7 verkooptrainingsvideo’s die de manier waarop u verkoopt zullen veranderen

Video is een geweldige manier om toe te voegen aan uw verkooptrainingsprogramma’s.

Maar geloof ons niet zomaar op ons woord!

We hebben 7 verkooptrainingsvideo’s samengesteld die je enthousiast maken, klaar om af te sluiten, en wie weet veranderen ze zelfs de manier waarop je verkoopt…

1. Begin met waarom

Deze video is een oldie, maar een goodie!

En het is een voor alle verkopers.

Deze video lanceerde Simon Sinek eigenlijk in een carrière als bestsellerauteur en motiverende spreker. Kort na deze TED Talk publiceerde hij een immens populair boek met dezelfde naam.

Dus, hoe kan het bekijken van deze video de manier waarop je verkoopt veranderen?

Welnu, zoals Sinek uitlegt, verkopen de meeste mensen hun product door de vragen ‘wat’ en ‘hoe’ te beantwoorden.

Maar leiders in hun branche – Sinek gebruikt Apple als voorbeeld – geven ook een ‘waarom’. Apple zegt niet alleen:

In plaats daarvan richten ze zich op hun identiteit als een innovatief merk dat voortdurend de status-quo doorbreekt.

heeft alles te maken met het veranderen van je perspectief wanneer je met prospects praat. In plaats van te verkopen aan mensen waarvan u denkt dat ze uw product nodig hebben, moet u op jacht gaan naar degenen die geloven in wat u gelooft.

Ondanks de leeftijd van deze video, houdt dit idee vandaag de dag nog steeds stand. Volgens het Consumer Culture Report van 5WPR, 83% van de millennials wil dat bedrijven zich aansluiten bij hun waarden.

2. Grit: de kracht van passie en doorzettingsvermogen

Hoewel het niet direct over de kunst van het verkopen gaat, kunnen verkopers veel leren van deze korte video.

In iets meer dan 5 minuten breekt Angela Lee Duckworth alles af wat de samenleving aan succes koppelt en zet het op zijn kop. Tijdens haar studie legt ze uit dat succes niet gaat over hoe slim je bent, hoe knap je bent of zelfs maar je economische achtergrond. het gaat erom hoe je bent.

Duckworth, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Pennsylvania, heeft ontdekt dat grit () een van de sterkste betekenaars van succes is.

En ze ontdekte dit door schoolkinderen, militaire cadetten en ja, zelfs verkopers te bestuderen.

Dus als je ooit het gevoel hebt dat je moeite hebt om een ​​deal te sluiten of dat iemand meer omzet maakt dan jij, zet je voet dan op de hielen en gebruik je moed om door te gaan!

3. In plaats daarvan stoppen met koud bellen en slim bellen?

Niemand houdt van ongevraagd bellen – niet de persoon die belt, en zeker niet de persoon aan de ontvangende kant.

In dit interview legt Art Sobczak, oprichter en CEO van Business By Phone en de auteur van Smart Calling, uit dat cold calling niet zomaar doodgaat, . Slim bellen, zegt hij, is de manier om te verkopen.

Dus wat is slim bellen?

Art legt uit dat slim bellen het proces is waarbij informatie wordt verkregen over telefoontjes van potentiële klanten en die informatie vervolgens wordt gebruikt om de aandacht van mensen te trekken binnen de eerste 10 seconden van uw gesprek.

Dit zal de kwaliteit van uw gesprekken verbeteren en u helpen om succes te behalen. Art geeft ook enkele grondige voorbeelden die van toepassing kunnen zijn op uw volgende telefoontje – absoluut een interessant horloge!

4. Het belangrijkste wat verkopers zouden moeten doen

Heb je maar 2 minuten?

Dit is het filmpje voor jou.

Jill Konrath is een populaire verkoopstrateeg en auteur van verschillende verkoopboeken. Haar YouTube-kanaal staat vol met handige video’s voor verkopers, of je nu wat inspiratie nodig hebt of op zoek bent naar een nieuwe strategie om uit te proberen.

Deze video bevat een gouden nugget-advies van Jill:

Vaak hebben we het gevoel dat we moeten multitasken om het meeste uit onze dagen te halen. Maar door te vertragen en je volledige aandacht te schenken aan één taak, of één prospect, zou je kunnen helpen om je doelen beter en in sommige gevallen sneller te bereiken.

5. 6 Wetenschappelijk bewezen stappen om een ​​verstandhouding op te bouwen met iedereen in de verkoop

Marc Wayshak is de auteur van meerdere bestverkochte boeken over verkoop en leiderschap, en zijn YouTube-kanaal heeft tienduizenden abonnees.

In deze rechttoe rechtaan video deelt Wayshak 6 verschillende manieren uit waarop u een band met uw prospects kunt opbouwen.

Hij behandelt interessante tips zoals het vocaal afstemmen van uw prospects. Als u bijvoorbeeld met een stil persoon praat, kan het verlagen van uw toon hen helpen u te zien als ” in tegenstelling tot een luide en enge verkoper bij wie ze gewoon weg willen zijn!

Alle tips in deze video zijn divers, interessant en helpen je echt om ” te verbinden met nieuwe prospects.

6. 3 eenvoudige stappen om een ​​verkoopdeal te sluiten

Deze video van Ryan Stewman, president en CEO van Break Free Academy, gaat terug naar de basis met enkele geweldige tips.

Een van de belangrijkste dingen die Stewman hier aanhaalt, is het belang van luisteren. Veel verkopers staan ​​te popelen om eventuele stiltes in een gesprek te sluiten met meer informatie, zodat ze prospects nooit de tijd geven om na te denken en vragen te beantwoorden. Of misschien zelfs vragen stellen die ze hebben.

Zoals Stewman het zegt: ”.

Deze video gaat over het leren omgaan met stilte – iets dat voor de meeste verkopers een beetje vreemd kan aanvoelen!

7. Klanten zeggen: ‘Ik bel je terug…’ En jij zegt: ‘…’

Dan Lok staat online bekend als de ”. Hij heeft een netwerk van miljoenenbedrijven gecreëerd en zijn YouTube-kanaal is erg populair onder verkopers, met bijna 3 miljoen abonnees – dus zijn advies is het beluisteren waard!

Alle verkopers worden op een bepaald moment geconfronteerd met bezwaren en deze video laat zien hoe ze met die situaties moeten omgaan.

In deze video schetst Dan een situatie waar alle verkopers mee te maken hebben: bezwaar. Hij gaat dieper in op het moment waarop een klant zegt ” en geeft zeer eenvoudige, gemakkelijk toepasbare oplossingen die deze situaties kunnen omdraaien en resulteren in een verkoop ter plaatse.

Laatste gedachten

Verkoop is een branche die altijd in beweging is, dus het is belangrijk om voortdurend inhoud te bekijken, lezen en consumeren die u geïnspireerd en gemotiveerd houdt om meer klanten binnen te halen!

Geïnteresseerd in het maken van uw eigen verkooptrainingsvideo? Klik hier voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like