16 Windows-snelkoppelingen die het studeren in 2022 sneller zullen maken

Windows Shortcuts That Will Make Studying Faster

Snelkoppelingen zijn een zeer eenvoudige manier om wat tijd te besparen en het hele proces van het gebruik van een pc veel gemakkelijker te maken. Natuurlijk bespaart elk gebruik van een snelkoppeling u slechts een paar seconden. Maar als je bedenkt hoe vaak ze kunnen worden gebruikt, worden die paar seconden een behoorlijk aanzienlijke hoeveelheid tijd.

Het is vooral belangrijk tijdens het studeren. Elke minuut telt. Je kunt een nieuw onderwerp leren, een paar zinnen aan je essay toevoegen of een kleine snelheidstest doen. Als de omstandigheden echter erg zwaar zijn, is er altijd een optie om externe hulp te zoeken. Studenten hebben de neiging om vaak te overwerken, wat leidt tot verlies van motivatie of zelfs depressie.

Daarom zijn academische hulpdiensten tegenwoordig zo populair. Het is net zo eenvoudig als Googlen op “service om mijn essay voor mij te schrijven” en de klus voor u klaren. En het hoeft niet het laatste redmiddel te zijn. U kunt de snelkoppelingen gebruiken om u tijd te besparen en de efficiëntie te maximaliseren. Maar het is ook prima om meer tijd vrij te maken door de minst belangrijke opdrachten aan professionals te delegeren.

Hier is de lijst met de handigste toetscombinaties, samen met enkele basiscombinaties die je misschien hebt gemist.

De basis onthouden

https://unsplash.com/photos/ncOQxZe8Krw

Alt+Tab

Dit is waarschijnlijk de meest gebruikte en bekende sneltoets. Hiermee kunnen gebruikers tussen vensters schakelen. Het is vooral handig bij het gebruik van schermvullende toepassingen zoals games. Omdat je geen andere optie hebt om naar een ander venster over te schakelen terwijl je ze gebruikt.

Ctrl+Shift+Esc

Gebruikers die bekend zijn met Windows XP/Vista of oudere versies kennen Ctrl+Alt+Delete. Het werd gebruikt om de taakbeheerder te openen. U kunt er een aantal dingen in configureren, de prestaties controleren en de programma’s sluiten. In modernere Windows-versies opent het echter een menu waarin u de taakbeheerder handmatig moet kiezen. Ctrl+Shift+Esc neemt die behoefte weg, omdat de manager in een oogwenk wordt geopend.

Alt+F4

Ook een van de iconische snelkoppelingen. Het sluit de instantie van een programma (een venster). Kortom, het elimineert de noodzaak om uw cursor helemaal over de X-knop te brengen. In de meeste gevallen wordt het gebruikt om programma’s te sluiten die achterblijven of niet meer werken.

Ctrl+C

Deze combinatie van knoppen kopieert de gemarkeerde tekst, een bestand, map en eigenlijk alles. Dit is een veel snellere manier om te kopiëren wat je nodig hebt zonder met de rechtermuisknop te klikken en vervolgens op de knop “Kopiëren” te drukken. In sommige toepassingen kan het een paar pogingen vergen om te werken vanwege de mogelijke vertragingen, dus kijk uit.

Ctrl+V

De broer of zus van de “kopieer” snelkoppeling, deze stelt gebruikers in staat om te plakken wat ze hebben gekopieerd. In sommige programma’s kun je er zelfs rechtstreeks foto’s mee plakken. In sommige oudere software kan het een paar seconden duren voordat u grote stukken tekst of bestanden probeert te plakken.

Ctrl+A

Deze combo markeert alles op de pagina (in een browser) of in een venster. Combineer het met de sneltoetsen “Kopiëren” en “Plakken”, en je kunt hele alinea’s in een oogwenk overbrengen. De combinatie van die 3 is waarschijnlijk de meest tijdbesparende op de lijst. Vooral bij het werken met essays en andere tekstopdrachten.

