5 Methoden om verwijderde bestanden op Mac te herstellen zonder software

Er is niet veel onderzoek voor nodig om veel softwareprogramma’s voor gegevensherstel te ontdekken die beloven u te helpen permanent verwijderde bestanden terug te krijgen van de interne harde schijf van uw Mac en van alle externe opslagapparaten die erop zijn aangesloten. Maar is het echt nodig om ze te gebruiken? Misschien niet!

In dit artikel leggen we uit hoe je verwijderde bestanden op Mac kunt herstellen zonder software, wat, zoals je waarschijnlijk weet, behoorlijk wat geld kan kosten, afhankelijk van welke applicatie je kiest. Elk van de methoden die in dit artikel worden beschreven, is volkomen veilig en u kunt ze allemaal in minder dan 30 minuten doorlopen.

Als ze uw verwijderde bestanden niet kunnen herstellen, kunt u alle beschikbare methoden bekijken om verwijderde bestanden op Mac te herstellen.

Methode #1: Prullenbak

De Prullenbak map, gewoonlijk eenvoudigweg Prullenbak genoemd, moet altijd de eerste plaats zijn om naar verwijderde bestanden op Mac te zoeken. Dat komt omdat verwijderde bestanden eerst naar de Prullenbak worden verplaatst, waar ze 30 dagen blijven voordat ze automatisch worden verwijderd. Zolang u niet te lang merkt dat uw bestanden ontbreken, kunt u ze zonder enige moeite en zonder enige software terugkrijgen.

Stap 1. Open de map Prullenbak.

Prullenbak in het document

Om de prullenbak te openen, hoeft u alleen maar op het prullenbakpictogram in het Dock te klikken (dit zou aan de rechterkant moeten staan). Als u het pictogram niet ziet, raden we u aan uw Dock-instellingen opnieuw in te stellen met een eenvoudig Terminal-commando:

  Open de Terminal-app. Binnenkomen:

  rm ~/Library/Preferences/com.apple.dock.plist

  Druk op enter en log uit.

Wanneer u zich opnieuw aanmeldt, bevindt het Dock zich in de standaardstatus en ziet u het prullenbakpictogram. U kunt ook de Prullenbak rechtstreeks openen met het volgende Terminal-commando: open .trash

Stap 2. Selecteer de verwijderde bestanden.

Nu moet je door de prullenbak gaan en de bestanden selecteren waarvan je het verwijderen ongedaan wilt maken. U kunt handmatig de namen van de bestanden in de map bekijken of de zoekfunctie gebruiken om een ​​specifiek bestand of alle bestanden met een bepaalde bestandsextensie te vinden.

Ongeacht welke benadering u kiest, u moet elk bestand selecteren door de opdrachttoets ingedrukt te houden en er vervolgens op te klikken.

Stap 3. Gebruik de optie Terugzetten om ze te herstellen.

Zet bestanden terug uit de prullenbak

Klik ten slotte met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde bestanden en selecteer de optie Terugzetten. De bestanden worden teruggezet naar hun oorspronkelijke locatie. Als u ze naar een specifieke map wilt verplaatsen, kunt u ze eenvoudig naar een ander Finder-venster slepen en neerzetten.

Methode #2: Prullenbak via Terminal

Niet veel Mac-gebruikers weten dat het ook mogelijk is om bestanden uit de Prullenbak-map te herstellen via de Terminal-app. Waarom zou je dat willen doen? Omdat het soms eenvoudig is om een ​​single te gebruiken Terminal-opdracht dan het is om meerdere GUI-acties uit te voeren, of omdat u problemen ondervindt met Finder die het voor u onmogelijk maken om verwijderde bestanden uit de Prullenbak te herstellen met de muis.

Stap 1. Start Terminal.

Terminal in de map Hulpprogramma's

Om de Terminal-app te starten, opent u Spotlight door tegelijkertijd op de Command-toets en de spatiebalk te drukken, typt u ‘terminal’ en drukt u op Return. U kunt ook de Finder openen en naar Toepassingen en hulpprogramma’s navigeren, waar u de Terminal-app kunt vinden.

Stap 2. Navigeer naar Prullenbak.

Vervolgens moet u naar de map Prullenbak navigeren door de volgende opdracht in te voeren:

cd .Trash

Als u ook de inhoud van de Prullenbak wilt weergeven, voert u deze opdracht in:

ls -al ~/.Trash

Stap 3. Herstel uw bestand.

Om een ​​bestand vanuit de Prullenbak via Terminal te herstellen, moet u de opdracht mv gebruiken en de exacte naam van het bestand dat u wilt herstellen en de herstellocatie als argumenten opgeven, zoals deze:

mv image.jpg ../

De bovenstaande opdracht verplaatst het bestand met de titel image.jpg naar de thuismap.

