5 bedrijven die Facebook Live serieus rocken

5-Companies-Seriously-Rocking-Facebook-Live

Deze bedrijven doen geweldige dingen met Facebook Live! Laten we eens kijken wat we van hen kunnen leren…

Videomarketing is continu in ontwikkeling. Het was pas vorige week dat we het hadden over de mogelijkheid dat VR de toekomst van videomarketing zou worden; en nu gaan we naar een ander nieuw kind in de buurt: Facebook Live.

Facebook Live is eerder dit jaar officieel gelanceerd voor openbaar gebruik en sindsdien hebben sommige early adopters gebruik gemaakt van het platform om hun videomarketingstrategie een boost te geven. Maar laten we eerst een simpele vraag beantwoorden voordat we die gaan bekijken:

Wat is Facebook Live?

Facebook Live is precies hoe het klinkt, een functie waarmee je in realtime naar je Facebook-volgers kunt uitzenden. Dit ‘live’ aspect stelt je in staat om tijdens je video met je kijkers te communiceren om beter te bepalen wat ze willen zien.

Laten we eens kijken naar enkele bedrijven die Facebook Live rocken…

1. Voordeel:

Benefit is een fabrikant van cosmetica en ook de gastheer van de wekelijkse Facebook Live-serie, Tipsy Tricks. Elke donderdag om 16.00 uur PST haalt het Benefit-team wat wijn en wat make-up en deelt hun beste schoonheidstips en -trucs.

Hun aantal weergaven loopt altijd in de duizenden en ze reageren actief op de opmerkingen van kijkers terwijl ze in de lucht zijn.

Facebook Live is een geweldige manier voor Benefit om hun producten te laten zien om de bekendheid en ook de verkoop te vergroten. Het feit dat de gastheren een brutaal glas wijn drinken tijdens het filmen, is een geweldige manier om het merk te vermenselijken en toegankelijker te maken voor kijkers.

Het maken van een serie is ook een geweldige manier om een ​​loyale fanbase op te bouwen. Kijkers weten precies wanneer deze show elke week te zien zal zijn, wat betekent dat ze er naar uit kunnen kijken en Benefit in de week voorafgaand aan de show een hype kan creëren.

We zijn live op tipsy tricks met onze wereldwijde wenkbrauwexpert, Jared Bailey, die al zijn favoriete geheime Benefit-tips en beauty-horrorverhalen deelt! 🙀💄

Geplaatst door Benefit Cosmetics op donderdag 11 augustus 2016

2. Smaakvol

Een ander merk dat wekelijks een liveshow maakt is Tastemade, het food and travel videonetwerk. Ze gebruiken de hashtag #FoodArtFridays om hun Facebook Live-videoserie te promoten, die gaat over, je raadt het al, food art!

LIVE Latte Art

LIVE LATTE ART Bedankt voor het kijken! Kom volgende week terug voor meer #FoodArtFridays op Tastemade ;)Latte Artist: https://www.instagram.com/melaquino/Coffee by Vittoria Coffee

Geplaatst door Tastemade op vrijdag 11 maart 2016

De video hierboven bevatte een geweldige latte-artiest die objecten in koffie maakte op basis van live verzoeken van kijkers. Het duurde eenenvijftig minuten, maar werd onderbroken door coole post-it’s, zoals deze:

tastemade-screenshot

Live video-inhoud is meestal veel langer dan normale video-inhoud, maar het is ongelooflijk succesvol. In een branche waar we altijd prediken dat “”, waarom zijn live video’s, van bijna een uur lang, florerend?

Volgens het hoofd van de programmering van Tastemade, Oren Katzeff ():

De latte art-video is bijna fascinerend omdat we de kunst voor onze ogen zien ontwikkelen – is wat kijkers hakt en houdt. Het heeft zeker geholpen om de videomarketing van Tastemade een boost te geven, aangezien de video meer dan 1,4 miljoen views kreeg terwijl hij live was, en daarna nog meer!

3. iHeartRadio

Het internetradioplatform, iHeartRadio, gebruikt Facebook Live een beetje anders. Ze richten zich op het samenwerkingsaspect ervan en moedigen kijkers aan om vragen in te sturen voor hun radiogasten. In een verklaring over Facebook Live zei Chris Williams, chief product officer van iHeartRadio:

iHeartRadio heeft echt gebruik gemaakt van dit nieuwe platform om hun videomarketing een boost te geven op een manier die fans omvat en hen in staat stelt deel uit te maken van de ervaring. Klik hier om hun Q&A-video met de Amerikaanse actrice en zangeres Keke Palmer te bekijken.

4. Buzzfeed

Buzzfeed is een soort van koning van inhoud. Ze behandelen elk verhaal, elke gebeurtenis, hoe belachelijk ook. Dus waarom zouden hun Facebook Live-video’s anders zijn?

In maart van dit jaar organiseerden ze een schijnbaar spontane live dance battle tussen stafleden. Maar het was niet zomaar een dansgevecht, het was een interactief danswedstrijd! Buzzfeed moedigde gebruikers aan om op hun favoriete uitvoeringen te stemmen en stelde zelfs danspasjes voor.

Een maand later tilde Buzzfeed hun Facebook Live-absurditeit naar een heel nieuw niveau. In een video van vijfenveertig minuten spanden twee Buzzfeed-collega’s () elastiekjes over een watermeloen totdat deze barstte.

Welnu, de video slaagde erin om 807.000 kijkers te klokken op het hoogtepunt van zijn live-looptijd, en vandaag staat het op meer dan 11 MILJOEN keer bekeken! De video is eigenlijk best boeiend en weet spanning op te bouwen naarmate er steeds meer elastische banden om de watermeloen worden aangebracht!

Kijk hoe we deze watermeloen één elastiekje tegelijk ontploffen!

Geplaatst door BuzzFeed op vrijdag 8 april 2016

5. Dunkin’ Donuts

Dunkin’ Donuts was een van de eerste merken die Facebook Live gebruikte, en dat deden ze met een exclusief kijkje achter de schermen in hun keuken.

Volgens Melanie Cohn, social media manager bij Dunkin’ Donuts, overtrof de hoogste gemiddelde weergavetijd van hun live video het aantal weergaven van hun vooraf opgenomen video’s. Ze zei:

Om kijkers nog langer aan zich te binden, kondigde Dunkin’ Donuts aan dat hun video zou eindigen met een grote verrassing, wat een wedstrijd bleek te zijn waarbij verloofde koppels kans maakten om $ 10.000 te winnen voor hun bruiloft.

Onze allereerste LIVE-tour door de DD-testkeuken + een grote aankondiging voor verloofde Valentijnskaarten!

Geplaatst door Dunkin’ op donderdag 11 februari 2016

Laatste gedachten

De vijf merken die in dit artikel worden genoemd, bewijzen dat Facebook Live een geweldige tool is om je videomarketing een boost te geven.

Livevideo’s trekken kijkers aan en houden ze langer bezig dan traditionele vooraf opgenomen video’s. Het uitzenden van live video’s op Facebook voegt een sociaal aspect toe aan het evenement, waardoor meer kijkers worden aangemoedigd om mee te doen.

0 Shares:
You May Also Like