7 manieren om Windows 10 te repareren Startmenu en taakbalk werken niet na update 2022

Soms komt u in een situatie waarin de taakbalk van Windows 10 niet reageert of niet werkt na het installeren van een recente Windows-update. Ook rapporteert het aantal gebruikers op het Microsoft-forum, Reddit “Windows 10 Startmenu werkt niet” of “Windows 10 taakbalk reageert niet” voor sommige anderen “Windows 10 taakbalk automatisch verbergen” en nog veel meer. Er zijn veel mogelijke redenen die ervoor zorgen dat de Windows 10 Startmenu en taakbalk reageren niet, een van de meest voorkomende is een conflict met de applicatie die op de achtergrond draait. enkele andere redenen, zoals corruptie van systeembestanden, virus-malware-infectie, beschadigde gebruikersgegevens en app-database enz.

Windows 10 Startmenu werkt niet

Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om de Windows 10 Startmenu en taakbalk werken niet probleem.

Allereerst, herstart uw systeemreparaties als een tijdelijke storing ervoor zorgt dat het startmenu of de taakbalk niet meer werkt.

Herstart Windows Verkenner

Je kunt ook proberen Herstart Windows Verkenner die u kunnen helpen uw taakbalk in werkende staat te herstellen.

Druk op Windows + R, typ taskmgr.exe en ok om Taakbeheer te openen. Onder proces, blader naar beneden en zoek naar Windows Verkenner. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw opstarten.

Een aantal gebruikers markeerde dit als een werkende oplossing. Waar gebruikers geconfronteerd worden met de “auto-hide-functionaliteit van de Windows 10 taakbalk kan soms stoppen met werken, het herstarten van de Windows verkenner helpt hen om het probleem op te lossen.

Controleer App van derden en slechte verkenner-add-ons

Start Windows in een schone opstartstatus die alle niet-Microsoft-services uitschakelt en u helpt te achterhalen of een bestandsverkenner-add-on de soepele werking van explorer.exe verstoort, waardoor het startmenu van Windows 10 en Taakbeheer niet werken.

    druk op Windows-pictogram + R naar het geopende vak Uitvoeren.Type msconfig en raak Binnenkomen.Ga naar de Tabblad Diensten en zet een vinkje Verberg alle Microsoft diensten en klik Van toepassing zijn.Klik Alles uitschakelen.Klik Van toepassing zijn dan Oke.Herstarten jouw computer.

Controleer nu of de taakbalk goed werkt, dan kunnen toepassingen van derden het probleem veroorzaken, zoek de toepassing op of verwijder recent geïnstalleerde toepassingen en controleer of dit het probleem voor u kan oplossen.

Registreer Windows 10 Startmenu opnieuw

Open Taakbeheer door helemaal op CTRL + SHIFT + ESC te drukken. Klik op Bestand in de linkerbovenhoek en selecteer Een nieuw taaktype uitvoeren en vink het vakje aan om deze taak met beheerdersrechten te maken en druk vervolgens op de ENTER-toets.

Plak de volgende code in het volgende scherm dat verschijnt

Wacht tot alle Windows-apps opnieuw zijn geïnstalleerd.

Opmerking: negeer eventuele foutmeldingen die kunnen optreden.

Sluit Powershell en navigeer naar C:/Gebruikers/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks .com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com /https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https ://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{Uw_Naam}/AppData/LocalZoek een map met de naam als TegelDataLayer en verwijder het. Start uw pc opnieuw op en het zou het probleem met de Windows 10-taakbalk moeten oplossen.

Voer DISM en SFC-hulpprogramma uit

Bovendien kan dit ook worden veroorzaakt door een beschadigd systeembestand of een kapot Windows-bestand, aangezien u onlangs Windows hebt bijgewerkt. We raden aan om te controleren op beschadigde systeembestanden door de onderstaande stappen te volgen:

    Selecteer Beginen typ in het zoekvak Opdrachtprompt. Houd ingedrukt (of klik met de rechtermuisknop) Opdrachtprompt (desktop-app) uit de zoekresultaten en selecteer Als administrator uitvoeren.Binnenkomen DISM.exe /Online /Opschonen-image /Restorehealth (Om de systeemafbeelding te herstellen) En wacht tot 100% het scanproces voltooit. Typ daarna Enter sfc /scannow om het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit te voeren dat scant op beschadigde, ontbrekende systeembestanden. Als er een wordt gevonden, herstelt het SFC-hulpprogramma ze automatisch vanuit een speciale map op %WinDir%\System32\dllcache. Wacht tot 100% het scanproces voltooit, start Windows opnieuw en controleer.

