7 dingen die u kunt doen met een geanimeerde uitlegvideo

7-Things-You-Can-Do-With-An-Animated-Explainer-Video

Heeft voor de meeste mensen een vrij enge definitie. Het is een video die op uw startpagina staat en aandachtsarme bezoekers in 1-2 minuten alles over uw product of dienst vertelt.

Maar in werkelijkheid – net als de kleine motor die dat zou kunnen – is de betrouwbare uitlegvideo tot zoveel meer in staat.

In dit artikel bekijken we enkele onverwachte manieren waarop je een uitlegvideo kunt gebruiken – en de redenen waarom je dat zou moeten doen!

1. Verkoop standplaatsen

Een nieuw product of idee pitchen voor potentiële klanten of investeerders kan zenuwslopend zijn en u wilt het precies goed doen. Het gebruik van een uitlegvideo om uw pitch te beginnen is een geweldige manier om de kernwaardepropositie van uw product op een boeiende – en herhaalbare – manier over te brengen.

Je kunt de bestuurskamer binnengaan en openen met de video. Dit geeft je een moment om jezelf voor het veld te ordenen – en kan een gelikte, professionele eerste indruk maken op je publiek.

Het is het beste om te beginnen met een declaratieve verklaring, een of twee van uw functies te verkopen en dan te eindigen met een open vraag, waarna u het stokje kunt oppakken en uw presentatie kunt voortzetten.

Bekijk dit voorbeeld van Cirrus LED, dat werd gebruikt om hun LED-displaydiensten te verkopen.

2. Shows/conventies

Beurzen en congressen bieden een fantastische mogelijkheid om te netwerken met potentiële klanten en potentiële partners. En net als bij een verkooppraatje is het belangrijk om je boodschap snel over te brengen. U wilt dat mensen die uw stand passeren, meteen een idee krijgen van wie u bent en wat u doet, zelfs als ze eerder niet van plan waren te stoppen om te chatten.

Je kunt te allen tijde een uitlegvideo on-loop op een scherm achter je laten lopen. Een goede tip is om ondertiteling op het scherm te hebben, zodat mensen de boodschap van je video nog steeds kunnen begrijpen, zelfs als ze niet dichtbij genoeg zijn om het te horen, of – zoals soms het geval is – je moet exposeren zonder geluid.

Hier is een geweldig voorbeeld dat we hebben gemaakt met onze vrienden bij Acomos. De hele video draait om tekst die door het hele lichaam wordt geanimeerd op een gewaagde, dynamische manier die heel gemakkelijk te begrijpen is.

Beurzen zijn drukke, bruisende plaatsen. Je bent omringd door concurrenten – zo niet direct, dan in ieder geval concurrenten voor de tijd en aandacht van de deelnemers aan de show. Mensen willen het meeste uit hun tijd op shows halen.

En net zoals een uitlegvideo kan helpen tijdarme online bezoekers te betrekken, kan het ook helpen om uw waardepropositie te communiceren aan tijdarme fysieke bezoekers. Ze kunnen een minuut of twee staan ​​kijken naar de video en dan verder gaan naar hun volgende stop. Het geeft je de mogelijkheid om gesprekken te beginnen, maar het kan ook zijn dat velen van hen met je willen praten.

3. E-mailmarketingcampagnes

Video’s kunnen meer doen dan uw e-mailmarketingcampagne er indrukwekkender uit laten zien.

Volgens Syndacast zal het gebruik van het woord ‘video’ de open tarieven verhogen met 19%verhoog de doorklik met 65% en verlaag het afmeldpercentage met 26%.

Er zijn een paar verschillende manieren om video in uw e-mails te gebruiken. Een daarvan is om het op te nemen in uw e-mailworkflows. Stel dat u een downloadbaar e-boek of gids aanbiedt op uw website, die beveiligd is. Wanneer een bezoeker die inhoud downloadt, delen ze hun e-mailadres, dat meestal automatisch wordt doorgestuurd naar een e-mailnurture-reeks. De eerste e-mail die u verzendt, zal dat stukje inhoud delen, maar dan is het de taak van een opvoedingsreeks om die persoon langs uw verkooptrechter te leiden, waardoor de focus van het gesprek geleidelijk verschuift van waar de inhoud over ging, naar uw producten en diensten. Rond de 3e of 4e e-mail is een geweldige kans om een ​​video te delen die in grote lijnen introduceert waar uw product of dienst over gaat.

Je zou video ook kunnen gebruiken als een post-sales tool. Telkens wanneer een klant uw product koopt, kunt u per e-mail een video delen die laat zien hoe u het product in elkaar zet of hoe u het zo goed mogelijk kunt gebruiken. Hier is een e-mail die we naar onze eigen klanten sturen zodra hun videoproject is voltooid:

Wyzowl-e-mail

En hier is de ‘how to’-video die in die e-mail is ingesloten:

U kunt zelfs video gebruiken om opnieuw in contact te komen met oude klanten. New York Life gebruikte deze geanimeerde video in hun e-mailmarketingcampagne om opnieuw contact te leggen met bestaande klanten:

4. E-mailhandtekeningen

Wat betreft e-mails, wist u dat er elke dag 269 miljard e-mails over de hele wereld worden verzonden?

Templafy-rapport dat een gemiddelde werknemer rondstuurt 40 zakelijke e-mails per dag, en ontvangt gemiddeld nog een 121.

Stel je voor dat elk van die e-mails een korte uitlegvideo had waarin je product of dienst werd verkocht? Dat zijn veel mensen die die video ontvingen, die de e-mail toch al ontvingen!

