5 videomarketingstatistieken die u in 2019 niet kunt negeren

5-Video-Marketing-Statistics-You-Can’t-Ignore

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/hassanali/" target="_self" rel="noopener">Hassan Ali</a>‘  data-lazy- data-et-multi-view=

Hassan is marketingmanager bij Wyzowl. Hij is een expert in videomarketing, videosoftware, promotie & analytics.

In een wereld van virtuele assistenten, smart-tv’s en drone-bezorgsystemen kunnen we gerust stellen dat we als consumenten in 2019 een korte aandachtsspanne en beperkte tijd hebben.

Als onophoudelijk drukke mensen consumeren we informatie graag op de beste manier die we kennen: visueel. Het is dus geen wonder dat videomarketing enorm in aantal is gestegen en dit jaar en daarna onze favoriete manier blijft om online content te bekijken.

Videomarketing is de perfecte gelegenheid om contact te maken met uw publiek en als zodanig blijft het een van de grootste manieren om tractie en maximale interesse in online doelgroepen te krijgen.

We hebben onlangs de resultaten gepubliceerd van onze State of Video Marketing-enquête (nu voor het 5e jaar!) en zoals altijd was het een eye-opener. Denk je dat je alles weet over de wereld van videomarketing? Het landschap verandert voor altijd en daarom hebben we met de hand een paar van onze favoriete statistieken uit de enquête gekozen, die je in 2019 gewoon niet kunt negeren…

87% van de bedrijven gebruikt nu video als marketingtool. (Tot 63% in 2017 en 81% in 2018.)

Video is natuurlijk populair, maar wat laten onze statistieken zien? Dat het jaar na jaar populair is en geen tekenen van vertraging vertoont voor 2020! Reden te meer voor bedrijven om de tijd te nemen om te investeren in zorgvuldig samengestelde videocontent. Het is de perfecte aanvulling op uw algehele marketingstrategie!

In wezen biedt videomarketing een geweldige ROI. Nog steeds niet overtuigd? Denk er op deze manier over na: als je eenmaal je perfecte marketingvideo hebt gemaakt, kun je hem keer op keer gebruiken, als een call-to-action gebruiken en op meerdere sociale platforms en websites gebruiken om alles wat je merk echt is te laten zien te bieden heeft – de mogelijkheden zijn eindeloos! Het goede nieuws is dat dit soort inhoud op meerdere manieren kan worden hergebruikt en gebruikt. Dit kan zo’n impact hebben dat je een enorme ROI haalt uit één enkele video, en je betaalt er maar één keer voor!

84% van de videomarketeers heeft Facebook-video als kanaal gebruikt. (Tot 68% in 2018.)

Het kennen van het favoriete (en meest gebruikte) online platform van uw ideale doelgroep is essentieel om grip te krijgen op uw bedrijf. Uw potentiële klanten brengen tijd online door, dit is uiteraard van cruciaal belang om bekendheid te krijgen. Het is veilig om te zeggen dat Facebook een turbulent jaar beleefde in 2018, maar dat gezegd hebbende, meer dan een miljard mensen wereldwijd gebruiken het platform nog steeds dagelijks, en zoals de statistieken aangeven, is video daar nog steeds de meest populaire vorm van bekeken inhoud. Interessant is dat het wereldwijde marketingmerk Social Chain onlangs meldde dat Facebook dit jaar YouTube heeft verslagen als het populairste kanaal om video’s te delen!

87% van de mensen zou in 2019 graag meer video’s van merken zien

De mensen hebben gesproken – geef ze wat ze willen! Deze statistiek is een enorme eye-opening voor bedrijven en merken, omdat het bewijst dat mensen bereid zijn om actief met uw inhoud om te gaan, op voorwaarde dat u de juiste soort uitbrengt. Klanten willen aangesproken, vermaakt en geïnspireerd worden. Neem de tijd en zorg voor het verzamelen van feedback en profileer uw publiek waar mogelijk om ervoor te zorgen dat u kijkers alleen geweldige, relevante inhoud aanbiedt – .

79% van de mensen is ervan overtuigd een stuk software of app te kopen na het bekijken van de video van een merk

Dit toont verder aan wat een krachtige, overtuigende toolvideo is.
Er valt veel te zeggen voor de impact van een sterk verhaal voor je merk.
Het is niet gemakkelijk om boeiende en inspirerende video’s te maken, maar als de boodschap klopt, kun je iets gedenkwaardigs maken dat een echte impact op je kijkers achterlaat en ze laat nadenken/praten over je merk lang nadat ze zijn gestopt met kijken.

