1More Evo ANC hoofdtelefoon review: luxe gevoel, eersteklas geluid

1More EVO ANC in case side view

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Elegante en solide constructieEffectieve actieve ruisonderdrukking Uitstekende audioweergave, met LDAC-ondersteuning voor hi-res audioComfortabel voor langdurig gebruik

nadelen

Geen aptX-ondersteuningEQ-tweaks zijn beperktAanraakbedieningen kunnen eenvoudig worden gewijzigd, maar ondersteunen slechts twee functies tegelijk

Ons oordeel

De 1More Evo-oordopjes zijn stijlvol, goed gebouwd en hebben een opmerkelijk neutraal geluidsprofiel. Uw aangepaste EQ-opties zijn echter beperkt tot een profiel dat is gegenereerd door de SoundID-test van de 1More-app.

Prijs bij beoordeling

$ 169,99

Beste prijzen vandaag: 1More Evo echte draadloze hoofdtelefoon

Amazone

$ 169,99

Free

1More heeft misschien niet dezelfde erkenning als Sony, Bose of Apple, maar de hoofdtelefoons van het bedrijf hebben de afgelopen jaren consequent goede recensies en meer dan een paar ‘best of’-aanbevelingen gekregen. De Evo echte draadloze oordopjes met ruisonderdrukking zijn hun nieuwe topmodel en ze lijken voorbestemd om de reeks successen van het bedrijf voort te zetten.

Je krijgt een uitstekende geluidskwaliteit en een metalen oplaadcassette die de Evo-hoofdtelefoon een premium gevoel geeft. De actieve ruisonderdrukking is een beetje meer ontspannen dan wat je bij veel van de andere topmerken aantreft, maar die lagere intensiteit zorgt voor een betere luisterervaring wanneer ANC is ingeschakeld.

Opmerking: 1More heeft een back-to-school-uitverkoop tot 26 juli, waarbij de 1More Evo wordt verkocht voor $ 135,99, met een free Qi draadloos oplaadstation.

1Meer Evo-bouwkwaliteit

De Evo is verkrijgbaar in zwart of wit. De oplaadcassette is gemaakt van aluminium en die ontwerpkeuze geeft de hoofdtelefoon een premium gevoel dat plastic hoesjes niet kunnen evenaren. De oordopjes zelf zijn om gewichtsredenen van plastic, maar de gouden band rond het glanzende gezicht van elke oordop zorgt ervoor dat ze eruitzien als een paar bijzonder elegante manchetknopen of oorbellen.

Er zijn vijf maten oordopjes (XS, S, M, L, XL) om gebruikers meer kans te geven op een goede pasvorm. Je krijgt ook een USB-A-naar-USB-C-oplaadkabel in de doos.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

1Meer inhoud van de EVO ANC-doos

James Barber/Gieterij

Deze oordopjes maken verbinding via Bluetooth 5.2 en ondersteunen de Sony LDAC-, AAC- en SBC-codecs, maar niet AptX. LDAC-ondersteuning wordt steeds gebruikelijker op moderne Android-apparaten, evenals op Sony’s Walkman- en Xperia-productfamilies. Dankzij die LDAC-ondersteuning kan 1More de Evo op de markt brengen als een Hi-Res draadloos audioapparaat.

Elke oordop heeft zowel een 10 mm dynamische driver als een gebalanceerde armatuuraandrijving voor een frequentiebereik van 20 Hz tot 40 kHz.

1More heeft meerpuntsverbinding op de Evo-oordopjes ingeschakeld, waardoor je de hoofdtelefoon tegelijkertijd op twee Bluetooth-bronnen kunt aansluiten. Dat is ontzettend handig als je muziek streamt vanaf een computer of digitale audiospeler en tijdens een werkdag telefoongesprekken moet aannemen. Je moet diep in de app graven om toegang te krijgen tot de bedieningselementen: Tik op het 1More-logo in de rechterbovenhoek van het app-scherm en selecteer Experimentele functies om toegang te krijgen tot de schakelaar voor verbinding met twee apparaten.

De 1More Music-app gebruiken

1Meer EVO ANC-app-opnamen

James Barber/Gieterij

De 1More Music-app biedt toegang tot firmware-updates, bedieningsinstellingen en aanpassingen aan het geluidsprofiel van de Evo. Afgezien van het weergeven van exacte batterijniveaus voor elk oordopje en de case, is de belangrijkste functie van de app ANC-bediening. ANC is standaard uitgeschakeld en hoewel u kunt schakelen tussen de instellingen Uit, ANC en Transparant door lang op de aanraakbedieningen van de oordopjes te drukken, moet u de app-interface gebruiken om te kiezen tussen de ANC-instellingen Sterk, Mild en Windruisonderdrukking.

1More gebruikt geen gesproken aanwijzingen bij het schakelen tussen de modi ANC, Transparant en Uit, maar elke instelling krijgt een duidelijke toon die wordt afgespeeld wanneer u de oordop lang ingedrukt houdt. Als je een paar keer tussen instellingen schakelt met de app open, is het niet moeilijk om te onthouden welk geluid bij welke instelling hoort.

Als je een goede afdichting krijgt met de oordopjes, heeft de Evo-hoofdtelefoon een opmerkelijk goede hoeveelheid passieve ruisonderdrukking.

