20 van de beste voorbeelden van videoverhalen OOIT

Video Storytelling

In dit artikel gaan we 20 van de beste voorbeelden van videoverhalen ooit bekijken.

Video is nog steeds booming. Volgens onze videomarketingstatistieken voor 2022, mensen kijken gemiddeld 19 uur online video per week. Dat is maar liefst 8,5 uur meer per week op basis van onze cijfers van de afgelopen 4 jaar.

Maar dat betekent niet dat mensen bereid zijn om zo ongeveer alles te bekijken. Met de enorme hoeveelheid video-inhoud die elke dag wordt geüpload, hebben mensen meer dan genoeg keuze als het gaat om wat ze willen bekijken.

Een manier om kijkers te boeien en geïnteresseerd te houden, is door een verhaal te vertellen. Dat is precies wat de 20 geweldige video’s in dit artikel doen, dus laten we eens nader kijken…

Wat is videoverhalen vertellen?

Video storytelling is een marketingstrategie waarbij video wordt gebruikt om een ​​verhaal te vertellen dat verband houdt met uw merk, product of dienst.

Het vertellen van video’s is populair bij zowel marketeers als consumenten omdat het gericht is op emoties, of dat nu gaat om het hart ophalen of het grappige bot kietelen, en dit kan video’s interessanter maken om naar te kijken, gedenkwaardiger en beter deelbaar.

20 van de beste voorbeelden van videoverhalen OOIT

1. Semrush – Verkeersanalyse-API

Data en analytics – het meest aantrekkelijke onderwerp ter wereld! Het is ook geen gemakkelijk onderwerp om te begrijpen. Dat maakt deze video van Semrush zo geweldig.

Deze kleurrijke animatievideo gebruikt Legoblokjes als visuele metafoor om uit te leggen hoe hun Traffic Analytics API-tool werkt.

Door Legoblokjes te gebruiken om gegevens weer te geven, toont de video alle verschillende voordelen van het product op een manier die herkenbaar en gedenkwaardig is en hun advertentie leuker maakt om naar te kijken.

2. Renault Clio – Papa en Nicole

Deze Renault Clio-video ziet er nu misschien een beetje “ver voorbij” uit, maar hij heeft zeker zijn plaats op deze lijst verdiend. In 1991 en 1998 trok deze reeks advertenties van Renault kijkers in het VK!

De serie had 8 verschillende advertenties en was gecentreerd rond het romantische rendez-vous van een jonge vrouw genaamd Nicole, die op een bepaald punt in de video altijd onvermijdelijk haar papa tegen het lijf zou lopen.

De finale was langverwacht door het Britse publiek en maar liefst 23 miljoen kijkers stemden af ​​om te zien met wie Nicole zou trouwen.

Wat betekent dit allemaal voor Renault, kunt u zich natuurlijk afvragen? Waren het eigenlijk auto’s?

Ja, ik deed het. Volgens The Drum is er door de video’s veel vraag naar Renault Clio-auto’s, met meer dan 300.000 verkopen die aan de serie worden toegeschreven.

3. Shopify – Eerste verkoopverhaal

Shopify is een toonaangevend e-commerceplatform met veel indrukwekkende software en functionaliteit om bedrijfseigenaren te helpen bij het beheren van hun online winkels.

Maar in plaats van zich te concentreren op de praktische aspecten van verkopen op Shopify, richt deze video zich op . We zijn er zeker van dat elke eigenaar van een klein bedrijf het ermee eens is dat het “eerste verkoopgevoel” geweldig is. Het is precies het punt waarop een droom werkelijkheid wordt, en Shopify legt het prachtig vast in deze leuke en inspirerende video!

De video is des te krachtiger omdat we binnen de eerste seconde kennis maken met de held van het verhaal. Het karakter van Jess geeft kijkers iemand om voor te wortelen, en misschien iemand waarin ze zichzelf kunnen zien.

4. McDonald’s – Het geschenk

Het unieke verkoopargument voor het McDonald’s Saver Menu zit in de naam – het is een budgetmenu dat betekent dat mensen voor minder bij McDonald’s kunnen eten.

In plaats van zich te concentreren op dit belangrijkste verkoopargument in hun advertentie, besloot McDonald’s een hartverwarmend verhaal te maken over een moeder en zoon.

Dit is een briljant voorbeeld van het vertellen van videoverhalen omdat het duidelijk maakt dat de items op het menu goedkoop zijn, maar op een manier die ervoor zorgt dat kijkers zich betrokken voelen bij het verhaal.

5. Etsy – Uniek schaken

Hier is nog een hartverwarmend verhaal over een moeder en zoon, prachtig verteld in slechts 30 seconden.

Etsy heeft nu een groot klantenbestand. Volgens Statista, meer dan 80 miljoen mensen hebben goederen gekocht op Etsy. Ze hoeven zich dus niet zo te concentreren op wat ze doen. De meeste mensen weten al dat wanneer je iets zelfgemaakt of unieks wilt kopen, je naar Etsy gaat.

