6 oplossingen om te repareren Geen wifi-netwerk gevonden op Windows 10

Probeert u verbinding te maken met een wifi-netwerk, maar krijgt u een foutmelding met de melding “Geen wifi-netwerk gevonden“, of zijn eerdere wifi-verbindingen gewoon verdwenen na de Windows 10-update? Het komt meestal door een defecte router of een probleem met het stuurprogramma van de WLAN-netwerkkaart, of de stuurprogramma’s zijn niet compatibel of ze zijn beschadigd. Hier deze postgids over het oplossen van wifi-verbindingsproblemen en het herstellen van internettoegang op uw laptop of pc

Geen wifi-netwerken gevonden op Windows 10

Als dit de eerste keer is dat u dit probleem opmerkt, raden we aan om zowel de wifi-router als de laptop opnieuw op te starten,

Zorg ervoor dat uw laptop zich dichter bij de router bevindt en dat wifi op uw systeem is ingeschakeld. Ga hiervoor naar start > instellingen > netwerk & internet en controleer of wifi is ingeschakeld.

Controleer of uw laptop niet in de vliegtuigmodus staat. Ga naar Start > Instellingen > Netwerk en internet en schakel Vliegtuigmodus uit als deze was ingeschakeld.

Als je VPN (Virtual Private Network) hebt geïnstalleerd, kan dit de reden zijn dat wifi niet werkt of dat er geen wifi-netwerk is gevonden. Probeer de VPN-software te verwijderen en uw pc opnieuw op te starten om te zien of de ontbrekende wifi nu wordt weergegeven

Ga naar het beheerderspaneel van uw router en controleer of draadloze radio is ingeschakeld

Schakel daarnaast tijdelijk uw antivirus van derden uit, waardoor uw laptop mogelijk geen verbinding kan maken met wifi.

Voer de probleemoplosser voor netwerkadapters uit

Windows 10 heeft een ingebouwde probleemoplosser voor netwerkadapters die automatisch problemen detecteert en oplost die mogelijk wifi-verbindingsproblemen veroorzaken.

Klik op het startmenu en vervolgens op instellingen (het tandwielpictogram) Ga naar Netwerk en internet en klik vervolgens op Netwerkprobleemoplosser, selecteer uw wifi-adapter en klik op Volgende. Dit zal beginnen met het detecteren van problemen, controleren op stuurprogrammafouten en proberen deze zelf op te lossen. Zodra de netwerkdiagnoseproces is voltooid, start u uw laptop opnieuw op en controleert u of uw laptop wifi-netwerken kan vinden en er verbinding mee kan maken.

Netwerkadapter resetten

Uw netwerkadapter heeft mogelijk problemen die een herstart van het systeem niet kan oplossen. In dit geval is resetten een goede oplossing. Verschillende gebruikers melden dat het resetten van de wifi-netwerkadapter hen helpt bij het oplossen van verschillende wifi-problemen op hun Windows 10-laptop.

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, Ga naar Netwerk en internet en selecteer vervolgens het statustabblad, Klik onderaan op de link voor het opnieuw instellen van het netwerk,

Klik vervolgens op de knop Nu resetten en vervolgens op Ja wanneer om bevestiging wordt gevraagd

Opmerking: als u deze actie uitvoert, verwijdert het systeem automatisch de netwerkadapter en installeert u deze opnieuw en stelt u andere netwerkinstellingen in op hun oorspronkelijke instellingen.

Hiermee wordt uw computer opnieuw opgestart en worden uw netwerkinstellingen vernieuwd. Probeer opnieuw verbinding te maken met het wifi-netwerk, hopelijk helpt dit.

Stuurprogramma voor netwerkadapter bijwerken

Zoals eerder besproken, kan een verouderd netwerkstuurprogramma ook voorkomen dat uw laptop beschikbare netwerken ziet. Controleer en installeer eventuele driverupdates die beschikbaar zijn voor uw netwerkadapter.

    Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen. Hiermee worden alle lijsten met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, zoek en vouw het netwerkadaptergedeelte uit. Klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en selecteer Stuurprogramma bijwerken uit het contextmenu. Klik op Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogrammasoftware en volg de instructies op het scherm om de computer de stuurprogramma’s te laten zoeken en installeren.

Opmerking: als je hier geen wifi-netwerk hebt gezien, is het waarschijnlijk niet op je apparaat geïnstalleerd. Bezoek de website van uw fabrikant en download de juiste versie van de Wi-Fi-kaart. Installeer deze.

Stuurprogramma’s voor wifi-adapter terugdraaien

Als het probleem is begonnen na een recente Windows-update, of als uw vorige stuurprogramma’s correct werkten voordat u ze bijwerkte. In dat geval moet u de driver terugzetten naar een oudere versie.

Open opnieuw apparaatbeheer met behulp van devmgmt.mscLocate en Expand netwerkadapters, klik met de rechtermuisknop op WLAN-kaartapparaat selecteren eigenschappen, ga naar het gedeelte Driver en kies de optie Rollback Driver. Selecteer een reden waarom u het stuurprogramma terugdraait en volg de instructies op het scherm , Hiermee gaat u terug naar de vorige stuurprogramma’s die volledig functioneerden.

Virtuele netwerkadapters uitschakelen

Wanneer u apps van derden installeert, zoals VMware of VirtualBox, wordt een virtuele netwerkadapter op uw systeem geïnstalleerd. Als u ze verwijdert of uitschakelt, kunt u uw netwerkprobleem oplossen.

Een virtuele netwerkadapter uitschakelen:

    Open het Configuratiescherm. Ga naar Netwerk en internet. Selecteer Netwerk en delen. Klik op Adapterinstellingen wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op de virtuele netwerkadapter en selecteer ‘Uitschakelen’ in het contextmenu.

Installeer het corrupte stuurprogramma voor de Wi-Fi-adapter opnieuw

Als uw Wi-Fi-netwerkstuurprogramma niet compatibel is met de adapter, moet u het verwijderen en Windows 10 automatisch de juiste versie voor uw computer laten installeren.

Ga naar Apparaat beheerder en breid de . uit Netwerkadapters menuKlik met de rechtermuisknop op uw Wi-Fi-adapter en selecteer Apparaat verwijderenKlik Verwijderen om te bevestigenOpen de Actie menu en selecteer Scannen op hardwarewijzigingenStart je computer opnieuw op

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen van Geen wifi-netwerk gevonden in Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like