18 van de beste Proptech-video’s ooit

Best-Proptech-Videos-Ever

De vooruitgang van onze favoriete industrieën zou niets zijn zonder het begin van nieuwe, innovatieve technologie. Ondanks zijn ‘old hat’-reputatie vormt de vastgoedsector geen uitzondering op deze regel. Proptech is de nieuwste term die rond de makelaardij zoemt. Het is de nieuweling in de buurt, die de manier waarop traditioneel onroerend goed werkt, uitdaagt. Maar wat is precies dit modewoord dat is opgestegen en het landschap van de vastgoedsector begon te veranderen?

We kunnen proptech als een relatief nieuwe term beschouwen, maar in werkelijkheid ontstonden de eerste vermoedens van proptech al in het begin van de jaren negentig, met het begin van online onroerendgoedportalen zoals Rightmove en Zoopla (VK) en Zillow (VS).

In 2018 worden we geconfronteerd met de volgende generatie proptech. Denk hierbij aan startups die technologisch innovatieve producten of nieuwe businessmodellen aanbieden voor de vastgoedmarkt.

Van slimme sensoren tot domotica en zelfs IoT (Internet of Things) – er is een opwindende groei op veel gebieden, die allemaal de status-quo van de vastgoedwereld verstoren en verbeteren. Maar met nieuwe trends en technologieën komen ook nieuwe uitdagingen. De oplossingen die proptech aanpakt, zijn baanbrekend voor alle gebieden binnen onroerend goed en onroerend goed – sommigen zeggen misschien zelfs dat ze op weg zijn om de industrie volledig te revolutioneren.

Volgens ondernemer en proptech-expert James Dearsley: “Het einddoel van proptech is om de vastgoedsector het beste voor te bereiden op de digitale toekomst en daarna zijn welvaart te behouden.”

De beste proptech-video’s

Het is dus duidelijk dat proptech in opkomst is. Maar zoals bij elke opkomende technologie kan het moeilijk zijn om uw product of dienst goed uit te leggen als mensen er niet al bekend mee zijn. Bovendien kan het voor uw publiek nog moeilijker zijn om het potentieel van het product te realiseren als het onderwerp inherent ingewikkeld is.

Als het gaat om koplopers in de vastgoedwereld, begrijpen echte proptech-pioniers de impact die video kan hebben om licht te werpen op een product en contact te maken met hun publiek. Bij Wyzowl begrijpen we de kracht en schoonheid van een goed samengestelde uitlegvideo als geen ander. Dat gezegd hebbende, hebben we deze lijst samengesteld met 18 van de beste proptech-video’s ooit van een breed scala aan bedrijven die hun kijkers vakkundig uitleggen, opleiden (en in sommige gevallen entertainen!).

1. SCHWAIGER

Deze video van SCHWAIGER laat perfect zien hoe domotica soepel, naadloos en volkomen eenvoudig kan zijn. Technologie kan intimiderend zijn wanneer je het in je persoonlijke ruimtes implementeert, maar deze video werkt goed om te bewijzen dat het helemaal niet opdringerig hoeft te zijn. Niet alleen dat, de stijl is speels en toegankelijk. Het geeft in wezen huisautomatisering weer als nuttig en afgestemd op onze behoeften in plaats van storend of gecompliceerd te zijn.

2. Werkt met Nest

Works with Nest legt uitstekend uit hoe verschillende apparaten verbinding maken en met elkaar samenwerken. Het geeft ook de pure innovatie van domotica weer, zoals toegepast op moderne scenario’s voor het leven thuis. De video plaatst hun technologie als geavanceerd, maar vereenvoudigt het genoeg om het toegankelijk en niet intimiderend te laten lijken, allemaal zonder betuttelend te zijn. Ten slotte moeten we het prachtige kleurenpalet vermelden dat dit gemakkelijk maakt om naar te kijken.

