5 manieren om de opdrachtprompt te openen als beheerder in Windows 10

Open Command prompt as administrator

Windows-opdrachtprompt staat ook bekend als cmd.exe of cmd is een toepassing waarmee u programma’s kunt uitvoeren, instellingen kunt wijzigen en bestanden kunt openen door opdrachten in het venster te typen. Er zijn veel situaties waarin u de opdrachtregels moet gebruiken in plaats van de GUI-apps en veel van de opdrachtregels vereisen de beheerdersrechten om de missie te voltooien. In dit bericht bespreken we de 5 gemakkelijke en snelste manieren om Open de opdrachtprompt als beheerder in Windows 10.

Over Windows-opdrachtprompt

De opdrachtprompt is een van de krachtigste tools in Windows 10, gebruikt om ingevoerde opdrachten uit te voeren. Het werd geïntroduceerd door Microsoft voor de besturingssystemen OS/2, Windows CE en Windows NT. Waaronder Windows 2000, XP, Vista, Windows 7, 8.1 en momenteel Windows 10, evenals verschillende serveredities van Windows. Het is geen DOS-programma maar een echte uitvoerbare applicatie.

Opdrachtprompt gebruiken

Om de opdrachtprompt te gebruiken, moet u een geldige opdracht invoeren samen met eventuele optionele parameters. Na Type, de opdracht waarop we drukken, voert de opdrachtprompt in en voert vervolgens de opdracht uit zoals deze is ingevoerd en voert elke taak of functie uit die is ontworpen om in Windows uit te voeren. Er bestaat een groot aantal opdrachten in de opdrachtprompt, maar hun beschikbaarheid verschilt van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Met behulp van de opdrachtprompt kunnen we verschillende Windows-problemen oplossen, zoals: sfc/scannow om beschadigde systeembestanden te scannen en te herstellen, “dism/online/cleanup-image/restorehealth” Om systeemimage te herstellen. “netsh winsock reset” commando om de Winsock-catalogus terug te zetten naar de standaardinstelling of de schone staat en meer. Geef dergelijke informatie bijvoorbeeld ook weer ipconfig /all opdracht geeft de huidige TCP/IP-netwerkconfiguratiewaarden weer en vernieuwt de instellingen voor Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) en Domain Name System (DNS).

Hoe de opdrachtprompt als beheerder te openen

De opdrachtprompt is toegankelijk via de snelkoppeling Opdrachtprompt in het Startmenu of op het scherm Apps, afhankelijk van welke versie van Windows je hebt. Hier hebben we een verzameling 5 gemakkelijke en snelste manieren om Open de opdrachtprompt als beheerder in Windows 10.

Vanuit het menu Start Zoeken

Ja, u kunt eenvoudig de beheerdersopdrachtprompt openen vanuit de zoekfunctie in het startmenu. Klik gewoon op het menu Start en typ cmd in het zoekveld. Wanneer het zoekresultaat van de opdrachtprompt wordt weergegeven, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u Als administrator uitvoeren zoals hieronder weergegeven.

Er verschijnt een gebruikersaccountbeheer-prompt met de vraag of u de opdrachtprompt toestemming wilt geven om wijzigingen op uw computer aan te brengen. Klik op ja.

U kunt het resultaat ook markeren met de pijltoetsen en op CTRL + SHIFT + ENTER drukken om een ​​opdrachtprompt in de beheerdersmodus te openen.

Vanuit het dialoogvenster Uitvoeren

We kunnen de opdrachtprompt openen door cmd in het dialoogvenster Uitvoeren te typen en op OK te klikken, maar tot nu toe kunnen we geen verhoogde opdrachtprompt openen vanuit het dialoogvenster Uitvoeren. Maar als u Windows 10 versie 1803 of later gebruikt. Waar kunt u nu een programma naar een hoger niveau tillen door Ctrl+Shift ingedrukt te houden wanneer u op de OK-knop klikt of op enter drukt.

Druk gewoon op Windows + R, typ cmd en druk op Ctrl+Shift+enter of ok om de opdrachtprompt als beheerder te openen.

Vanuit het Windows 10 Start-menu (Win +X)

Dit is een andere snelle en snelle manier om een ​​verhoogde opdrachtprompt op Windows 10 te openen. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start van Windows 10 en selecteer opdrachtprompt (admin)

Met Windows 10 21H1-update ziet u misschien: Windows PowerShell hier in plaats van Opdrachtprompt. Maar als u de eigenlijke opdrachtregel terug in dit menu wilt plaatsen, opent u Instellingenga naar Personalisatie en klik op de Taakbalk tabblad. Schakel de Opdrachtprompt vervangen door Windows PowerShell optie om Uit.

Open verhoogde opdrachtprompt vanuit Taakbeheer

Opmerking: om de verhoogde opdrachtprompt van deze methode te openen.

Druk gewoon op Ctrl + Shift + Esc openen Taakbeheer in Windows 10. Of klik met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteer Taakbeheer. Klik vervolgens vanuit het Taakbeheer-menu op Bestand en houd vervolgens de . ingedrukt CTRL-toets en klik op Nieuwe taak uitvoeren die een verhoogde opdrachtprompt zou openen.

Open de opdrachtprompt vanuit alle apps in het startmenu

Open het startmenu van Windows 10 en scrol omlaag totdat u de . vindt Windows Systeemmap. Klik op de Windows-systeemmap om deze uit te vouwen, dan klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt selecteer dan Meer en klik op “Als administrator uitvoeren“.

Open verhoogde opdrachtprompt vanuit Verkenner

Open Windows Verkenner en navigeer vervolgens naar de volgende map:

C:\Windows\System32

Scroll naar beneden tot je vindt cmd.exe of druk op “C”-toets op het toetsenbord om naar te navigeren cmd.exe.

Zodra u cmd.exe hebt gevonden, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u “Als administrator uitvoeren“.

Dat is alles, ik hoop dat je nu gemakkelijk en snel een verhoogde opdrachtprompt op Windows 10 kunt openen.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like