20 supereffectieve videovoorbeelden van getuigenissen

Testimonial video examples

Vertrouwen is een van de belangrijkste dingen voor je merk, en een van de beste manieren om vertrouwen te wekken, is door middel van getuigenisvideo’s. Volgens onderzoek van Podium (een interactief beheerbedrijf) kijkt 58% van de mensen minstens wekelijks naar online beoordelingen. En, volgens ons eigen onderzoek, 95% van de mensen zegt dat beoordelingen – positief of negatief – beïnvloeden hun aankoopbeslissingen.

Een testimonial video is een van de meest persoonlijke() vormen van online review. Het laat zien dat uw klanten zo blij zijn met hun ervaring dat ze bereid zijn hun naam en gezicht erop te plakken.

Als je meer wilt weten over testimonial-video’s en hoe je er een kunt maken, bekijk dan ons artikel: Hoe maak je een krachtige testimonial-video die converteert. Als je op zoek bent naar inspiratie, blijf dan hier…

20 briljante voorbeelden van video’s met getuigenissen

1. American Express

American Express is een van de grootste aanbieders van creditcards in de VS. Deze getuigenis is geweldig omdat het niet één, zelfs niet twee, maar van hun klanten aanspreekt.

Alle genoemde American Express-klanten hebben zeer verschillende bedrijven en dit helpt om de diversiteit aan voordelen die American Express te bieden heeft te presenteren.

Een van de beste dingen van deze getuigenis is dat de klanten praten over hoe American Express is dan over andere kaartmerken die ze hebben geprobeerd.

2. Wyzowl

Oké, dus we gaan het hebben over een van onze eigen getuigenisvideo’s.

In deze video met een van onze geweldige klanten, Configit, hebben we de schijnwerpers op hen gericht en er tegelijkertijd voor gezorgd dat de video in overeenstemming is met onze merkidentiteit.

De video toont onze merkkleuren en persoonlijkheid door middel van leuke geanimeerde tekstdia’s, maar de belangrijkste focus van de video is Configit’s Global Communications Manager, Kirsten Pflomm.

We laten het product ook in actie zien en verdiepen ons in de resultaten van het project, waardoor we potentiële klanten geruststellen dat onze service de investering zeker waard is.

3. Salesforce

Salesforce is CRM-software (klantrelatiebeheer), en deze getuigenis van Marriott maakt deel uit van hun ‘trailblazer’-serie. Deze reeks getuigenissen stelt de klant centraal en viert echt hun succes.

Terwijl de klant zijn verhaal vertelt, wordt Salesforce op een natuurlijke manier genoemd – waardoor dit minder openlijk is dan andere getuigenissen, maar nog steeds even effectief.

Deze video werkt echt om een ​​verhaal op te bouwen, met scènes met acteurs die klanten spelen, vervolgens interviews met echte mensen in het bedrijf en ten slotte scènes van de Salesforce-software op het werk.

4. Voorzie Thuis

ForeseeHome is een thuisgebaseerd monitoringprogramma van Notal Vision dat klanten helpt potentiële zichtproblemen te detecteren en te voorkomen.

Deze getuigenis van patiënten voelt heel persoonlijk aan. We krijgen de naam van de patiënt te horen en worden ook naar haar huis gebracht om haar verhaal te horen. De toevoeging van animatie helpt om een ​​extra laag context aan de video toe te voegen, net als het perspectief van de arts.

5. HubSpot

HubSpot is een bekend bedrijf, maar dat betekent niet dat ze niet kunnen profiteren van een geweldige getuigenisvideo. Zoals met elke inhoud, is de kans groter dat klanten een up-to-date getuigenis vertrouwen dan een getuigenis dat jaren geleden is gemaakt, dus regelmatige getuigenissen zijn de perfecte manier om potentiële klanten te verzekeren dat uw product of dienst nog steeds zo geweldig is als altijd.

Deze video is supereffectief omdat hij naadloos tussen foto’s van het product dat in gebruik is en clips van de mede-oprichters die vertellen hoe HubSpot hen heeft geholpen om hun bedrijf te laten groeien, snijdt. En alle vragen zijn weggewerkt, waardoor de antwoorden van de klanten zijn getransformeerd in een moeiteloze, glanzende monoloog over de service van HubSpot.

6. CHIP

CHIP staat voor Complete Health Improvement Program en het bedrijf brengt zichzelf op de markt als een instituut voor leefstijlgeneeskunde.

Diëten en afvallen is iets waar veel mensen mee worstelen, dus getuigenissen van klanten die succes hebben gehad met het programma zijn van onschatbare waarde voor het wekken van vertrouwen bij toekomstige klanten.

Deze video-getuigenis legt niet alleen de voordelen van het programma uit aan de kijkers, maar ook. We zien de klant alle dingen doen waar ze moeite mee had toen ze te zwaar was, zoals wandelen en spelen met haar kleinkinderen.