1Meer EVO ANC USB-C-oplaadpoort

James Barber/Gieterij

Out of the box, een dubbele tik op een van de oordopjes pauzeert en speelt om te luisteren, en beantwoordt of hangt een telefoon op. Als je de mogelijkheid wilt hebben om een ​​nummer over te slaan of terug te gaan of het volume te regelen via de aanraakbedieningen, kun je in het deelvenster Aangepaste instellingen verschillende acties toewijzen aan elk oor voor een dubbele of driedubbele tik die verder gaat dan de hierboven genoemde standaardacties. Extra opties zijn onder meer het vorige nummer, het volgende nummer en het volume hoger of lager.

De app heeft ook een paneel met rustgevende geluiden met omgevingsgeluiden, waaronder geluiden van zomerregen, middelhoog vuur, motregen, onweer, wind en bronwater. Elk geluid kan worden geprogrammeerd om 30 tot 150 minuten in stappen van 30 minuten af ​​te spelen.

1More werkte samen met Sonarworks om de SoundID-technologie van het bedrijf in de app op te nemen, software die is ontwikkeld met afstemming door de viervoudig Grammy Award-winnende geluidstechnicus Luca Bignardi. De SoundID-bedieningselementen voeren een luistertest uit en passen het afspelen aan op basis van uw keuzes. Luisteraars kunnen de instellingen niet aanpassen buiten wat wordt gegenereerd door de luistertest, dus je hebt pech als je op zoek bent naar een lichte verhoging van de hoge tonen of de bas wilt verlagen.

Batterijduur van de Evo-hoofdtelefoon

Als je luistert met ANC uitgeschakeld, kun je 8 uur afspelen en nog eens 20 uur uit de oplaadcassette voor in totaal 28 uur op een volledige lading. Het ANC haalt die cijfers een beetje naar beneden, met 5,5 uur en nog eens 14,5 uur van de zaak voor een totaal van 20 uur. Als je vastzit, levert 15 minuten snel opladen 4 uur luistertijd op. Een volledige lading duurt ongeveer een uur. De case ondersteunt zowel draadloos opladen als opladen via een USB-C-kabel.

Luisteren naar de 1More Evo

De 1More Evo-oordopjes hebben een kracht die wordt gedeeld door steeds meer hoogwaardige ANC Bluetooth-hoofdtelefoons: er is opmerkelijk weinig verschil in hoe muziek klinkt met ANC aan en ANC uit. Er is geen bewijs van het enigszins gedempte geluidsprofiel dat wordt gegenereerd door de eerste paar generaties ANC-hoofdtelefoons die hier aanwezig zijn. Terwijl ik in een stille ruimte luisterde, kon ik hoe dan ook nauwelijks een verschil in afspelen zien.

Luisterend naar Beyoncé’s single “Break My Soul” via Apple Music, schitteren de Evo-oordopjes vooral in het middenbereik, met een uitzonderlijke definitie voor de leadzang en keyboardtracks. Mijn persoonlijke SoundID-profiel is beslist bas-voorwaarts, en de aangepaste instellingen leveren het extra lage einde zonder de midden- en hoge frequenties te verdoezelen. Het is een indrukwekkend resultaat, zelfs als het geluidsprofiel uitsluitend wordt bepaald door de gehoortest van de app en luisteraars het niet kunnen aanpassen. Als uw aangepaste EQ-profiel u niet bevalt, moet u de test opnieuw doen.

1Meer EVO ANC in oplaadcassette

James Barber/Gieterij

Bij het luisteren naar de Francesco Corti, Andrea Buccarella en il pomo d’oro die “JS Bach” opnemen Harpsichord Concertos vol. III” via Qobuz, is het geluidsbeeld uitzonderlijk. U wilt de SoundID aangepaste EQ-instellingen op klassieke, jazz- en vooral akoestische opnames overslaan, maar het hoorbare verschil tussen ANC en standaardweergave is bijna onmogelijk te horen. Het is erg indrukwekkend.

De recente officiële release van het lang gesmokkelde album van The Rolling Stones bevat een show uit 1977, opgenomen in een club met 300 zitplaatsen in Toronto. Ingenieur Bob Clearmountain, die de klassieker van de band uit 1978 mixte, deed een nieuwe mix voor deze release en bleef trouw aan de originele audio-esthetiek uit de jaren 70, vooral in het geluid van de drumkit van wijlen Charlie Watts.

Luisteren via Apple Music, deze uitstekende mix klinkt spectaculair als hij plat wordt gespeeld door de Evo-oordopjes. Toen ik de aangepaste EQ inschakelde die ik via mijn SoundID-test heb gemaakt, pompt het resultaat de frequenties op die het meest waarschijnlijk verdwijnen in een lawaaierige omgeving en levert een resultaat op dat hedendaagse opnames zoals de Future’s hiphop-track “Wait for U” of zelfs de country-single van Luke Combs ‘The Kind of Love We Make’.

De 1More Evo zijn het overwegen waard

Als je een fan bent van hedendaagse muziek, dan is de SoundID-ervaring voor jou ontworpen. Als je luistergewoonten meer leunen op opnames die de audio-esthetiek van de jaren 60 en 70 omarmen, wil je de aangepaste EQ uitschakelen, maar je zult waarschijnlijk nog steeds onder de indruk zijn van de resultaten. De 1More Evo draadloze hoofdtelefoon verdient serieuze aandacht. Als u regelmatig met het vliegtuig reist, geeft u misschien de voorkeur aan een koptelefoon met meer uitgesproken ANC-verwerking, maar luisteraars die zich vooral zorgen maken over de geluidskwaliteit, zullen hier veel plezier aan beleven.

0 Shares:
You May Also Like