt videoweergave van hoge kwaliteit zonder vertraging en bevat geen advertenties. Cisdem Video Player is gebruiksvriendelijk, biedt volledige controle-opties voor het afspelen, stelt u in staat om externe ondertitels toe te voegen en screenshots te maken.

Cisdem Video Player heeft ook een Pro-versie met meer functies. Na de upgrade krijg je conversie-opties om mediabestanden naar de gewenste formaten te kunnen converteren om video’s op verschillende apparaten af ​​te spelen.

Voordelen:

Er zijn geen codecs of andere plug-ins vereist Eenvoudig te gebruiken en lichtgewicht Ondersteuning voor een breed scala aan formaten

nadelen:

Extra functies zoals de video-omzetter zijn alleen beschikbaar in de premium-versie van de app.

Toepassing 7:GOM Media

Voortzetting van de lijst met MP4-spelers, laten we eens kijken naar GOM Media Player. Een Zijn free en open-source applicatie, het wordt geleverd met de ondersteuning van talrijke bestandsformaten zoals MP4, MPG, MKV, FLV, AVI en meer. Als je wat extra functies wilt, is er GOM Player Plus die afspeelopties biedt zoals ondertitelsynchronisatie, schermopname, enz. Alle functies komen beschikbaar na aankoop.

Voordelen:

Heeft een eenvoudige en overzichtelijke interface Uitstekende ondersteuning voor een reeks formaten Speel UHD-video’s soepel af

nadelen:

Free versie bevat advertenties.

Toepassing 8:Speler DivX

DivX Player is een desktop MP4-speler met veel extra tools om videobestanden op Mac af te spelen. De software biedt ondersteuning voor populaire bestandsindelingen (MKV, MP4, DIVX, AVI en nog veel meer) samen met geavanceerde afspeelfuncties. Op deze manier kunt u elke video die u aan het bekijken bent probleemloos terug- of vooruitspoelen.free.

Met de speler kunt u video’s, foto’s en audiobestanden streamen naar DLNA-compatibele apparaten zoals smart-tv’s, Xbox, enz. Hoewel DivX Player beschikbaar is als een free versie, kunt u ook upgraden naar de Pro-versie en premiumfuncties krijgen, zoals het afspelen van video’s vanuit de cloud. Een eenvoudige en intuïtieve interface zal onervaren Mac-gebruikers niet verwarren.

Voordelen:

Wordt geleverd met geavanceerde afspeelopties Hiermee kunt u het scherm casten Biedt conversiefuncties

nadelen:

Upgraden voor premiumfuncties kost geld.

Hoe kies je de beste mp4-speler Mac?

MP4 staat voor MPEG-4 Part 14 en is een van de meest voorkomende formaten. Het is een digitaal mediaformaat dat voornamelijk wordt gebruikt voor het opslaan van video en audio. Het kan echter ook worden gebruikt om andere gegevens op te slaan, zoals ondertitels en stilstaande beelden. Om MP4-video’s af te spelen, heb je een betrouwbare speler nodig. Zorg er bij het kiezen voor dat het verschillende bestandsindelingen ondersteunt, volledig compatibel is met de nieuwste macOS-versies en aanpasbare afspeelopties biedt. En ten slotte moet de MP4-speler voor Mac gemakkelijk te gebruiken zijn om mee te communiceren.

Conclusie

Zoals je kunt zien, is er echt een geweldige keuze als het gaat om de beste videospelerdownload voor Mac. En met de hierboven genoemde oplossingen kunt u al uw video’s soepel afspelen. Kies dus de speler die je leuk vindt en geniet van het kijken naar je favoriete films.

FAQ

Er zijn tal van speciale spelers om je te helpen bij het afspelen van MP4-video’s op Mac. Dus, zodra je de juiste hebt gekozen die aan je behoeften voldoet, installeer je deze op je Mac en begin je met het bekijken van je favoriete video’s.

U kunt kiezen voor een van de apps van derden die hierboven in het artikel worden vermeld. Er zijn veel opties om uit te kiezen. Elmedia Player of VLC media player zijn bijvoorbeeld goede opties.

Als QuickTime Player geen MP4-video’s afspeelt, kun je kiezen voor een krachtigere videospeler die codecs ondersteunt of je video converteren naar een afspeelbaar formaat.

QuickTime ondersteunt MPEG-4, inclusief de MP4- en M4V-formaten. Soms kan QuickTime echter geen MP4-bestanden afspelen omdat sommige MP4-codecs in de speler ontbreken.

0 Shares:
You May Also Like