7. Felder-groep

Felder Group is een fabrikant van houtbewerkingsmachines. Deze getuigenis is effectief omdat het niet alleen de gebruikte machines laat zien, maar ook de nadruk legt op de klant die ze heeft gekocht en het verhaal achter wat hij maakt.

In de video worden op natuurlijke wijze drie verschillende Felder-machines getoond. En de klant noemt ook verschillende voordelen van de producten, waaronder de lage kosten en het ontbreken van geluidsoverlast – twee factoren die ongetwijfeld erg belangrijk zijn voor mensen die houtbewerkingsmachines willen kopen.

8. Hootsuite

Deze getuigenis is geweldig omdat het laat zien dat het Herschel-team Hootsuite gebruikt om hun producten op sociale media op de markt te brengen. Het geeft ook de mening van verschillende teamleden en geeft een volledig overzicht van hoe Hootsuite iedereen in het bedrijf helpt, van de algemeen directeur tot de digitale marketeer.

Een andere belangrijke factor die in de video naar voren komt, is groei. De klant vertelt over extreme groei op hun social media platform en legt uit hoe de Hootsuite app hun lean marketingteam daarbij heeft geholpen. Kleine inzichten zoals deze presenteren Hootsuite echt als een extra teamlid – iets dat aantrekkelijk zal zijn voor potentiële klanten die naar de getuigenis kijken.

9. magicJack

Zodra je op afspelen klikt en Barry ontmoet, de magicJack-klant die in deze video te zien is, weet je dat je een traktatie gaat krijgen. Wie houdt er immers niet van een beetje excentriciteit?

Deze video is effectief omdat we alle geweldige voordelen van magicJack te horen krijgen, terwijl we ook leren over een van zijn klanten. Kijkers vertellen dat Barry een ” is die een Theremin speelt, zal de verkoop niet direct verbeteren, maar het laat zien dat magicJack om hun klanten geeft – en dat de verkoop verbetert. Bovendien zorgt het voor een interessant horloge!

10. Zoomen

Wanneer je werkt met een groot, herkenbaar bedrijf, zoals Sonos, is het geweldig om een ​​getuigenis van hen te krijgen die je met de wereld kunt delen.

Deze getuigenis fungeert als een geweldige use case voor de videoconferentiesoftware, Zoom. Sonos heeft twaalf kantoren verspreid over de hele wereld en in deze video vertellen ze over de voordelen die Zoom biedt door teamleden in realtime te laten praten, zonder onderbrekingen, waar ze zich ook bevinden.

11. TutorMing

TutorMing is een online platform om Chinees te leren spreken. Een taal leren kan een behoorlijk persoonlijke reis zijn, en in deze video is het geweldig om de ervaringen te horen die de klant heeft gehad als gevolg van het leren van Chinees.

Het geluk straalt van deze cliënt af als hij praat over TutorMing en alle voordelen die het hem heeft gebracht. We krijgen ook de kans om hem het platform te zien gebruiken, wat een zeer effectieve manier is om nieuwe klanten aan te moedigen zich aan te melden en aan de slag te gaan.

12. FAAC

Brandweerman zijn is een buitengewoon bewonderenswaardige carrière, met risicovolle en vaak levensbedreigende situaties. In deze video-getuigenis leren we de ins en outs van wat er nodig is om te trainen tot brandweerman.

De getuigenis is voor FAAC, een bedrijf dat simulatietrainingen van hoge kwaliteit aanbiedt, en het beschikt over een van hun klanten, de Detroit Fire-afdeling. De video is een beetje aan de lange kant, maar in plaats van nadelig te zijn voor de aandachtsspanne van de kijker, werkt het om kijkers naar binnen te trekken, omdat het bijna aanvoelt als het kijken naar een korte film.

13. ChurnZero

Het is geen geheim dat het internet overloopt van de inhoud en dat je kijkers binnen de eerste paar seconden moet boeien nadat ze op play hebben gedrukt. Deze video van ChurnZero doet precies dat, waarbij een lid van het team rechtstreeks met kijkers praat. Het is een interessante manier om een ​​getuigenisvideo te starten en het werkt zeker om vanaf het begin de aandacht te trekken.

De rest van de video is vrij typisch voor een testimonial-video, waarbij de verschillende teamleden van de klant praten over de voordelen van het product. Maar net zoals ze met een knal begonnen, eindigen ze ook met een knaller: de klanten tonen een vlag met het ChurnZero-logo erop.

14. CloudHealth

CloudHealth is een softwarebedrijf dat cloud computing-diensten aanbiedt. Deze getuigenis van een van hun klanten, CloudLock, is effectief omdat het alle verschillende manieren vertegenwoordigt waarop het team CloudHealth kan gebruiken, terwijl het verhaal wordt verteld met één, duidelijke stem: de CEO.

