5 eenvoudige manieren om permanent verwijderde foto’s op elke Mac te herstellen

Recover Deleted Photos on Mac

Mac heeft zowel amateur- als professionele fotografen veel te bieden, van de indrukwekkende hardware tot een breed scala aan fotobeheer- en bewerkingsapps. Het biedt ook verschillende manieren om verloren foto’s te herstellen, en we beschrijven er vijf in dit artikel om u te helpen een potentieel rampzalige situatie te voorkomen.

Veelvoorkomende redenen die verantwoordelijk zijn voor fotoverlies op Mac

Fotoverlies is moeilijk te voorkomen omdat er veel verschillende redenen zijn waarom het gebeurt:

⚠️ Per ongeluk verwijderen: verreweg de meest voorkomende reden voor het verlies van foto’s op Mac is het per ongeluk verwijderen, wat vaak gebeurt wanneer gebruikers hun foto’s ordenen en duplicaten verwijderen. Per ongeluk verwijderde foto’s kunnen meestal worden hersteld, maar u moet opschieten en het herstelproces zo snel mogelijk starten. 🖼️ Fotobewerking: er zijn veel fotobewerkings-apps voor Mac, en sommige zijn betrouwbaarder dan andere. De grootste fout die Mac-gebruikers vaak maken, is dat ze de originele foto’s bewerken en niet hun kopieën. Er is dan slechts een enkele crash van de app voor het bewerken van foto’s nodig om de originele afbeelding te beschadigen en onleesbaar te maken. 🔨 Fysieke schade: Mac kan weliswaar bogen op een uitzonderlijke bouwkwaliteit, hoogwaardige materialen en een innovatieve constructie, maar ze bevatten nog steeds een heleboel gevoelige componenten die beschadigd kunnen raken als ze in contact komen met water of een harde vloer. 🏴‍☠️ Malware-infectie: Mac-gebruikers waren er lange tijd van overtuigd dat malware hen niet aanging. De recente golf van ransomware-infecties, die verantwoordelijk was voor veel gevallen van gegevens, was echter alarmerend genoeg om de meeste Mac-gebruikers van het tegendeel te overtuigen.

Dit alles kan leiden tot fotoverlies, maar het verlies hoeft niet permanent te zijn als u vertrouwd raakt met de hieronder beschreven methoden voor het herstellen van foto’s.

5 manieren om fotoherstel op Mac uit te voeren

We hebben vijf effectieve methoden verzameld die u kunt gebruiken om verwijderde foto’s op uw Mac op te halen. Elk van deze methoden is geschikt voor bepaalde scenario’s voor fotoverlies, dus we raden u aan ze allemaal te bestuderen en de meest geschikte te kiezen.

Methode 1: Foto Herstel Software

Er zijn veel Mac-softwareprogramma’s voor het herstellen van foto’s die u kunt gebruiken om permanent verwijderde foto’s en afbeeldingen van allerlei soorten opslagapparaten ongedaan te maken. Sommigen van hen maken fotoherstel voor Mac gemakkelijk met een gepolijste grafische gebruikersinterface en verschillende handige functies, zoals de mogelijkheid om verwijderde foto’s te bekijken voordat ze worden hersteld.

Laten we eens nader bekijken hoe u verwijderde foto’s kunt herstellen met één betaalde en één free fotoherstel voor Mac-oplossing:

Betaald: Disk Drill

Disk Drill is een gebruiksvriendelijke Mac-tool voor gegevensherstel die afbeeldingen kan herstellen die niet langer beschikbaar zijn in de Foto’s-app of de Prullenbak. De benadering met één klik van gegevensherstel maakt het geweldig voor gewone Mac-gebruikers die niet begrijpen hoe fotogegevensherstel op Mac werkt.

Hier leest u hoe u verwijderde foto’s kunt herstellen met Disk Drill:

Stap 1. Downloaden en installeer Disk Drill voor Mac.

Disk Drill 4 voor Mac installeren

Stap 2. Start Disk Drill en klik op de knop Herstellen naast de schijf die je wilt herstellen.

Scan de schijf

Stap 3. Wacht tot de scan is voltooid en selecteer alle foto’s die u wilt herstellen. U kunt een voorbeeld van foto’s bekijken voordat u ze herstelt door op de voorbeeldknop te klikken.

Selecteer foto's voor herstel

Stap 4. Klik op de knop Herstellen in de rechterbovenhoek en geef de herstelbestemming op. Klik op Kiezen om het herstelproces te starten.

Start het herstelproces

Free: FotoRec

Deze open-source tool voor gegevensherstel kan het verwijderen van alle veelgebruikte bestandsindelingen voor afbeeldingen ongedaan maken free. Hoewel het niet echt moeilijk te gebruiken is, maakt het feit dat het geen grafische gebruikersinterface heeft, het moeilijk aan te bevelen aan gewone Mac-gebruikers die zich niet op hun gemak voelen bij het werken met het besturingssysteem via de opdrachtregel.

Hier leest u hoe u verwijderde foto’s kunt herstellen met PhotoRec:

Stap 1. Downloaden en installeer TestDisk (PhotoRec is onderdeel van TestDisk).

Stap 2. Start PhotoRec met het volgende Terminal-commando: sudo photorec

Stap 3. Selecteer de schijf die u wilt herstellen en kies Doorgaan.

Selecteer de schijf met verwijderde foto's

Stap 4. Selecteer een specifieke partitie of de hele schijf.

