5 manieren om interactieve video te gebruiken

5-Ways-to-Use-Interactive-Video

Interactieve video belooft videomarketing voor altijd te transformeren. Zo voelt het tenminste! En toch, tot voor kort, hebben kosten, complexiteit en gewoon algemene traagheid het stevig op de tekentafel gehouden.

Maar naarmate de technologie inhaalt, doen marketeers dat ook, met merken die nu interactieve video gebruiken om echt in de huid van hun publiek te kruipen.

De uitbetaling?

Betere en langere betrokkenheid dan heeft ooit bereikt met standaard lineaire video. Dit is absoluut een opkomende trend om naar te kijken, te klikken en mee te werken in 2018.

Wat is interactief precies? video?

Herinner je je de boeken ‘Kies je eigen avontuur’ nog? Waar je beslissingen een uiteenlopend verhaal en verschillende eindes creëerden? Welnu, interactieve video is het video-equivalent. Kijkers sturen de stroom van de video door op objecten op het scherm te klikken, vragen te beantwoorden en producten te kopen – allemaal binnen de video – waardoor een volledig meeslepende ervaring ontstaat.

Dit is disruptieve marketing die herboren is voor het digitale tijdperk, en verpakt op een veel uitnodigender, boeiendere en gedenkwaardigere manier. Interactieve video spreekt de consument direct aan en geeft hem meer controle. En wat betreft door de consument geleide marketing, het is zeer effectief. Volgens Magna zullen kijkers besteden 47% meer tijd met een interactieve video de marketingboodschap van een advertentie dan bij een lineaire videoadvertentie. Magna beweert ook dat interactieve video’s zijn 32% meer memorabelkijkers maken 9x meer waarschijnlijk koopintentie laten zien.

Gezien het feit dat een van de belangrijkste belemmeringen die worden genoemd voor het niet gebruiken van interactieve video de gepercipieerde kosten zijn, ontdekte Magna in feite dat een uitgave van investering in interactieve video gaat 52% verder dan traditionele, lineaire advertenties wanneer rekening wordt gehouden met hun overtuigende impact.

Een ander historisch struikelblok bij het uitrollen van interactieve video waren technologische beperkingen. Tot voor kort schaalde of werkte interactieve video niet op iPhones. Maar interactieve video is eindelijk volwassen geworden! Het draait nu in HTML5 en in een browser. En met de release van Apple’s iOS X werkt interactieve video nu ook op iOS-apparaten. Met Amerikaanse volwassenen die consumeren 51% van hun digitale media op mobiel, vergeleken met 42% op desktop zou interactieve video een sterspeler kunnen worden in multi-channel marketingcampagnes.

Marketeers zitten zeker rechtop en nemen nota. In onze State of Video Marketing 2018-enquête ontdekten we dat, hoewel slechts 20% van de marketeers heeft eerder interactieve video gebruikt, 78% vond het een effectieve strategie en 28% is van plan om in 2018 interactieve video te gebruiken.

Hier zijn 5 verschillende industrievoorbeelden van hoe interactieve video al met groot effect wordt gebruikt…

1. Productdemonstratie – Maybelline New York

Misschien is ze ermee geboren…Misschien is ze op de hoogte van enkele brutale stylinggeheimen van de interactieve productdemonstratie van Maybelline New York. Om de lancering van hun Big Eyes Falsies Mascara te promoten, heeft Maybelline de populaire modeblogger Kelly Framel ingehuurd om te schitteren in hun stapsgewijze interactieve video-tutorial. Door een cast van glamoureuze modellen en de adembenemende skyline van New York te combineren, nodigt Maybelline je uit in hun ambitieuze, exclusieve wereld:

misschien

(klik hier voor interactie met de video)

Voor een merk dat er prat op gaat om catwalk-looks toegankelijk te maken, is een digitale demonstratie waarin verschillende geavanceerde mascara-stijlen voor dag en nacht worden opgesplitst, volkomen logisch. Aangezien een groot deel van de consumenten van Maybelline millennials zijn – die meer dan vijf uur per dag op hun smartphones doorbrengen – was interactieve video zeker een slimme keuze.