Een nieuwe gebruikersaccount toevoegen aan uw systeem

Opnieuw zorgt een soms beschadigd gebruikersprofiel er ook voor dat Windows-apps worstelen of niet reageren. we raden aan om een ​​nieuw gebruikersaccount aan te maken door de onderstaande stappen te volgen, in te loggen met het nieuw aangemaakte gebruikersaccountprofiel en de Windows-apps en het startmenu te controleren, of de taakbalk goed werkt of niet.
Om een ​​nieuwe gebruiker aan uw systeem toe te voegen,

Open Instellingen met behulp van de Win + I-sneltoets, kies Accounts uit de weergegeven instellingsoptie. Selecteer in de weergegeven lijst Familie en andere mensen. Kies nu de optie Iemand anders toevoegen aan deze pc onder Andere mensen. Uit dezelfde lijst, kies, ik heb de aanmeldingsgegevens van deze persoon niet.Klik in het volgende scherm op Een gebruiker toevoegen zonder een Microsoft-accountKlik nu gewoon op de optie gebruiker toevoegen.Maak daarna de gebruiker en klik op VolgendeVerander het accounttype van nieuwe account naar een beheerdersaccount en klik op OK.

Dat is alles Meld u af bij het huidige gebruikersaccount en log in op het nieuw aangemaakte gebruikersaccount en controleer of dit helpt. Zo ja, breng oude gebruikersgegevens over naar het nieuwe gebruikersaccount en ga verder.

Update Windows en apparaatstuurprogramma’s

Microsoft brengt regelmatig beveiligingsupdates uit om het beveiligingslek te dichten dat is ontstaan ​​door toepassingen van derden die verschillende problemen op het Windows-systeem veroorzaken.

We raden aan om de nieuwste updates te controleren en te installeren via Instellingen -> update en beveiliging -> Windows-update en controleren op updates.

Ook kunnen incompatibele of verouderde apparaatstuurprogramma’s met uw Windows 10-systeem optreden, sommige problemen met het laden van de taakbalk van Windows 10 kunnen optreden, zoals de taakbalk van Windows 10 die niet reageert, niet met de rechtermuisknop op de taakbalk van Windows 10 kan klikken en de taakbalk van Windows 10 niet zelfstandig kan worden ingetrokken. Vooral als het probleem is begonnen na de recente upgrade van Windows 10. Dan is er een kans dat apparaatstuurprogramma’s niet compatibel zijn met de huidige Windows-versie die het probleem kan veroorzaken. We raden aan om de nieuwste driver van de fabrikant van het apparaat te installeren.

Systeemherstel uitvoeren

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost en Windows nog steeds ervoor zorgt dat het menu Start en de taakbalk niet werken, is het tijd om de functie Systeemherstel te gebruiken. Met deze optie gaat uw pc terug naar een eerder tijdstip, een systeemherstelpunt genoemd. Herstelpunten worden gegenereerd wanneer u een nieuwe app, driver of Windows-update installeert en wanneer u handmatig een herstelpunt maakt. Herstellen heeft geen invloed op uw persoonlijke bestanden, maar het verwijdert apps, stuurprogramma’s en updates die zijn geïnstalleerd nadat het herstelpunt is gemaakt.

    Selecteer de Begin knop, typ Controlepaneel en kies het vervolgens uit de lijst met resultaten.Zoeken Controlepaneel voor Herstel.Kies Herstel > Systeemherstel openen > Volgende.Kies het herstelpunt met betrekking tot de problematische app, het stuurprogramma of de update en selecteer vervolgens Volgende > Finish.

Opmerking: als u geen herstelpunten ziet, kan het zijn dat de systeembeveiliging niet is ingeschakeld. Ga om te controleren naar de Controlepaneelzoeken Herstelen selecteer vervolgens Herstel > Systeemherstel configureren > Configureren en zorg ervoor dat Systeembeveiliging inschakelen is geselecteerd.

Nadat u het systeemherstel hebt uitgevoerd, wordt Windows opnieuw opgestart en bij de volgende aanmelding merkt u mogelijk dat het Windows 10 Start-menu en de taakbalk beginnen te werken.

Hebben deze oplossingen geholpen om het “Windows 10 Start-menu en de taakbalk werken niet na update” te repareren? Laat ons weten welke optie voor u werkte,

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like