7 ESSENTILE tips voor een geweldige crowdfundingvideo

Tips-For-A-Great-Crowdfunding-Video

In 2012 hebben crowdfundingcampagnes wereldwijd ongeveer $ 2,7 miljard (USD) opgehaald. Vorig jaar was het jaarlijkse cijfer gestegen tot maar liefst $ 34,4 miljard. Deze opmerkelijke stijging toont het toenemende enthousiasme voor het model bij ondernemers en consumenten.

Maar het is niet ALLEEN goed nieuws!

Onderzoek gepubliceerd door het Crowdfunding Center suggereerde dat minder dan een derde van de crowdfundingcampagnes hun doel bereikt. Tussen 69 en 89 procent van de projectenafhankelijk van het platform, hun doelen niet bereiken.

Wat zegt dit ons?

Om te beginnen vertelt het ons dat niet alle goede ideeën succesvol zijn.

Er zijn een aantal redenen waarom. Maar wat even duidelijk is, is het cruciale belang van effectieve communicatie van uw idee – en dat is waar video een rol speelt.

Waarom video?

Ik zou uren kunnen schrijven over waarom video de perfecte tool is voor crowdfunding; het feit dat het het rijkste, meest boeiende mediatype voor het vertellen van verhalen is dat er bestaat.

Maar vergeet de persoonlijke mening – de feiten ondersteunen het. Volgens crowdfundingplatform Kickstarter slagen projecten met video in een tempo van 50% in tegenstelling tot 30% voor degenen zonder. Een ander platform, Indiegogo, meldt dat campagnes met een pitchvideo verhogen 4 keer meer geld dan campagnes zonder.

Dus wat zijn de ingrediënten van een echt succesvolle crowdfundingvideo? Laten we kijken…

1. Zorg voor de juiste lengte

Hoe lang moet de perfecte pitchvideo zijn? Het simpele antwoord is: zo lang als nodig is – en geen seconde langer!

U wilt uw verhaal vertellen en uw idee zo grondig mogelijk delen om uw publiek te inspireren, maar u moet zich er ook van bewust zijn dat ze over het algemeen een beperkte aandachtsspanne hebben.

Experts uit de branche denken dat u maximaal 5 minuten moet streven – en dit is in eerste instantie een goede maatstaf om naar te streven. Crowdfunding.io meldt dat campagnes met video’s van minder dan 5 minuten 25% hebben meer kans om hun doel te bereiken dan degenen met langere video’s.

Maar onthoud, geen twee campagnes zijn hetzelfde. Wat voor het ene idee werkt, werkt misschien niet voor het andere.

Dus wees wetenschappelijk. U kunt video-analyse gebruiken om in de gaten te houden hoe lang uw gebruikers kijken. Deze tools worden standaard geleverd met YouTube, Vimeo, Wistia en vrijwel elk ander video-hostingplatform dat je zou kunnen noemen. Kickstarter, waarvan de speler native is, biedt ook video-analyse (hieronder.)
kickstarter-video-analytics.png

Als je echt niet tevreden bent met de prestaties van je video, kun je deze op de meeste platforms ‘midden in de campagne’ wijzigen. Maar dit is ook nuttige informatie om in gedachten te houden als uw campagne helaas niet bij de eerste poging slaagt. Als u besluit de campagne op een later tijdstip opnieuw te starten, beschikt u over zeer nuttige informatie over de optimale lengte van uw campagnevideo.

2. Vertel een verhaal

Het is bijna een cliché geworden, maar Seth Godin begreep het goed toen hij zei:

De meest succesvolle crowdfundingvideo’s zijn degenen die echt een verhaal vertellen – met een begineen midden- en een einde.

Geen twee campagnevideo’s zijn precies hetzelfde, maar er is meestal een winnende formule, die als volgt kan worden aangenomen:

Begin – hoe ziet de wereld er momenteel uit, zonder jouw product? Met welk probleem wordt uw kijker momenteel geconfronteerd? Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een nieuwe kijk op het reiskussen hebt uitgevonden. Je zou je video kunnen beginnen met beelden van reizigers die wanhopig worstelen om zich comfortabel te voelen tijdens hun vlucht, en een voice-over hebben die vertelt hoe pijnlijk, vermoeiend en stressvol lange reizen als gevolg daarvan kunnen zijn.