Minder bekende

Win+D

Het is misschien verrassend voor sommige old-school gebruikers, maar computer-rookies weten niet de snelste manier om naar de desktop te gaan. Gebruik deze snelkoppeling wanneer u bestanden op het bureaublad wilt openen. Het brengt je er even heen. Druk er nogmaals op om terug te gaan naar het geopende venster.

Ctrl+Z

Iedereen kent de knop “Ongedaan maken” in toepassingen zoals Microsoft Word. Niet veel mensen weten echter dat de functie voor ongedaan maken in veel programma’s aanwezig is, zelfs op het bureaublad. Druk op Ctrl+Z om de laatste actie ongedaan te maken, wat deze ook is: verwijderd bestand, geplakte tekst of gemaakte map. Maar wees niet te nalatig, het zal geen e-mails ongedaan maken.

Ctrl+W

Net als bij Alt+F4, sluit deze wat op dit moment is geopend. Toch werkt het wat meer lokaal. In plaats van bijvoorbeeld het hele browservenster te sluiten, wordt alleen het huidige tabblad gesloten. Het verschil tussen beide kan als volgt worden beschreven:

Ctrl+W is bedoeld voor browsers (afzonderlijke tabbladen sluiten)Alt+F4 is bedoeld voor het sluiten van vensters (een instantie van een programma)

Tab

Door op de Tab-knop te drukken, kunt u schakelen tussen elementen. Bijvoorbeeld tussen de knoppen in de videospeler of tekstregels die je moet invullen. Hierdoor kunnen gebruikers op de knoppen op het scherm drukken zonder er met de linkermuisknop op te klikken (kies met Tab en druk op enter om te communiceren).

Win+E

Wilt u de Verkenner openen (niet de oude browser, maar de bestandsbrowser)? Win+E doet precies dat. In de meeste gevallen wordt deze snelkoppeling gebruikt wanneer u al een verkennervenster hebt geopend en een extra venster nodig hebt.

Win+S

Deze opent de Windows-zoekbalk. Ja, de balk die je in de linkerbenedenhoek en in het snelmenu kunt vinden. Negeer het niet, de zoekfunctie kan uw belangrijkste hulpmiddel worden om programma’s te openen en bestanden te vinden. Om de een of andere reden (de vreselijke zoekkwaliteit en snelheid ervan in oude Windows-versies), hebben veel gebruikers de neiging deze functie te verwaarlozen. Volg hun fouten niet, het gemak zal u verrassen.

Geavanceerde snelkoppelingen

Win+R

Opent een tabblad waar u de naam kunt typen van een bestand, programma of proces dat u wilt openen/uitvoeren. Het heet het Run Command-menu. Als u er bijvoorbeeld “cmd” in typt, wordt de console geopend.

Snapt het geopende venster aan de zijkant van het scherm. Erg handig wanneer je meerdere vensters tegelijk geopend wilt hebben en deze op een snelle manier op het scherm wilt plaatsen. Soms kan het verrassend veel tijd kosten om de vensters symmetrisch te plaatsen zonder deze snelkoppeling.

Win+Prt Scr

Deze snelkoppeling maakt een screenshot en slaat deze op in de map. Ja, met een enkele druk op de Print Screen-knop wordt alleen de opname gemaakt, die daarna handmatig moet worden geplakt. Met deze combinatie wordt de afbeelding van het scherm ook opgeslagen in de map “Images>Screenshots”.

Win+L

Vergrendelt het scherm. Wil je wat water gaan halen, maar wil je niet dat je huisgenoten in het essay snuffelen dat je aan het schrijven bent? Dit is de snelste manier om te voorkomen dat ze dat doen. Mits je je apparaat natuurlijk met een wachtwoord hebt beveiligd.

Opsommen

Er zijn snelkoppelingen voor bijna alles wat je maar kunt bedenken. Alleen hebben de meeste mensen geen idee van hun bestaan. We hopen dus dat het gebruik van deze toetscombinaties u zal helpen de efficiëntie van uw studiesessies te maximaliseren door wat kostbare tijd te besparen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like