5 voordelen van het gebruik van Dual Monitor (verhoog de workflow op de computer)

Detect multiple displays

Wanneer uw werk rond een dozijn desktop-apps, browsers en tools circuleert, wordt het erg moeilijk om alles op één monitor te beheren. Het is erg tijdrovend en inefficiënt om af en toe te switchen tussen meerdere applicaties. Van het heropenen van gesloten tabbladen tot het openen van de meest gebruikte apps en het aanpassen van hun venstergrootte aan de weergavepositie op het scherm, u besteedt zoveel moeite en tijd. In plaats daarvan geeft u er de voorkeur aan om dubbele of meerdere monitoren met uw pc te installeren om de bestanden en apps gemakkelijk te bekijken en te openen. Bovendien verhoogt het werken met dubbele of meer monitoren de productiviteit op het werk.

In dit tijdperk van digitalisering en technologische vooruitgang zoeken we naar geautomatiseerde manieren om inspanningsintensieve taken te verminderen. Er zijn enorme digitale oplossingen beschikbaar die u helpen de productiviteit op het werk te verhogen en maximale taken in minder tijd uit te voeren.

Hoe gebruik ik dubbele monitoren Windows 10?

Volg de onderstaande stappen om dubbele monitoren in Windows 10 te configureren.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen. Ga naar Systeem en vervolgens Display. Uw pc toont u het bureaublad. Als u het niet kunt zien, selecteert u “Detect”.

Selecteer de optie in het gedeelte “Meerdere schermen” uit de lijst naar wens. Klik op “Wijzigingen behouden”.

U bent klaar om aan dubbele monitoren in uw systeem te werken. Evenzo, als u twee afzonderlijke systemen/monitors op uw bureau wilt installeren, volgt u de onderstaande stappen:

Om twee monitoren in te stellen, heb je alleen een HDMI-splitter voor twee monitoren nodig. Voor meer kunt u een beeldschermaansluiting hebben die past bij de poorten van uw pc.

Voordelen van het gebruik van Dual Monitor

Hieronder vindt u de hoogtepunten van de voordelen van dubbele monitoren voor gebruikers op het werk.

Toegenomen productiviteit

Verschillende onderzoeken tonen aan dat het werken met dubbele monitoren uw productiviteit op het werk maximaliseert. Of het nu een grafisch ontwerper, een projectmanager, een programmeur, een gamer of een data-analist is, dubbele monitoren helpen iedereen op verschillende manieren. Een van de grootste voordelen van dubbele monitoren is dat u 360-graden toegang krijgt tot alles. U kunt in een oogwenk informatie over van alles krijgen. Het vermindert ook het aantal buitensporige klikken dat u moet doen om in elke app te komen en gegevens te verzamelen.

Multitasking

Met dubbele monitoren kunt u multitasken. Als u bijvoorbeeld bedrijfsanalist bent, moet u in één keer naar de prestaties van het bedrijf kijken. Hiervoor kun je alle tools en software die je dagelijks gebruikt openen en splitsen op twee monitoren voor een betere vergelijking. Evenzo, als u tegelijkertijd onderzoek doet en schrijft, kunt u MS Office Word op de ene monitor openen en de browser op de andere. Je kunt naast elkaar zien en schrijven.

U kunt ook slim werken door productiviteitssoftware te gebruiken die u helpt bij het automatisch rangschikken en automatisch herstellen van uw apps en browsers op een of meerdere schermen met één klik. SmartWindows is een productiviteitssoftware waarmee u de apps automatisch op precies dezelfde positie op het scherm en met dezelfde venstergrootte kunt rangschikken als u de vorige keer hebt aangepast. Het helpt u ook om met een enkele klik gesloten tabbladen in een of meerdere browservensters te herstellen.

Visuele analyse

De bedrijfsanalist heeft de taak om zinvolle inzichten uit de visuele gegevens te halen. De gegevens tonen alle details met betrekking tot de visuele analyse van websiteverkeer, het opnieuw bezoeken van de pagina, de omzet, verkopen, leads, potentiële klanten, klantenbehoud en -acquisitie, prognoserapporten en nog veel meer. Het wordt erg moeilijk om naar elk veld afzonderlijk te navigeren om de informatie te bekijken en nog moeilijker als je een vergelijking van twee parameters moet doen. Hier helpen dubbele monitoren de taken te stroomlijnen en efficiënt te maken met verbeterde toegang tot informatie verspreid over de schermen.

Ontwerpen en bewerken

Voor een ontwerper is een dubbele monitor slechts een noodzaak. Een ontwerper moet bijvoorbeeld gedetailleerd onderzoek doen naar afbeeldingen en alles wat ze nodig hebben om in te bedden in de ontwerpen die ze maken. Op de ene monitor gebruiken ze ontwerp- en bewerkingstools zoals illustrator of photoshop, enz. En op de andere kunnen ze zoeken naar de sjablonen en elementen die ze nodig hebben. Hiervoor hoeven ze niet te schakelen tussen de schermen en kan alles zeer toegankelijk zijn wat bijdraagt ​​aan een verhoogde productiviteit op het werk.

Naadloze workflow

Wanneer u meerdere monitoren gebruikt, moet u overmatig klikken om in een andere app te duiken en deze vervolgens minimaliseren om in de andere app te komen en door te gaan met werken. Dubbele monitoren maken toegang en workflow gemakkelijk voor de gebruiker. Met het gebruik van productiviteitssoftware zoals SmartWindows, zou de workflow efficiënter kunnen worden gemaakt. U kunt de grootte en positie van Windows onthouden in Windows 10, ze opslaan en herstellen met SmartWindows. Zo hoef je de apps niet elke keer te ordenen of te openen als je je computers opstart en doet SmartWindows dit automatisch met slechts één klik.

Nadelen van Dual Monitor

Hieronder staan ​​enkele nadelen van dubbele monitoren.

Opstelling met twee monitoren neemt te veel ruimte in beslag. De kosten voor het installeren van twee monitoren met grafische kaarten en kabels zijn hoog. Er is een groter risico op afleiding met dubbele monitoren. De bureauruimte wordt aangetast door monitoren voor iets anders.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like