5 manieren om te voorkomen dat Alexa je lastigvalt

Amazon Echo Dot on table

Van het onderbreken van je chille afspeellijsten voor het avondeten met de “ding, dong!” alert op een binnenkomend pakket om in het holst van de nacht uit volle borst te reageren, heeft Alexa de slechte gewoonte om op het verkeerde moment op te staan. Ja, Alexa probeert gewoon behulpzaam te zijn, maar soms probeert ze een beetje te hard, en al snel merk je dat je “Zwijg, Alexa!” naar je trouwe maar irritant irritante stemassistent.

Natuurlijk is de meest onfeilbare manier om te voorkomen dat Alexa je ooit nog lastigvalt, gewoon om haar los te koppelen. Maar als je Alexa nog steeds in je leven wilt, zijn er vijf instellingen die je kunt aanpassen om haar een beetje minder vervelend te maken.

Korte modus inschakelen

Alexa kan een beetje spraakzaam worden als ze reageert op zelfs eenvoudige gesproken vragen, soms je commando’s herhaalt of zelfs ingaat met een suggestie voor een andere functie (“Trouwens…”).

Om Alexa’s reacties tot een absoluut minimum te beperken, kun je de korte modus inschakelen, die het gebabbel zal verminderen en af ​​en toe een korte “piep” kan vervangen door een mondelinge reactie. Helaas zal de korte modus Alexa’s “overigens” uitweidingen, die een constante bron van woede zijn op de Alexa-subreddit, niet helemaal negeren.

Tik op . om de korte modus in te schakelen Meer > Instellingen > Gesproken reactiesen schakel vervolgens de in Korte modus instelling.

Schakel pakket- en “abonneren en opslaan”-meldingen uit

Als je een Amazon Prime-abonnee bent, ben je waarschijnlijk bekend – en misschien te bekend – met de oranje lichtring van Alexa, die pulseert wanneer er een Amazon-bezorging is of een lopende “Abonneer en bewaar”-bestelling.

Alexa’s bezorgingswaarschuwingen kunnen handig zijn als je een pakket van Amazon voor de deur verwacht, maar de bijbehorende “piepjes” en Alexa’s lange beschrijvingen van wat er net is aangekomen, kunnen vervelend zijn. En hoewel je Alexa kunt opdragen al haar meldingen te negeren, zal ze je altijd om bevestiging vragen, wat betekent dat het over het algemeen gemakkelijker is om haar gewoon te vragen de meldingen te lezen.

Als je Alexa’s oranje lichtringen voor inkomende pakketten niet meer wilt zien, tik je op Meer > Instellingen > Meldingen > Amazon Shoppingen pas vervolgens de schakelaars aan voor Uit voor levering, Afgeleverden Bestellingsupdates (inclusief Abonneren & Opslaan-waarschuwingen).

Alexa oranje licht

Ben Patterson/Gieterij

Voorgevoelsuggesties uitschakelen

Een van Alexa’s meest geavanceerde functies is haar vermogen om suggesties te doen op basis van ‘ingevingen’. Als je bijvoorbeeld een van je op Alexa aangesloten slimme lampen de hele nacht aan laat staan, kan Alexa voorstellen dat ze al je lichten uitdoet wanneer ze ‘het idee heeft’ dat iedereen slaapt.

Deze “ingevingen” (die zijn gebaseerd op signalen zoals recente Alexa-interacties en de status van je slimme apparaten) kunnen een indrukwekkend voorbeeld zijn van Alexa’s steeds evoluerende AI, maar ze kunnen ook vervelend zijn, vooral als Alexa je blijft lastigvallen met voorgevoel suggesties of dooft de lichten terwijl je nog in de kamer bent.

Om te voorkomen dat Alexa je zeurt over voorgevoelens, tik je gewoon op Meer > Instellingen > Ingevingenen schakel vervolgens de uit Ingevingen suggesties instelling. Je kunt ook al ingeschakelde voorgevoelens uitschakelen onder de Automatische acties rubriek op het Hunches-scherm.

Fluistermodus inschakelen

Je doet je best om je mond te houden terwijl je in het holst van de nacht op zoek bent naar toiletpapier, maar je hebt Alexa nodig om de verlichting van de pantry even aan te doen. “Alexa, doe de pantry-verlichting aan”, zeg je zacht, alleen voor Alexa om eruit te flappen: “OK, PANTRY LIGHTS ON!” Voor je het weet is het hele huis wakker.

Gelukkig kan Alexa fluisterstil blijven als je haar echt nodig hebt. Tik op het tabblad Meer in de Alexa-app en tik vervolgens op Gesproken reacties > Fluistermodus. Als je nu een spraakopdracht naar Alexa fluistert, fluistert ze terug.

Een kort ding over de fluistermodus van Alexa: de eerste keer dat je tegen een van je Alexa-luidsprekers fluistert, zal Alexa met haar normale stem zeggen: “Ik denk dat je net tegen me fluisterde”, en je dan een volledige beschrijving van de functie geven voordat ze omlaag gaat . Als je wilt dat Alexa begint te fluisteren, moet je het op elk van je Alexa-apparaten testen voordat je het echt nodig hebt.

Schakel de modus Adaptief luisteren in

Over het algemeen is Alexa er redelijk goed in om je niet te onderbreken terwijl je spreekt. Maar als je te lang pauzeert terwijl je Alexa een spraakopdracht geeft – misschien omdat je je gedachten aan het verzamelen bent, of misschien probeer je de naam van een slim apparaat te onthouden – kan Alexa je afsnijden met een kort “Sorry, ik weet niet ‘het niet begrijpen’, waardoor je op je tanden moet bijten en opnieuw moet beginnen.

Gelukkig is er een instelling die ervoor zorgt dat Alexa wat langer moet wachten voordat ze reageert op een gesproken vraag, handig voor degenen die zich liever niet gehaast voelen tijdens het chatten met Alexa. Houd er rekening mee dat je deze instelling voor elk van je individuele Alexa-apparaten moet inschakelen.

Tik in de Alexa-app op Apparaten > Echo & Alexa, tik op een Alexa-apparaat en tik vervolgens op het pictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm. Scroll naar beneden naar Adaptief luisterentik erop en schakel vervolgens de Adaptieve luistermodus instelling.

0 Shares:
You May Also Like