7 manieren om het Windows 10-startmenu te repareren dat niet werkt of niet reageert

Soms ervaar je de Windows 10 startmenu werkt niet of niet reageren op simpele klikken. Vooral na de Windows 10-update meldden enkele gebruikers dat de Windows 10 startmenu wil niet openen of apps die niet in het startmenu verschijnen. De exacte oorzaak van dit probleem hangt af van verschillende combinaties van pc-omgevingen, maar er zijn inderdaad oplossingen die u moet toepassen om uw Dode Windows 10 Start Menu-problemen op te lossen.

Windows 10 startmenu werkt niet

Er zijn veel redenen achter dit probleem, zoals programma’s van derden, met name de gratis pc-optimizers en antivirus, beschadigde systeembestanden of geïnstalleerde updates en alle Windows-services die niet meer reageren enz. Hier hebben we enkele effectieve oplossingen die van toepassing zijn om te repareren als de Windows 10 startmenu werkt niet of wil niet openen.

Als je antivirus- of antimalwareprogramma’s van derden hebt geïnstalleerd, schakel ze dan tijdelijk uit of schakel ze uit om te zien of ze ervoor zorgen dat je startmenu niet werkt.

Ook voordat u oplossingen toepast, raden we u aan uw computer opnieuw op te starten. Hiermee wordt het systeem vernieuwd en worden kleine softwareconflicten opgelost die ervoor kunnen zorgen dat het startmenu van Windows 10 niet werkt of niet wordt geopend.

Ga daarnaast naar Instellingen > Accounts > Aanmeldingsopties. Scrol naar Privacy en schakel de optie uit met de tekst ‘Gebruik mijn aanmeldingsgegevens om het instellen van mijn apparaat automatisch te voltooien na een update of opnieuw opstarten.

kill StartMenuExperienceHost.exe

Het startmenu van Windows 10 heeft nu een eigen speciaal proces genaamd ShellExperienceHost.exe. Als het Startmenu niet werkt of niet reageert met de muisklik, doodt u StartMenuExperienceHost.exe waarschijnlijk om het probleem op te lossen.

Taakbeheer openen met Ctrl+Shift+Esc-toetsen zoeken naar Begin proces in de gegeven lijst, klik er met de rechtermuisknop op selecteer eindtaak, ga naar het tabblad details, zoek naar “StartMenuExperienceHost.exe” proces klik er met de rechtermuisknop op selecteer eindtaak. Dit zal het startmenu-proces beëindigen en opnieuw opstarten. Controleer nu of het probleem met het startmenu is opgelost.

Herstart Windows Verkenner

Druk tegelijkertijd op Ctrl + Shirt + Esc om taakbeheer te openen. Klik op “Meer details” om een ​​volledige lijst te zien van open programma’s en achtergrondprocessen die u uitvoert. Scroll door de lijst totdat u het proces “Windows Verkenner” vindt. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op “Windows Verkenner” en selecteer “Opnieuw opstarten”: Probeer daarna het menu Start te openen en controleer of het probleem is opgelost.

Windows Update uitvoeren

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met de nieuwste bugfixes en beveiligingsverbeteringen. Door de nieuwste Windows-updates te installeren, worden ook eerdere problemen opgelost. Laten we controleren op Windows-updates en deze installeren die mogelijk bugfixes bevatten voor het probleem met het startmenu van Windows 10.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, Ga naar Update & beveiliging de klik op de knop controleren op updates. Hiermee wordt het downloaden en installeren van de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server gestart. Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen en te controleren als het probleem met het stat-menu is opgelost.

Herstel beschadigde systeembestanden

Begin met standaard wanneer u met dit soort problemen wordt geconfronteerd, start gewoon uw computer opnieuw op en laat Windows een nieuwe start maken. Voer ook het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit om ervoor te zorgen dat beschadigde systeembestanden het probleem niet veroorzaken.

Om de systeembestandscontrole uit te voeren, opent u de opdrachtprompt (Win + R, typt u cmd) en typt u sfc /scannow. Hiermee wordt Windows gecontroleerd op beschadigde bestanden en vervolgens indien mogelijk gerepareerd.

