20 beste video’s voor onboarding van klanten – OOIT!

Customer-Onboarding-Videos

Eerste indrukken kunnen alles betekenen. Als uw klant een slechte eerste interactie heeft of moeite heeft om met uw product aan de slag te gaan, is hij misschien niet lang klant. De tijd tussen acquisitie en eerste succes is van cruciaal belang; het kan het verschil betekenen tussen karnen of een tevreden klant worden. De sleutel is om te weten dat acquisitie niet gelijk staat aan succes, vooral niet in software. Onboarding helpt uw ​​klanten van de eerste aanmelding tot het koesteren van de gloed van hun eerste succes met uw product.

Wat is klantonboarding?

Als je ooit een video ‘Aan de slag met’ hebt gezien toen je je aanmeldde voor een nieuw softwareabonnement, dan is dat onboarding in actie. Onboarding is een soort grote rondleiding, enkele handige dandy-tips en een welkomstbericht samengevouwen. Maar het punt van alle onboarding komt erop neer dat mensen uw product gaan gebruiken. Tenzij mensen uw product gebruiken, zullen ze er niet voor willen blijven betalen. Ze willen niet eens een gratis app geïnstalleerd houden, tenzij ze deze gebruiken.

Voer video in. Wanneer ze op dezelfde pagina de keuze krijgen tussen video en tekst, geeft 72 procent van de mensen de voorkeur aan video om meer te weten te komen over een product of dienst. Er wordt gezegd dat een goede introductievideo gebruikers vertrouwd maakt met uw product of dienst. Een geweldige onboarding-ervaring wekt nieuwsgierigheid. En de allerbeste onboarding zorgt voor een a-ha-moment dat je het gevoel geeft dat je precies op de juiste plek bent.

Vandaag bekijken we 20 van de beste onboarding-video’s voor klanten die we ooit hebben gezien, zodat u meer klanten in uw winkolom kunt houden. Laten we de bal aan het rollen brengen!

1. Een paar belangrijke stappen om te beginnen (Xero)

Xero-boekhoudsoftware richt hun onboarding-video slim op een paar belangrijke taken die cruciaal zijn om aan de slag te gaan, wat nieuwe klanten helpt om overweldiging te voorkomen. Financiële en boekhoudkundige SaaS-bedrijven kunnen de activiteiten voor gebruikers sterk stroomlijnen, maar ze vereisen wel een behoorlijke hoeveelheid instellingen aan de voorkant. Xero zorgt ervoor dat nieuwe klanten niet vast komen te zitten in een niemandsland van het niet opzetten van hun service en niet begrijpen waar het voor is.

2. Je door je eerste taak leiden (Canva)

In deze introductievideo begeleidt Canva je bij het maken van je eerste ontwerp met behulp van hun software. Door hun video te concentreren op het succesvol voltooien van één taak, hebben ze de saaie parade van functies slim vermeden. Want wat maakt het uit wat een heleboel functies doen? Uw klanten willen weten wat uw service voor hen kan betekenen. De snelle introductievideo van Canva neemt je mee door elke stap van het maken van een ontwerp en wijst op leuke add-ons om je te inspireren om te gaan ontwerpen.

3. Een mini-film walkthrough (Band)

De introductievideo voor de Band-app is als een minifilm. Het opent op kleine mensen die boven je hoofd worden gezien en die in groepen uiteenvallen. De video volgt de activiteiten van een groep die de app gebruikt om beter met elkaar te communiceren en te delen, en om leuke dingen te doen zoals evenementen plannen en restaurants uitkiezen. Tegen het einde van de film is het gemakkelijk om mee te willen doen.

4. Vriendelijke tips voor je eerste reis (Uber)

De introductievideo van Uber behandelt meer dan alleen hoe je je eerste reis maakt. Het geeft chauffeurs het soort handige tips die ze pas zouden kennen na een aantal ritten. Als je een chauffeur bent die tijdens je eerste paar ritten struikelde, kom je misschien in de verleiding om de rijservice van Uber helemaal te verlaten. Uber helpt chauffeurs hun eerste succes te behalen met een gemoedelijke toon en handige hints die het gevoel hebben dat we advies krijgen van een vertrouwde vriend.

5. Levendige instructies voor een complex product (Penki)

Sommige onboarding-ervaringen zijn ingewikkelder dan andere. De Penki-app maakt 3D-beelden met een iPhone en een camera die is ingesteld op lange sluitertijd. Niet gemakkelijk uit te leggen. Veel makkelijker om te laten zien in een video. Deze live action introductievideo toont de slimme creaties die mogelijk zijn met Penki door middel van prachtige instructies die over het scherm flitsen.

