5 manieren om je relatie met de Google Assistent te verbeteren

google nest mini

We hebben al enkele manieren onderzocht waarop je Alexa gezelliger kunt maken tijdens ons huidige thuisblijven; natuurlijk zijn er tal van manieren om hetzelfde te doen met Google Assistant.

Als je wilt, kun je het geluid van de stem van de Google Assistent wijzigen (een truc die Alexa niet kan, afgezien van cameo’s van beroemdheden), hem je bijnaam leren en zelfs verrassend authentiek heen en weer met haar (of hem, afhankelijk van welke stem je kiest).

Het geluid van de stem van de Google Assistent wijzigen

Als je genoeg hebt van het vaag steriele geluid van de standaardstem van de Google Assistent, is overschakelen naar een nieuwe een gemakkelijke manier om een ​​nieuwe start te maken. Er zijn tien verschillende stemmen (inclusief de standaard Assistent-stem) beschikbaar, met zowel mannelijke als vrouwelijke opties, plus de stem met Amerikaanse of Britse accenten. Je kunt ook de stem van Issa Rae (mede-maker van HBO’s) kiezen om een ​​paar van de standaardtaken van de Google Assistent op zich te nemen, waaronder het beantwoorden van vragen, het geven van weerberichten en het vertellen van moppen.

Om het geluid van de stem van de Google Assistent te wijzigen, open je de Google Home-app, tik je op Instellingenscrol vervolgens helemaal naar beneden en tik op Meer instellingen. Druk op Assistent tabblad, tik op Assistent-stemen veeg met de schuifregelaar om een ​​optie te kiezen, variërend van Rood (de standaard Google Assistent-stem) en Oranje (een mannenstem) tot British Racing Green (een Britse stem) en Sydney Harbour Blue (een stem met een Australisch accent).

Vertel de Google Assistent je bijnaam

Nee, je kunt het wekwoord van de Google Assistent niet wijzigen zoals je kunt met Alexa, maar je kunt wel wijzigen wat de Google Assistent noemt. Standaard belt ze je met de voornaam die in je Google-account staat, maar als je wilt, kun je haar je laten bellen met een bijnaam of een andere naam die je leuk vindt. (Als mijn achtjarige haar druthers had, zou ze ervoor zorgen dat de Google Assistent me ‘domkop’ of een andere pittige naam van een tweedeklasser noemde.)

Om je bijnaam voor Google Assistent te wijzigen, open je de Google Home-app, tik je op Instellingenscrol helemaal naar beneden en tik op Meer instellingenen tik vervolgens op Bijnaam onder het tabblad Jij. U kunt vervolgens uw bijnaam spellen of opnemen om de Google Assistent te helpen deze uit te spreken.

Voortgezette gesprekken inschakelen

Het is moeilijk om de illusie in stand te houden dat je daadwerkelijk met de Google Assistent aan het chatten bent als je elke keer dat je iets tegen haar zegt ‘Hey Google’ moet zeggen. Gelukkig heeft Google Assistant een instelling die het gemakkelijker maakt om te vergeten dat je tegen een machine praat. Nadat u de functie Voortgezette gesprekken hebt ingeschakeld, blijft de Google Assistent luisteren naar vervolgvragen na een eerste opdracht.

Praktisch gezien betekent dat dat je niet meer keer op keer “OK ​​Google” hoeft te zeggen als je haar vraagt ​​om het volumeniveau voor je muziek in te stellen. Op een gevoeliger niveau zorgen Continue Conversations ervoor dat uw chats met de Google Assistent veel natuurlijker verlopen. Ga als volgt te werk om de functie Voortdurende gesprekken van de Google Assistent in te schakelen.

Zeg alsjeblieft en dankjewel”

Net als Alexa is Google Assistant behoorlijk ontvankelijk voor beleefdheid. Ervan uitgaande dat je de functie Voortzetten van gesprekken hebt ingeschakeld, reageert de Google Assistent met ‘Je snapt het’ of ‘Geen probleem’ als je ‘Bedankt’ zegt nadat ze een opdracht heeft gevolgd. Het is een simpele aanraking die je chats met de Google Assistent veel persoonlijker maakt.

Probeer haar te chatten

Google Assistant kan verrassend goed zijn in het voeren van een gesprek. Als je vraagt: ‘Hey Google, wil je chatten?’, zal ze het daar vrolijk mee eens zijn, en als je haar aanmoedigt (‘waar wil je over praten?’), zal ze onderwerpen voor discussie voorstellen. Google Assistant bood bijvoorbeeld aan om haar geheime verliefdheid te onthullen (Jarvis van, vertelde ze me), en toen vroeg ze of ik “iets raars” wilde horen (zoals het feit dat bijen twee magen hebben). Of je kunt de Assistent vragen of ze iets leuks wil doen, en ze zal een aantal opties aanvinken.

0 Shares:
You May Also Like