4 manieren waarop snoersnijders streaming-frustraties kunnen oplossen

Roku Voice Remote Pro on a table

Vorige week publiceerde Accenture een enquête waarin wijdverbreide ergernis werd geuit over het streamen van tv.

Consumenten zijn gefrustreerd, zegt het bedrijf, omdat ze handmatig door veel verschillende apps en menu’s moeten bladeren om te vinden wat ze willen, en ze verlangen naar slimmere aanbevelingen die hun kijkgedrag in alle apps verklaren. Respondenten ergerden zich ook aan ‘inefficiënte’ abonnementen vol content die ze nooit zullen bekijken.

Niets van dit alles is verrassend. Jarenlang heb ik geschreven over de al te geïsoleerde aard van het streamen van tv en hoe we betere universele gidsen nodig hebben om alle opties te begrijpen. Maar nu we 2022 ingaan, bestaat veel van wat gebruikers beweren te willen in feite al. Met slechts een beetje inspanning vooraf kun je enkele van de grootste frustraties van streaming-tv tegenwoordig oplossen.

Hier is hoe dat te doen:

Bouw een zoekgewoonte op

Uitzoeken hoe je een bepaalde film of tv-programma streamt om te streamen, is niet de enorme uitdaging die het vaak wordt genoemd, aangezien je met de meeste streaming-apparaten al in alle belangrijke videoservices kunt zoeken.

Als je een Amazon Fire TV-apparaat, Apple TV-box, Google TV-apparaat, Android TV-apparaat of Roku-speler hebt, zoek dan naar de knop voor spraakgestuurd zoeken op je afstandsbediening. Zoek naar een film of programma en u ziet precies waar u deze kunt bekijken. (Ik raad aan om Roku’s Express-speler van $ 30 grotendeels te vermijden, omdat de afstandsbediening geen spraakgestuurd zoeken biedt.)

Roku universele zoekscreenshot

Jared Newman / IDG

De uitdaging is meer om te onthouden dat je in de eerste plaats gesproken zoekopdrachten moet gebruiken, omdat het misschien niet vanzelfsprekend is als je gewend bent aan onhandige kabelafstandsbedieningen. Maar als je er eenmaal aan gewend bent, kan het je favoriete manier van navigeren worden.

Maak een volglijst

Schermafbeelding met de

Jared Newman / IDG

Met de meeste grote streamingplatforms kun je een lijst met films of shows maken om te bekijken, ongeacht van welke streamingdienst ze afkomstig zijn. Als u zich bewust bent van deze volglijstfuncties, kunt u later tijd besparen, wanneer u niet zeker weet wat u vervolgens moet bekijken.

On Fire TV: Selecteer in het startscherm of het zoekmenu een film of programma en klik vervolgens op ‘Toevoegen aan volglijst’. U vindt de lijst onder Zoeken > Bibliotheek op het startscherm.

Screenshot van een Fire TV-kijklijst

Jared Newman / IDG

Op AppleTV: Klik op een film of programma in de zoekresultaten of in de tv-app van Apple en selecteer vervolgens ‘Toevoegen aan volgende’, waarmee het programma naar de bovenste rij van de tv-app wordt gestuurd. (Shows die je bekijkt in ondersteunde apps worden ook automatisch in deze lijst weergegeven.)

Op Google TV: Klik in zoekresultaten of nadat u een programma op het startscherm hebt geselecteerd op de knop “Volglijst” om een ​​item toe te voegen of te verwijderen. U kunt ook programma’s rechtstreeks vanuit de zoekresultaten van Google op internet toevoegen. Zoek gewoon naar de knop “Volglijst” in de resultatenlijst.

Op Android TV: Selecteer op het tabblad “Ontdekken” een programma en klik vervolgens op de knop “Volglijst”. U kunt ook items aan uw volglijst toevoegen via Google Zoeken op internet.

