7 statistieken die de kracht van verkoopvideo’s bewijzen [New Data]

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Er is een Catalaans spreekwoord dat zegt: “Door doorzettingsvermogen bereikt alles zijn doel.”

Het is een boodschap die zeker zal aanslaan bij salesprofessionals.

Hoe graag we ook allemaal zouden willen dat de verkoop een lineair, rechtlijnig proces was, de realiteit is enigszins anders.

Vooral in de snelle, geglobaliseerde verkoopomgeving van vandaag zijn er vaak een groot aantal ‘aanrakingen’ nodig om prospects door de trechter naar gesloten klanten te brengen.

Een hulpmiddel dat vaak wordt genoemd als een manier om dit proces te vergemakkelijken, is video: voorstanders beweren dat het mensen helpt om meer te weten te komen over producten en diensten, hun vertrouwen en vertrouwen opbouwt, verkoopbezwaren wegneemt en het gesprek diversifieert met interessante, dynamische inhoud.

Maar wat zeggen de cijfers? In de zomer van 2020 hebben we een enquête gehouden onder 212 sales- en marketingprofessionals om te begrijpen hoe ze video gebruiken om hun inspanningen te ondersteunen…

Laten we eens kijken wat we hebben gevonden!

Publiek ♥ video!

Misschien is de beste plaats om te beginnen de mate waarin het publiek echt van video houdt en het als een hulpmiddel beschouwt om meer te weten te komen over producten. Ze erkennen ook dat het een sleutelrol speelt in hun besluitvormingsproces…

1. 84% van de mensen zegt overtuigd te zijn om een ​​product of dienst te kopen door de video van een merk te bekijken.’

De overtuigingskracht van video wordt blootgelegd door dit krachtige datapunt. Of het nu gaat om productdemo’s, videoadvertenties of uitlegvideo’s, het komt erop neer dat video helpt om ‘misschien’ om te zetten in ‘ja’ – een ongelooflijk krachtig iets voor verkopers.

2. 74% van de mensen zegt overtuigd te zijn om een ​​stuk software of app te kopen of te downloaden door een video te bekijken

En het zijn niet alleen fysieke producten. Als u een softwareproduct, SaaS-bedrijf of mobiele/web-app op de markt brengt, denkt ongeveer driekwart van de mensen dat video de doorslaggevende katalysator is geweest voor hen om op een bepaald moment in het verleden te beslissen om te kopen of te downloaden.

3. Op de vraag wat ze het liefst zouden willen weten over een product of dienst, zei tweederde van de mensen (66%) dat ze liever een korte video zouden bekijken.

Dit in vergelijking met 18% die liever een op tekst gebaseerd artikel, website of bericht leest, 4% die een infographic wil bekijken, 3% die liever een ebook of handleiding downloadt, 3% die liever aanwezig is een webinar of pitch, en 2% die een verkoopgesprek of demo wil.

De kracht van video als verkoopinstrument

Laten we vervolgens specifiek ingaan op de kracht van video en wat het echt toevoegt aan het verkoopproces.

4. 94% van de mensen vindt video een goede manier om vertrouwen op te bouwen tijdens het verkoopproces.

Zo vaak komt het verkoopproces neer op het opbouwen van vertrouwen en het winnen van vertrouwen. Als het gaat om online aankopen en items met een hoog ticket, is dit vooral belangrijk. Mensen willen uiteindelijk niet het gevoel hebben dat ze opgelicht worden.

Dus het idee dat 94% van de mensen vindt dat video helpt bij het opbouwen van vertrouwen tijdens het verkoopproces, onderstreept hier echt de waarde van video. U kunt videocontent maken om uw product of dienst uit te leggen; u kunt de belangrijkste productvoordelen doornemen. U kunt een uitgebreide producttour maken of investeren in videotestimonials. Je zou deze benaderingen kunnen mixen en matchen en een krachtige, op video gebaseerde opvoedingsreeks kunnen creëren.

Er zijn zoveel mogelijkheden. Maar het komt erop neer dat u een ontvankelijk publiek zult hebben dat op deze inhoud vertrouwt om hen meer zelfvertrouwen te geven en belemmeringen voor verkoop weg te nemen.

5. 91% van de mensen vindt video een goede manier om proactief bezwaren in het verkoopproces te overwinnen.

Evenzo hebben we hier een krachtige stat rond het overwinnen van bezwaren. Dit is Sales 101-dingen – het idee om niet te wachten tot er bezwaren opkomen tijdens het gesprek, maar er als eerste naar binnen te gaan, die barrières weg te nemen en een prospect te helpen naar een positief resultaat te leiden.

Video is een geweldige manier om dit te doen, en je kunt het vaak op een heel zachte maar krachtige manier doen, met inhoud die ogenschijnlijk informatief is. U kunt video’s maken over specifieke onderwerpen die vaak voorkomen tijdens het verkoopproces, vragen beantwoorden en instructiegidsen aanbieden. Stel je voor dat je video begint: “Een van de vragen die ons vaak wordt gesteld is, X…” Je hebt de aandacht van je publiek en kunt dat bezwaar wegnemen in een korte video van 1-2 minuten.

En als dat asset eenmaal is voltooid, kunt u dat bezwaar voor elke afzonderlijke lead overwinnen.

6. 86% van de mensen gelooft dat video-inhoud hun publiek het gevoel geeft dat ze na de verkoop worden ondersteund.

Een ding dat vaak over het hoofd wordt gezien, is wat pre-sale video zegt over uw merk en service als geheel.

Bedrijven die tijdens het opvoedingsproces investeren in boeiende, hoogwaardige inhoud – mensen helpen zich zelfverzekerd en ondersteund te voelen – sturen een subtiele, bijna onbewuste cue naar hun publiek. Het zegt: we zijn er ook voor u na de verkoop.

En dat is niet alleen anekdotisch. Hier kun je zien dat maar liefst 86% van de mensen het ermee eens is.

7. 89% van de mensen gelooft dat hun bedrijf baat zou hebben bij het gebruik van meer video in het verkoopproces.

We hebben het al gehad over het feit dat mensen vinden dat er veel meer bedrijven kunnen doen om sales en marketing samen te laten werken.

Hoe vinden mensen dat dat eruit zou moeten zien? Welnu, bijna 9 op de 10 denkt dat video een voordeel zou zijn.

Bedankt voor het lezen!

De gegevens in dit artikel vormen een overtuigend argument voor de kracht van video als verkoopinstrument.

Overweldigend noemen klanten video als een hulpmiddel om vertrouwen op te bouwen, meer te weten te komen over producten en hen te overtuigen om de sprong te wagen en te kopen.

Evenzo verwijzen verkoop- en marketingprofessionals – terwijl ze echte zorgen over de afstemming tussen de twee functies aanhalen – naar video als een nuttig hulpmiddel dat hen helpt bezwaren te overwinnen en een soepele klantreis te vergemakkelijken.

Omdat de drempel om met videocontent binnen te komen steeds lager wordt, is de boodschap voor marketeers en verkopers simpel: steun elkaar met videocontent en zorg dat de naald in de goede richting gaat!

0 Shares:
You May Also Like