Dit geeft het bedrijf de vrijheid om advertenties te maken die dit soort verhalen vertellen. Deze video laat zien wat Etsy doet in plaats van ze te vertellen, en benadrukt daarmee het gevoel dat Etsy-producten mensen kunnen geven – en dat is veel belangrijker voor consumenten dan de koude, harde feiten!

6. Budweiser – niet drinken en rijden

Deze video lijkt een beetje op de Etsy-advertentie, omdat hij niet alleen de gevaren van rijden onder invloed beschrijft, maar de kijkers het gezichtspunt laat zien van een onschuldig familielid thuis (in dit geval een viervoeter) en hoe ze lijden als er zich een ongeval met rijden onder invloed voordoet.

Het was een slimme zet van Budweiser en zorgde ook voor een geweldige () draai na de eerste 20 seconden, gewoon gericht op een puppy die uitgroeide tot een hond.

Er zijn veel onderzoeken die bewijzen dat verhalen gedenkwaardiger zijn dan feiten, en deze video is daar een goed voorbeeld van. Statistieken over rijden onder invloed zijn gemakkelijk te vergeten, maar de blik op het gezicht van een hond wanneer hij denkt dat zijn baas niet thuiskomt, is dat niet.

7. General Motors – Dr. EV-il

Klimaatverandering is een serieus onderwerp dat op dit moment overal aanwezig is, en terecht. In plaats van de sombere en onheilspellende benadering te volgen, verlicht General Motors de zaken een beetje met deze video.

De advertentie is gemaakt om consumenten aan te kondigen dat ze van plan zijn om in 2030 volledig elektrisch te zijn, en om dit te doen, vertelden ze het verhaal met de hulp van een bekend komisch personage, Dr. Evil.

8. eBay – Koop een ding, verkoop een ding

Deze minimusical documenteert de reis van producten terwijl ze van persoon tot persoon gaan via eBay.

Ook al zegt deze cast van personages geen enkel woord, elke scène vertelt de kijker zoveel over hen en het is genoeg om het verhaal voort te stuwen.

Volgens McCann London, die de video heeft gemaakt, waren de beelden in combinatie met de op maat gemaakte track gecomponeerd door David Goo ontworpen om de vreugde van de eBay-ervaring uit te drukken.

Het laatste shot is een hartverwarmend () beeld van een jong meisje dat een te grote top draagt ​​en een pop vasthoudt, die beide dankzij eBay in haar bezit zijn beland.

9. Apple Watch-serie 7 – 911

De meeste verhalen die tot nu toe op de lijst zijn verteld, waren vrij licht. Maar er is zeker plaats voor spannende en tot nadenken stemmende video’s met verhalen, zoals deze Apple-advertentie laat zien.

De video bevat echte 911-oproepen die zijn gemaakt met Apple Watches en het neemt kijkers mee vanaf het allereerste begin van de oproep, waarbij het onduidelijk is of de persoon op tijd hulp kon krijgen, tot een gelukkig einde waar alle 3 klanten konden krijgen sneller helpen dankzij hun Apple Watch.

Soms is een functie zo krachtig dat deze voor zichzelf kan spreken, en dat is precies wat de Apple Watch hier doet.

10. Aldi Kerstadvertentie 2021

Als het gaat om verhalen vertellen, gaan kerstadvertenties echt verder. En we moesten ons er echt van weerhouden om nog veel meer op deze lijst op te nemen!

Als je je kerstvideo-fix wilt krijgen, is er een sectie gewijd aan de feestdagen in dit artikel: 50 beste commerciële advertenties aller tijden.

Deze video van Aldi is natuurlijk een parodie op het bekende boek van Dickens, . Het vertelt het verhaal van de knorrige Ebanana Scrooge terwijl hij zijn kerstgeest ontdekt met hulp van andere personages uit de vorige advertentiecampagnes van Aldi.

Het is een hartverwarmend verhaal waar mensen van alle leeftijden van kunnen genieten en het geeft ook subtiele hints naar het geweldige eten dat mensen rond de kerst bij de Aldi kunnen kopen.

11. Honda – Papier

Stop-motionanimatie is een nauwgezette kunstvorm en daarom zie je het zelden zo mooi gedaan als in deze video van Honda.

Door het gebruik van duizenden originele tekeningen vertelt deze video het verhaal van de geschiedenis van Honda – zonder een woord te zeggen!

Het is een betoverend kunstwerk dat ongeveer vier maanden in beslag nam voor een team van animators en illustratoren.

Het harde werk werd beloond, want deze video werd genomineerd voor talloze prijzen, waaronder een Emmy voor Outstanding Commercial.

12. Dreamies – Kattenleners

Deze hilarische reeks advertenties richt zich op een ongebruikelijke doelgroep voor kattensnoepjes: de kattenleners!

Elk miniverhaal bevat unieke en gedenkwaardige personages die kijkers direct kunnen begrijpen. Er is de griezelige tweeling, de roddels oude dame, en de excentrieke vrijgezel.

