5 manieren om Wi-Fi-verbindingsproblemen op Windows 10-laptop op te lossen

Met een beperkte wifi-verbinding, niet-geïdentificeerd netwerk geen internettoegang problemen na de upgrade van Windows 10 21H1? Netwerk- en internetverbinding plotseling verbroken met de gele driehoek met een uitroepteken boven het Wi-Fi- of Ethernet-pictogram? Een aantal gebruikers meldt een probleem, WiFi-verbonden maar er is geen internettoegang, er staat beperkte connectiviteit, waarna het resetten van de draadloze kaart (wifi aan / uit) ervoor zorgt dat deze opnieuw verbinding maakt en weer normaal wordt. Maar het probleem blijft bestaan ​​​​en het herhaalt zichzelf elk uur tot een paar uur.

Windows 10 wifi-verbindingsproblemen meestal veroorzaakt door onjuiste netwerkconfiguratie of incompatibiliteit van stuurprogramma’s tussen WiFi-adapter en Windows 10 21H1-update. Reset netwerkinstellingen en installeer de nieuwste stuurprogrammasoftware voor wifi-adapter, waarschijnlijk lost u het probleem voor u op.

Problemen met de wifi-verbinding van Windows 10 oplossen

Probeer allereerst de verbinding met het wifi-netwerk te verbreken en opnieuw te verbinden. Start alle netwerkapparaten opnieuw op, inclusief de router en uw pc, die oplossen als een tijdelijke storing het probleem veroorzaakt. Schakel beveiligingssoftware (antivirus) en VPN tijdelijk uit indien geconfigureerd. Open ook de opdrachtprompt en type netsh wlan WLAN-rapport weergeven druk op enter om een ​​draadloos netwerkrapport te genereren dat helpt bij het diagnosticeren van het probleem of u op zijn minst meer informatie geeft.

Voer de probleemoplosser voor netwerkadapters uit

Windows 10 heeft een ingebouwde netwerkdiagnosetool, die netwerk- en internetverbindingsproblemen zelf detecteert en oplost. Voordat u oplossingen handmatig toepast, raden we aan om het hulpprogramma voor het oplossen van problemen met de netwerkadapter uit te voeren en Windows het probleem zelf te laten oplossen.

Gebruik de volgende stappen om de probleemoplosser voor netwerkadapters te gebruiken:

    Druk op de Windows + I-sneltoets om te openen Instellingen.Klik op Update & beveiliging, dan Problemen oplossen.Kies Netwerkadapteren klik op Voer de probleemoplosser uit.

Dit opent de pop-up voor het oplossen van problemen met de netwerkadapter. Selecteer de netwerkadapter die u wilt repareren, in dit geval selecteert u het keuzerondje Wifi en klik op volgende om door te gaan met het oplossen van problemen.

De probleemoplosser zal het wifi-probleem op uw apparaat vinden en proberen op te lossen. Windows opnieuw starten Nadat het proces is voltooid, opent u nu uw webbrowser en probeert u online verbinding te maken.

Als alles weer werkt, ben je helemaal klaar. Als het nog steeds niet werkt, probeer dan de volgende methode.

Instellen om automatisch IP- en DNS-adres te verkrijgen

Druk op Windows + R, typ ncpa.cpl en klik op ok, hierdoor wordt het venster netwerkadapters geopend, klik hier met de rechtermuisknop op de wifi-adapter, selecteer vervolgens eigenschappen, selecteer internetprotocolversie 4 en klik vervolgens op eigenschappen, selecteer nu het keuzerondje, verkrijg IP en verkrijg automatisch het DNS-serveradres .Klik op ok en sluit alles, open nu de webbrowser en controleer of het probleem is opgelost.

Uw netwerkconfiguraties resetten

Dit is een andere effectieve oplossing die hoogstwaarschijnlijk bijna elk netwerk- en internetconnectiviteitsprobleem op Windows 10, 8.1 en 7 oplost.

Zoek naar de opdrachtprompt, klik met de rechtermuisknop en selecteer Als administrator uitvoeren,

Hier op het opdrachtpromptvenster typt u een voor een de opdracht hieronder en drukt u na elk op enter.

netsh winsock resetnetsh int ip resetipconfig /releaseipconfig /flushdnsipconfig /renewipconfig /registerdns

Dat is allemaal de opdrachtprompt sluiten en Windows opnieuw opstarten. Controleer nu of dit helpt bij het oplossen van Wi-Fi-verbindingsproblemen op Windows 10.

Een wifi-adapter volledig resetten

Nog een andere effectieve oplossing die al uw netwerkadapters verwijdert, opnieuw installeert en alle netwerkcomponenten terugzet naar hun standaardinstellingen, wat kan helpen bij het oplossen van lage snelheden of verschillende problemen bij het proberen om online verbinding te maken.

Open de app Instellingen met Windows + I sneltoets, klik op Netwerk en internet en klik vervolgens op status. Scroll hier naar beneden en zoek naar de link Netwerk resetten. Klik erop zoals in de onderstaande afbeelding.

Een nieuwe netwerkreset Windows zal openenKlik hier op de knop Nu resetten Zoals hieronder afgebeeld om de instellingen van de netwerkadapter volledig te resetten naar de standaardinstelling. Daarna Windows opnieuw opstarten Om de wijzigingen door te voeren, controleert u nu Internet- of Wi-Fi-verbinding Probleem opgelost.

Opmerking: na netwerkreset moet u handmatig opnieuw verbinding maken met een Wi-Fi-netwerkwaarvoor mogelijk een wachtwoord moet worden ingevoerd.

Een Wi-Fi-adapterstuurprogramma bijwerken

Stuurprogrammabestanden van uw WiFi-adapters kunnen beschadigd raken, waardoor intermitterende verbindingen en andere problemen ontstaan. Het downloaden en installeren van de nieuwste stuurprogrammabestanden zou het probleem moeten oplossen.

Druk op Windows + X selecteer Apparaatbeheer, klik met de rechtermuisknop op uw netwerkadapter en kies “Stuurprogramma bijwerken” in het contextmenu. Kies ‘Automatisch zoeken naar bijgewerkte stuurprogramma’s en wacht tot het proces is voltooid. Als het stuurprogramma niet wordt gevonden, ga rechtstreeks naar de officiële website van de fabrikant van uw netwerkadapter. Download het stuurprogramma voor uw adaptermodel en update handmatig.

Instellingen wijzigen in tabblad Energiebeheer

Ook stellen laptopgebruikers voor om de instellingen op het tabblad energiebeheer te wijzigen, om het probleem met de wifi-verbinding op te lossen.

Open Apparaatbeheer en vouw Netwerkadapter uit Klik met de rechtermuisknop op uw Wi-Fi-adapter en selecteer Eigenschappen. Ga hier naar het tabblad Energiebeheer en schakel de optie uit Laat de computer dit apparaat uitschakelen om stroom te besparen. Klik op Toepassen, Ok en Windows opnieuw opstarten om de veranderingen effectief te nemen.

Dit zijn enkele van de beste oplossingen om te repareren Wi-Fi-verbindingsproblemen op Windows 10-laptops. Vond je dit nuttig? laat het ons weten in reacties hieronder, lees ook:

0 Shares:
You May Also Like