7 tips om de levensduur van de batterij op Windows 10-laptops 2022 te maximaliseren !!!

Heb je je laptop geüpgraded naar de nieuwste Windows 10 versie 20H2 of onlangs een gloednieuwe laptop gekocht met de nieuwste Windows 10 geïnstalleerd. Eigenlijk zijn de standaardinstellingen van Windows 10 ontworpen om de beste prestaties en de beste visuele effecten te leveren, maar als u constant onderweg bent en vanaf uw laptop werkt, is de levensduur van de batterij een cruciaal onderdeel van uw algehele workflow en productiviteit. Als u merkt dat de batterij erg snel leegloopt op uw oude of nieuwe laptop. Hier zijn enkele aanpassingen (zoals het inschakelen van batterijbesparing, het verlagen van het volume, het verlagen van de helderheid van uw scherm en het loskoppelen van randapparatuur en meer) die u kunt toepassen om het leeglopen van de batterij te verminderen en maximaliseer de levensduur van de batterij op een Windows 10-laptop.

Hoe de levensduur van de laptopbatterij te verlengen Windows 10

Het niveau van uitputting van de batterij hangt voornamelijk af van het gebruik en de functies die op de laptop zijn geactiveerd. En sluit programma’s die de batterij leegmaken, verminder de helderheid van het scherm, schakel de slaapmodus in, schakel wifi uit (wanneer niet gebruikt), koppel USB-apparaten los voor de best mogelijke levensduur van de batterij, zodat u nog een paar minuten van uw batterij kunt genieten.

Windows 10 Batterijbesparingsmodus inschakelen

Op uw Windows 10-laptop zijn er twee energiemodi: Batterijbesparingsmodus en de standaardmodus. En door de ingebouwde batterijbesparingstool in te schakelen, schakelt u energieverslindende achtergrondprocessen uit, zoals het uitschakelen van e-mail- en agendasynchronisatie, live tegelupdates, pushmeldingen en apps die op de achtergrond worden uitgevoerd en kunt u nog een paar minuten uit uw batterij. Het gebruik van een batterijbesparing is de gemakkelijkste manier om de levensduur van de batterij te verlengen. Je kunt hem eenvoudig draaien vanuit het Action Center of Instellingen > Systeem > Batterij openen.

Zet de helderheid van het scherm lager

De helderheid van je scherm is een andere grote batterijzuiger. Je kunt het een tandje lager zetten door te zoeken naar ‘Helderheid’ in Cortana en te klikken op Beeldscherminstellingen. Onder ‘Helderheidsniveau aanpassen’, verplaats de schuifbalk naar beneden – maar zorg ervoor dat deze nog steeds helder genoeg is om te gebruiken.

Achtergrondverlichting van toetsenbord uitschakelen

Net als het scherm, trekt ook de achtergrondverlichting van het toetsenbord de batterij van je laptop leeg. Schakel ze uit als ze niet nodig zijn. Uw laptop heeft waarschijnlijk een functietoets waarmee u de achtergrondverlichting van het toetsenbord kunt in- en uitschakelen. Zo niet, dan vindt u er een besturingselement voor in het Windows Mobiliteitscentrum.

Adaptieve helderheid inschakelen

Net als smartphones wordt Windows 10 ook geleverd met een functie voor adaptieve helderheid, en het inschakelen van deze functie is een andere effectieve manier om de levensduur van de batterij van Windows 10 te verbeteren. Voor degenen die niet op de hoogte zijn van deze functie waarin adaptieve helderheidsfuncties zijn ingeschakeld, zal uw systeem het scherm automatisch dimmen in het donker en de helderheid instellen om u het beste zicht te bieden.

Stroom- en slaapinstellingen aanpassen

Uw pc inactief laten is een verspilling van batterij, dus zorg ervoor dat u de beste scherm- en slaapopties hebt ingesteld. Zoek ‘Power’ in Cortana en selecteer Stroom- en slaapinstellingen. (of door naar te gaan) Instellingen > Systeem > Aan/uit & slaap)

Hier kun je instellen hoe lang je pc moet wachten voordat het scherm wordt uitgeschakeld of je laptop in de slaapstand gaat als deze op batterijstroom werkt. Selecteer een geschikte tijd waar u zich prettig bij voelt in elke vervolgkeuzelijst.

Let op: Hoe korter je deze tijden instelt, hoe langer je batterij meegaat.

Ontdek welke app de levensduur van uw batterij leegt

Controleren welke app een langere levensduur van de batterij gebruikt, een andere effectieve manier om problemen met het leeglopen van de batterij op Windows 10-computers te verminderen. Druk op Windows + I om instellingen te openen, klik op het systeem. zoek vervolgens in het linkerdeelvenster naar en klik op de batterijbesparing en klik op de link batterijgebruik via app, zoals weergegeven in onderstaande afbeelding.

De lijst toont u het batterijpercentage dat uw apps in de afgelopen 6 of 24 uur of de afgelopen week hebben verbruikt. Als u een app vindt waarvan u denkt dat deze meer dan zijn deel gebruikt, klikt u erop en schakelt u de schakelaar uit voor Beheerd door Windows en zorg er vervolgens voor dat het vakje niet is aangevinkt voor App toestaan ​​achtergrondtaken uit te voeren.

Apps en software verwijderen die u niet gebruikt

Op je laptop staan ​​applicaties die je hebt geïnstalleerd en nooit meer hebt gebruikt. Deze toepassingen verbruiken elke keer dat u uw computer gebruikt bronnen, omdat ze op de achtergrond blijven draaien. Het is dus beter om geïnstalleerde programma’s te bekijken en de apps te verwijderen die u helemaal niet gebruikt. Om de lijst met op uw computer geïnstalleerde toepassingen te bekijken, gaat u naar: Configuratiescherm >Programma’s verwijderen. Het verwijderen van onnodige applicaties van uw computer is een effectieve manier om de levensduur van de batterij van Windows 10 te verlengen.

Wifi, Bluetooth en andere instellingen

Omdat we wifi en Bluetooth op onze smartphones altijd uitschakelen om de levensduur van de batterij te verlengen, geldt hetzelfde ook voor Windows 10-laptops. Deze functies maken het gemakkelijker om apparaten op uw computer aan te sluiten, maar u moet ze alleen inschakelen wanneer dat nodig is, anders blijven ze zoeken naar apparaten in de buurt en dit proces verbruikt batterij, dus het is altijd een goed idee om deze adapters alleen in te schakelen wanneer u via hen wil verbinden. Daarna moet u ze uitschakelen.

Je kunt ze eenvoudig bedienen via instellingen -> netwerk en internet -> Vliegtuigmodus

Er zijn nog een paar factoren die u kunnen helpen de levensduur van de batterij te verbeteren, zoals dat u niet zoveel randapparatuur moet gebruiken wanneer u op de batterij werkt, het systeemvolume gedempt of op een lager niveau houdt wanneer u geen muziek of video afspeelt. Nogmaals Voortdurend controleren op nieuwe e-mailberichten kan uw batterij leegmaken. Verkort de e-mailsynchronisatietijd elke 30 minuten, elk uur of handmatig is een andere effectieve manier om de batterij te sparen. Deze kleine tips kunnen dus helpen om de levensduur van de batterij op Windows 10 te verlengen, zodat u een betere computerervaring kunt hebben.

Zijn deze tips nuttig geweest om de levensduur van de batterij op een Windows 10-laptop te maximaliseren? Laat het ons weten in de reacties. Lees ook

0 Shares:
You May Also Like