30 statistieken die de kracht van getuigenissen bewijzen!

power of testimonials

“Je moet dit proberen.” – 5 woorden die zeker onmiddellijke interesse in iedereen zullen wekken.

Of het nu een tv-show, een nieuw restaurant of een product is, als dingen worden aanbevolen, is de kans groter dat we ze proberen. En daarom zijn getuigenissen zo krachtig voor bedrijven, groot en klein.

Zelfs gigantische bedrijven zoals Disney en Adidias investeren in getuigenissen omdat ze weten dat peer reviews en social proof de aandacht van potentiële klanten kunnen trekken.

Hier zijn 30 statistieken die de kracht van getuigenissen…

De kracht van getuigenissen – 30 statistieken

Consumenten ZOEKEN naar getuigenissen

klanten zoeken getuigenissen

Een van de grootste bewijzen als het gaat om de kracht van getuigenissen is dat klanten daadwerkelijk .

Klanten van vandaag hebben toegang tot een schat aan informatie binnen handbereik (dankzij smartphones!), dus ze zijn veel beter geïnformeerd als het gaat om het nemen van aankoopbeslissingen.

Het lezen en bekijken van getuigenissen is een natuurlijk onderdeel geworden van de kopersreis. Door ervoor te zorgen dat uw bedrijf verschillende getuigenissen heeft die zichtbaar zijn op uw website of via externe sites (zoals sociale media en Google), kunt u uw kansen vergroten om nieuwe klanten te winnen.

#1 – 92% van de consumenten leest online reviews en getuigenissen bij het overwegen van een aankoop. (Vendasta)

#2 – 81% van de kopers doet over het algemeen onderzoek voordat ze een leverancier inschakelen (Content Marketing Institute en SmartBrief)

#3 – 95% van de mensen zegt dat beoordelingen – positief of negatief – hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. (Wyzowl)

#4 – 56% van de mensen vindt getuigenissen van klanten nuttig. (Animoto)

#5 – 90% van de kopers die positieve content over klantsucces lazen, beweerde dat dit hun aankoopbeslissingen beïnvloedde. (Dimensionale Onderzoek)

#6 – 63% van de consumenten geeft aan dat ze meer geneigd zijn iets van een site te kopen als deze productbeoordelingen en recensies heeft. (Zoekmachinejournaal)

Marketeers zweren bij getuigenissen

marketeers zweren bij getuigenissen

Het is niet verwonderlijk dat marketeers getuigenissen net zo goed vinden als klanten.

Het winkelgedrag van klanten verandert voortdurend, en het kan voor marketeers moeilijk zijn om te weten waar klanten het beste op zullen reageren en waar ze hun kostbare budget aan uitgeven.

Getuigenissen zijn een () onfeilbare tactiek omdat het meestal gaat om eerdere, tevreden klanten (die meer dan bereid zijn om hun ervaringen te delen door middel van getuigenissen, vooral als er een soort van stimulans is) die potentiële klanten geruststelt van hun geweldige ervaring.

Dit is veel overtuigender en betrouwbaarder dan alles wat een merk over zichzelf kan zeggen.

#7 – Testimonials van klanten hebben met 89% de hoogste effectiviteitsscore voor contentmarketing. (Sociaal vers)

#8 – Getuigenissen van klanten en casestudy’s worden beschouwd als de meest effectieve contentmarketingtactieken, geïdentificeerd door respectievelijk 89% en 88% van de B2B-marketeers. (rapport B2B-contentmarketingtrends)

#9 – Reputatie maakt meer dan 25% uit van de marktwaarde van een merk (Deloitte)

#10 – 89% van de marketeers zegt dat getuigenissen van klanten en casestudy’s de meest effectieve vormen van inhoud zijn om aankopen te beïnvloeden. (Webdam)

#11 – Het regelmatige gebruik van getuigenissen kan u helpen 62% meer inkomsten te genereren van elke klant, niet slechts één keer, maar elke keer dat ze uw site bezoeken. (BigCommerce)

Getuigenissen vergroten het vertrouwen

getuigenissen vergroten het vertrouwen

Het komt hier allemaal op neer. Vertrouwen ligt aan de basis van de kracht van getuigenissen. Zoals hierboven vermeld, kunnen getuigenissen vertrouwen wekken bij potentiële klanten omdat ze horen van mensen zoals zij – hun collega’s – in plaats van het bedrijf dat hen iets probeert te verkopen.

Vóór de opkomst van internet beïnvloedden aanbevelingen van naaste familie en vrienden de aankoopbeslissingen van shoppers. Met de komst van social media en online shoppen is deze ‘mond-tot-mond’-marketing ook online doorgedrongen.

En nu vertrouwen klanten net zoveel op de getuigenissen van vreemden online als op aanbevelingen van familie en vrienden.

