5 manieren om het meeste uit je Alexa-timers te halen

echo dot 6 tips 1

“Alexa, stel een timer in op 10 minuten”, zeg ik in de keuken terwijl ik een pan water op een brander zet, gevolgd door “Alexa, stel een timer in op 20 minuten” terwijl ik wat lasagne in de oven doe voor opwarmen. Dan begint Alexa’s alarm af te gaan, en dat is wanneer de verwarring begint: is het de rijst die klaar is, of de pasta?

Als je merkt dat je meerdere Alexa-timers instelt, is er een eenvoudige manier om ze allemaal recht te houden. Je kunt ook slaaptimers instellen, om herinneringen vragen, controleren hoeveel tijd je nog hebt op een timer, en meer.

Lees verder voor vijf handige manieren om het meeste uit je Alexa-timers te halen, te beginnen met …

1. Geef je timers een naam

Je moet dus wat rijst 10 minuten koken terwijl je sperziebonen 15 minuten in de oven roostert, en je wilt dat Alexa de timing voor je doet. Hoe houd je die twee timers recht?

Makkelijk: geef je timers een naam. U kunt bijvoorbeeld zeggen: “Alexa, stel een rijsttimer in voor 10 minuten”, en dan: “Stel een groententimer in voor 15 minuten.” Wanneer de timers klaar zijn, klinkt de alarmtoon van Alexa en zegt ze “Je rijsttimer is klaar”, gevolgd (over vijf minuten) door “Je groententimer is klaar”.

2. Vraag om een ​​herinnering

Je hoeft ze niet eens timers te noemen als je dat niet wilt. In plaats daarvan kun je Alexa vragen je eraan te herinneren iets te doen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Alexa, herinner me eraan om de was over 40 minuten uit de droger te halen.” Je zou ook kunnen zeggen: “Alexa, herinner me eraan om morgen om 12.00 uur mijn stomerij op te halen”, of “Alexa, herinner me eraan om elke doordeweekse ochtend om zes uur koffie te zetten.”

Wanneer het tijd is voor je herinnering, slaat Alexa het piepsignaal over en gaat ze naar een tweetonig belsignaal, en zegt ze (bijvoorbeeld): “Ik herinner je eraan dat je de was moet ophalen.” Ze herhaalt de herinnering over een paar seconden nog een keer en ze stuurt ook pushmeldingen naar je mobiele apparaten via de Alexa-app.

3. Stel een slaaptimer in

Alexa kan ook timers gebruiken om je te helpen in slaap te vallen. Ze kan bijvoorbeeld een Alexa-licht langzaam dimmen, of ze kan je deuntjes na een bepaalde tijd uitschakelen.

Als je wilt dat Alexa langzaam dimt en vervolgens een van je slimme lampen uitdoet, zeg je gewoon: “Alexa, stel een slaaptimer in voor 30 minuten op (in mijn geval) Ben’s slaapkamerlicht.” Als je je muziek na een bepaalde tijd wilt uitschakelen, vraag je Alexa om wat deuntjes op te zetten en zeg je: “Stel een slaaptimer in voor 30 minuten.”

echo show bekijk alle Alexa timers

4. Ontdek hoeveel tijd er nog over is op een timer

Ik gebruik vaak Alexa-herinneringen als het erom gaat mijn dochter een beetje iPad-tijd te geven (ze is een Disney+ fanaat); en halverwege een sessie van 30 minuten vraag ik me af hoeveel minuten ze nog heeft van of .

Om erachter te komen, vraag je gewoon: “Alexa, hoeveel tijd is er nog over op de iPad-timer?” Alexa zal je dan vertellen hoeveel minuten er nog over zijn, wat een handige manier is om mijn dochter te waarschuwen dat haar schermtijd bijna om is.

5. Bekijk al je timers tegelijk

Als je een van Amazon’s Echo Show-apparaten met display hebt, kun je Alexa vragen om al je actieve timers tegelijk weer te geven. Zeg gewoon: “Alexa, laat me mijn timers zien”, en je krijgt een lijst van je huidige timers, compleet met hun namen en hoeveel tijd er nog over is.

0 Shares:
You May Also Like