Al met al zouden we zeggen dat dit een verbluffende video is die ook uitstekend gebruik maakt van klanteducatie (u kunt hier meer over lezen via ons artikel).

3. VolgMijnVerplaatsing

TrackMyMove biedt een duidelijk en transparant beeld van hun cloudgebaseerde software. Het eigenzinnige gebruik van karakters werkt goed bij het demonstreren van de verschillende leveranciers – die allemaal op verschillende manieren van de software profiteren.

4. Airbnb

Deze uitlegvideo van Airbnb is eerlijk gezegd niets minder dan een kunstwerk. Gemaakt met behulp van een kleine camera vastgebonden aan een elektrisch treinmodel, neemt de video de kijker mee op de ‘reis’ van de klant. Het script helpt ook om de scène en het tempo te bepalen, en de complexiteit van de modellen is gewoonweg verbluffend. Wat meer is, is dat het werd opgenomen in één enkele opname van 60 seconden.

5. Paarse stenen

Purplebricks begon als underdog in hun vakgebied, dus het succes van hun reeks recente marketingvideo’s was geen sinecure. Deze legt het proces goed uit en positioneert hen als leiders in hun branche, omdat ze deskundig en benaderbaar overkomen.

6. Bijenkorf

Gedurfd en gek is zeker niet ieders favoriete stijl, maar Hive heeft geweldig werk geleverd door op een gedurfde manier humor en eigenzinnigheid toe te voegen. De leuke personages en onzinnige scenario’s werken goed om de belangrijkste boodschap over te brengen: dat het product op afstand kan werken, wanneer je letterlijk overal weg van huis bent. Bovendien blijft de pakkende jingle in je hoofd hangen en weet je precies wat het product aanstuurt (je huis verwarmen!)

7. Beweegbubble

Deze demovideo van verhuur-app-giganten Movebubble is gelikt, effectief en duidelijk samengesteld met de volgende generatie in gedachten. De oproep tot actie is krachtig en roept het gevoel op van iets dat groter is dan ons eigen zelfgevoel: “Help ons deze verandering naar de rest van de wereld te brengen.”

8. Salie beschermen

De volgende is Sage Protect. Deze geanimeerde video ziet er niet alleen geweldig uit, maar geeft ook op briljante wijze een breed scala aan situaties weer met behulp van eigenzinnige karakters. De geruststellende toon en gemakkelijk herkenbare scenario’s leggen de voordelen en toegevoegde functies goed uit, allemaal in de ruimte van een nette video van 2 minuten.

9. HuisEenvoudig

Deze bekende video van HouseSimple is net zo slim als het is, nou … eenvoudig. Vanwege het hilarische einde duurde het niet lang voordat deze video online aan populariteit begon te winnen en vervolgens zelfs zijn eigen hashtag ontwikkelde als onderdeel van de campagne. #whosderek was al snel trending vanwege het gedenkwaardige personage aan het einde van de video.

Het bedrijf schuwde wijselijk niet de kracht van de komische waarde van de video te erkennen, en in het licht hiervan gebruikten ze zelfs marketing vanwege het succes door aan te bieden hun vergoedingen te verlagen en het huis van hun klant gratis te verkopen op voorwaarde dat de persoon de naam Derek had.

10. MIPIM Wereld

Laten we eerlijk zijn, de vastgoedsector krijgt vaak een slechte reputatie. Het is een verzadigde markt en de toestand van de economie betekent meestal dat dingen niet bijzonder betaalbaar zijn. Dat gezegd hebbende, is dat misschien de reden waarom deze video van MIPIM World des te indrukwekkender is. Het maakt gebruik van complexe statistieken en cijfers, maar slaagt erin deze op een benaderbare manier te presenteren.

11. Bellen

De volgende is deze informatieve video van Ring. Het gebruik van voorbeelden uit de praktijk werkt goed bij het positioneren van het bedrijf als goed geïnformeerde/leiders in hun vakgebied, en er is veel terrein gedekt in termen van hun product. Het laat perfect zien hoe proptech – en in dit geval huisbeveiliging – evolueert en meer aanpasbaar wordt om te werken in overeenstemming met zowel onze traditionele als steeds veranderende behoeften.