Top Tip: Als u op het punt staat een nieuw product te lanceren en op zoek bent naar een manier om u te onderscheiden van de rest, dan is een stapsgewijze zelfstudie die de kenmerken van uw product op subtiele wijze accentueert, een geweldige strategie om te proberen.

2. Werving – Deloitte

Bedrijfscultuur is belangrijk. Dat is tenminste wat voorbij 90% van de CEO’s en CFO’s die reageerden op een Forbes-enquête. Het is belangrijk omdat het inhuren van de verkeerde persoon tot allerlei problemen kan leiden, waaronder winstderving en productiviteit.

Met interactieve video leer je potentiële medewerkers kennen voordat je ze in dienst neemt. Deloitte New Zealand heeft een gegamificeerde wervingsvideo gemaakt waarmee kandidaten in de schoenen kunnen staan ​​van een nieuwe rekruut. Vanuit een first-person perspectief, dat doelbewust aanvoelt als een rollenspel, krijgen kijkers de kans om in-video beslissingen te nemen, en maken ze kennis met de cultuur bij Deloitte op een leuke, luchtige manier die veel meer is effectiever is dan welke teksttaakbeschrijving dan ook.

deloitte

(klik hier voor interactie met de video)

Nogmaals, de doelgroep hier zijn mobiele millennials, van wie velen zullen zijn opgegroeid met videogames in het hart van hun adolescente leven. Het is een heel intelligente spil om werving te bundelen op een manier die rechtstreeks spreekt tot een nieuwe technisch onderlegde generatie kandidaten in een eigenzinnige en boeiende stijl. In de verkeerde handen kan een video over de cultuur van een bedrijf en over de cijfers van het senior management gemakkelijk bedompt en saai zijn. Deloitte heeft zichzelf echter gehumaniseerd in een zeer vertederende, ironische stijl.

Top Tip: Als u een recruiter bent die op zoek is naar een manier om een ​​duik te maken in de pool van afgestudeerden, waarom volgt u dan niet het voorbeeld van Deloitte? Stel uw wensenlijst met kandidaatkenmerken op in een interactieve, boeiende stijl die uw publiek aanmoedigt om dieper in de cultuur van uw bedrijf te graven.

3. Onderwijs – Nicky Case

Weet jij hoe een neuron werkt?

Ja, ik ook niet … totdat ik Neurotic Neurons zag door professionele video-uitleg (wat een coole baan!), Nicky Case. In deze educatieve interactieve video krijgen we een spoedcursus door een aantal behoorlijk zware concepten, waaronder Hebbian en Anti-Hebbiaans leren, om te leren hoe neurale paden werken.

nicky-case

(klik hier voor interactie met de video)

Interactieve video is een geweldig leermiddel omdat het boeiend is en aandacht van de kijker vereist. En als je bedenkt dat mensen zich alleen 10% van wat ze horen en 20% van wat ze lezen, maar 80% van wat ze zien en doen – interactieve video is een no-brainer!

Wat echt intrigerend is aan deze video, is dat ons in zeer reële termen wordt getoond hoe mensen leren door te doen. Het is precies deze interactiviteit die het heel goed mogelijk maakt om onze haperende neuronen opnieuw te trainen – een belangrijk principe van cognitieve gedragstherapie (CGT). Terwijl je wegklikt, neem je hier een enorme hoeveelheid theorie in je op. Het is een heel slimme truc die elke lezende leraar goed zal kennen.

Top Tip: Als je een leraar bent, probeer dan ingewikkelde ideeën op te splitsen met een interactieve video die je publiek de kans geeft om in de theorieën te duiken die je wilt overbrengen.