Midden – hier wilt u uw product introduceren. Verkoop echt zijn voordelen. Praat over hoe het het probleem oplost en praat in detail over de unieke verkoopargumenten die uw product anders maken. Terug naar ons voorbeeld reiskussen; je zou kunnen vertellen hoe je 2 jaar hebt besteed aan het ontwerpen van dit kussen, van een eenvoudige schets tot een 7e en definitieve versie van je prototype. Je zou een reiziger kunnen laten zien met je ultramoderne kussen en hoe comfortabel/rustgevend het hun reizen heeft gemaakt. U geeft in wezen een kijkje in hoe de wereld eruit zal zien als uw campagne succesvol is en het product van de grond komt.

Einde – ten slotte moet je de kijker eraan herinneren dat dit alleen kan gebeuren met hun steun. Als de klant de held is van een modern marketingverhaal, dan moet de geldschieter de held zijn van jouw crowdfundingverhaal. Het is jouw taak om de argumenten voor je product duidelijk en overtuigend te verwoorden en een zeer levendig beeld te schetsen van hoe het de wereld zal veranderen. Maar de kernboodschap moet je publiek aanspreken; het moet zeggen dat ze hier de echte macht hebben. Zorg er dus voor dat je ze aanspreekt en vraag of ze je willen steunen.

3. Zorg voor de juiste sfeer

Het gaat niet alleen om wat je zegt, of zelfs hoe je het zegt. De meest succesvolle campagnes op Kickstarter zijn altijd de campagnes die samensmelten met .

Laat me je een specifiek voorbeeld geven.

HelloEar is een hoofdtelefoon die is gemaakt voor gebruik ” Omdat de video is ontworpen voor actief gebruik, bevat de video veel energieke levensstijlbeelden – klimmen, boksen, hardlopen, roeien. De muziek heeft een hoog octaangehalte, een sportieve uitstraling. Door deze creatieve beslissingen krijg je als kijker echt een idee van waar dit product over gaat. Ze bepalen de emotionele toon en sfeer waarin het product zit. Bedenk eens hoe anders de overheersende boodschap zou zijn als er strijkmuziek op stond en beelden van mensen die boeken lezen?

Kies dus een aantrekkelijke locatie om uw product in het beste licht te demonstreren en ga erop uit om te filmen. Als alternatief wilt u misschien wat stockvideo van een website als VideoHive samenvoegen.

4. Markeer het ontwikkelingsproces

Mensen die crowdfundingplatforms steunen, waarderen het meestal dat ze investeren in een product dat misschien nog niet helemaal is geëvolueerd. In veel gevallen is dat de hele aantrekkingskracht.

Maar ze willen niet het gevoel hebben dat ze in een luchtkasteel investeren. Ze willen weten dat je al hard hebt gewerkt aan de productontwikkeling en dat het op zijn minst een manier is om verfijnd te worden.

Zorg ervoor dat je video raakt aan het werk dat je al hebt gedaan.

Het eerder genoemde HelloEar-project demonstreert dit met productschetsen…

helloear-design.png

…terwijl het Ostrich Pillow Go-project een whiteboard toont vol concepttekeningen.

kussen-ontwikkeling.png

5. Toon het product

Het is ook belangrijk om een ​​tastbaar product te demonstreren en in detail te laten zien hoe het echt werkt. Misschien moeten we tv-winkelkanalen of infomercials bedanken – omdat consumenten dit moeten zien voordat ze van hun geld worden gescheiden. Nogmaals, het gaat erom dat je iets tastbaars en geloofwaardigs hebt om in te investeren.

Je zou een prototype kunnen laten zien, zoals Wisp – een opnieuw ontworpen stoffer en bliksysteem.

wisp-product.png

Animatie is ook een erg leuke en flexibele manier om de fijne kneepjes van hoe uw product werkt te demonstreren. Het wordt hier met groot succes gebruikt door Flippr (een innovatieve nieuwe kijk op de strijkplank) en de houdingstrainer van Better Back Therapy.

flippr-product.png

back-therapie-product.png

6. Pronk met jezelf (met vertrouwen!)

Hoe belangrijk uw idee ook is, uiteindelijk investeren mensen in mensen. Het is altijd zo geweest. Hoe vaak denk je dat een bankmanager in de loop der jaren een 50/50-bedrijfsidee heeft overgenomen, alleen omdat ze vertrouwen hadden in de persoon die tegenover hen zat?

Bij crowdfunding is het precies hetzelfde. Als er iets is, is het extremer. Onze tijd wordt gekenmerkt door een ondernemerscultus. Mensen als Mark Zuckerberg en Elon Musk worden gevierd tot op het punt dat ze als leeuwen worden beschouwd. Consumenten houden van ondernemers, doeners, denkers, oprichters, vernieuwers.

Dus een van je grootste sterke punten is … nou, jij!

