4 Verschillende manieren om Windows 11 te starten in de veilige modus (uitgelegd)

Als u Windows 11 opstart in de veilige modus, start u uw computer met de meeste niet-essentiële functies uitgeschakeld. Het begint uw computer met alleen de basisbestanden en stuurprogramma’s die het nodig heeft om uit te voeren. Als Windows 11 niet normaal start of uw computer niet soepel werkt, kan dit een instabiliteitsprobleem zijn met het besturingssysteem of een probleem met het stuurprogramma of iets anders. Wat de reden ook is, als u Windows 11 in de veilige modus start, kunt u achterhalen wat het probleem veroorzaakt. Hier is hoe op te starten in veilige modus en verlaat het als u klaar bent.

Wat is de veilige modus?

Veilige modus is een Windows-functie die is ontworpen om u te helpen bij het oplossen van computerproblemen. Wanneer u opstart in de veilige modus, wordt Windows in de meest eenvoudige vorm gestart. Het gebruikt alleen absoluut essentiële bestanden en stuurprogramma’s die nodig zijn om uw computer op te starten of te starten. En veel andere niet-noodzakelijke stuurprogramma’s of services zoals videostuurprogramma’s, geluid en opstartprogramma’s van derden kunnen niet worden geladen.

Met behulp van opstarten in de veilige modus kunt u vaststellen of het de standaardinstellingen en het stuurprogramma van Windows zijn die het wangedrag van uw computer veroorzaken. Help ook bij het vaststellen of het de installatie is van slecht geconfigureerde software/programma’s die voorkomen dat uw pc in een normale staat opstart. In de veilige modus kunt u ook veilig problemen met bugs verwijderen, hardwareconflicten of problemen met stuurprogramma’s diagnosticeren en meer.

Veilige modus is onderverdeeld in drie typen:

    Veilige modus: Hierdoor worden vensters gestart met minimale stuurprogramma’s en worden er geen apps van derden geladen.veilige modus met netwerken: Windows begint met basisstuurprogramma’s, maar het netwerkstuurprogramma wordt geladen, zodat u in de veilige modus verbinding kunt maken met internet.Veilige modus met opdrachtprompt: Geen Windows GUI, alleen de opdrachtprompt wordt gestart, het wordt vooral gebruikt voor geavanceerde probleemoplossing door gebruikers.

Hoe opstarten in veilige modus in Windows 11?

Als u problemen ondervindt met uw Windows 11-pc, is een van de beste manieren om het probleem op te lossen, door op te starten in de veilige modus. Er zijn veel manieren om de Veilige modus in Windows 11 te openen, maar hier zijn de drie gemakkelijkste.

De app Instellingen gebruiken

Zoek eerst naar ‘Instellingen’ in het Startmenu en klik op de relevante zoekopdracht Of druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op het systeem en scrol vervolgens rechts naar beneden en selecteer de optie ‘Herstel’. Hier onder de “Geavanceerd opstarten”, klik op de Nu opnieuw opstarten knop.

Klik opnieuw op de knop Nu opnieuw opstarten gevolgd door de optie voor probleemoplossing en vervolgens op geavanceerde opties. Klik vervolgens op de optie opstartinstellingen en vervolgens op de knop opnieuw opstarten.

Kies een van de veilige modus-omgevingen om Windows 11 te starten, waaronder:

Veilige modus inschakelen. Veilige modus inschakelen met netwerkmogelijkheden. Veilige modus inschakelen met opdrachtprompt.

Druk bijvoorbeeld op F4 om Windows te starten in de veilige modus of op F5 om Windows te starten in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Start Windows 11 in Veilige modus via Energiebeheer

Klik op de Start-knop en klik vervolgens op de aan / uit-knop in de rechterbenedenhoek. Houd nu de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt en klik tegelijkertijd op Opnieuw opstarten.

Belangrijke opmerking: u moet de Shift-toets op uw toetsenbord ingedrukt houden en tegelijkertijd op Opnieuw opstarten klikken.

Wanneer uw computer terugkomt, ziet u het volgende menu. Selecteer Problemen oplossen in het eerste menu. Ga vervolgens naar Geavanceerde opties > Opstartinstellingen en selecteer in het volgende scherm de knop Opnieuw opstarten Selecteer nu in welke veilige modus-omgeving u Windows 11 wilt starten. U kunt de cijfer- of functietoetsen gebruiken om uw keuze te maken . Kies tussen

F4 om Veilige modus in te schakelen
F5 om Veilige modus met netwerkmogelijkheden in te schakelen
F6 om Veilige modus in te schakelen met opdrachtprompt.

Opmerking: Gebruik “Netwerken” of “Opdrachtprompt” als u extra opties wilt bij het oplossen van problemen met uw pc.

Start de veilige modus door bij het opstarten op F8 te drukken

Oudere Windows 7 biedt toegang tot het menu met geavanceerde opstartopties door op de F8-toets te drukken en van waaruit u toegang hebt tot de veilige modus. Maar op Windows 8 en hoger werkt de F8-toetsmethode niet standaard. Je moet het handmatig inschakelen.

Open de opdrachtprompt als beheerder, typ bcdedit /set https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/ https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https: //windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https:// windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/https://windows101tricks.com/{default} bootmenupolicy legacy en druk op enter-toets Sluit alles en start uw pc opnieuw op Wanneer uw pc begint op te starten, drukt u herhaaldelijk op de F8-toets tot de geavanceerde opstartopties menuweergave. Gebruik vanaf hier de pijl-omlaag om de veilige modus of veilige modus met netwerk te vinden en druk vervolgens op de enter-toets.

Opstarten in veilige modus vanuit MSCONFIG

U kunt ook het hulpprogramma msconfig gebruiken om op te starten in de veilige modus in Windows 11.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig en druk op de enter-toets, het systeemconfiguratievenster wordt geopend, klik op het tabblad Opstarten bovenaan. Vink vervolgens onder het gedeelte “Opstartopties” Veilig opstarten aan en klik op OK. Of u kunt de Netwerk optie om Windows 11 op te starten met netwerkondersteuning.

Klik op toepassen en vervolgens op ok en start uw computer opnieuw op om Windows 11 in de veilige modus te starten. Om de veilige modus opnieuw te verlaten, opent u de systeemconfiguratie met msconfig en schakelt u veilig opstarten uit onder opstartopties.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like