7 van de beste Instagramverhalen-videoadvertenties aller tijden

Instagram Stories video ads

Toen Instagram in 2016 het idee van Snapchat kopieerde om verdwijnende inhoud te delen, had niemand de populariteit van kortstondige inhoud die 24 uur aanhoudt, voorspeld. In slechts drie jaar tijd zijn Instagram Stories een van de meest boeiende formats geworden: vandaag gebruiken 500 miljoen mensen Instagram Stories elke dag en 50% van de bedrijven maakt minstens één verhaal per maand.

Met de enorme populariteit van kortstondige inhoud, kondigde het platform in 2017 Instagram Stories-advertenties aan. Verhaaladvertenties verschijnen tussen andere organische inhoud binnen het formaat, waardoor advertenties ideaal zijn voor elke marketingcampagne. Grote merken zoals , , en gebruiken Instagram Stories-advertenties om hun potentiële klanten te bereiken en hen aan te moedigen actie te ondernemen. Vandaag is 96% van de ondervraagde Amerikaanse marketeers van plan om de komende 6 maanden Stories-advertenties te blijven gebruiken.

Als je het lawaai wilt doorbreken en geld wilt verdienen op Instagram, is het belangrijk om een ​​betrokken publiek aan te trekken, dus het gebruik van Instagram Stories-advertenties is een must. Om betere resultaten te behalen, kunt u overwegen om Instagram Stories-videoadvertenties terwijl video explodeert op sociale media.

Om je volgende advertentiecampagne te inspireren, zijn hier 7 van de beste Instagram Stories-videoadvertenties aller tijden (vanuit ons oogpunt).

7 geweldige Instagram Stories-videoadvertenties

Pepe Jeans

Pepe Jeans is een Brits denim en casual jeans merk dat veel fans over de hele wereld heeft. Met een focus op internationale expansie richtte het bedrijf zich op mannen en vrouwen in de leeftijd van 18-30 uit Frankrijk en Portugal. Pepe Jeans nodigde haar merkambassadeur Dua Lipa uit en creëerde een videoadvertentie die past in een mobiele omgeving.

Met de beroemde zangeres Dua Lipa als marketinggezicht trekt het bedrijf de aandacht van het potentiële publiek. Aangezien 92% van de klanten een influencer meer vertrouwen dan een advertentie of traditionele aanbeveling van beroemdheden, is Dua Lipa een slimme keuze. Social media influencers vergroten niet alleen de loyaliteit en het vertrouwen van het merk, maar ze beïnvloeden ook de meningen en beslissingen van mensen.

Pepe Jeans instagram advertentie

De zwart-witcampagne voelde “als een heel natuurlijke samenwerking”, dus het leverde prachtige resultaten op. De campagne liep van 1 maart tot 14 april 2019 en bereikte 5 miljoen mensen en 471.000 videoweergaven. Bovendien behaalde het bedrijf een toename van 5 punten in campagnebewustzijn en merkbekendheid.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Houd bij het werken aan je Instagram Stories-videoadvertentie rekening met je doelgroep en pas je video aan hun behoeften en wensen aan.

Made.com

Made.com is een meubelontwerpbedrijf dat zich ten doel stelt om voor iedereen high-end lifestyle-design te bieden tegen een redelijke prijs. Om op te vallen tijdens het kerstinkopenseizoen, heeft Made.com besloten om Instagram Stories-videoadvertenties te maken om de winteruitverkoop te promoten.

Het bedrijf richt zich op makers en ontwerpers, dus het is geen wonder dat de marketeers van Made.com wedden op een minimalistische lay-out, een van de grafische ontwerptrends, om de aandacht van zijn doelgroep te trekken. Het bedrijf animeert ook aanbevolen producten, zodat het publiek geïntrigeerd en geamuseerd blijft. Het helpt niet alleen om de focus op het aanbod te houden, maar het duwt gebruikers ook in de goede richting om op de link te klikken.

madedotcom instagram advertentie

Marion Bruniax, een senior betaalde sociale manager bij Made.com, beweert dat het bedrijf geweldige resultaten heeft bereikt zonder veel budget uit te geven, en zijn tv-bewerking herbestemd tot briljante sociaal-vriendelijke activa. De cijfers spreken voor zich: de campagne voor de winteruitverkoop van Made.com behaalde een 69% hoger rendement op advertentie-uitgaven, een 27% lagere CPM (kosten per duizend vertoningen) dan andere plaatsingen, een toename van 44% in het verkeer en een toename van 28% in nieuwe bezoekers in vergelijking met de vorige verkoop.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Om de aandacht te trekken, is het belangrijk om elegante en speelse videoadvertenties te maken die producten onder de aandacht brengen en volgers informeren.

Joop!