U kunt ook alle bestanden die aanwezig zijn in de Prullenbak tegelijkertijd verplaatsen met de volgende opdracht:

mv * ../

het sterretje

mv *.jpg ../

wordt een wild-teken genoemd en fungeert als een soort tijdelijke aanduiding voor onbekende tekens in een tekstwaarde. In de bovenstaande opdracht wordt het gebruikt om alle bestanden te herstellen, ongeacht hun naam, maar je kunt er ook wat creatiever mee omgaan en het gebruiken om alle bestanden met een bepaalde bestandsextensie te herstellen:

Hier wordt het sterretje gebruikt om alle bestanden met de .jpg-bestandsextensie te herstellen. Best handig, toch? Daarom is het soms efficiënter om bepaalde acties in de Terminal-app uit te voeren.

Methode #3: Herstel bestanden met Time Machine

Gebruik je Time Machine, de back-upsoftware van Apple, om automatisch een back-up van je Mac te maken op een extern opslagapparaat? Als dat zo is, heb je geluk, want het is zeer waarschijnlijk dat je je bestanden kunt herstellen zonder software voor gegevensherstel van derden.

Stap 1. Open Time Machine. Om aan de slag te gaan, moet u de map openen waar uw verwijderde bestanden zich voor het laatst bevonden in Finder. Klik vervolgens op het Time Machine-pictogram in de menubalk en kies Enter Time Machine. Door Time Machine op deze manier te openen, hebt u direct toegang tot oudere versies van de map. ”

tijdmachine openen

Stap 2. Selecteer uw bestanden. Time Machine geeft eerst de meest recente versie van de map weer en het is jouw taak om de twee knoppen en de tijdlijn aan de rechterkant te gebruiken om een ​​oudere versie van de map te vinden, een versie die de verwijderde bestanden bevat. Wanneer u het vindt, selecteert u de bestanden die u wilt herstellen, net zoals u normaal zou doen.

selecteer de bestanden

Stap 3. Klik op Herstellen. De laatste stap is de gemakkelijkste, omdat u alleen maar op de knop Herstellen onderaan hoeft te klikken om uw bestanden van de Time Machine-back-up op te halen. U kunt de herstelde bestanden op hun oorspronkelijke locatie vinden.

herstel de bestanden met behulp van time machine

Methode #4: App-specifieke herstelfuncties

Veel Mac-apps hebben hun eigen herstelfuncties waarmee gebruikers catastrofaal gegevensverlies kunnen voorkomen en verwijderde bestanden kunnen herstellen zonder software van derden. Een goed voorbeeld van een native Mac-app met ingebouwde gegevensherstelmogelijkheden is de Photos-app, de standaardoplossing voor fotobeheer en -bewerking die wordt meegeleverd met Mac OS X Yosemite en nieuwer.

Wanneer u een foto verwijdert in de Foto’s-app, wordt het afbeeldingsbestand verplaatst naar het album ‘Recent verwijderd’, waar het 30 dagen blijft staan. Zodra deze respijtperiode voorbij is, wordt de foto automatisch verwijderd en kunt u deze alleen herstellen met speciale software voor gegevensherstel van derden.

Stap 1. Open de Foto's-app en ga naar het tabblad Albums.

Foto’s-app openen

De app Foto’s is vooraf geïnstalleerd op alle Mac-computers met Mac OS X Yosemite of nieuwer, en je kunt hem vinden in de map Programma’s. Als je het niet erg vindt om sneltoetsen te gebruiken en wat tijd wilt besparen, kun je ook Spotlight (Command + Space) openen, ‘foto’s’ typen en op Return drukken.

Stap 2. Navigeer naar de recent verwijderde bibliotheek.

De app Foto’s is eenvoudig en het hoofdvenster is verdeeld in twee panelen. Het rechterdeelvenster toont de inhoud van de momenteel geselecteerde bibliotheek, album of project, terwijl het linkerdeelvenster alle beschikbare bibliotheken, albums en projecten weergeeft. Wat u wilt doen, is de bibliotheek Recent verwijderd selecteren in het linkerdeelvenster, zodat u de inhoud ervan in het rechterdeelvenster kunt bekijken.

Stap 3. Selecteer uw foto's en klik op de herstelknop.

Een recent verwijderde foto herstellen

U zou alle verwijderde foto’s moeten zien, met de resterende dagen voordat ze worden verwijderd, eronder weergegeven. Om een ​​foto te selecteren, klikt u erop. Als je meerdere foto’s wilt selecteren, blijf dan klikken totdat ze allemaal zijn geselecteerd. Klik ten slotte op de knop Herstellen in de rechterbovenhoek. U kunt de herstelde foto’s vinden in de fotobibliotheek.

Methode #5: Opdracht ongedaan maken Weet u dat uw Mac-computer alles bijhoudt wat u doet? Macs doen dit om gebruikers in staat te stellen recente wijzigingen in bestanden ongedaan te maken. Het enige dat u hoeft te doen, is de Opdracht ongedaan maken

in de toepassing die werd gebruikt om het ontbrekende bestand te verwijderen.

Laten we zeggen dat je per ongeluk een belangrijk bestand in Finder hebt verwijderd en dat je het terug wilt krijgen. Zet de Finder gewoon op de focus en kies Bewerken data-src=

0 Shares:
You May Also Like