Screenshot van een Google TV-kijklijst

Jared Newman / IDG

op Roku: Selecteer in de mobiele Roku-app een programma op het startscherm en klik op ‘Toevoegen aan lijst’. Om je opgeslagen programma’s te zien, ga je naar het tabblad Remote en selecteer je ‘Lijst opslaan’. Tik vervolgens op een item om het afspelen op je Roku te starten.

Op de TiVo Stream 4K: Selecteer in de TiVo-app een willekeurig programma en selecteer vervolgens ‘+ My Shows’. Verwijder items van het tabblad Mijn shows door lang op te drukken en vervolgens ‘Verwijderen uit mijn shows’ te selecteren.

Een waarschuwing: van de bovenstaande opties kun je alleen met Fire TV-apparaten en de TiVo Stream 4K Netflix-programma’s aan je volglijst toevoegen, omdat het bedrijf al lang schichtig is over het ondersteunen van dergelijke functies.

Als dat een probleem is, of als je een volglijst wilt maken die niet is gekoppeld aan een specifiek streamingplatform, kijk dan eens naar Reelgood of JustWatch. Met beide services kun je volglijsten maken die voor alle grote streamingdiensten werken. Je kunt hun respectievelijke apps ook installeren op Fire TV, Apple TV en Android TV, of de mobiele app van Reelgood gebruiken om video’s naar je Roku te sturen.

Screenshot van de website Reelgood

Reelgood

Krijg gepersonaliseerde keuzes

Universele zoek- en volglijsten zijn geweldig als u weet wat u moet bekijken, maar hoe zit het met die momenten waarop u op zoek bent naar suggesties?

Als je een Apple TV hebt, zal de ingebouwde TV-app nieuwe films en programma’s voorstellen om te bekijken, en als je een beetje naar beneden scrolt, vind je een rij ‘Voor jou’ met gepersonaliseerde keuzes. Op dezelfde manier bevatten Amazon’s Fire TV-apparaten gepersonaliseerde suggesties in de rij “Volgende voor jou” op het startscherm.

De Chromecast met Google TV gaat nog verder. Naast het aanbieden van gepersonaliseerde aanbevelingen bovenaan het startscherm, kunt u het algoritme zelfs aanpassen om het nauwkeuriger te maken.

Screenshot van Google TV-aanbevelingen van wat u kunt bekijken

Jared Newman / IDG

Zoek gewoon naar het paneel “Verbeter uw aanbevelingen” op het startscherm of ga naar Instellingen> Accounts en aanmelden> Uw naam> Inhoudsvoorkeuren. U kunt ook lang op een item op het startscherm drukken om een ​​item leuk te vinden, niet leuk te vinden of te markeren als al gezien. (Als je een ander Android TV-apparaat hebt, vind je deze aanpassingstool onderaan het tabblad ‘Ontdekken’.)

Controleer uw abonnementen

Een deel van de frustratie rond het streamen van tv heeft minder te maken met navigatie dan met de enorme hoeveelheid aangeboden programma’s. Het on-demand karakter van streaming – en het groeiende aantal diensten dat strijdt om het geld van de snoersnijder – heeft geleid tot een ongekende mate van keuze, en geen enkel menusysteem, hoe verfijnd ook, zal in staat zijn om alles te begrijpen.

De beste manier om hiermee om te gaan, is door simpelweg het aantal abonnementen dat je hebt te beperken.

Het annuleren van een dienst direct na aanmelding is de beste manier om te voorkomen dat je vast komt te zitten met terugkerende kosten, vooral wanneer je je alleen hebt geabonneerd om een ​​specifieke show te bekijken. U kunt ook af en toe controleren op lopende abonnementen die u mogelijk hebt verwaarloosd en kijken of uw draadloze netwerkaanbieder een van uw gewenste services gratis bundelt. Door uw totale aantal abonnementen te verminderen, heeft u ook een betere kans om comeback-deals en seizoensverkopen te scoren om de kosten van het snijden van kabels verder te verlagen.

Voor alle duidelijkheid: ik zeg niet dat de huidige staat van het streamen van tv perfect is, maar het hoeft ook geen grote bron van frustratie te zijn.

0 Shares:
You May Also Like