Partitie of schijf

Stap 5. Specificeer het bestandssysteemtype waarop uw bestanden zijn opgeslagen.

Type bestandssysteem

Stap 6. Selecteer waar u de herstelde bestanden wilt opslaan en druk op C op uw toetsenbord om te bevestigen.

Bewaar de herstelde bestanden

Methode 2: Prullenbak

Foto’s die met Finder zijn verwijderd, kunnen worden hersteld vanuit de Prullenbak, een speciale verborgen map in uw thuismap. Zo kunt u verwijderde foto’s uit de prullenbak herstellen:

Stap 1. Ga naar de Prullenbak door op het pictogram in het Dock te klikken.

Prullenbakpictogram in het document

Stap 2. Selecteer de foto’s die u wilt herstellen.

Stap 3. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde foto’s en kies de optie Terugzetten.

Zet verwijderde foto's terug uit de prullenbak

De verwijderde foto’s worden teruggezet naar hun oorspronkelijke locaties. U kunt ook naar elke gewenste map slepen en neerzetten.

Als u de exacte naam van de verwijderde foto weet, kunt u deze snel herstellen vanuit de Prullenbak met behulp van de volgende Terminal-opdrachten:

    cd .Prullenbak (Voer de map Prullenbak in). mv bestandsnaam ../ (Verplaats een specifiek bestand naar uw thuismap. Vervang bestandsnaam door de naam van de foto die u wilt herstellen.)

Methode 3: iCloud

iCloud is de cloudback-upservice van Apple en u kunt deze gebruiken om uw foto’s op te slaan en ze op uw Apple-apparaten te synchroniseren. Wanneer u een foto uit iCloud verwijdert, verdwijnt deze van alle apparaten, maar u kunt deze nog steeds vinden in de map ‘Recent verwijderd’.

Stap 1. Ga naar: https://www.icloud.com/

Stap 2. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Aanmelden bij iCloud

Stap 3. Selecteer Foto’s.

Foto's openen in iCloud

Stap 4. Klik bovenaan op Albums.

Stap 5. Open het album ‘Recent verwijderd’.

Stap 6. Selecteer de foto’s die u wilt herstellen en klik op Herstellen.

Herstel recent verwijderde foto's in iCloud

Net als bij de Foto’s-app blijven verwijderde foto’s niet voor altijd in het album ‘Recent verwijderd’. Ze verdwijnen automatisch na 40 dagen om free uw cloudopslagruimte op.

Methode 4: Lokale back-up

Je Mac wordt geleverd met een uitstekende lokale back-up-app genaamd Time Machine. Zelfs als je het je niet meer herinnert, is het mogelijk dat je Time Machine in het verleden hebt geactiveerd en geconfigureerd om een ​​back-up van je foto’s op de achtergrond te maken. Als dat het geval is, kunt u ze zonder problemen herstellen.

Stap 1. Open de map waarin uw foto’s zijn opgeslagen met Finder.

Stap 2. Klik op het Time Machine-pictogram in de menubalk en kies Enter Time Machine.

Ga naar Time Machine

Stap 3. Gebruik de pijlen aan de rechterkant om terug te gaan in de tijd totdat je de verwijderde foto’s ziet die je wilt herstellen. Klik op Herstellen om ze terug te krijgen.

Geselecteerde foto's herstellen

Natuurlijk is Time Machine niet de enige lokale back-up-app die beschikbaar is voor Mac, maar het zou buiten het bestek van dit artikel vallen om stapsgewijze instructies te geven voor alle populaire back-up-apps.

Als je geen back-up hebt van je verwijderde foto’s, probeer dan te onthouden of je ze hebt gedeeld op sociale media of instant messaging-applicaties. U kunt ze mogelijk naar uw computer downloaden, maar de kwaliteit zal waarschijnlijk afnemen.

Methode 5: Foto’s-app

Als het gaat om het ordenen van foto’s op Mac-computers, is de app Foto’s de eerste keuze van de meeste gebruikers. Wanneer je een foto uit deze app verwijdert, gaat deze naar het album ‘Recent verwijderd’, waar hij 30 dagen blijft staan. Tijdens deze periode van 30 dagen kunt u het gemakkelijk herstellen met slechts een paar klikken:

Stap 1. Open de Foto’s-app en selecteer Recent verwijderd in de kolom aan de linkerkant.

Stap 2. Selecteer de foto die u wilt herstellen en klik op de knop Herstellen in de rechterbovenhoek.

Foto's herstellen in de app Foto's

Vóór 2015 werden Mac-computers geleverd met iPhoto in plaats van de Foto’s-app. Als u fotoherstel wilt uitvoeren op Mac OS X 10.9 Mavericks of ouder, moet u iPhoto openen en Prullenbak selecteren in de kolom aan de linkerkant. Selecteer vervolgens de foto’s die u wilt herstellen en kies de optie Terugzetten.

Conclusie

Met deze vijf verwijderde fotoherstelmethoden voor Mac zou je in staat moeten zijn om je kostbare foto’s in een mum van tijd terug te krijgen en te voorkomen dat onvervangbare herinneringen in digitaal stof veranderen. Omdat de meeste methoden die in dit artikel worden beschreven, slechts een bepaalde tijd werken sinds het eerste incident met fotoverlies, moet u zo snel mogelijk beginnen met het herstellen van verwijderde foto’s.

0 Shares:
You May Also Like