12. Huur

Toen we bij Wyzowl deze video maakten met onze partners bij Rently, streefden we naar een leuke stijl terwijl we de functies en voordelen efficiënt communiceerden. Het heldere gebruik van 2D heeft ons geholpen om dit te bereiken, en we hebben enorm genoten van het maken van de ondeugende wezel!

13. Werkframe

Professionals in de vastgoedsector kennen de kneepjes van projectmanagement maar al te goed, dus deze gestroomlijnde animatie van Workframe is een goede manier om een ​​dicht onderwerp toegankelijk te maken. De uitnodigende, heldere kleuren in combinatie met de beschrijving van het platform als “efficiënte besluitvorming” is de perfecte manier om het proces te beschrijven.

14. Ubihome

Wat opvalt aan deze uitlegvideo van Ubihome is het vermogen om de handige functies van zijn product zo goed over te brengen met nauwelijks enige dialoog. De illustratiestijl is onderscheidend en de karakters maken het gemakkelijk te relateren en voegen een element van plezier toe. Niet slecht voor minder dan een minuut!

15. Vergrendeling

Deze vermoedelijk door Apple geïnspireerde video heeft eenvoudige, strakke overgangen die hem modern en direct aantrekkelijk maken (dit wordt ook geholpen door het weglaten van tekens). Het geeft eenvoudig en nauwkeurig de vereisten van onze moderne levensstijl weer, waardoor onze behoefte aan het product een no-brainer is.

16. Opendeur

Deze live-actievideo van Opendoor is perfect snel en geeft op een slimme manier de strijd weer die de meeste mensen ervaren tijdens het verkoopproces. Het zou interessant zijn om te zien hoe hun video eruit zou hebben gezien als ze in plaats daarvan hadden gekozen voor een geanimeerde uitlegvideo. Leuk, snel vet en ongebruikelijk – het is alles wat een uitlegvideo van 60 seconden nodig heeft, en nog wat.

17. Geen agent

Het sterke script hier snijdt door jargon en spreekt onmiddellijk zijn doelgroep aan door perfect de pijnpunten van het zijn van een verhuurder te benadrukken. Deze vlakke animatiestijl in combinatie met de opzwepende muziek houdt de boel vrolijk terwijl ze afsluiten met een briljant gewaagde uitspraak die meteen je interesse als kijker wekt: “doe mee met de huurrevolutie!” Al met al boeiend voor de kijker vanaf het begin en effectief als resultaat.

18. Lucide omgevingen

Lucid Environments is een proptech advies- en creatief bureau. Deze demovideo heeft een goed tempo, terwijl de stijl en het kleurenschema perfect passen bij het advies-/bureaugevoel. Het feit dat het zowel modern oogt als tech-gericht is, laat zien hoe het bedrijf erin geslaagd is om hun expertise op een toegankelijke manier te verdrijven. De bijna futuristische sfeer wekt de indruk dat ze disruptors en innovators zijn, niet beperkt door de beperkingen van traditionele eigendomsgewoonten.

Overzicht

Dus daar hebben we het. Achttien van de beste proptech-video’s die er tot nu toe zijn! Dus wat hebben we geleerd? Natuurlijk draagt ​​proptech de verantwoordelijkheid om de vastgoedsector ten goede te transformeren, maar meer dan dat, proptech is uiteindelijk een essentieel onderdeel om van onze fysieke wereld een betere, veiligere en welvarendere plek voor iedereen te maken – en dat is onmiskenbaar krachtig, ongeacht welke branche dan ook.

Vond je dit artikel nuttig? Bekijk dan deze 12 Real Estate Explainer-video’s waar we van houden.

0 Shares:
You May Also Like