Neem Blendtec’s ‘Will it blend?’ videoseries, waarbij ze een ogenschijnlijk saai product namen en door de kracht van slimme videocontent er een virale sensatie van maakten die het merk meer dan 870.000 YouTube-abonnees opleverde. In combinatie met hun inspanningen op sociale media resulteerde dit in een omzetstijging van 700%!

Een ander voorbeeld is de ‘Unmasking a Killer’-video van het NY Presbyterian Hospital, waar ze op slimme wijze animatie en verhalen hebben gebruikt om een ​​ernstig gevoelig onderwerp te ontraadselen, het toegankelijk en herkenbaar te maken, en belangrijker nog, het wereldwijd bewustzijn op grote schaal te vergroten. Als leiders in de gezondheidszorg deed de video wonderen voor hun merk, met meer dan 400.000 views tijdens de campagne.

80% van de marketeers zegt dat video de verblijftijd op hun website heeft verlengd

Waarom is de verblijftijd zo belangrijk? Welnu, het is een belangrijke rankingfactor voor zoekmachines, waaronder Google. Het primaire doel van Google is om de meest relevante en boeiende inhoud voor de zoekterm van een gebruiker weer te geven, dus als het begint op te merken dat bezoekers voor lange tijd op uw website blijven na een bepaalde zoekopdracht, wordt ervan uitgegaan dat u de vraag van die gebruiker heeft beantwoord heel goed.

Evenzo kan video-inhoud uw bouncepercentage verlagen, wat ook een belangrijke overweging is bij het rangschikken. Als uw bouncepercentage bijzonder hoog is, is de kans kleiner dat Google u beloont met een hogere ranking, omdat het ervan uitgaat dat uw bezoekers niet krijgen wat ze zochten. We zijn visuele wezens, dus gezien de keuze, kijken we over het algemeen liever naar een video om meer te weten te komen over een dienst of product dan er alleen maar over te lezen. Het gebruik van geweldige video-inhoud geeft gebruikers dus meer van wat ze willen – informatie op een aantrekkelijkere en meer verteerbare manier – en moedigt hen aan om op uw site te blijven in plaats van op de terugknop te drukken.

BONUSSTAT: Bij het bekijken van video’s kijkt 75% van de mensen het liefst horizontaal versus 25% verticaal

Video heeft een lange weg afgelegd, maar de manier waarop we video maken verandert steeds meer. Video wordt tegenwoordig vooral mobiel bekeken. Het begin van Google’s mobile-first indexering was misschien wel ‘s werelds grootste indicator van hoe belangrijk deze verandering was, en zette vervolgens de zaken op zijn kop als het erom ging hoe marketeers hun sites en platforms optimaliseerden voor het bekijken van video’s.

Uit onze statistieken blijkt dat 75% van de mensen video’s het liefst horizontaal bekijkt. Nu het aantal smartphonegebruikers snel blijft groeien, is deze statistiek enorm belangrijk omdat er steeds meer aanwijzingen zijn dat verticale video’s eerder beter presteerden en zelfs de betrokkenheid vergroten.

Het is de moeite waard om dit in je achterhoofd te houden bij het produceren van nieuwe video-inhoud, aangezien het bijhouden van voorkeuren en trends cruciaal is voor een geweldige gebruikerservaring. UX is als het gaat om het behouden van kijkers!

Uiteindelijk zijn video’s met betrekking tot marketing een van de krachtigste tools die u kunt gebruiken om uw merkverhaal of boodschap met de wereld te delen.

Het komt erop neer dat video nu alomtegenwoordig is bij zakelijke marketingplannen. Video-inhoud wordt dagelijks op elk platform en kanaal gebruikt, dus als u als bedrijf geen consistente video-inhoud van hoge kwaliteit uitbrengt, loopt u achterop.

Wil je meer weten over waarom video het spel verandert als het gaat om moderne marketing? Bekijk onze State of Video Marketing 2019-enquête om de uitgebreide statistieken volledig te zien en inzicht te krijgen in hoe het videomarketinglandschap er in 2019 uit zal zien.

0 Shares:
You May Also Like