5 manieren om meer te sparen

baseball cord cutting

Hier is een harde waarheid waar elke sportliefhebber mee moet leven: de kans is groot dat de teams die je wilt zien nog steeds opgesloten zitten in opgeblazen betaal-tv-bundels. Of dat nu via traditionele kabel- en satelliet-tv is of via live streaming-pakketten zoals YouTube TV of Hulu met Live TV, je betaalt voor veel kanalen die je niet alleen wilt om de games te bekijken waar je om geeft.

De redenen hiervoor zijn niet ingewikkeld. De meeste populaire kabelzenders zijn eigendom van een klein aantal mediaconglomeraten, die meer geld verdienen door al hun zenders in bundels aan tv-aanbieders te distribueren. Omdat live sporten zo populair zijn, hebben ze voldoende invloed om ervoor te zorgen dat die bundels een hoge prijs hebben. Als gevolg hiervan blijven de kosten van die pakketten stijgen, zelfs als het aantal kijkers daalt. En hoewel ik denk dat we de komende vijf jaar of zo een ontvlechting van sport zullen zien, is het voorlopig een schot in de roos.

Dit alles belemmert uw vermogen om geld te besparen terwijl u het kabel-tv-snoer doorknipt. Hoewel bundels voor livestreaming over het algemeen goedkoper zijn dan kabel- en satelliet-tv-pakketten, is het besparingspotentieel met snoeren veel groter voor mensen die niet om sport geven en bundels helemaal kunnen opgeven.

Dat gezegd hebbende, sportfans kunnen nog steeds een handvol tactieken gebruiken om hun spaargeld verder uit te breiden. Hier zijn enkele mogelijkheden:

Gebruik een antenne

Een over-the-air tv-antenne alleen geeft je geen sportverslaggeving, maar als je ontvangst voldoende is, kun je nog steeds gratis naar sport kijken in high definition op ABC, CBS, NBC en Fox. Dit is een geweldige optie voor mensen die zich hebben afgemeld voor grote tv-bundels, maar toch naar lokaal voetbal, de Super Bowl (die ook gratis wordt gestreamd), de World Series en andere grote evenementen willen kijken.

Onze gids voor het kiezen van een antenne helpt u erachter te komen wat u kunt verwachten voor ontvangst, en onze koopgids geeft advies over de best presterende antennes voor het geld.

Overweeg Sling TV

Onder live tv-streamingservices die sport omvatten, is Sling TV verreweg de goedkoopste optie. Voor $30 per maand biedt het Orange-pakket van Sling ESPN-kanalen, terwijl het Blue-pakket van Sling (ook $30 per maand) FS1, FS2 en regionale NBC Sports-netwerken in bepaalde markten aanbiedt. Je kunt de Orange- en Blue-pakketten ook combineren voor $ 45 per maand, wat nog steeds $ 5 per maand minder is dan YouTube TV, de op een na goedkoopste streamingoptie.

Houd echter een paar dingen in gedachten: lokale Fox- en NBC-dekking is alleen beschikbaar in een klein aantal steden, en Sling heeft nergens ABC of CBS, dus je hebt echt een antenne nodig om de speling op te vangen. En als uw regionale sportzenders door Fox Sports worden gedekt, kunt u ze helemaal niet via Sling krijgen.

Abonneer u per seizoen

Omdat live tv-streamingservices veel gemakkelijker te annuleren zijn dan kabel, hoef je niet het hele jaar door te blijven. In plaats daarvan kun je service toevoegen wanneer je favoriete team speelt, of een maand langskomen om de play-offs van een bepaalde sport te zien. Je zou bijvoorbeeld kunnen opschalen naar YouTube TV voor je lokale honkbalteam in het heetst van de wimpelrace, en dan in de winter naar Sling of een opstelling met alleen antennes gaan.

U hoeft niet eens te wachten tot het einde van uw maandelijkse factureringscyclus om de service af te sluiten. Zodra je hebt betaald voor de maand die dekt wat je wilt kijken, kun je meteen opzeggen en de rest van de betalingscyclus blijven kijken.

Omarm de tapevertraging

In realtime naar sport kijken is een deel van de spanning, maar als je bereid bent genoegen te nemen met herhalingen, kun je misschien dure betaal-tv-bundels vermijden.

Met MLB TV kun je bijvoorbeeld elk spel bekijken 90 minuten nadat het is uitgezonden, inclusief in-market games waarvan de live-feeds zijn uitgeschakeld. Met $ 116 per seizoen is het veel goedkoper dan meer dan $ 50 per maand te betalen om toegang te krijgen tot regionale sportkanalen. Hetzelfde geldt voor NFL Game Pass ($ 100 per seizoen), die herhalingen voor daggames in de vroege avond- en nachtgames vrijgeeft onmiddellijk nadat ze zijn afgelopen. Helaas moet je langer wachten op NHL TV ($ 150 per seizoen) en NBA League Pass ($ 199 per seizoen), met vertragingen van respectievelijk 48 uur en 72 uur voor lokaal uitgezonden games.

Vergeet ook YouTube niet. Het House of Highlights-kanaal, bijvoorbeeld, recapituleert NBA-games in minder dan 10 minuten op dezelfde dag dat ze worden uitgezonden, terwijl de NFL zijn eigen hoogtepunten van de volgende dag op YouTube organiseert. Die samenvattingen kosten je niets extra’s; plus, je kunt de bespaarde tijd toepassen op al die Netflix-shows die je nooit te zien krijgt.

Mooch een wachtwoord

Hoewel ik piraterij niet zou willen voorstellen als een kostenbesparende maatregel, beslaat het delen van wachtwoorden een meer grijs gebied. Iemand buiten uw huishouden toegang geven tot uw streamingaccounts (of omgekeerd) kan in strijd zijn met de servicevoorwaarden, maar de praktijk is waarschijnlijk niet illegaal. En ondanks enige publieke houding, haast de tv-industrie zich ook niet om het delen van wachtwoorden hard aan te pakken. De enige vraag is of je geen last hebt van de moreel twijfelachtige handeling om toegang te krijgen tot inhoud die niet voor jou bedoeld is – en of je iemand anders kent die bereid is dergelijk gedrag mogelijk te maken.

0 Shares:
You May Also Like