7 Testimonial Video Succesverhalen!

testimonial video success stories

Hier gaat het om…

business die er is, vertelt potentiële klanten dat ze geweldige dingen voor hen kunnen doen. De truc is om mensen te laten begrijpen () wat je zegt. En dat is waar getuigenisvideo’s binnenkomen.

Volgens een Wyzowl-enquête, 37% van de mensen geloven dat video’s met getuigenissen effectief zijn omdat ze meer authentiek dan de eigen pitch van een bedrijf. Getuigenissen zijn een waardevolle manier om geloofwaardigheid op te bouwen, vertrouwen te winnen en sociaal bewijs te genereren – drie van de belangrijkste dingen om uw klantenbestand uit te breiden en de verkoop te verhogen.

Getuigenisvideo’s zijn een geweldige manier om dit te doen, omdat ze mensen laten zien uw publiek en hen gerust te stellen van hun aankoop. Niemand wil een beslissing nemen waar ze spijt van krijgen. Testimonials verkleinen dat risico. De bottom line van een getuigenis is: .

In dit artikel zullen we enkele geweldige bedrijven en hun succesverhalen met getuigenissen uitlichten.

1. Kettlebell Kings

Kettlebell Kings is meer dan alleen een verkoper van kettlebells. Ze hebben een community gecreëerd waar mensen trainingsprogramma’s kunnen volgen, hun trainingskennis kunnen vergroten en zelfs gecertificeerd kunnen worden.

Het bedrijf heeft deze community gebruikt om klanten aan te moedigen hun beoordelingen en getuigenissen te maken en te delen. Volgens Jay Perkins, medeoprichter van Kettlebell Kings:

Het bedrijf heeft veel succes gehad met deze strategie en heeft onlangs de Inc. 5000-lijst van snelstgroeiende particuliere bedrijven gemaakt.

Kettlebell Kings verhoogt de waarde van hun getuigenissen verder door klanten aan te moedigen deze op sociale media te delen. Perkins zegt:

Hier is een voorbeeld van Instagram:

Deze video heeft bijna 14.000 views van Kettlebell King’s 150k+ volgers en is een goed voorbeeld van hoe je het aantal getuigenissen video’s kunt vergroten door je klanten te vragen mee te doen.

Belangrijkste leerpunten:

Gebruik getuigenissen op productpagina’s om de verwachtingen van de klant te beheren en de verkoop te verhogen Gebruik sociale media om uw getuigenissen te delen en tevreden klanten aan te moedigen om mee te doen

2. Frans vloeiend

Frenchfluency is een bijleswebsite die wordt beheerd door een Franse leercoach genaamd Angel Pretot. Videotestimonials en casestudies met klanten van Frenchfluency hebben het bedrijf enorm geholpen om meer leads te converteren. Pretot benadrukt het belang van getuigenissen van klanten als het gaat om de taalleerindustrie:

Om klanten aan te moedigen deel te nemen aan videogetuigenissen, biedt Pretot een gratis coachingsessie van een uur aan (de gebruikelijke prijs is $ 200) en gebruikt een klein deel van die tijd om de getuigenis op te nemen. Dus de klant krijgt veel, en de site ook – omdat de testimonial kan worden gebruikt om meer klanten binnen te halen.

Zoals Pretot hierboven al zei, voelen veel potentiële klanten zich al ontmoedigd en alsof ze gefaald hebben als het gaat om het leren van Frans, dus het is belangrijk om het perspectief van tevreden klanten te laten zien om hen te helpen weer in zichzelf te geloven. Pretot gaat verder,

Hier is een voorbeeld van een getuigenis van Frenchfluency:

Deze video’s staan ​​op de French Fluency Accelerator-pagina van de site, die een call-to-action-knop heeft om nieuwe klanten aan te moedigen zich aan te melden.

Zoals je kunt zien, is de video vrij eenvoudig – niet meer dan een op het scherm opgenomen videochat. Maar dit laat alleen maar zien dat je geen video met veel toeters en bellen nodig hebt om geweldige resultaten te genereren.

Belangrijkste leerpunten:

Benut tevreden klanten om vertrouwen te wekken bij potentiële kopers Moedig klanten aan om getuigenissen te geven door ze iets van waarde aan te bieden Voeg call-to-action-knoppen toe op dezelfde pagina als uw getuigenisvideo’s

3. Kardinale digitale marketing

Cardinal Digital Marketing is een bekroond SEO-bureau dat met verschillende klanten werkt. Het bedrijf gebruikt videotestimonials om nieuwe klanten te winnen uit specifieke industrieën en niches waarmee ze werken.