Deze video’s zijn een goed voorbeeld van een bedrijf dat buiten de gebaande paden denkt en iets raars doet om mensen aan het praten te krijgen.

13. Chipotle – De vogelverschrikker

Deze korte animatiefilm houdt de bio-industrie een spiegel voor, en het beeld is mooi. De gruwelijke beelden in combinatie met de beklijvende soundtrack helpen om een ​​emotionele reactie op te wekken bij kijkers, waardoor ze zich de video nog lang na het bekijken ervan zullen herinneren.

En natuurlijk is er een happy end waardoor kijkers geïnspireerd worden om de verandering te zijn die ze in de wereld willen zien.

De video was buitengewoon succesvol, met een kloksnelheid van meer dan 15 miljoen YouTube-views, 2 Emmy’s en 14 Cannes Lions tijdens zijn run.

14. Wyzowl – De monsterzanger

Dit is een oprecht verhaal over erbij horen. Onze ontwerpers en animators hadden plezier bij het creëren van deze kleurrijke wereld die het leven documenteert van een monster dat dol is op zingen.

Het monster vindt zijn plaats in de wereld wanneer hij deelneemt aan () de Monster Singer-competitie.

15. Procter & Gamble – Als we samenkomen

Deze korte sketch met bekende gezichten als Sofia Vergara en Busy Phillips toont verschillende Procter & Gamble-producten aan het werk terwijl ze een verhaal vertellen. Het voelt bijna niet als een advertentie, maar eerder als slimme productplaatsing in de scene van een sitcom.

In plaats van hun producten openlijk op de markt te brengen door te praten over hun gebruik of voordelen, creëerde P&G een verhaal dat voor bijna iedereen herkenbaar is: een huis zo snel mogelijk schoonmaken.

Door dit verhaal gebruikten de personages P&G-producten om samen te werken en hun taak te voltooien. Het is slim en leuk om naar te kijken.

16. Huggies – Welkom op de wereld, schat

De meeste productadvertenties zijn niet voor niets gericht op ouders. Maar deze Huggies-advertentie pakt het anders aan en spreekt rechtstreeks tot baby’s.

Deze manier van denken buiten de gebaande paden is leuk en schattig, aangezien de advertentie bijna als een introductievideo voor baby’s speelt en ze welkom heten in de wereld.

17. Disney – De stiefvader

We moesten nog een kerstadvertentie op onze lijst persen omdat deze video behoorlijk briljant is! Met tientallen jaren ervaring weet Disney precies hoe hij verhalen moet vertellen die kijkers raken en deze korte kerstfilm is daarop geen uitzondering.

Disney’s kenmerkende personages, zoals Mickey Mouse en Buzz Lightyear, nemen een achterbank in dit hartverwarmende verhaal over een stiefvader die bij een nieuw gezin komt, en de uitdagingen en triomfen die je onderweg ervaart.

De advertentie bevat ook een origineel nummer dat het verhaal vertelt, en 100% van de opbrengst van het downloaden van nummers werd gedoneerd aan Make-a-Wish.

18. Specsavers – Had naar Specsavers moeten gaan

Net als de Renault Clio-advertenties is “” een geliefde serie. Deze campagne van Specsavers loopt al heel lang, meer dan 20 jaar zelfs!

Elke nieuwe advertentie bevat een ander verhaal dat karakters laat zien die een beetje in de war zijn vanwege hun slechte gezichtsvermogen, zoals het bejaarde echtpaar dat per ongeluk in een achtbaan gaat zitten. Het einde is altijd dezelfde krachtige en pittige boodschap: had naar Specsavers moeten gaan!

Het is een geweldige manier voor het merk om zich te onderscheiden in de branche.

19. Google Chrome – Beste Sophie

Google Chrome is nu een enorme webbrowser, die dagelijks door miljarden mensen wordt gebruikt. Maar ooit was het nieuw en moest er reclame voor worden gemaakt.

Voer dit prachtige verhaal genaamd . Deze video vertelt het verhaal van de liefde van een vader voor zijn dochter door het gebruik van Chrome-functies, zoals Gmail en Google Maps.

Het trekt absoluut aan de harten en doet geweldig werk om het technologiebedrijf te humaniseren.

20. Nike – Morgen

Nike maakt krachtige advertenties. We houden vooral van het verhaal in deze omdat het slim focust op het doel van een prachtige toekomst om mensen te motiveren om vandaag in actie te komen.

In slechts 60 seconden toont de video snapshots van de verhalen van allerlei soorten mensen over de hele wereld. Deze beelden, gecombineerd met een krachtige voice-over van Oscar-winnaar Lupita Nyong’o, maken dit een aangrijpende en motiverende video.

Laatste gedachten

Video’s en verhalen gaan hand in hand. En hoewel de video’s die we hier hebben gezien geweldig zijn, is er geen reden waarom je niet ook precies zoiets voor je merk kunt maken.

Klaar om je eigen verhaal te vertellen via video? Bekijk dan onze pagina met geanimeerde video’s.

0 Shares:
You May Also Like