Als dat niet lukt, gebruik dan nog steeds in de opdrachtprompt de “Implementatie Imaging en Service Management” tool die corruptie kan repareren die SFC verhinderde zijn werk te doen. Typ de volgende opdracht in de opdrachtprompt en druk op de enter-toets

dism /online /cleanup-image /restorehealth

Hiermee wordt de DISM-tool uitgevoerd. Voer daarna nog een SFC-scan uit om eventuele openstaande fouten op te lossen. Start daarna Windows opnieuw en controleer of alles perfect is? toch heb je hulp nodig om de volgende oplossing te volgen.

Registreer het startmenu van Windows 10 opnieuw

Dit is de meest werkende oplossing die verschillende gebruikers hebben gevonden om alle app-problemen met het startmenu van Windows op te lossen. Registreer het startmenu van Windows 10 eenvoudig opnieuw met behulp van de onderstaande opdracht. Om dit te doen, moet u Powershell openen met beheerdersrechten.

Omdat het startmenu niet werkt, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en opent u Taakbeheer. Klik hier in taakbeheer op bestand -> typ PowerShell en vink aan om deze taak met beheerdersrechten aan te maken. Typ vervolgens de volgende opdracht en druk op Enter:

Nadat u de opdracht hebt uitgevoerd, start u Windows opnieuw en controleert u de volgende keer dat u zich aanmeldt. Ik weet zeker dat het startmenu van Windows deze keer zonder problemen correct werkt.

Maak een nieuw beheerdersaccount aan

Sommige mensen merken dat hun Start-menu niet meer goed functioneert na grotere Windows-updates. Als u een van deze mensen bent, is een beproefde oplossing om een ​​nieuw Windows-beheerdersaccount aan te maken. Laten we een nieuw gebruikersaccount maken en controleren of het probleem met het startmenu is opgelost.

Om dit te doen, drukt u op Ctrl + Shift + Esc om Taakbeheer te openen, klik vervolgens op “Bestand -> Nieuwe taak uitvoeren” en typ net gebruiker jouwnaam jouwwachtwoord/toevoegen in het vak, waar “uwnaam” is wat u de account wilt noemen, en “uwwachtwoord” is het wachtwoord dat u voor het account wilt. Vink het selectievakje aan om er een beheerdersaccount van te maken en klik vervolgens op “OK”.

Meld u nu af bij de huidige gebruikerslogin en log in op het nieuwe account. Mogelijk merkt u dat het Windows 10 Start-menu probleemloos werkt.

Om uw instellingen en apps over te zetten naar het nieuwe account, logt u opnieuw in op uw oude account en gaat u naar “Configuratiescherm -> Systeem -> Geavanceerde systeeminstellingen”. Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’ en klik vervolgens onder ‘Gebruikersprofielen’ op ‘Instellingen’. Selecteer uw nieuw aangemaakte account in de lijst en klik op “Kopiëren naar.

Controleer de applicatie-identiteitsservice

De Application Identity Service in Windows 10 gebruikt een service genaamd Applocker om te bepalen welke applicaties wel en niet op uw pc mogen worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat deze service is gestart en goed werkt. Om de Application Identity Service te controleren en uit te voeren,

Druk op de Windows-toets + R, typ services.msc in het vak en druk op de enter-toets. De Windows Services-console wordt geopend, scrol omlaag totdat u Application Identity-service vindt. Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer start als de service al actief is en klik vervolgens op opnieuw opstarten. Controleer nu of het startmenu werkt zoals verwacht.

Bovendien zorgen toepassingen van derden er soms voor dat het startmenu bij het opstarten niet meer werkt.

Dit zijn de bekendste manieren om je Startmenu weer op orde te krijgen. En repareer Struglish dood windows 10 Startmenu problemen zoals startmenu werkt niet, startmenu reageert niet of crasht bij opstarten. Ik pas deze oplossingen zeker toe, uw Windows-startmenu keert terug naar de werkfase. Als u nog steeds hulp nodig heeft of suggesties heeft, kunt u deze in de onderstaande opmerkingen bespreken.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like