In 2018 genereerden ze 18% meer organische klantleads uit videogetuigenissen alleen. Ze ontdekten ook dat 40% van de nieuwe klanten hun Case Studies-pagina bekeken voordat ze klant werden. Toen hij sprak over de sleutel tot het maken van een geweldige getuigenisvideo, zei CEO van Cardinal, Alex Membrillo:

Bekijk hieronder een van de getuigenisvideo’s van Cardinal:

Door uw getuigenisvideo’s op YouTube en op uw site te plaatsen, kunt u ze gemakkelijk delen en distribueren over andere kanalen, zodat u ze zo veel mogelijk in het oog krijgt!

Belangrijkste leerpunten:

Zoek naar de beste (meest geschikte) klanten om in je video’s te gebruiken Houd je resultaten bij Zorg ervoor dat je een plan hebt om je video’s te verspreiden

4. KPOP-voedingsmiddelen

KPOP Foods is een Koreaans voedselmerk dat momenteel een lijn van 4 sauzen en een premium geroosterde zeewiersnack heeft. Zoals u zich kunt voorstellen, kan het behoorlijk moeilijk zijn om mensen aan te moedigen uw voedselproducten te kopen als ze ze nog niet hebben geproefd. De oprichters van KPOP Foods, Theo Lee en Mike Kim, hebben deze uitdaging overwonnen met videogetuigenissen.

Dit is hun verhaal, volgens Theo:

De resultaten van deze strategie waren verbluffend voor de oprichters van KPOP Foods, die op dat moment probeerden hun merk op Kickstarter te lanceren. Lee vervolgt:

Video is een groot onderdeel van elke succesvolle Kickstarter-campagne, en deze ‘probeer voordat je koopt’-strategie heeft KPOP Foods echt geholpen om geweldige video-getuigenissen te krijgen die ze zelfs hadden klanten.

Bekijk hun Kickstarter-video door op de afbeelding hieronder te klikken.

K POP Foods Kickstarter

Belangrijkste leerpunten:

5. Dan Nainan – Komiek

Ja, zelfs comedians kunnen veel baat hebben bij video’s met getuigenissen. Net zoals mensen moesten weten dat de saus van KPOP Food goed smaakte voordat ze hem kochten, willen mensen ook weten dat een komiek grappig is als ze een kaartje kopen.

Dan Nainan begon zijn carrière als senior engineer voor Intel, maar nadat hij een aantal comedylessen had gevolgd om zijn angst om op het podium te staan ​​bij technische demonstraties te overwinnen, zegt hij dat ‘het soort comedy een vlucht nam’ en heeft hij Intel sindsdien verlaten om een ​​carrière na te streven als fulltime komiek.

Comedy is niet de gemakkelijkste industrie om in te breken en volgens Nainan:

Nainan heeft videogetuigenissen verzameld van vele beroemde gasten, waaronder Barack Obama en Steve Wozniak, om zijn geloofwaardigheid te vergroten en zijn carrière verder te helpen. Bekijk hieronder zijn getuigenisvideo:

Belangrijkste leerpunten:

Vraag uw meest gerenommeerde klanten altijd om getuigenissen – zelfs als ze slechts een positief woord of twee bieden IEDEREEN (ongeacht de branche) kan profiteren van een getuigenisvideo!

6. Nahamani

Nahamani.org biedt digitale communicatiediensten aan kleine bedrijven, non-profitorganisaties en startups. Toen hem werd gevraagd naar video’s met getuigenissen, zei Nahamani Yisrael, de oprichter van het bedrijf:

Nahamani neemt een zeer ontspannen benadering van getuigenisvideo’s om ervoor te zorgen dat geen van de antwoorden van de klant gescript of geënsceneerd overkomt. Kijk eens, hier.

Na het plaatsen van deze video zegt Nahamani:

Belangrijkste leerpunten:

Moedig klanten aan om authentiek te zijnPost op sociale media

7. Crowdy.ai

Crowdy.ai is een set tools voor sociaal bewijs en melding. Het bedrijf begon met het verzamelen van schriftelijke getuigenissen van klanten en ontdekte dat zij het best presterende inhoudstype voor hun bedrijf waren. Toen besloten ze om getuigenisvideo’s uit te proberen. Volgens oprichter Carsten Schaefer:

Het advies van Schaefer voor het maken van geweldige getuigenissen is als volgt:

Belangrijkste leerpunten:

Ontvang getuigenissen van uw topklanten!Stuur van tevoren een lijst met vragen

Laatste gedachten

De bedrijven in dit artikel hebben veel succes geboekt met getuigenisvideo’s, en jij ook! Ten slotte, 64% van de mensen zeggen dat een getuigenisvideo een rol heeft gespeeld bij het overtuigen van hen om een ​​product of dienst te kopen.

Testimonial-video’s zijn een geweldige manier om uw gelukkigste klanten aan het woord te laten voor uw merk. Dit zal niet alleen nieuwe klanten aanmoedigen om te converteren, maar het zal ook uw bestaande relaties versterken!

klaar om te beginnen? We maken getuigenisvideo’s die u helpen vertrouwen te winnen en uw geloofwaardigheid te vergroten.

0 Shares:
You May Also Like