7 Beste videobewerkingssoftware voor Windows 10 2022 (gratis en betaald)

Op zoek naar de beste videobewerkingssoftware voor Windows 10 om de uiteindelijke uitvoer van opgenomen video te bewerken en te verfijnen en deze naar verschillende bestandsindelingen te exporteren voor weergave op verschillende apparaten? Maak je geen zorgen, je bent op de juiste plek. In deze samenvatting hebben we een selectie van de beste video-editors voor Windows in 2021. Deze programma’s maken het bewerken, knippen en perfectioneren een fluitje van een cent. De software die we hebben gekozen zal de bank niet kapot maken, maar als je niet veel geld uitgeeft, zijn er ook enkele gratis versies voor jou.

Beste videobewerkingssoftware voor Windows 10

Er is een aantal gratis en betaalde video-editors beschikbaar voor Windows 10, waarbij de standaard video-editors tijdlijnen bevatten die lineaire lay-outs van video’s, overgangen en effectopties, thema’s en sjablonen en tekstopties voor het toevoegen van titels en aftiteling aan beeldmateriaal bevatten. Maar sommige van de beste video-editors omvatten ook audiomixers, videostabilisatoren, bewegingsregistratie, maskering, multi-cam-module en 3D-videobewerkingstools.

OpenShot Video-editor

Gratis en open-source video-editor voor Linux, Mac en Windows.

Openshot video-editor is volledig open-source, waardoor het een van de beste gratis videobewerkingssoftware is die toegankelijk is. Er is veel dat u kunt bereiken door video’s te bewerken met OpenShot, omdat het functies ondersteunt zoals audio- en beeldondersteuning, slepen en neerzetten, onbeperkte lagen en tracks, keyframe-animaties en 3D-geanimeerde effecten. Deze software is een geweldig hulpprogramma voor het schalen, vergroten, verkleinen, uitlijnen, bijsnijden en roteren van clips, naast het mixen van audio, frame-stepping en realtime voorbeelden. Het feit dat er te veel te winnen valt bij deze open-source software is reden genoeg om het eerst eens te proberen voor premium video-editors.

Shotcut video-editor

Zeer goede open source video-editor voor Linux, Mac en Windows.

Als u op zoek bent naar lichtgewicht platformonafhankelijke videobewerkingssoftware voor het bewerken van video’s en het toevoegen van effecten met webcam, scherm en audio-opname, dan snelkoppeling video-editor is een goede keuze voor jou. Deze video-editor ondersteunt een breed scala aan video-indelingen en beschikt over een geweldige verzameling instructievideo’s. Hoewel deze videobewerkingssoftware geweldige functies heeft, kunnen sommige gebruikers de interface een beetje eigenzinnig vinden. Deze software is oorspronkelijk ontworpen voor Linux en dat is zeker te zien. Maar onder de motorkap is het nog steeds een video-editor van hoge kwaliteit.

Twee van de meest opvallende kenmerken zijn ondersteuning voor 4K HD-resolutie en de bewerking van de tijdlijn. Niet veel gratis versies van de software bieden ondersteuning voor 4K-resolutie. Shotcut vereist ook niet dat je je video in de editor importeert: dit kan je tijd besparen als je te maken hebt met grote videobestanden.

Adobe Premiere Pro

Realtime bewerking voor professionele videoproductie

Dit videobewerkingsprogramma van Adobe is ook een van onze favorieten omdat het gemakkelijk te gebruiken, vriendelijk en creatief is, waardoor videoamateurs met zwier kunnen bewerken en direct smartphonevideo’s kunnen delen met hun dierbaren. En het is vrij eenvoudig in te zien waarom dit programma populair is bij Windows OS-gebruikers.

Het biedt plaats aan een onbeperkt aantal videotracks, die uit elke bron kunnen worden geïmporteerd. De automatische synchronisatiefunctie is ook een juweeltje, vooral als je te maken hebt met opnamen vanuit meerdere hoeken. Hoewel dit een betaalde applicatie is, is er een gratis proefversie beschikbaar voor degenen die dingen eerst willen uitproberen. We waren vooral onder de indruk van de immense functionaliteit van het programma, de regelmatige updates en de ondersteuning voor virtual reality. Aan de andere kant vereist het gebruik van deze software een ongelooflijke leercurve, naast een krachtige pc.

