8 Beste gratis videobewerkingssoftware voor 2022 (waarom zijn ze belangrijk)

Van een professionele zakelijke omgeving tot een reünie van vrienden, alles gebeurt nu online. Dit heeft ertoe geleid dat veel bedrijven online zijn verschoven. Merken doen er alles aan om hun online aanwezigheid te markeren, en deze trend heeft de vraag naar effectieve contentmarketing aangewakkerd. Alle vormen van sociale en digitale media worden gebruikt als platforms om het aanbod en de identiteit van een merk te laten zien. Met inhoud in verschillende vormen die krachtig wordt gemaakt en verspreid, is video-inhoud de koning geworden. Alleen al op YouTube worden elke dag miljarden video’s geplaatst. Ook de feeds van Instagram, Facebook, Twitter, etc. worden gedomineerd door video’s in verschillende formaten.

Het publiek straalt meer dan ooit liefde uit voor en acceptatie van videocontent. Om aan de markt en deze massale vraag te voldoen, realiseren bedrijven zich het belang van hoogwaardige inhoud en brengen ze tools in zoals: videobewerkingssoftware om kwalitatief hoogstaande resultaten te produceren.

Het belang van videobewerkingssoftware

Zoals reeds opgemerkt, is video tegenwoordig de meest geprefereerde vorm van media geworden. Het is essentieel om onbewerkte video’s te polijsten om ze presentabel te maken voor wereldwijde consumptie. De uiteindelijke video is het resultaat van meerdere verwerkingslagen die erin zitten. Er wordt over een video gebrainstormd, geconceptualiseerd, opgenomen, bewerkt en vervolgens waard om te worden geüpload op sociale-mediakanalen.

De verschillende videobewerkingssoftware is van groot belang omdat ze verschillende doelen dienen en meerdere voordelen hebben, zoals:

Ze helpen bij het produceren van video’s van topkwaliteit Gratis software biedt een kosteneffectieve methode om hoogwaardige inhoud te produceren Helpt bij het inkorten, rangschikken en herschikken en bewerken van de video’s Helpt bij het duidelijk overbrengen van onze berichten post-productieprocessen

Gratis videobewerkingssoftware voor Windows 10

Hier hebben we enkele van de beste gratis videobewerkingssoftware zonder watermerk voor uw pc vermeld die videobewerking eenvoudiger maakt.

InVideo

InVideo is een gratis video-editor die online beschikbaar is. Het is een intuïtieve tool waarmee je direct video’s van professionele kwaliteit kunt maken. Het is vrij veelzijdig, met meerdere opties voor het produceren van verbluffende video’s voor verschillende gebruikssituaties. Animatie, samenwerking, 3D-videobewerking, slepen en neerzetten, audiotools, een uitgebreide mediabibliotheek en merkoverlay zijn enkele van de functies.

Het is een eenvoudig videobewerkingsplatform waarmee u uw video ook rechtstreeks op sociale mediaplatforms kunt delen. Maak gebruik van al zijn premium en slimme functies en maak video’s waarmee u zich onderscheidt.

open schot

Het is open source software die gratis verkrijgbaar is. Deze software ondersteunt meerdere besturingssystemen zoals macOS, Windows en Linux. Voor het snel bewerken van video’s van premium kwaliteit biedt Openshot een gebruiksvriendelijke en gebruiksvriendelijke interface. De video-editors in uw organisatie zullen het een goede optie vinden. Je kunt video’s maken die op alle kanalen kunnen worden gepromoot, omdat ze geen ingebouwd watermerk hebben.

Apple iMovie

Alle macOS- en iOS-apparaten hebben Apple iMovie als ingebouwde software. Gebruikers kunnen profiteren van deze tool omdat het de bewerking van een verscheidenheid aan video’s mogelijk maakt. Het biedt veel interessante thema’s en achtergronden die vooraf in de software zijn geïnstalleerd. Met iMovie kun je verbazingwekkende soorten output produceren, omdat het ook HD- en 4K-resolutievideo’s ondersteunt.

Adobe Premiere Rush

In deze steeds veranderende wereld moet uw bedrijf het tempo opvoeren en slimmere manieren aannemen om te functioneren om nieuwe toppen te bereiken. Adobe Premiere Rush is software waarmee u kunt inspelen op trends en een markt die voortdurend in beweging is. Er zijn geen beperkingen op apparaten; je kunt overal werken. Met Rush kun je ook video’s met je smartphone bewerken als je weinig tijd hebt.

Lichtwerken

Als je een nieuw bedrijf begint en je bewust bent van de nieuwe golf van videomarketing, moet je de voordelen van Lightworks benutten. Het heeft een hele reeks bewerkingsfuncties die u kunt leren terwijl u de software gebruikt. De toevoeging van teksten, titels, effecten, overgangen, kleurcorrectie, bewerking van meerdere camera’s, premium trimmen voor snelle, nauwkeurige bewerking, ondersteuning voor grootformaat, enz., zijn enkele van de softwarefuncties. Zodra de video is gemaakt op Lightworks, kan deze direct worden geëxporteerd naar YouTube.

VSDC-video-editor

Verschillende soorten bedrijven kunnen deze videobewerkingstool gebruiken om video’s van verschillende complexiteit te maken. VSDC is een gratis tool met een breed scala aan bewerkingsfuncties zoals trendy video-effecten, filters, overgangen, chroma key-tool, enz. Het is een zeer compatibele tool en ondersteunt alle populaire video- en audioformaten.

Deze tool ondersteunt ook vrij primitieve desktops, wat een bijkomend voordeel is voor gebruikers met een ouder systeem. Met deze VSDC-software kunt u realtime voice-overs aan uw video’s toevoegen om ze effectiever te maken.

Blender

Online gamen is een behoorlijke trend geworden, met veel livestreamingkanalen, tutorials, enz., beschikbaar op YouTube en andere platforms. Blender is een vrij bekende tool die gratis verkrijgbaar is en geschikt is voor het maken van dergelijke gamevideo’s. Het kan 3D-pijplijnen verwerken en heeft een heleboel functies die geavanceerd genoeg zijn om te passen bij de sfeer van de video’s van de YouTube-gamingkanalen.

De functies omvatten weergave, bewegingsregistratie, animatie, simulatie, modellering, enz.

Met slechts een paar dagen besteed aan het verkennen van de tool, kunt u expertise opdoen. Professionals vinden deze gratis online tool erg handig om video’s van topkwaliteit te bewerken.

Corel

Corel is ook bekend als Corel Video Studio Pro 2020. Het is een geschikte keuze voor het bewerken van al uw bedrijfsgerelateerde video’s. Deze hoofdbewerkingssoftware bevat verschillende geavanceerde bewerkingsopties die de eerste maand gratis worden geprobeerd. Om van meer voordelen te genieten, zou u een extra abonnement op betalingscycli moeten overwegen. Stop-animatie, kleurcorrectie, groen scherm, bewerking van meerdere camera’s, bewegingsregistratie, enz. zijn enkele premiumfuncties die Corel biedt.

Het doel van een video is om kijkers te entertainen of informatie te verstrekken, of soms beide. Je moet elke video bewerken op een manier die de kijker vasthoudt en overtuigt. De lijst met videobewerkingssoftware die hierboven wordt vermeld, helpt je video’s te maken die niet alleen professioneel zijn, maar ook dienen om het woord te voeren voor je merk.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like