5 redenen om een ​​VPN-kill-schakelaar te gebruiken

Het gebruik van virtuele privénetwerken neemt wereldwijd toe. Nu schakelt ongeveer 17% van alle internetgebruikers dagelijks een VPN in. In de wereld van steeds grotere bedreigingen voor privacy en veiligheid, zal dit aantal naar verwachting de komende jaren alleen maar toenemen. Maar niet alle VPN’s zijn gelijk. De beste profiteren van “kill-schakelaars” om uw bescherming te allen tijde te garanderen. Toch kiezen niet alle VPN-gebruikers ervoor om de kill-schakelaar te gebruiken.

Lees hieronder meer over de kill-schakelaarfunctie en waarom u deze zou moeten gaan gebruiken.

Wat is een VPN-kill-switch?

Laat je niet afschrikken door de naam. VPN-kill-switches kunnen u behoeden voor identiteitsdiefstal of andere gevolgen, afhankelijk van waar u woont. Een van de belangrijkste beveiligingsproblemen in de VPN-wereld is wanneer een verbindingsfout ervoor zorgt dat uw VPN wordt verbroken.

Meestal zijn VPN-verbindingen redelijk stabiel. Maar als uw internetverbinding ook maar een seconde of twee wegvalt, kan dit uw veiligheid in gevaar brengen.

Een kill-schakelaar zorgt ervoor dat uw computer geen gegevens kan verzenden totdat u uw verbinding met de VPN-server opnieuw tot stand hebt gebracht.

Wanneer uw computer stopt met het verzenden en ontvangen van gegevens via uw VPN-service, keert u terug naar uw echte IP-adres. Daarnaast worden uw gegevens niet-versleuteld. Het kan uw identiteit en activiteit blootstellen aan cybercriminelen, uw ISP, overheden en andere derden.

Waarom is een VPN-kill-switch nodig?

Zelfs met de beste VPN-service die het beste internet gebruikt, bestaat er niet zoiets als een 100% betrouwbare internetverbinding. Iedereen heeft dit meegemaakt.

VPN-verbindingen zijn kwetsbaar voor storingen door factoren die u niet kunt controleren. Ze kunnen optreden bij gedeeltelijke verbroken verbindingen veroorzaakt door routerproblemen om de verbinding te verbreken als gevolg van een stroomstoring.

Wanneer dit gebeurt, keren apparaten terug naar hun standaardinternetverbinding. Erger nog, het gebeurt meestal zonder dat je het merkt.

Als u openbare wifi gebruikt of sites bezoekt met het HTTP-protocol, is uw standaardverbinding niet versleuteld en open. Dus alles wat u doet, wordt blootgesteld aan potentiële risico’s.

Gelukkig realiseerden de beste VPN-providers zoals NordVPN zich dat dit een substantieel probleem was. Ze hebben een kill-schakelaar in hun software ingebouwd om dit probleem op te lossen en al het verkeer te blokkeren voordat je problemen tegenkomt.

Hier zijn vijf essentiële redenen om een ​​VPN met een kill-schakelaar te gebruiken:

1. Uw apparaat zal u niet vertellen of uw verbinding onveilig is

Zelfs als uw VPN-verbinding een minuut wegvalt, begint uw computer gegevens te verzenden via een onbeveiligde verbinding. De omschakeling gaat zo snel; je merkt niet dat het is gebeurd.

In een fractie van een seconde gaat er een hoop informatie tussen uw apparaat en servers. U zult niet eens weten dat uw gegevens in verkeerde handen zijn gevallen totdat het te laat is.

2. Openbare wifi wordt gemakkelijk en vaak gehackt

We houden allemaal van gratis openbare wifi in coffeeshops, luchthavens of waar dan ook. Maar je hebt geen idee wie de beheerder van het netwerk is en welke soorten activiteitenlogboeken ze kunnen bijhouden. Of er kunnen zelfs hackers achter u zitten die proberen uw gegevens te verzamelen.

Met een VPN kill switch bescherm je jezelf in het geval dat je VPN verbinding wegvalt. U kunt zich dus veilig voelen wanneer u gebruik maakt van openbare wifi.

3. Jij bent een streamer

De grote platforms zoals Netflix, Amazon Prime en Hulu hebben allemaal een vorm van regiovergrendeling. Het is geen verrassing dat veel VPN-gebruikers de service gebruiken om toegang te krijgen tot bibliotheken die anders niet beschikbaar zijn in hun regio.

Als u dat ook doet, kan het verliezen van uw internetverbinding voor zelfs maar een seconde uw account in gevaar brengen. Dat komt omdat deze platforms vaak accounts afsluiten die toegang proberen te krijgen tot inhoud vanaf een externe locatie.

4. Je leeft onder censuur

Op veel plaatsen in de wereld is het illegaal om sommige websites te bezoeken. En dan nog niet eens je ideeën uitwisselen en erover schrijven. Journalisten, academici en zakelijke professionals in dergelijke landen kunnen het zich niet veroorloven om hun connecties ook maar een seconde onbeschermd te laten worden.

5. U gebruikt P2P-bestandsdeling

Veel ISP’s hebben een expliciet verbod op alle soorten bestandsdeling, inclusief legale. Als uw VPN-verbinding wegvalt, is uw peer-to-peer-verbinding gemakkelijk te ontdekken door uw ISP.

Begin met het gebruik van een VPN-kill-schakelaar

VPN-kill-switches zijn een van de beste eigenschappen van VPN’s. Ze geven je de bescherming die je nodig hebt als er iets misgaat met je verbinding. En het gebeurt vaker dan je je realiseert.

Dit is het moment om over te schakelen naar een premium VPN, die niet alleen een VPN-kill-switch omvat, maar ook andere ongelooflijke technologieën. Zorg ervoor dat je altijd de veiligste en slimste internetervaring krijgt.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like