3 tweaks om de USB-gegevensoverdrachtsnelheid 2022 te verhogen

Heb je meegemaakt? trage gegevensoverdrachtsnelheden met USB-sticks? Waarom is mijn pen drive De gegevensoverdrachtsnelheid is erg traag? Er zijn drie belangrijke factoren die de efficiëntie en snelheid van USB-flashstations beïnvloeden. Zoals 1. Type en leeftijd van de USB-drive, 2. Type en grootte van bestanden die u overzet en 3. De versie van de USB-poort die u gebruikt. Hier dit bericht hebben we 3 snelle Tweaks To gedeeld snelheid van USB-gegevensoverdracht verhogen bij windows 10.

Wat is de gegevensoverdrachtsnelheid?

USB-gegevensoverdrachtsnelheid verwijst naar de hoeveelheid gegevens die in een seconde via de USB wordt verzonden. De hoeveelheid wordt altijd gemeten in KB, MB of GB voor razendsnelle USB. Er zijn 3 soorten USB-poorten, USB 1.0 (ouder en erg traag), USB 2.0 (bijna op alle computers gebruikt) en USB 3.0 (de nieuwere en snelste, kan 1 GB per seconde bereiken)

En er zijn drie factoren die de efficiëntie en snelheid van USB-flashstations beïnvloeden:

    Type en leeftijd – Naarmate ze ouder worden, hebben ze de neiging om snelheid te verliezen. De werkende componenten worden zwakker, misschien bedekt met stof, en minder gaaf dan toen ze gloednieuw waren. Ook zijn de mogelijkheden van USB-flashstations afhankelijk van het type (USB 3.0 of USB 3.1).Type en grootte van bestanden – Kleine bestanden zoals mp3, Word-documenten en afbeeldingen met een lagere resolutie worden meestal sneller overgedragen dan grotere bestanden zoals video’s en afbeeldingen met een hoge resolutie.USB-poortversie – Met een nieuwere poortversie, zoals USB-poort 3.1, worden gegevens sneller overgedragen.

Wijzig het bestandssysteem van de USB-drive naar NTFS

Zoals we allemaal weten, is het NTFS-bestandssysteem sneller dan FAT32. Zorg er dus voor dat uw schijf het NTFS-bestandssysteem gebruikt. Als dat niet het geval is, wijzigt u het bestandssysteem van de USB-drive naar het NTFS-bestandssysteem door hieronder te volgen.

Sluit eerst uw USB-station aan op uw pc / laptop. Open nu deze pc, klik met de rechtermuisknop op het USB-station en selecteer Formatteren. Verander hier het bestandssysteem in NTFS zoals hieronder weergegeven, schakel Snel formatteren uit en klik op Start.

Stel een USB-apparaat in voor betere prestaties

Dit is nog een fantastische truc (wijzig het apparaatbeleid voor betere prestaties) om veel snellere gegevensoverdracht op uw USB-station te maken.

Als u het apparaatbeleid wilt wijzigen voor betere prestaties,

Nogmaals, u moet het USB-apparaat plaatsen, met de rechtermuisknop klikken en eigenschappen selecteren. Ga bij de eigenschappen van het USB-apparaat naar het tabblad Hardware, selecteer uw USB-station en klik op de knop Eigenschappen.

U ziet een nieuw dialoogvenster. Klik hier onder het tabblad Algemeen op de knop Instellingen wijzigen.

Er verschijnt nog een dialoogvenster. Klik hier op het tabblad Beleid. U ziet twee opties in het vak Eigenschappen USB-apparaat:

    Snelle verwijdering (standaard)Betere prestatie

Selecteer Radio Button Betere prestaties om de prestaties van uw USB-apparaat te optimaliseren. Dat alles, nu kunt u verbeterde gegevensoverdrachtsnelheden zien op uw USB-station.

Opmerking:

Controleer de schijf op fouten in de slechte sector

Klik met de rechtermuisknop op Pendrive, selecteer eigenschappen, selecteer het tabblad Extra en klik op de knop Nu controleren. De hulpprogramma’s zullen automatisch de fout in de slechte sector scannen en herstellen.

De snelheid van gegevensoverdracht hangt sterk af van uw huidige systeemprestaties, zoals: CPU-gebruik, geheugengebruik enz. Als er iets ongewoons is aan uw systeemprestaties, probeer dat dan te repareren en breng de bestanden vervolgens over naar uw USB-opslag.

Plaats het USB-apparaat altijd in de USB 3.0-poort voor hogere snelheid. Probeer ook de gelijktijdige schrijfbewerking naar dezelfde schijf te verminderen.

Nogmaals, soms resulteert het formatteren van de schijf in betere prestaties, dus probeer deze minstens één keer per maand te formatteren.

Sommige hulpprogramma’s van derden kunnen u ook helpen de snelheid van uw USB-gegevensoverdracht te verhogen. Deze hulpprogramma’s draaien op uw systeemvak van uw bureaublad en u kunt uw bestanden eenvoudig met één klik overbrengen. Enkele van de alternatieven voor Ultra Copier zijn Fast Copy en Tera-Copy.

Dit zijn enkele van de meest effectieve en eenvoudige methoden om de USB-gegevensoverdrachtsnelheid op uw computer te verhogen.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like