5 van de beste applicaties zoals Instagram die echt uw aandacht waard zijn

Instagram is de trendsetter van vandaag.

In 2019 had deze sociale netwerksite 855 miljoen gebruikers. Allemaal hebben ze elke maand toegang tot dit sociale mediaplatform. Meer dan 20 miljoen bedrijven zijn vertegenwoordigd op Instagram. Het is moeilijk om zelfs maar bij benadering het gemiddelde inkomen te berekenen dat het platform hen geeft.

Bovendien heeft deze sociale netwerksite ons leven veranderd. Nu is het eigendom van Facebook. Maar deze post gaat niet over de voor- en nadelen van dit platform (we hebben er tenslotte een hele aparte post over).

Waar vraag is, zal aanbod zijn. Het spreekt voor zich dat sommige ontwikkelaars een sociale netwerksite willen bouwen die Instagram achter zich laat.

In dit bericht zullen we het hebben over het meest populair apps voor het delen van foto’s zoals Instagram. Met deze informatie kunt u de concurrenten analyseren en beslissen welke beter is.

Ga lekker zitten en kijk!

Pinterest

Pinterest

Deze sociale netwerksite heeft nodig geen introductie. Bij het analyseren van apps vergelijkbaar met Instagram, konden we deze service niet voorbij laten gaan.

Als we allemaal inspiratie nodig hebben, gaan we naar Pinterest.

Deze applicatie heeft de reputatie van de meest invloedrijke visuele applicatie. Waar je ook naar op zoek bent – een idee voor een huisontwerp, een koekjesrecept of iets anders – je vindt hier werkelijk alles!

Deze platform voor het delen van foto’s heeft bijna een miljard ideeën variërend van kunst tot doe-het-zelf projecten. Het is een bedrijfsvriendelijke service waarmee u uw merk kunt promoten en dichter bij uw klanten kunt brengen.

Het is ook handig voor persoonlijk gebruik.

Mensen houden van aantrekkelijke visuals, en dit is waar de kracht van Pinterest ligt. De meest enorme voordelen van Pinterest zijn een gebruiksvriendelijke interface, browser-plug-ins en een mobiele app.

Bekijken!

Hipstamatic

Hipstamatic

Het is een ander sociaal netwerk dat is een uitstekend alternatief naar Instagram.

Niet elke gebruiker kan zijn functies echter testen omdat dit platform is niet gratis. Bovendien is het speciaal ontwikkeld voor de gebruikers van iOS-gebaseerde apparaten.

Het belangrijkste doel van het Hipstamatic-platform is om gebruikers de mogelijkheid te bieden om filters op een afbeelding toe te passen voordat of nadat u deze hebt gemaakt.

Bovendien wordt de service ook geleverd met een enorme reeks tools die kunnen worden gebruikt voor het maken van vintage afbeeldingen.

De interface is gebruiksvriendelijk en lijkt op een oude camera. Als je van maken houdt retro afbeeldingen en je wilt aansluiten bij deze populaire trend, moet je zeker lid worden van hun community.

Nadat u foto’s in Hipstamatic hebt bewerkt, kunt u: deel ze op Facebook, Instagram of een andere sociale netwerksite.

Bekijk hier Hipstamatic.

Flickr

Flickr

Als je een fotograaf bent en op zoek bent naar een sociaal netwerk dat je ook van de opslagruimte kan voorzien, is het gebruik van Flickr misschien een goed idee.

Dit is waarschijnlijk het beste platform voor fotografieliefhebbers. Bovendien beschikt het ook over een breed scala aan bewerkingstools waarmee u een prachtige foto kunt maken.

U kunt een foto maken, deze downloaden naar Flick, de bewerkingstools gebruiken en uw afbeelding delen met andere gebruikers van deze community.

Hier kunt u ook maken albums. Bovendien zeggen gebruikers van deze tool dat het zelfs veel beter werkt dan Instagram, vooral als het gaat om het omgaan met verschillende dimensies.

Over het algemeen is het een uitstekende oplossing voor fotografen dus maak er gerust gebruik van!

Bekijk het hier.

Imgur

Imgur

U kunt ook kiezen voor Imgur, een krachtig platform voor het delen van foto- en video-inhoud, dat vooral gericht is op bouwen leuke inhoud.

Je kunt hier ook persoonlijke foto’s delen, maar de doelgroep zijn mensen die op zoek zijn naar vermakelijke inhoud.

Gebruikers van dit platform kunnen afbeeldingen, GIF’s of vermakelijke video’s delen. Echter, privé-accounts worden niet geaccepteerd hier. Het belangrijkste doel van het platform is om inhoud te delen met: de hele gemeenschapmaar niet bij bepaalde groepen mensen.

Zowel Imgur als Instagram hebben zeer vergelijkbare functies, maar hun kerndoelgroepen zijn anders. Daarom, als je het leuk vindt om grappige inhoud te maken, voel je dan vrij om dit platform te gebruiken.

Getalenteerde mensen worden hier warm onthaald.

Bekijken!

Snapchat

Snapchat

Dit platform is de belangrijkste concurrent van zo geliefde Instagram.

Zijn een op camera’s gebaseerde applicatie waarmee u in contact kunt komen met gebruikers via foto of video.

Het ondersteunt echter ook sommige augmented reality opties en filters. Bovendien kunnen gebruikers van dit platform ook: bouwen hun eigen emoji.

Al deze functies maken de applicatie interactiever voor gebruikers.

Trouwens, gebruikers van Snapchat kunnen berichten plaatsen of korte verhalen downloaden die leef 24 uur. Zoals je kunt zien, lijkt de functionaliteit van beide concurrenten erg op elkaar, maar we kunnen zien dat dit platform Instagram geleidelijk op de hielen zit.

Deze service biedt ook: meerdere advertentietypes waarmee gebruikers hun diensten of goederen online kunnen promoten. U kunt advertenties direct weergeven of plannen.

Er is ook een videobewerkingssuite waarmee u unieke video-inhoud kunt maken, inclusief loopvideo’s. Videostreaming, afstemmingsprestaties en instant messaging zijn ook beschikbaar.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat deze app voor het delen van foto’s zeker uw aandacht waard is.

Bekijk hier Snapchat!

Vond je onze lijst met apps vergelijkbaar met Instagram leuk?

Al met al is de markt voor sociale netwerken overladen met Instagram-concurrenten.

We weten niet hoe lang het zal duren, maar vandaag is het bij de toppunt van succes.

Het succes van dergelijke apps toont echter aan dat er vraag is naar dergelijke softwareoplossingen. Mensen vinden het leuk om foto’s te maken en deze online te delen.

Als je bent moe van Instagram, voel je vrij om zijn concurrenten te testen. Misschien wil je je eigen app ontwikkelen zoals Instagram; je moet niet bang zijn voor concurrenten!

Ga je gang, stop met aarzelen!

0 Shares:
You May Also Like