6 eenvoudige stappen om conversies te verhogen met een video

increase-conversions

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/adamhayes/" target="_self" rel="noopener">Adam Hayes</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Adam is hoofd content bij Wyzowl. Adam leidt een getalenteerd, onverschrokken team van schrijvers en houdt van video, groeimarketing, merkverhalen vertellen en naar zichzelf verwijzen in de derde persoon.

Wist je dat shoppers die een video bekijken 85% meer kans hebben om te kopen dan bezoekers die dat niet doen? Als een van de meest boeiende manieren om contact te maken met uw publiek, is een video een onfeilbare manier om uw conversiepercentages te verhogen.

Maar hoe zorg je ervoor dat je er alles aan hebt gedaan om de gewenste resultaten te behalen? Bekijk onze zes eenvoudige stappen om conversies te verhogen met een video…

#1 Spreek in hun taal

De sleutel tot het maken van een conversievriendelijke video is om in dezelfde taal te spreken als uw klanten. Wanneer je je script schrijft, probeer het dan niet te vervuilen met modewoorden. Je denkt misschien dat ze werken, maar in feite zijn het gewoon een hoop grote woorden die eigenlijk niets betekenen. Doe veel onderzoek en ontdek precies op wie u zich richt, en ontdek vervolgens de taal die ze graag gebruiken.

#2 Houd het simpel

Uw boodschap moet duidelijk en eenvoudig zijn. Het is echt moeilijk om de aandacht van een persoon voor een lange periode te trekken, dus zorg ervoor dat je je video kort en to the point houdt. Als vuistregel raden we aan om je video tussen de 1-2 minuten te bewaren. Als je moeite hebt om je punt in zo’n korte tijd over te brengen, bekijk dan deze vorige blogpost over hoe je je verhaal in 30 seconden kunt vertellen.

#3. Voeg voordelen toe, geen functies

Dus je hebt een geweldig product en het heeft een heleboel functies waarover je wilt opscheppen in je video? Het punt met uw klanten is dat ze niet echt veel om functies geven. Ze willen weten wat er voor hen in zit – en dat is waar de voordelen van pas komen. Laat ze zien hoe uw product hen zal helpen en u zult een veel grotere respons zien.

#4. Kies het type video

Er zijn dus een paar verschillende soorten video’s die u kunt maken om die verkopen te stimuleren. Een productvideo is ideaal om uw klanten een sneak preview van het product te geven. Een website- of app-video maakt gebruik van schermopnametechnologie om te demonstreren hoe u uw product kunt gebruiken, en een geanimeerde video is de perfecte kans om het verhaal van uw bedrijf of product op een boeiende manier te vertellen.

#5. Vertel een verhaal

Het hangt af van het type video dat je wilt maken, maar over het algemeen is het vertellen van een verhaal in je video een geweldige manier om mensen langer betrokken te houden. We hebben in onze tijd veel geanimeerde video’s gemaakt en we hebben de neiging om ons aan vergelijkbare regels te houden. Plaats eerst een personage in je video dat betrekking heeft op je klanten en de problemen waarmee ze te maken kunnen krijgen. Stel vervolgens uw merk voor en leg de kijker uit hoe u de problemen oplost. Bekijk voor voorbeelden hiervan onze geanimeerde video’s met karakters.

#6. Gebruik een geweldige CTA

Uw CTA is een behoorlijk integraal onderdeel van het omzetten van prospects in verkopen, dus u moet er even over nadenken. De CTA staat meestal aan het einde van de video als een manier om het verhaal af te ronden. Denk na over wat u wilt dat uw klanten doen nadat ze de video hebben bekeken? Wil je dat ze je bellen? Aanmelden voor een account? Koop een jurk? Laat het ze aan het einde van de verkoop weten.

#6. Breng het onder de aandacht van uw klanten

Als je eenmaal tevreden bent met je video, is het tijd om deze op je website en sociale kanalen te plaatsen. Het punt is dat niet elk sociaal kanaal hetzelfde is, dus je moet het voor elk platform optimaliseren. Als het op YouTube aankomt, zorg er dan voor dat je je video een goede beschrijving geeft en tag deze met relevante zoekwoorden, zodat Google deze kan oppikken. Gebruik trefwoordhashtags op Twitter en creëer een discussie op Facebook of Google+. Als u het op uw website plaatst, zorg er dan voor dat u het op relevante plaatsen plaatst, zodat uw klanten het kunnen zien. Als het bijvoorbeeld een productvideo is, moet deze bij uw producten passen.

Heb je hulp nodig bij je video?

Als je hulp nodig hebt bij het maken van je video, dan zijn we hier om precies dat te doen! We hebben meer dan 1000 video’s gemaakt voor een enorm scala aan klanten, dus wat je expertise ook is, we zijn toegewijd aan het maken van een video waar je met trots je naam op kunt zetten. En een die u zal helpen uw conversieratio’s te verhogen! Spreek ons ​​vandaag nog aan – we kijken ernaar uit van u te horen!

0 Shares:
You May Also Like