5 manieren om geluid te repareren dat niet werkt “audioapparaat is uitgeschakeld” in Windows 10

Wanneer u in een situatie komt, werkt Windows Audio niet, of vooral geluid werkt niet in Windows 10 versie 20H2. We raden aan om de ingebouwde probleemoplosser voor audio uit te voeren via instellingen -> Update en beveiliging -> Problemen oplossen -> audio afspelen en de probleemoplosser uit te voeren. Maar de meeste gebruikers melden dat de resultaten van de probleemoplosser voor audio worden uitgevoerd “Audioapparaat is uitgeschakeld“.

Dit foutbericht betekent meestal dat de computer uw audioapparaat detecteert, maar dat het apparaat zelf is uitgeschakeld. Dit kan zijn vanwege een aantal slechte configuraties, een conflict met het stuurprogramma, een compatibiliteitsprobleem met het audioapparaat of het is mogelijk dat u het audioapparaat handmatig hebt uitgeschakeld. Wat de reden ook is, hier zijn enkele oplossingen die u kunt toepassen om dit op te lossen: Audioapparaat is uitgeschakeld” of geluid werkt niet in Windows 10 versie 20H2.

Zorg ervoor dat audio-afhankelijkheidsservices actief zijn

Dit is het eerste dat u moet controleren als audio niet werkt na het upgraden naar Windows 10.

Druk op Windows + R en typ services.msc in het dialoogvenster Uitvoeren drukt u op de toets om de module te openen.

Zorg er in het venster voor dat de volgende services: Rennen en hun is ingesteld op automatisch.

Windows-audioWindows Audio Endpoint BuilderPlug en PlayMultimedia-lesplanner

Als u vindt dat een van deze services niet beschikt over: Rennen en hun is niet ingesteld op automatisch, dubbelklik vervolgens op de service en stel deze in op het eigenschappenblad van de service. Controleer na het uitvoeren van deze stappen of de audio werkt of niet. Controleer ook dit bericht als u merkt dat de microfoon niet werkt na de installatie van Windows 10 versie 2004.

Controleer de status van Luidsprekers onder Afspeelapparaten

Als u om welke reden dan ook het audioapparaat hebt uitgeschakeld, ziet u het mogelijk niet in de lijst met afspeelapparaten. Of, vooral als het probleem is begonnen na de recente upgrade van Windows 10, is er een kans vanwege incompatibiliteitsproblemen of bedstuurprogramma-vensters automatisch Schakel het audioapparaat uit, dan ziet u het mogelijk niet onder de lijst met afspeelapparaten.

Open Controlepaneel.Klik Hardware en geluid en klik vervolgens op Geluiden.Hieronder het afspelen tabblad, klik met de rechtermuisknop op het lege gebied en zorg ervoor dat: “Toon uitgeschakelde apparaten” heeft een vinkje. Als koptelefoons/luidsprekers zijn uitgeschakeld, wordt deze nu weergegeven in de lijst.

Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en Inschakelen het klikt Oke. en selecteer ook “Standaard instellen”. Controleer of het helpt.

Audioapparaat inschakelen in apparaatbeheer

Druk op Windows + R, typ “devmgmt.msc” in het dialoogvenster en druk op Enter.

Eenmaal in Apparaatbeheer, vouw je de geluids-, video- en gamecontrollers uit. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het audioapparaat dat is uitgeschakeld en selecteer “Apparaat inschakelen”. U kunt direct zien welk apparaat is uitgeschakeld door de zwarte pijl ernaast aan te vinken die naar beneden wijst.

Verwijder de geluidsstuurprogramma’s en installeer ze opnieuw

Dit is een andere effectieve manier om de meeste Windows 10 Sound-gerelateerde problemen op te lossen. Zoals besproken incompatibel apparaatstuurprogramma ook Oorzaak uitschakelen van het apparaat waardoor geen geluid of audioapparaat is uitgeschakeld op Windows 10.

druk op Windows-toets + XKiezen Apparaat beheerder.

Vouw de . uit Geluids-, video- en gamecontrollers apparaat. De lijst met geluidskaartstuurprogramma’s zal verschijnen.

Klik met de rechtermuisknop op de geluidsdriver en klik op Verwijderen.

Start de computer opnieuw op en laat Windows de generieke stuurprogramma’s installeren. Controleer nu of er een correcte geluidsweergave is. Als dat zo is, kun je hier stoppen. Als er geen geluid is, kunt u doorgaan met het installeren van de nieuwste audiostuurprogramma’s.

Ga hiervoor naar de website van uw apparaatfabrikant (zoals laptopfabrikant HP, Dell, Asus, Lenovo enz. Als u een desktopcomputer gebruikt, bezoek dan de website van de fabrikant van het moederbord (bijvoorbeeld Gigabyte) Download en bewaar de nieuwste beschikbare audiodriver voor uw pc.

Installeer het nieuwste stuurprogramma dat u downloadt van de website van de fabrikant, start Windows opnieuw op en controleer of Windows 10 Sound werkt.

Systeemherstel uitvoeren

Als alle bovenstaande oplossingen het probleem niet hebben opgelost, werkt het Windows-geluid niet, dan is het tijd om de systeemherstelfunctie te gebruiken. Met deze optie gaat uw pc terug naar een eerder tijdstip, een systeemherstelpunt genoemd. Herstelpunten worden gegenereerd wanneer u een nieuwe app, driver of Windows-update installeert en wanneer u handmatig een herstelpunt maakt. Herstellen heeft geen invloed op uw persoonlijke bestanden, maar het verwijdert apps, stuurprogramma’s en updates die zijn geïnstalleerd nadat het herstelpunt is gemaakt.

    Selecteer de Begin knop, typ Controlepaneel en kies het vervolgens uit de lijst met resultaten.Zoeken Controlepaneel voor Herstel.Kies Herstel > Systeemherstel openen > Volgende.Kies het herstelpunt met betrekking tot de problematische app, het stuurprogramma of de update en selecteer vervolgens Volgende > Finish.

Hebben deze oplossingen geholpen bij het oplossen? het audioapparaat is uitgeschakeld, geluid werkt niet in Windows 10 versie 20H2. Laat ons weten welke optie voor u werkte, lees ook Functie voor delen in de buurt werkt niet in Windows 10 versie 20H2.

0 Shares:
You May Also Like