5 tips om een ​​probleem met 100 schijfgebruik in Windows 10, 8.1 en 7 op te lossen

Als u merkt dat Windows 10 niet goed presteert na het installeren van Windows 10-updates, zoals het systeem loopt vast bij het opstarten, toepassingen die niet reageren op uw klikken. En als u Taakbeheer bekijkt, ontdekt u mogelijk dat uw systeemschijf op 100 draait, wat het besturingssysteem vertraagt. Een aantal gebruikers meldt dat dit probleem zowel harde schijven (HDD’s) als solid-state schijven (SSD’s) treft.

Er zijn verschillende problemen die de oorzaak zijn: 100 schijfgebruik Probleem in Windows 10. Begin met beschadigde systeembestanden, Buggy Windows-update, Windows-service die vastloopt, beveiligingssoftware (antivirus), app van derden of schijffouten en meer. Wat het probleem ook is, hier 5 werkende oplossingen die u kunt toepassen op Fix 100 Schijfgebruik Probleem in Windows 10, 8.1 en 7.

Hoe 100 schijfgebruik in Windows 10 op te lossen?

Om te beginnen, begin altijd met het uitschakelen van alle antivirus-/antimalwareprogramma’s van derden, aangezien deze programma’s de neiging kunnen hebben om de schijf voortdurend te benaderen.
Als je merkt dat dit wordt veroorzaakt door een veel voorkomende combinatie van Skype en Google Chrome. Soortgelijke problemen met andere programma’s kunnen ook leiden tot 100 schijfgebruik. Ga als volgt te werk om dit op te lossen:
Google Chrome:
Ga in Google Chrome naar Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven > Privacy > Prefetch resources om pagina’s sneller te laden en verwijder het vinkje.
Skype
Zorg ervoor dat u Skype hebt afgesloten en dat het niet actief is in de taakbalk (als het actief is in de taakbalk, sluit het dan af). Open Windows Verkenner en open de volgende map:

Navigeren naar C:\Program Files (x86)\Skype\Telefoon\klik met de rechtermuisknop op de Skype.exe bestand en selecteer Eigenschappen. Kies in de volgende stap het tabblad Beveiliging en klik vervolgens op Bewerken. Kies in de lijst met “Groepen of gebruikersnamen”, “ALLE APPLICATIEPAKKETTEN”, vink de Schrijfoptie aan om Toe te staan, waarmee u Skype om naar uw schijf te schrijven. Druk daarna op OK.

Alle tijdelijke Windows-bestanden verwijderen

Volgens een paar suggesties van gebruikers op het Microsoft-forum, zal het opschonen van alle tijdelijke Windows-bestanden helpen om het probleem met 100 schijfgebruik in Windows 10 op te lossen.

Druk hiervoor op Windows + R, typ: temp en druk op Enter. Kies daarna alle bestanden in de tijdelijke map en verwijder ze. Start uw Windows-computer opnieuw op. Dat is alles!

Voer schoon opstarten uit

Met schoon opstarten wordt Windows in principe geladen met de nieuwste stuurprogramma’s en opstartprogramma’s. Met een schone start kunt u bepalen of het probleem wordt veroorzaakt door Windows zelf of door een programma van derden dat op Windows is geïnstalleerd.

    Ga naar het zoekvak > typ msconfig.Selecteer Systeemconfiguratie > ga naar Diensten tab.Selecteer Alle Microsoft-services verbergen > Alles uitschakelen.Ga naar Opstarten tabblad > Taakbeheer openen > Schakel al het onnodige uit diensten die daar draaien. Start uw computer opnieuw op en controleer of er geen 100 schijfgebruik is.

Als je merkt dat alles goed laadt bij een schone start, schakel dan langzaam elk opstartprogramma een voor een in totdat je hebt vastgesteld welk programma de vertraging veroorzaakt. U kunt het vervolgens verwijderen of uitschakelen.