4. Amusement -Oorlog spellen

De cult 1983 Koude Oorlog sciencefictionfilm, WarGames, portretteerde een hacker die struikelt over een Amerikaanse militaire supercomputer die is geprogrammeerd om de uitkomsten van een nucleaire oorlog te voorspellen. Hij lanceert wat hij en de computer denken dat een nucleaire oorlogssimulatie is, alleen om te ontketenen wat in feite het begin van WO III dreigt te zijn. Griezelig gezien de huidige politieke spanningen, vind je niet?

Oorlog spellen

(klik hier voor interactie met de video)

Welnu, met deze moderne tv-reboot kun je de videogesprekken van de nieuwe hoofdrolspelers van de serie ‘hacken’. Dit ongelooflijk intelligente interactieve drama bootst onze neiging na voor interactie op meerdere schermen tegenwoordig en stelt je in staat om je te concentreren op de schermactie die je het meest boeiend vindt. Op basis van je schermkeuzes zal de aflevering anders verlopen. WarGames is een game-changer en geeft ons een on-demand televisieverhaal dat nieuw en onmiddellijk aanvoelt.

Top Tip: Als het je doel is om te entertainen, dan wil je misschien de trend volgen om je publiek steeds meer controle te geven om de verhalende curve van je interactieve video vorm te geven. Dit is een geweldige manier om uw publiek te laten investeren in uw berichten.

5. Converteren en verkopen – Travel Dudes

Ooit waren reizigers verplicht tot goed beduimelde reisgidsen (echte boeken – stel je voor!) om tips en advies te verzamelen over hun gekozen bestemming. Hoe de tijden zijn veranderd. Nu kunnen nieuwsgierige globetrotters interactieve video’s bekijken, zoals die hieronder, om niet alleen regelmatig visueel inzicht te krijgen in enkele van de belangrijkste toeristische hotspots, maar ook om actief vluchten en excursies te boeken tijdens het kijken. Dit zou binnenkort de manier kunnen zijn waarop we al onze online aankopen doen – als onderdeel van een veel meer interactieve en meeslepende ervaring.

reisgenoten

(klik hier voor interactie met de video)

De ervaring van het kijken naar deze interactieve gids over Düsseldorf voelt echt als een interactief reisgidsboek. Net als bij het echte werk, kun je tussen hoofdstukken springen en naar de sappige stukjes springen die je het meest interesseren. Het is een ongelooflijk directe manier om kijkers om te zetten in kopers, waardoor ze de kans krijgen om ‘toe te slaan terwijl het ijzer heet is’.

Top Tip: Als u een product wilt verkopen, kunt u de scheiding tussen advertenties en daadwerkelijke verkoop overbruggen met in-video-aankoopopties in een interactieve video die beide combineert.

Laatste gedachten

Interactieve video luidt nog niet de doodsklok van traditionele, lineaire video in. Maar het biedt wel een andere optie (in sommige gevallen vrij letterlijk!) die niet alleen merkbekendheid en loyaliteit kan bevorderen, maar marketeers ook de mogelijkheid biedt om waardevolle gegevensinzichten en directe feedback vast te leggen via elke gepersonaliseerde kijkreis. Dit is een goudmijn aan informatie die u in uw verkoop- en marketingstrategieën kunt stoppen om het aantal conversies verder te verhogen.

Of u nu een detailhandelaar, docent, sales, werving of entertainment bent, interactieve video heeft veel te bieden als alternatief middel om de aandacht van uw publiek te trekken. Nu de gemiddelde aandachtsspanne iets meer dan 8 seconden is, hebben marketeers alle hulp nodig die ze kunnen krijgen!

Als interactieve video klinkt als iets dat je verder zou willen verkennen, bekijk dan ons gratis eBook Aan de slag met interactieve video voor meer nuttige inzichten in deze opwindende nieuwe videotrend.

0 Shares:
You May Also Like