#12 – 88% van de consumenten vertrouwt online beoordelingen evenveel als persoonlijke aanbevelingen. (zoekmachineland)

#13 – 97% van de B2B-kopers vindt dat door gebruikers gegenereerde inhoud, zoals recensies van consumenten, geloofwaardiger is dan andere soorten inhoud. (Vraag Gen)

#14 – 92% van de mensen vertrouwt een aanbeveling van een peer en 70% van de mensen vertrouwt een aanbeveling van iemand die ze niet eens kennen. (Nielsen)

#15 – 9 van de 10 mensen zeggen dat ze meer vertrouwen op wat een klant over een bedrijf zegt dan wat dat bedrijf over zichzelf zegt. (Wyzowl)

#16 – 83% van de klanten vertrouwt reclame niet. (Statuslabs)

#17 – 91% van de millennials vertrouwt online reviews net zo goed als vrienden en familie.
(BrightLocal)

#18 – 92% van de consumenten vertrouwt aanbevelingen van collega’s. (Zoekmachine kijken)

#19 – 88% van de mensen vertrouwt online reviews geschreven door andere consumenten evenveel als aanbevelingen van persoonlijke contacten. (BrightLocal)

Getuigenisvideo’s hebben de voorkeur

testimonial video's hebben de voorkeur

We hebben al vastgesteld dat consumenten van getuigenissen houden en er actief naar zoeken, maar wist je dat mensen ook van video houden?

Video is een populaire vorm van inhoud bij consumenten omdat het informatie gemakkelijk verteert en veel beter te onthouden is dan andere vormen van inhoud.

Als het gaat om getuigenissen, kunnen potentiële klanten met een video de emotie zien die wordt overgebracht in de uitingen van uw vorige klanten. Ze kunnen iemand zien met wie ze zich identificeren en een connectie maken met hun verhaal, wat je getuigenissen des te krachtiger maakt.

#20 – 79% van de mensen heeft een videotestimonial bekeken om meer te weten te komen over een bedrijf, product of dienst. (Wyzowl)

#21 – 2 op de 3 mensen zeggen dat ze meer geneigd zijn om een ​​aankoop te doen na het bekijken van een video met getuigenissen die laat zien hoe een bedrijf, product of dienst iemand zoals zij heeft geholpen. (Wyzowl)

#22 – 59% van de leidinggevenden kijkt liever naar een video dan tekst over hetzelfde onderwerp te lezen. (Woordstroom)

#23 – 37% van de mensen gelooft dat video’s met getuigenissen effectief zijn omdat ze authentieker zijn dan de eigen pitch van een bedrijf. (Wyzowl)

#24 – 47% van de mensen zegt dat video’s met getuigenissen effectief zijn omdat ze helpen visualiseren hoe een product of dienst echt werkt. (Wyzowl)

#25 – 39% van de mensen zegt dat video’s met getuigenissen effectief zijn omdat ze helpen illustreren welke impact een product of dienst op hun leven kan hebben. (Wyzowl)

#26 – 42% van de mensen zegt dat video’s met getuigenissen effectief zijn omdat ze een echt persoon laten zien en de kijker helpen hun verhaal te begrijpen. (Wyzowl)

Geïnteresseerd in het maken van videotestimonials van uw klanten? Neem contact op! We bieden het maken van videogetuigenissen aan als een service – we doen al het harde werk en geven u de definitieve videogetuigenisbestanden aan het einde van het proces. Zie hier meer over op onze pagina met videotestimonials.

Testimonials zijn het laatste zetje dat nodig is voor conversie

getuigenissen conversie

Meer conversies = meer omzet, meer klanten en meer winst. En toch worden er zoveel karren achtergelaten en worden leads koud, omdat potentiële klanten op het laatste moment van gedachten veranderen. Een geweldige getuigenis heeft de kracht om dit te voorkomen.

Een testimonial die potentiële klanten de waarde van uw product of dienst laat zien, en hoe uw merk andere mensen zoals zij heeft geholpen, kan het laatste zetje zijn dat nodig is om een ​​bezoeker aan te moedigen om een ​​klant te worden.

#27 – 64% van de mensen zegt dat een getuigenisvideo een rol heeft gespeeld bij het overtuigen van hen om een ​​product of dienst te kopen. (Wyzowl)

#28 – 72% van de klanten onderneemt pas actie nadat ze reviews hebben gelezen (Testimonial Engine)

#29 – Het weergeven van beoordelingen voor duurdere producten kan de conversieratio met 380% verhogen (Spiegel Research Center)

#30 – Testimonials kunnen de conversies op verkooppagina’s met maar liefst 34% verhogen. (vwo)

Laatste gedachten

Testimonials zijn een geweldige manier om uw merk, product of dienst onder de aandacht te brengen van nieuwe klanten. Het stelt mensen in staat uw merk te bekijken vanuit het perspectief van mensen zoals zij en wekt meer vertrouwen bij potentiële klanten.

Voor meer informatie over de kracht van testimonials, bekijk ons ​​artikel: 7 Testimonial-videosuccesverhalen.

0 Shares:
You May Also Like