Vink Niet-reagerende Windows-services aan

Volgens veel Windows-experts zit er een bug in het Windows 10-besturingssysteem van Microsoft dat zal resulteren in een soort van zoeklus. Dit probleem zal leiden tot een verhoogde belasting van de fysieke systeemschijf.

Schakel Windows Search tijdelijk uit vanuit Windows-services. Druk op Windows + R, typ services.msc en ok. Scroll naar beneden en zoek naar een service genaamd Windows Search. Dubbelklik erop om de eigenschappen ervan te openen. Wijzig het opstarttype uitgeschakeld en stop de service.

hetzelfde

Na het uitschakelen van deze services zouden de schijfprestaties aanzienlijk moeten verbeteren. Het probleem met het schijfgebruik van Windows 10 100 zou moeten zijn verdwenen. Ga anders verder met de volgende methode.

Virtueel geheugen resetten in Windows 10

Standaard gebruikt virtueel geheugen uw HDD-schijf als RAM. Wanneer uw computer onvoldoende geheugen heeft, gebruikt deze uw systeemschijf om bestanden tijdelijk op te slaan en zal deze bestanden indien nodig terugwisselen. Daarom kan het worden beschouwd als fysiek geheugen, ondanks het feit dat de prestaties niet hetzelfde kunnen zijn.

Als er echter iets misgaat met de pagefile.sys, het kan een probleem met het gebruik van 100 schijven op uw Windows 10-computer veroorzaken. Dat is de reden waarom u de instellingen van het virtuele geheugen moet resetten/opnieuw configureren om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

    Om dit te doen drukt u op Windows + R, typt u sysdm.cpl en okHier bij systeemeigenschappen, Ga naar de Geavanceerd tabblad en klik vervolgens op Instellingen.Opnieuw in nieuw venster Ga naar de Geavanceerd tabblad, en kies Wijziging… in het gedeelte Virtueel geheugen. Selecteer het tabblad Geavanceerd en klik op de knop “Wijzigen”. Zorg ervoor dat het vakje met de naam “Paginabestandsgrootte automatisch beheren voor alle schijven” is aangevinkt.

Opmerking: Om te controleren of het virtuele geheugen de oorzaak is van het schijfgebruiksprobleem van Windows 10 100, kunt u het vinkje uit het selectievakje (hierboven vermeld) verwijderen, “Geen wisselbestand” kiezen en op OK drukken. Start daarna uw computer opnieuw op om het resultaat te zien.

Voer de opdracht Schijf controleren uit om de schijffout te bepalen

Soms veroorzaakt het schijfstation zelf 100% schijfgebruiksproblemen als gevolg van schijffouten, beschadigde sectoren enz. Voer het CHKDSK-commando met Extra parameters uit om het chkdk-commando te dwingen om schijfstationfouten te controleren en op te lossen. Om dit te doen start u de opdrachtprompt met beheerdersrechten.

Typ in de opdrachtprompt: chkdsk /f /r en druk op Enter. En druk op “Y” wanneer u om bevestiging vraagt ​​​​om chkdsk-run te plannen bij de volgende herstart.

Sla uw huidige werk op en start Windows opnieuw zodat de opdracht chdsk de schijffouten kan controleren en herstellen. Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, start Windows opnieuw en controleer of dit het probleem oplost of niet. Voer ook het hulpprogramma Systeembestandscontrole uit om ontbrekende beschadigde systeembestanden te scannen en te herstellen.

Krachtig energiebeheerschema gebruiken

Om over te schakelen naar hoge prestaties, opent u het scherm Aan/uit & slaap met Windows + Xdan Extra energie-instellingen. Selecteer Hoge performantiedan Oke. Als dit geen optie is, moet u: maak een energieplankies dan Hoge performantie. Geef het plan een naam, pas eventuele persoonlijke instellingen aan die je nodig hebt (zoals de helderheid van het scherm) en selecteer het vervolgens als een energieplan om te gebruiken.

Hebben deze oplossingen geholpen om “100% schijfgebruiksprobleem in Windows 10, 8.1 en 7” op te lossen? Laat ons weten welke optie voor jou werkte, lees ook

0 Shares:
You May Also Like