6. Slimme tips die het waard zijn om enthousiast over te worden (GrubHub)

Een van de mogelijke valkuilen voor een GrubHub-stuurprogramma? Rijden op een lege maag! Deze live-action onboarding-video wordt verteld door een GrubHub-chauffeur tijdens een typische bezorgrit – helemaal van het springen in zijn auto om op te halen in het restaurant tot het bezorgen bij de klant. Meteen bij de opening belooft hij een aantal toffe tips en trucs die het publiek verslaafd houden. De tips zijn onderstreept met pakkende beelden op het scherm, ideaal om zonder geluid naar te kijken.

7. In de voetsporen treden van een echte gebruiker (Sphere)

De Sphere-app belooft een “echte ervaring” van één gebruiker vanaf het moment dat hij besloot zich aan te melden voor de nieuwe app voor sociaal netwerken. Met vijf minuten is het aan de lange kant, maar het geeft kijkers wel een uitgebreide ervaring van de app die op een andere manier onmogelijk zo snel zou zijn geweest. In geschreven vorm zou deze hoeveelheid informatie dagenlang hebben geduurd en vervelend zijn geweest (op zijn best!).

8. Een vrij snelle glimp (Ipsy)

ipsy-onboarding

(Klik om te bekijken)

Ipsy is een beauty shopping-app die je beloont voor aankopen in de app. Deze geanimeerde/live-action hybride video laat klanten kennismaken met de voordelen van winkelen voor schoonheidsartikelen met Ipsy met een vriendelijke verteller genaamd Madeline. De videostijl is openhartig en meer alsof de ene persoon met de andere persoon praat over een nieuwe ontdekking die ze hebben gedaan. Met een tijd van minder dan 30 seconden, is dit een snelle intro die alle belangrijke punten behandelt, maar toch de prachtige bonussen van Ipsy plaagt. Een goed voorbeeld van hoe ze meer willen.

9. App-tutorialvideo (Tasker-app)

Als je net begint met TaskRabbit, moet je nog veel leren over ingehuurd worden op het netwerk (en het gebruik van de app). Deze live-action onboarding-video leidt je door de basisprincipes van het instellen van je beschikbaarheid en aangenomen worden voor je eerste taak met. Hoewel dit de typische close-up van een telefoon is, wordt hij opgewarmd met een achtergrond van tools en vrolijke muziek. Aan het einde van deze video weten kijkers alles, van hoe ze met klanten in de app moeten werken tot ondersteuning van TaskRabbit als je een probleem ondervindt.

10. Een wereld van verleidelijke voordelen (LifeWorks)

De LifeWorks-app is een platform waarmee bedrijven hun medewerkers kunnen belonen. Deze video laat het publiek heerlijk ravotten door alle voordelen van de LifeWorks-app, van exclusieve winkelkortingen tot cadeaubonbeloningen. Deze onboarding-video voor klanten lijkt soms zelfs op een swoon-waardige Instagram-feed. Wie zou zijn teen niet willen onderdompelen in een van deze beeldschone vignetten?

11. Leer hoe u beter kunt reizen (Garuda)

De instructievideo van de Garuda Indonesia-reisapp laat een persoon zien die de app gebruikt terwijl hij geniet van een kopje koffie. Deze live-action introductievideo laat zien hoe u vluchten boekt en profiteert van alle voordelen van Garuda. Kies je favoriete stoel. Koop een mobiele instapkaart. Online inchecken. Bespaar met exclusieve promotiecodes alleen in de app. De video laat je de geweldige reisvoordelen zien die mogelijk zijn met levendige animaties op het scherm – en dat allemaal terwijl je geniet van een heerlijke latte.

12. Ontdek een nieuwe manier van verzamelen (Gemr)

Gemr is een community van verzamelaars en een online marktplaats voor de verkoop van verzamelobjecten. In hun onboarding-video voor klanten geeft Gemr een leuke glimp van enkele van de beste voordelen om lid te worden. Laat je schatten zien. Voeg toe aan je collectie. Kom in contact met andere verzamelaars die uw interesses delen. De video maakt wijs gebruik van screenshots die pronken met de gestroomlijnde interface van de website (verleidelijk genoeg om serieuze verzamelaars serieus te laten overwegen om lid te worden). Met iets meer dan een minuut bereikt deze snelle video alle hoge tonen zonder te verzanden in de inloggegevens en details.

13. Kunstig geanimeerde walkthrough (ExperienceFellow)

Ooit een nachtmerrie-reiservaring gehad? De ExperienceFellow-app geeft je een platform voor het beoordelen van hotelcheck-in, vluchten en meer. Uniek getekend, deze geanimeerde onboarding-video voor klanten heeft mensen die op een blokprint lijken die generiek genoeg zijn zodat iedereen zich kan inleven in de verhalen die de video vertelt. Het kunstzinnige kleurenpalet valt ook op met zijn beperkte tinten, alleen oranje, blauw, zwart en wit.

