5 statistieken die bewijzen dat e-commerce winkels video nodig hebben

ecommerce-stores

Geschreven door <a href="https://www.wyzowl.com/author/samanthaferguson/" target="_self" rel="noopener">Samantha Ferguson</a>‘ data-et-multi-view=

Samantha is Copy Team Manager bij Wyzowl. Ze heeft meer dan 1000 scripts en honderden artikelen over videomarketing geschreven, dus wat Samantha niet weet over video, is het niet waard om te weten!

De voordelen van videomarketing zijn keer op keer geschreven. Eén ding is dus duidelijk: videomarketing werkt.

Onlangs hebben we bij Wyzowl ons gericht op hoe videomarketing de e-commerce-industrie ten goede kan komen. We hebben een korte consumentenenquête gehouden met vragen die zijn ontworpen om ons te helpen de relatie tussen videomarketing en de e-commerce-industrie te ontdekken; en hieronder de resultaten!

Hier zijn 6 geweldige statistieken die bewijzen dat je e-commerce winkel video NODIG HEEFT…

1. 30% van de mensen winkelt ongeveer één keer per maand online, met 25% minstens één keer per week online

Online winkelen is handig voor de consument. Naar een winkel rijden met de kans dat ze het artikel dat u wilt hebben, is onpeilbaar wanneer u het gewoon online kunt bestellen en het product aan uw deur kunt laten bezorgen.

Bovendien controleren mensen die in fysieke winkels winkelen met de opkomst van smartphones online de prijzen voordat ze een beslissing nemen. Door deze toename van het gemak en de toegankelijkheid van online winkelen is 30% van de mensen ongeveer online gaan winkelen eens per maand.

Hoewel een toename van online shoppers geweldig nieuws is voor uw e-commerce winkel, brengt het ook slecht nieuws: een toename van concurrenten. Als je wilt dat klanten jouw online winkel van een concurrent kiezen, dan moet je een voorsprong hebben. Video geeft je dat voordeel en helpt je de concurrentie een stap voor te blijven.

2. Bijna 50% van de mensen noemt “mijn producten zien er niet hetzelfde uit als ze aankomen” als hun grootste zorg bij het online winkelen

Als er één ding is dat fysieke winkels hebben ten opzichte van e-commercesites, is het dat klanten hun producten daadwerkelijk kunnen hanteren voordat ze ze kopen. Wanneer u online winkelt, hoeft u uw aankoop meestal alleen maar te vermelden met een productbeschrijving en/of een afbeelding.

Met bijna 50% van de mensen die “mijn producten zien er niet hetzelfde uit als ze aankomen” als hun grootste Wanneer u online winkelt, kan het maken van productvideo’s echt helpen om uw verkoop een boost te geven. Met video’s kunnen potentiële klanten producten vanuit alle hoeken bekijken, en misschien zelfs in gebruik, en dit zal hen nog meer overtuigen om een ​​aankoop te doen.

3. 33% van de mensen leert liever over producten door een video te bekijken

Videomarketing is zo populair omdat het een probleem aanpakt dat door de meeste mensen wordt gedeeld: tijdgebrek. De meeste van uw klanten krijgen het druk; en als ze zich op uw e-commercesite bevinden, willen ze waarschijnlijk zo snel mogelijk informatie verwerken en vervolgens een beslissing nemen of ze iets willen kopen of niet.

Maak het ze gemakkelijk.

Video’s zijn een van de beste manieren om over producten te leren, omdat ze snel en boeiend zijn – 33% van de mensen is het ermee eens! Tekstbeschrijvingen zijn te vervelend, afbeeldingen geven niet genoeg informatie weg en niemand heeft tijd voor een verkoopgesprek. Video’s zijn de beste optie om mensen over uw producten te leren en hen uiteindelijk aan te moedigen om te kopen.

4. 69% van de consumenten gelooft dat een productdemo hen het beste helpt bij het nemen van een aankoopbeslissing

We vroegen consumenten welk type video hen het beste zou helpen bij het maken van een aankoopbeslissing:

Een uitlegvideoEen productdemoEen getuigenis van een klant

15% reageerde met uitlegvideo, 16% koos getuigenissen van klanten, en maar liefst 69% productdemo’s gekozen.

Even een kort overzicht: een uitlegvideo is een allesomvattende video over je merk; een klantengetuigenis is een video waarin uw klanten hun ervaring met u uitleggen; en een productdemovideo richt zich alleen op de kenmerken van een specifiek product.

Productdemo’s geven gebruikers een meer diepgaand overzicht van elk product, wat waarschijnlijk de reden is waarom de meeste mensen het erover eens zijn dat ze hen het beste kunnen helpen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Wanneer u productdemo’s voor uw e-commerce winkel maakt, moet u uw producten op een duidelijke manier presenteren en de functies en voordelen benadrukken, zodat gebruikers kunnen beslissen of ze iets willen kopen of niet. Productdemo’s zouden moeten verschijnen op de pagina van het product dat u verkoopt, met de knop “kopen” in zicht.

5. Bijna 80% van de mensen geeft aan dat productvideo’s hen meer vertrouwen geven bij het kopen van een product

Deze statistiek gaat hand in hand met de bovenstaande: productdemo’s helpen mensen bij het nemen van een aankoopbeslissing, omdat ze hen meer vertrouwen geven in de kwaliteit van het product dat ze kopen.

Als je momenteel alleen tekstbeschrijvingen en afbeeldingen gebruikt om je producten te verkopen, bedenk dan hoeveel boost video’s kunnen geven aan je conversiepercentages: 80% van de mensen heeft meer vertrouwen om een ​​aankoop te doen na het bekijken van een video! Dat is groot!
Als u een pionier in uw branche wilt zijn, kunt u nog een stap verder gaan met interactieve video. Interactieve video is nog relatief nieuw in de marketingwereld, maar het is verrassend betaalbaar en heeft een echte ‘wow-factor’ voor klanten.

Door uw video’s interactief te maken, geeft u mensen de kans om uw producten rechtstreeks vanuit het afspeelvenster te kopen! Lees hier meer over interactieve video.

Laatste gedachten

Als u uw merkbekendheid voortdurend wilt vergroten, de verkoop wilt verhogen en de klanttevredenheid wilt vergroten, dan heeft uw e-commerce winkel een video NODIG – of, idealiter, meerdere video’s!

Video wordt snel een noodzaak in plaats van een aardigheidje voor winkels die het hoofd boven water willen houden in de competitieve wereld van e-commerce. Wilt u weten hoe u videomarketing het beste kunt inzetten voor uw e-commerce winkel, neem dan vandaag nog contact op met een van onze accountmanagers!

0 Shares:
You May Also Like