3 Verschillende manieren om proxy-instellingen in Windows 10 uit te schakelen

Disable Proxy server

In computernetwerken fungeert de proxyserver (ook bekend als een “proxy” of “gateway op toepassingsniveau”) als tussenpersoon tussen gebruikers en internet. Proxyservers bieden betere prestaties en beveiliging, maar soms kunnen schadelijke programma’s of onjuiste software-installatie wijzigingen in de proxy-instellingen veroorzaken en internettoegang bemoeilijken. Nogmaals, onjuiste proxy-instellingen veroorzaken ook verbindingsproblemen, zoals het niet kunnen laden van webpagina’s of erg traag bij het laden van webpagina’s. En u kunt proxy-instellingen in Windows 10 uitschakelen om dit soort problemen te voorkomen of op te lossen.

Proxy-instellingen uitschakelen in Windows 10

Als u op zoek bent naar Proxy-instellingen uitschakelen in Windows 10, hier. In dit bericht leggen we 3 verschillende manieren uit (1. Internet-opties, 2. Windows 10-instellingen 3. Register tweak) Laten we volgen.

Netwerkproxy-instellingen uitschakelen via internetopties

Via het configuratiescherm -> Internetopties kunt u eenvoudig proxy-instellingen op een Windows-computer uitschakelen of verwijderen. Hier is hoe

Druk op Windows-toets + R, typ inetcpl.cpl en klik op okHiermee worden internetopties geopend, ga naar het tabblad Verbindingen en klik vervolgens op LAN-instellingen. Zorg ervoor dat u in het venster het vinkje weghaalt voor het gebruik van een proxy voor uw LANEn sluit tot slot het venster door te klikken op Van toepassing zijn en OK

Dat is alles wat u met succes de proxy-instellingen van uw computer hebt verwijderd.

Schakel netwerkproxy uit met de app Instellingen

Daarnaast kunt u de netwerkproxy ook uitschakelen via de instellingen-app van Windows 10 door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op de Windows-toets + X en selecteer vervolgens instellingen, ga naar netwerk en internet en klik vervolgens op ProxyUnder Automatische proxy-instelling uit-schakelaar naast Instellingen automatisch detecteren Scroll nu naar beneden en klik op de onderstaande schuifregelaar Gebruik een proxyserver en schakel deze ook uit.

Proxy-instellingen uitschakelen via het register

U kunt ook de Windows-registereditor aanpassen om de netwerkproxy-instellingen in Windows 10 uit te schakelen. Hier hoe u het doet:

Druk op Windows-toets + S typ regedit en selecteer de register-editor. Navigeer nu naar HKEY_Local_Machine -> Software -> Beleid -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Internet-instellingen Klik met de rechtermuisknop op Internet-instellingen, vouw Nieuw uit en klik vervolgens op DWORD (32- bit) Waarde uit het contextmenu. Geef de nieuwe waarde een naam als ProxyInstellingen Per Gebruiker en dubbelklik om het te openen. stel de waardegegevens in als 1Klik op ok, sluit de register-editor en start uw computer opnieuw op om de wijzigingen door te voeren.

Opmerking: u kunt altijd de ProxySettingsPerUser-sleutel verwijderen om de wijziging ongedaan te maken.

Dat is alles, de proxy-instellingen van uw computer zijn nu uitgeschakeld.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like