7 oplossingen om Steam-inhoudsbestand vergrendelde fout op Windows 10 op te lossen

Soms kun je tijdens het updaten van een game op Steam de fout ‘Er is een fout opgetreden tijdens het updaten’ ervaren [game] (Inhoudsbestand vergrendeld)”. En deze fout voorkomt dat Steam zichzelf of games bijwerkt. Steam-fout Inhoud Bestand is vergrendeld betekent dat Steam geen updatebestanden op uw harde schijf kon schrijven. Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom het gebeurt, beschadigde systeembestanden, een tegen schrijven beveiligde schijf, antivirusblokkering of stoom vereist speciale machtigingen om toegang te krijgen tot bepaalde mappen en bestanden

Steam-inhoudsbestand vergrendeld

De meest effectieve maar tijdrovende manier om alle Steam-problemen op te lossen, is door Steam en alle lokale game-inhoud te verwijderen. Installeer ze daarna opnieuw. Deze methode verbruikt een grote hoeveelheid gegevens, maar lost bijna alle problemen met stoom op.

Antivirus uitschakelen

Het kan zijn dat uw antivirusprogramma de fout veroorzaakt. Antivirussoftware van derden uitschakelen, tijdelijke bestanden wissen en de computer opnieuw opstarten, zijn enkele basisoplossingen die waarschijnlijk inhoud herstellen die op Steam is vergrendeld.

Voer Steam uit als beheerder

Steam vereist bijvoorbeeld toegang tot bepaalde bestanden en mappen op uw computer die werd beschermd door Windows. Om toegang tot deze bestanden en mappen te verlenen, moet u Steam-beheerdersrechten krijgen. Laten we proberen Steam als beheerder uit te voeren en kijken of het probleem nog steeds bestaat of verdwijnt.

Zoek de Steam-snelkoppeling, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer de optie Eigenschappen. Ga nu naar het tabblad Compatibiliteit en schakel dit programma in als beheerder. Klik op Toepassen en OK zodat de wijzigingen worden opgeslagen. Start Steam nu op en kijk wat er gebeurt.

Schijfruimte vrijmaken

Zoals besproken Steam-fout Inhoud Bestand is vergrendeld optreden betekent dat Steam geen updatebestanden naar de harde schijf kan schrijven. En dit komt door een opslagprobleem op de locatie waar Steam het bestand downloadt. Zorg ervoor dat je daar voldoende opslagruimte hebt, of je kunt ervoor kiezen om de locatie te wijzigen zodat de downloads kunnen doorgaan.

Winsok resetten

De Winsock-catalogus is mogelijk verantwoordelijk voor de updatefout en de vergrendelde inhoudsbestandsfout verschijnt als gevolg van een updatefout. Als u de Winsock-catalogus reset en terugzet naar de standaardinstellingen, lost dit het probleem op.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht netsh winsock reset en druk vervolgens op enterkey, start uw computer opnieuw op en controleer of er geen inhoudsbestand meer is vergrendeld

Controleer de integriteit van gamebestanden

Start uw computer opnieuw op en start Steam opnieuw. Ga naar de BIBLIOTHEEK sectie. Klik met de rechtermuisknop op het spel dat je problemen geeft en selecteer de Eigenschappen optie.Zodra u het venster Eigenschappen krijgt, navigeert u naar de Lokale bestanden tab. Klik vervolgens op de optie Integriteit van gamebestanden verifiëren en Steam zal die game binnen een paar minuten verifiëren. Probeer na het verifiëren van de integriteit van gamebestanden Steam-games bij te werken.

Zoek en repareer corrupte bestanden

Als de bovenstaande methoden het Steam-inhoudsbestand niet kunnen ontgrendelen, zoek dan naar ontbrekende, corrupte of defecte bestanden en probeer de volledige bestanden opnieuw te downloaden. Het is een altijd groene tactiek om het probleem met de geblokkeerde stoominhoud te diagnosticeren en op te lossen.