Volgens TechSmith zijn er drie stappen die je moet nemen bij het maken van een videohandtekening:

    Het maken van de video (beslis over inhoud, richting en uitstraling).
    De videominiatuur maken (super belangrijk, omdat de video niet rechtstreeks in de e-mail zelf kan worden afgespeeld! De miniatuur moet de kijker dus verleiden).
    Voeg de handtekening toe aan uw e-mailtoepassing (dit verschilt afhankelijk van welke u gebruikt, zie opties hier).

5. Interne bedrijfstraining

Het is onmogelijk om het belang van training en onboarding te overschatten. De eerste paar dagen van het dienstverband kunnen vaak van cruciaal belang zijn bij het bepalen van de langetermijnprestaties en duurzaamheid van een nieuwe medewerker. De eerste dagen wordt er veel cruciale informatie en belangrijke processen gedeeld.

Het probleem is dat het menselijk brein als de spreekwoordelijke zeef is, zelfs als we ons bewust inspannen om ons te concentreren en te focussen. Met al onze beste bedoelingen zijn we gewoon niet bedraad om elk stukje informatie dat we ontvangen te bewaren – en, helaas, als het erop aankomt dat we een bepaald stukje informatie nodig hebben, als het er niet is, kan dit leiden tot problemen.

Dit brengt ons bij de waarde van video als trainingsinstrument. Om te beginnen wordt het ondersteund door educatieve neurowetenschap. Volgens het Social Science Research Network, 65% van de mensen zijn visuele leerlingen.

Video is ook herhaalbaar en kan opnieuw worden bekeken. Dit betekent dat al uw nieuwe medewerkers hetzelfde informatieniveau kunnen krijgen – geen kleine hiaten omdat uw trainer op dag drie iets belangrijks is vergeten te behandelen. EN als er iets is dat hun is verteld maar is vergeten – slimme bedrijven bieden steeds vaker interne opslagplaatsen voor inhoud aan waar ze naartoe kunnen gaan en de lege plekken van hun kennis kunnen invullen.

Rapid Learning Institute gebruikt een geweldig voorbeeld om een ​​heel ingewikkeld onderwerp te trainen. De video gaat niet in op veel details – dat hoeft ook niet, maar het raamwerk is er en kan indien nodig worden voortgebouwd:

6. Werving

Volgens ondernemer.com, 75% van de bedrijven die bekend staan ​​om hun geweldige wervingstechnieken, gebruiken video als onderdeel van hun strategie.

Alle bedrijven beweerden dat het hebben van de video’s beter gekwalificeerde kandidaten aantrok. Het komt dus niet alleen de sollicitanten ten goede, maar ook de recruiters.

Recruitmentvideo’s die zich goed lenen voor animatie zijn:

Procesvideo’s: zodat een sollicitant kan zien hoe uw bedrijf werkt en hoe het wervingsproces zal verlopen.

TPP heeft een fantastische video, waarin hun bedrijf wordt uitgelegd en de functie waarvoor ze adverteren, het heeft een mix van feiten en plezier!

Tips en trucs video’s: een andere manier om video in te zetten bij werving die de recruiters kan helpen! Elke do’s of don’t van het wervingsproces van uw bedrijf, zal u helpen om ongekwalificeerde kandidaten te spenen.

Bedrijfscultuur video’s: Beantwoord de vraag ‘Waarom bij ons werken’. Een korte video kan kandidaten niet alleen helpen beslissen of ze willen solliciteren, maar ook uw bedrijf tot leven brengen.

Een goed voorbeeld van een bedrijfscultuurvideo is deze van Dropbox, het is eigenzinnig en leuk, maar brengt de boodschap nog steeds tot in de kleinste details over.

7. Betaalde advertenties op sociale media

In het verleden mocht je alleen statische advertenties hebben op Facebook en Twitter.

Maar nu begint iedereen de kracht van videomarketing te begrijpen. In Wyzowl’s enquête over videomarketingstatistieken uit 2018, ontdekten we dat een enorme 68% van de marketeers heeft video-inhoud op Facebook gepubliceerd. Niet alleen dat, maar 87% vond het een effectieve strategie.

Het is de ideale manier om uw perfecte klant te bereiken! Vooral Facebook stelt je in staat om je doelgroep te targeten. Hiermee kunt u de mensen kiezen die u wilt bereiken, met behulp van ‘kerndoelgroepen’. Met deze functie kunt u mensen bereiken op basis van hun demografie, locatie en interesses.

Aangepaste doelgroepen: kan u helpen uw bestaande klanten te targeten. Zodat u relaties kunt onderhouden en de verkoop kunt stimuleren.

Gelijkaardige doelgroepen: helpt u mensen te vinden die op uw klanten lijken. Het gebruikt inzichten die je hebt opgedaan om je kansen te vergroten om de juiste mensen te bereiken.

Het combineren van een goed gemaakte uitlegvideo met deze targetingtools is dus een recept voor succes!

**Een extra tip voor het gebruik van videoadvertenties op sociale media is om geluidloos te ontwerpen. 85% van de mensen kijkt niet met geluid, dus voeg ondertiteling toe om uw boodschap echt over te brengen.**

Dit zijn enkele voorbeelden van hoe uitlegvideo’s op een onconventionele manier kunnen worden gebruikt en hoe uw bedrijf zich kan onderscheiden van de concurrentie.

Geïnspireerd om er zelf een te hebben? Neem contact op met Wyzowl!

Om een ​​aantal geweldige voorbeelden te zien van merken die het echt goed doen, bekijk snel onze ultieme lijst met de beste uitlegvideo’s ooit!

0 Shares:
You May Also Like