Je hoeft natuurlijk niet de hele video in beeld te zijn. In feite zou dit waarschijnlijk ongelooflijk saai zijn (geen belediging!) Je kunt ervoor kiezen om de video te presenteren en te vertellen, of gewoon kort te verschijnen als een pratend hoofd om de grote lijnen van je idee te dekken. Je moet er in ieder geval bij zijn. Het is cruciaal.

Nu weet ik dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Ik heb een aantal videoblogs opgenomen hier bij Wyzowl, en het is ook niet vanzelfsprekend voor mij. Mijn beste tips om de zenuwen tegen te gaan zijn:

Blijf gehydrateerd. Het houdt de hersenen scherp en elimineert de altijd moeilijke ‘droge mond’. Probeer een teleprompter te gebruiken, maar beperk jezelf tot de belangrijkste opsommingstekens om te voorkomen dat je overgescript/geforceerd klinkt. Je kunt gratis teleprompter-apps voor iPad en Android-tablets downloaden en door een collega net onder cameraniveau laten vasthouden. Het hebben van een ‘agenda’ helpt je om je verhaal gefocust te houden en ervoor te zorgen dat je alles beslaat wat je wilt. Kom tot rust. Het is zo simpel maar zo belangrijk. Als een natuurlijke ‘motormond’ weet ik maar al te goed hoe gemakkelijk het is om met 160 km/u te gaan praten. Dus concentreer je op het rustig aan doen en breng je boodschap op de meest weloverwogen, weloverwogen en kalme manier over. Laat de camera de hele tijd aan het rollen. Er is niets zenuwslopender dan dat kleine rode lampje en het woord ‘Actie’. Door de camera tijdens het hele filmproces te laten draaien – zelfs als je het verprutst! – ben je je minder bewust van het rode licht en vergeet je het misschien helemaal. Je kunt de bloopers altijd bewerken. Als je bijzonder nerveus bent, kun je echt in de conserveringsmodus krimpen. De klap die je energieniveau krijgt, kan een echte klap voor je persoonlijkheid zijn. Ik noemde onze filmkamer ‘het persoonlijkheidsvacuüm’, omdat het zoveel van me vergde. Mijn tegengif? Doe van tevoren een kleine lichte oefening om uw bloed te laten pompen. Een paar push-ups zijn een geweldige manier om je energieniveau te verhogen en een gezonde hoeveelheid verve en enthousiasme op de camera te brengen.

7. Kwaliteit

Videokwaliteit is ook een deal. Stel je voor dat je een lening zoekt bij de bank. Ze nodigden je uit voor een vergadering – en je kwam opdagen in een vies T-shirt en een gescheurde spijkerbroek, in plaats van in een net pak. Geen fijn bericht, toch?

Hetzelfde geldt voor video van lage kwaliteit. Als je video er slordig uitziet, is het onwaarschijnlijk dat deze een betrouwbaar beeld geeft. Het is zelfs nog minder waarschijnlijk dat u eruitziet als een hypermodern, vooruitstrevend en geavanceerd bedrijf.

Het is niet alleen een slechte eerste indruk – het is een afschuwelijke weerspiegeling van hoe u uw bedrijf beheert en hoe serieus u het neemt.

En het punt is – tegenwoordig zijn er geen excuses.

Het is niet zoals vroeger, toen je een camera ter grootte van een kleine koffer nodig had om video van hoge kwaliteit vast te leggen. Je kunt HD-opnamen maken op je iPhone, een eenvoudige maar professionele verlichtingsset kopen voor minder dan $ 100 en een groen scherm krijgen voor ongeveer $ 20. Je kunt gratis videobewerkingssoftware gebruiken om een ​​redelijk goede afwerking te creëren en je hoeft nauwelijks de bank te breken voor professionele videoproductie.

Geef niet het succes van je hele campagne op om wat geld te besparen op je videoproductie.

Afsluitende gedachten

Dus daar heb je het: onze toptips voor een echt succesvolle crowdfundingvideo. Heb ik iets belangrijks gemist? Laat het ons weten in de comments en stel ons op het rechte pad!

Als je echt moeite hebt met inspiratie, raad ik je aan een paar uur te besteden aan het doorbladeren van succesvolle projecten op Kickstarter, Indiegogo en andere crowdfundingplatforms. Wat maakt hun video’s zo fantastisch en wat kun je lenen voor je eigen campagne?

En vergeet niet: je campagnevideo is nog maar het begin van wat video kan doen voor je crowdfundingcampagne. U kunt ook overwegen het bewustzijn en begrip te vergroten met een korte introductievideo van 1-2 minuten op de homepage, of een campagne met korte, krachtige preroll-videoadvertenties op sociale media. Veel geluk!

0 Shares:
You May Also Like