Sluit steam af en ga naar je Steam-map (standaard is C:/Program Files (x86)/Steam). Scroll naar beneden en zoek de map ‘logs’ en open ‘txt’. Ga naar de onderkant van het tekstbestand en zoek of er fouten zijn die uw apparaat loggen. Zoek vervolgens naar de map met de naam root. Start Steam opnieuw en ga verder naar uw downloadmap. Start Steam opnieuw en ga naar de downloadmap. Hier zul je merken dat Steam om een ​​update voor de game zal vragen. Werk de benodigde bestanden bij en u kunt aan de slag.

Verplaats Steam-installatie en gamebestanden

Het wijzigen van de locatie van de Steam-installatie en de gamebestanden is waarschijnlijk een goede oplossing en moet u proberen. Deze oplossing bestaat uit 2 grote delen, ten eerste zullen we stoom verplaatsen. Als er tijdens dit proces een fout is opgetreden, moeten we Steam opnieuw installeren.

    Blader naar je Steam-client en klik op instellingen. Selecteer ‘Downloads’ en klik op ‘Steam-bibliotheekmappen. Klik op ‘Bibliotheekmap toevoegen’ en selecteer een nieuw pad waar Steam zich moet bevinden. Geef hier een toekomstig pad voor de installaties om spelen zich af. Verplaats nu bestaande Steam-bestanden naar het pad dat u hebt geselecteerd. Sluit de Steam-client af. Blader opnieuw naar uw huidige standaard Steam-map, deze bevindt zich meestal in C: \Program Files \Steam)Verwijder alle bestanden en mappen behalve SteamApps en UserData-mappen. Verwijder ook niet .exe. Knip alle mappen en plak ze in de nieuwe map die je hierboven hebt gekozen. Start Steam en log opnieuw in.

Als er een fout optreedt tijdens het oplossen van de inhoud vergrendelde fout, moet u deze stappen volgen.

    Sluit je Steam en blader naar de locatie waar je Steam hebt verplaatst. Verplaats de map ‘SteamApps’ van die map naar je bureaublad. Verwijder de installatie en installeer Steam opnieuw naar de oorspronkelijke locatie die je hebt geselecteerd. Verplaats de map SteamApps naar de nieuwe Steam-map. Hiermee wordt al je game-inhoud gekopieerd, dat wil zeggen opgeslagen games en instellingen. Start Steam en voer je inloggegevens in. Controleer de integriteit van Steam-gamebestanden en je kunt spelen.

Controleer harde schijf op fouten

Een mogelijke factor die dit probleem kan veroorzaken, is een bedsector op de harde schijf. Nogmaals Als een harde schijf “slechte” sectoren heeft, vertraagt ​​deze en zijn bepaalde delen van de harde schijf niet toegankelijk, wat kan resulteren in verschillende fouten, waaronder het inhoudsbestand van de stoomfout vergrendeld. Voer de “Disc Check” -scan uit om de schijf te controleren op beschadigde sectoren door de onderstaande stappen te volgen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ opdracht chkdsk c: /f en druk op enter, druk op “Y” om de planning van een schijfcontrolescan te bevestigen en start uw computer opnieuw op, wacht tot de schijfcontrole is voltooid en controleer of de probleem blijft bestaan.

Installeer het spel opnieuw

Nog steeds hulp nodig? het laatste dat u kunt doen, is de lokale inhoud van het spel verwijderen door met de rechtermuisknop op het spel te klikken en het spel vervolgens opnieuw te installeren.

Open Steam Client en klik op het tabblad Bibliotheek. Klik daarna met de rechtermuisknop op het spel dat u problemen ondervindt bij het updaten. Klik nu op Eigenschappen om de instellingen te openen. Klik vervolgens op het tabblad Lokale bestanden en selecteer Spel verwijderen.

Klik ten slotte op de game die je hebt verwijderd en tik op Installeren om de gamebestanden opnieuw naar je computer te downloaden. De downloadtijd van het spel is afhankelijk van de grootte van de bestanden en de internetsnelheid. Wacht tot het downloaden en installeren is voltooid en kijk of je nog steeds problemen hebt met het updaten van de game op Steam.

0 Shares:
You May Also Like