Een van de bekendste modelabels van Duitsland, JOOP! zoek altijd naar creatieve manieren om meer potentiële klanten te bereiken en moedig hen aan om meer te weten te komen over het merk en zijn producten. Ter promotie van het huidige JOOP! JEANS-campagne wilde het bedrijf een merkambassadeur vinden die het gezicht en de stem van het bedrijf kan worden en het bedrijf in een positief daglicht kan stellen. Dus JOOP! nodigde artiest en influencer Toni Mahfud uit om een ​​opvallende en inspirerende videoadvertentie te maken voor Instagram Stories.

Het bedrijf gebruikte video’s en foto’s van Toni Mahfud en paste deze aan in een mobiele omgeving om mannen en vrouwen in Duitsland tussen de 20 en 39 jaar te bereiken. Omdat het bedrijf de campagne richtte op mensen met interesse in winkelen en premium modemerken zoals Hugo Boss, Calvin Klein en Giorgio Armani, was het belangrijk om Instagram-video’s met merknaam te maken, dus de advertentie had een merklogo in de rechterbovenhoek.

joop instagram advertentie

Toni Mahfud stond in het middelpunt van de belangstelling, dus het hielp om de merkboodschap op een authentieke manier weer te geven. Als gevolg hiervan verhoogde de campagne de advertentieherinnering met 60%, tegen 27% lagere kosten per bereikte persoon.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: In plaats van uw product vanuit verschillende hoeken te laten zien, is het beter om een ​​merkambassadeur uit te nodigen die uw klanten moeten kennen en vertrouwen om uw product in actie te laten zien.

Hydro Flask

Hydro Flask is de bekroonde leider in hoogwaardige, geïsoleerde roestvrijstalen kolven. Hoewel het bedrijf de favoriete waterfles van de buitenwereld lijkt te zijn, streeft Hydro Flask naar het opbouwen van naamsbekendheid. Om zijn zakelijke doelen te bereiken, maakt Hydro Flask boeiende productgerichte video’s in Instagramverhalen die gericht zijn op mensen die uiteindelijk zouden kopen.

Marketeers weten dat motion graphics goed werken voor sociale media, dus het bedrijf maakt een videoadvertentie die drie belangrijke avonturen laat zien wanneer het gebruik van een roestvrijstalen waterfles die vloeistoffen lang geïsoleerd houdt de juiste keuze kan zijn. Hydro Flask promoot niet alleen de langverwachte Escape Collection in beperkte oplage, maar kondigt ook aanstaande verkopen aan en bevat een klikbaar ‘Nu winkelen’ om het voor geïnteresseerde gebruikers gemakkelijker te maken om meer te weten te komen.

hydro flask instagram advertentie

De campagne bewees dat Instagram Stories een van de best presterende plaatsingen voor Hydro Flask was geworden. Gedurende een promotieperiode van 4 maanden resulteerde de campagne in 12.000 aankopen, een omzetstijging van 80% en een rendement van 16x op advertentie-uitgaven.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Om geweldige resultaten te krijgen, is het belangrijk om de potentiële doelgroep te vergroten met een focus op gewoonten, het identificeren van eigenschappen of gedragingen van de potentiële klanten, waarbij de specifieke voordelen van uw product worden uitgelegd.

Dunkin

Als toonaangevend merk voor gebak en koffie bedient Dunkin’ elke dag meer dan 5 miljoen klanten, wat betekent dat het bedrijf een geweldige gebruikersbasis heeft. Om concurrerend te blijven in de niche, is het belangrijk om de pijnpunten van klanten te kennen, dus besloot het bedrijf de nieuwe Donut Fries te testen, die twee van Amerika’s favorieten samenbrengt. Dunkin’ staat altijd open voor het testen van nieuwe advertentieproducten, dus het bedrijf testte de populariteit van video-enquêtes in Instagram Stories om de bekendheid van de nieuwe menu-items te vergroten.

In de Instagram Story-videoadvertentie pronkt Dunkin’ speels met donuts en friet tegen een kleurrijke geanimeerde achtergrond. Dunkin’ gebruikt de poll-sticker en moedigt gebruikers aan om te stemmen. De video eindigt met de aankondiging van een nieuwe voedselmashup, Donut Fries, en het bouwt anticipatie op.

dunkin instagram advertentie

Met behulp van een split-test onthulde het bedrijf dat interactieve functies in Instagram Stories-advertenties betere resultaten opleverden: 20% lagere kosten per videoweergave voor advertenties met de pollingsticker versus advertenties zonder en 20% van de mensen die de advertentie bekeken, stemden in de poll. Dit voorbeeld bewijst dat het goed kennen van uw doelgroep helpt om kwaliteitsadvertenties te maken waar mensen dol op zullen zijn, en daardoor uw advertentiekosten te verlagen.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Door een interactief element in Instagram Stories-advertenties te gebruiken, maak je van je klant de held van de advertentie, waardoor mensen een nieuwe ervaring en een gedenkwaardig contactmoment met een merk krijgen.