De CEO van CloudLock somt ook de vele voordelen op die zijn voortgekomen uit het werken met CloudHealth – iets dat opvalt bij potentiële klanten die erover nadenken om de software te gebruiken.

15. Hennessey-prestaties

Tuner School, opgericht door Hennessey Performance, is ‘s werelds enige technische school voor auto’s die zich toelegt op het onderwijzen van autoliefhebbers hoe ze auto’s moeten aanpassen en tunen. En als je de ” van wat dan ook bent, telt een supereffectieve getuigenisvideo echt.

Deze eenvoudige video bevat een één-op-één gesprek met een afgestudeerde van de Tuner School. De achtergrond van zijn garage en de gepassioneerde manier waarop hij vertelt over zijn herinneringen aan de school, zorgen voor een suggestief horloge.

16. Codeacademie

Codeacademy is een online interactief platform dat gratis codeerlessen aanbiedt. Deze getuigenis is kort en krachtig. In feite is het bijna een kruising tussen een teaservideo en een testimonial – het geeft kijkers net genoeg informatie om hen te inspireren en ervoor te zorgen dat ze meer willen weten.

Korte getuigenissen zoals deze zijn geweldig als je het budget of de tijd niet hebt om een ​​langere video te maken met veel verschillende klanten. In plaats van je te concentreren op de ins en outs van je product of dienst, kun je voor een meer conceptuele benadering gaan en klanten vragen hoe ze zich voelden en waarom ze het leuk vinden om het te gebruiken.

Dit is de aanpak die Codeacademy heeft gevolgd en het zorgt voor een pittige en boeiende getuigenisvideo.

17. HP

Hoewel HP een bekend merk is, vereisen nieuwe producten, vooral die met een prijskaartje van £ 1,5 miljoen zoals de Indigo Press, een bepaald niveau van consumentenvertrouwen voordat een investering kan worden gedaan.

Deze getuigenis werkt om dat vertrouwen op te bouwen met een energieke video met zoveel tevreden klanten dat het moeilijk is om ze allemaal bij te houden. Bovendien noemen ze werkelijke cijfers als ze het hebben over kostenbesparing en minder afval, wat potentiële klanten zeker zal spitsen.

18. Microsoft Office 365

https://www.youtube.com/watch?v=NQLhyZQhqHY

Tijd om de olifant in de kamer aan te spreken. Soms kunnen getuigenisvideo’s een beetje droog zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn – en we hopen dat alle video’s op deze lijst dat hebben bewezen!

Deze testimonial voor Microsoft Office 365 trekt vanaf het begin de aandacht van de kijker door beelden van mensen in een trampolinepark te laten zien en deze te matchen met de slimme voice-over, “”

Skyzone is slechts een van de klanten die in deze getuigenis worden genoemd, die allemaal de voordelen opsommen die Microsoft Office 365 voor hun bedrijf heeft gebracht.

19. Reed.co.uk

Werving is iets dat van invloed is op elk bedrijf, van grote ondernemingen tot start-ups, in alle sectoren. Deze getuigenis van Reed.co.uk bevat niet één, maar drie eerdere klanten, wat een uitgebreid overzicht geeft van de verschillende dingen die het bedrijf aan verschillende klanten aanbiedt, afhankelijk van hun behoeften.

Het is geweldig om klanten van Reed.co.uk te horen praten over hun unieke ervaringen met het bedrijf, vooral wanneer ze vergelijkbare voordelen opnoemen. Als een klant het heeft over de voordelen van het werken met een bedrijf, schept dat immers een gevoel van vertrouwen. Wanneer een tweede en derde klant over dezelfde voordelen praten, werkt het om dat vertrouwen in potentiële klanten te versterken.

20. Heroverweeg robotica

Het introduceren van AI in uw bedrijf kan ontmoedigend zijn voor bestaande werknemers, maar deze getuigenis van Rethink Robotics richt zich op die richting door een van hun klanten te interviewen.

Deze getuigenis is effectief, want in plaats van ons te concentreren op de voordelen, zien we de klant ook praten over de aanvankelijke bedenkingen die ze hadden over het product. Deze eerlijkheid maakt de voordelen een stuk groter als ze worden genoemd. Het is ook geweldig om de robot in actie te zien in het bedrijf van de klant, samen met medewerkers.

Laatste gedachten

Er zijn veel verschillende manieren om een ​​super effectieve testimonial video te maken. Het belangrijkste is dat u uw klanten laat zien en de kwaliteit van uw product of dienst voor zichzelf laat spreken door hun ervaringen.

Voor meer informatie over video’s met getuigenissen, ga je naar: Hoe maak je een krachtige testimonial video die converteert.

0 Shares:
You May Also Like