Corel VideoStudio Ultimate

De eenvoudigste manier om uw foto’s en video’s om te zetten in films met verbluffende effecten en krachtige bedieningselementen

Corel VideoStudio, een uitstekend videobewerkingspakket voor beginners op Windows OS, is een eenvoudig te leren maar krachtige applicatie voor iedereen die snelle videobewerkingen wil maken zonder te worstelen met complexe bedieningselementen. En naast de goed ontworpen interface, biedt dit programma functies zoals 4K-video-ondersteuning, multi-cam-bewerking, een muziekbibliotheek, 360-graden video-ondersteuning en tal van effecten om mee te spelen. Dit is niet echt slecht voor zijn prijs.

Om je huidige toolset voor videobewerking drastisch uit te breiden, kan deze app worden gebruikt als videobewerkingssoftware, het maken van diavoorstellingen en om audio en video vast te leggen via de webcam. Met de ingebouwde deelfunctie kun je video’s direct online uploaden, dvd’s schrijven of exporteren naar je favoriete videoformaten.

Adobe Premiere Elements

Maak verbluffende films met gebruiksvriendelijke videobewerkingsopties.

Adobe Premiere Elements is een andere premium videobewerkingssoftware die is ontworpen om videobewerking zo eenvoudig mogelijk te maken, en zelfs de Expert-interface is buitengewoon eenvoudig. Het is niet zo complex en zwaar als de Premiere Pro, maar werkt het beste voor videobewerkingsprofessionals. Het zit boordevol geweldige functies zoals gezichtsaudio-effecten, gezichtsdetectie en gebundelde soundtracks. Het is ook ongelooflijk gebruiksvriendelijk dankzij geautomatiseerde functies zoals smart toning en motion tracking die videobewerking een fluitje van een cent maken.

Deze software wordt geleverd met bijna alle video-effecten die je zou verwachten in een conventionele video-editor: dekking, Chroma-keying, overgangen, enz. Je zult ook dol zijn op de intelligent georganiseerde mediabibliotheek die slimme zoekopdrachten voor je integreert om gemakkelijk concept- en voltooide bestanden te vinden .

Ondersteunt de nieuwste video-, foto- en audioformaten in een resolutie tot 4K

Als je een ervaren filmmaker bent die op zoek is naar videobewerkingssoftware om hoogwaardige en professionele functies te leveren zonder een Hollywood-budget, dan is de Cyberlink PowerDirector de app die je nodig hebt. Als je eenmaal aan de slag gaat met de 100-track tijdlijn, zul je onder de indruk zijn van hoe je gebruik zult maken van meerdere videocorrectie- en stabilisatietools, bewerking met meerdere camera’s, professionele effecten en bewegingsregistratie. De interface is intuïtief, alle tools zijn toegankelijk en de meest geavanceerde functies zijn ongelooflijk eenvoudig te begrijpen. Hoewel we al het andere over deze software geweldig vonden, waren we teleurgesteld over het feit dat het niet naar het MOV-bestandsformaat kan worden geëxporteerd.

VideoPad-video-editor

Als u op zoek bent naar een functionele video-editor met volledige functies die intuïtief is ontworpen voor een fractie van de premiumprijzen, moet u de VideoPad Video Editor overwegen. Met deze software kun je onbeperkte bewerkingstracks toevoegen die de veelzijdigheid bieden die nodig is om complexe projecten te maken. Het biedt ook functies zoals ondertitels, Chromakey en videostabilisator voor video’s op professioneel niveau. Een ander voordeel voor de video-editor is de mogelijkheid om 4K-beelden met hoge resolutie te importeren, exporteren en bewerken. Hoewel je gemakkelijk bewerkingen kunt uitvoeren, zoals het toevoegen van effecten zoals vervorming, echo en reverb en het aanpassen van het volume, mist deze software geavanceerde tools zoals de full-body mixerfunctie en de mogelijkheid om audio te kalibreren voor surround sound-omgevingen.

Als het gaat om videobewerkingssoftware, zijn er geweldige opties beschikbaar voor gebruik op Windows. Of je nu de beste app wilt, wat centjes wilt besparen of er een nodig hebt om je videobewerkingscarrière een vliegende start te geven, er is zeker een video-editor voor jou.

0 Shares:
You May Also Like