J&Co Sieraden

J&Co Jewellery is een bedrijf dat een uitgebreide selectie moderne essentials sieraden aanbiedt. Aangezien het merk de bekendheid over de hele wereld wil vergroten en zijn klantenbestand wil uitbreiden, is het essentieel om nieuwe manieren te vinden om de aandacht van het potentiële publiek te trekken, dus het is geen wonder dat het bedrijf heeft besloten om Instagram-advertenties voor de eerste keer uit te proberen.

Ter ere van de mijlpaal van 50k volgers besloot het bedrijf Instagram Stories-advertenties te gebruiken om de driedaagse online verkoop te promoten. De video is gericht op de sieraden van het merk, maar informeert gebruikers ook over de tijdelijke verkoop en bevat een klikbare link om geïnteresseerde volgers te helpen meer te weten te komen over de aanbieding of de aankoop te doen.

j en co sieraden instagram advertentie

Na de driedaagse campagne was het bedrijf in staat om de online verkoop tegen lagere kosten te stimuleren, aangezien de campagne 58% van de totale omzet behaalde dankzij advertenties in Instagram Stories met 13% lagere kosten per aankoop in vergelijking met de gemiddelde kosten per aankoop. Het komt neer op? Deze eenvoudige productvideo bewijst dat het niet nodig is om veel tijd of moeite te investeren om een ​​opvallende videoadvertentie te maken die resultaten oplevert. Het kan dus een oplossing zijn voor 23% van de marketeers die geen video’s gebruiken omdat ze geen tijd hebben.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Eenvoudige ideeën voor videoadvertenties kunnen goed werken als u zich richt op een tijdelijk aanbod waarmee zowel bestaande als nieuwe klanten geld kunnen besparen.

GAT

In de afgelopen vijftig jaar is GAP een van ‘s werelds meest iconische kleding- en accessoiremerken geworden. Om de lancering van de ‘Archive Reissue – Logo Remix’-collectie aan te kondigen, richt het bedrijf zich vandaag op Amerikaanse volwassenen in de leeftijd van 18-34 jaar, dus besluit het een nieuwe boeiende advertentie-indeling op volledig scherm te testen: carrouseladvertenties in Instagram Stories.

GAP richtte zich op millennial shoppers die worden beïnvloed door de popcultuur en nodigde ‘s werelds toonaangevende cultuurremixers – singer-songwriter SZA en hitparade producer Metro Boomin – uit om zijn opvallende campagne te lanceren. Met carrouselvideoadvertenties op Instagram Stories toont GAP de T-shirtscollectie “Logo Remix” en voegt een klikbare link toe.

gap instagram advertentie

Door populaire entertainers in de schijnwerpers te zetten, kon GAP in de taal van zijn doelgroep spreken, wat prachtige resultaten opleverde. GAP liep in een periode van 1 tot 19 februari 2018 en kreeg een toename van 17 punten in advertentieherinnering, een toename van 4 punten in berichtassociatie voor Instagramverhalen en een 73% hogere klikfrequentie dan de vorige Instagram-campagne.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Om de aandacht van potentiële klanten te trekken en buzz te veroorzaken, kunt u overwegen om carrouselvideoadvertenties met 3 kaarten te gebruiken, omdat deze u meer mogelijkheden bieden om het verhaal over uw merk te vertellen.

Laatste gedachten

Met een korte levensduur van 24 uur versnellen Instagram Stories het fenomeen angst om iets te missen (FOMO), dus het is geen wonder dat dit inhoudsformaat heeft geholpen om de hoeveelheid tijd die mensen op het platform doorbrengen te verhogen van 15 naar 32 minuten per dag.

Ongetwijfeld houdt inhoud van korte duur de Instagram-community verslaafd en betrokken, dus het gebruik van Instagram Stories-videoadvertenties kan bedrijven van elke omvang en niche helpen om snel geweldige resultaten te behalen. We hopen dat de bovengenoemde 7 Instagram Stories-videoadvertenties je hebben geïnspireerd om dit Instagram-advertentieformaat eens te proberen.

Vertrouw op Wyzowl om gemakkelijk sociale-mediavideo’s te maken, want het is een bewezen manier om Instagram Stories-videoadvertenties uit te voeren waar uw doelgroep dol op zal zijn.

Hugh Beaulac

Hugh Beaulac is contentmanager achter MC2 Bid4Papers en werkt ook als social media manager. Hij heeft meer dan 6 jaar ervaring met digitale marketing, dus Hugh draagt ​​vaak bij aan eersteklas marketingblogs om zijn trucs en tips te delen.

0 Shares:
You May Also Like