14. Zet klanten in het verhaal (Revolut)

Je zou je eigenschappen kunnen uitleggen in een saaie lijst met opsommingstekens… of je zou mensen een geweldig verhaal kunnen vertellen. De live action onboarding-video voor Revolut volgt een aantrekkelijke millennial op haar wereldreizende avonturen. Onderweg krijg je alles te zien wat de app kan doen, zoals geld wisselen over de hele wereld zonder verborgen kosten. Tijdens het verhaal worden belangrijke Revolut-functies gemarkeerd met schermafbeeldingen van de app op het werk. Het zit boordevol a-ha-momenten, allemaal in iets meer dan een minuut.

15. Verkoop de eenvoud (Rubberstamp)

Rubber Stamp is een softwareservice die het goedkeuren van inkooporders een fluitje van een cent maakt. De geanimeerde introductievideo voor Rubber Stamp begint met een verleidelijke uitnodiging om ‘de eenvoud te ervaren’. Hoewel de service veel functies heeft, richt de video zich slim op het eenvoudig maken van een inkooporder. Met iets meer dan 30 seconden is dit een snelle opname waardoor u meer eenvoudige oplossingen wilt. Een korte opsomming van extra functies aan het einde maakt een geweldig afscheidsschot.

16. Inzoomen op één belangrijk voordeel (HoneyBook)

Soms is minder meer. HoneyBook’s onboarding-video’s voor klanten over het verbazingwekkende potentieel om leads te krijgen met de software. Onboarding van klanten is vaak een inleidende blik op alles, maar dat hoeft niet zo te zijn. Als er één bepaalde functie is die bijzonder waardevol is voor uw klanten, kan dat voldoende zijn om ze te boeien — zonder ze te overweldigen met te veel stappen en details.

17. Maak van je klanten helden (Cintas)

Cintas krijgt het verhaal goed met hun onboarding-video. Ze maken van hun klanten de held van het verhaal (compleet met een heldere, rode cape!). Deze charmante onboarding-video voor klanten legt duidelijk de service uit en zorgt voor opwinding in het proces. Het is gemakkelijk voor te stellen dat een klant zijn eigen a-ha-moment heeft terwijl hij naar deze video kijkt. Gelukt!

18. Breng de zaken aan het rollen (Slack)

De introductievideo voor Slack-klanten begint met het tonen van de exacte knoppen om mensen uit te nodigen voor Slack. Ze adviseren nieuwe gebruikers wijselijk om slechts twee integraties te kiezen om te beginnen. (Het is moeilijk om enthousiast te zijn over het gebruik van een nieuw product als je helemaal overweldigd bent.) Slack snapt het. De video biedt een solide oriëntatie, plus manieren om je werkdag te transformeren, waardoor het gemakkelijk wordt om enthousiast te worden over het gebruik van de chatsoftware.

19. Hoe een organisatie het gebruikt (Basecamp)

De introductievideo voor klanten van Basecamp is een mini-casestudy van hoe een bedrijf Basecamp gebruikt om hun projecten georganiseerd te houden. De video opent met een screenshot en een uitleg van wat Basecamp is en doet. Het is een goede herinnering om nooit aan te nemen dat mensen (zelfs klanten) weten wat je doet. Hoewel de basisfuncties in de video worden behandeld, worden ze besproken in de context van het verhaal van het bedrijf. A+ voor een duidelijke introductie waardoor bijna iedereen zich op zijn gemak zou voelen bij het gebruik van de tools van Basecamp.

20. Prachtig geanimeerde ondersteuning (Twitter)

Deze prachtig geanimeerde onboarding-video voor klanten is ontworpen om ervoor te zorgen dat mensen zich meer op hun gemak voelen bij het gebruik van Twitter — door hen te beschermen tegen intimidatie. Het is niet flitsend in de zin dat het veelbelovende, opwindende manieren zijn waarop je leven zal veranderen na het gebruik van Twitter. De video is gewoon prachtig gericht op het ondersteunen van mensen die mogelijk de nadelen van sociale netwerken ervaren, en om hen te helpen hun trollen te overwinnen.

Optimaliseer nu je introductievideo!

Onthoud dat als uw klant moeite heeft om aan de slag te gaan, ze misschien gewoon de hele zaak weggooien. Slimme marketeers kijken verder dan acquisitie naar retentie en levenslange waarde.

Onboarding helpt de eerste indruk van uw bedrijf van uw bedrijf om te zetten in een geweldige door een van deze drie dingen te doen:

Gebruikers comfortabeler maken met uw product of dienstWek nieuwsgierigheid en opwinding over uw aanbodAha-momenten creëren die de deal sluiten

Voor meer informatie over onboarding met video, inclusief populaire methoden, succesvolle voorbeelden en creatieve tactieken, zie onze Ultieme gids: gebruikers onboarden met video.

0 Shares:
You May Also Like