15 tips om de Windows 10 21H2-update te optimaliseren voor betere prestaties 2022

Windows 10 is krachtiger, sneller en veiliger in vergelijking met het vorige besturingssysteem. En met regelmatige updates voegt Microsoft nieuwe functies, beveiligingsverbeteringen en bugfixes toe. Maar soms vanwege compatibiliteitsproblemen, bugs, malware en virussen, en zelfs falende hardware Vertraag de prestaties. Vooral na Windows 10 21H2-updatemelden een aantal gebruikers Laptop loopt vast, Vastgelopen, reageert niet bij opstarten. Als u ook met dit probleem worstelt, als uw PC is traaggebruik deze tips om te helpen versnellen en de prestaties van Windows 10 verbeteren.

Windows optimaliseren voor betere prestaties

Als je een snelle verbetering van de prestaties van Windows 10 wilt, probeer dan Windows 10-rommel op te schonen, systeeminstellingen te tweaken en ongewenste opstartservices te stoppen. Het kan een merkbaar verschil in Windows-snelheid veroorzaken.

Installeer en voer een gratis systeemoptimalisatieprogramma van derden uit, zoals Ccleaner om rommel op te ruimen, cachegeheugen te verwijderen en registerproblemen op te lossen met één klik. Voer een volledige systeemscan uit met de nieuwste bijgewerkte antivirussoftware. Zorg er ook voor dat uw pc de nieuwste updates heeft geïnstalleerd, of u kan controleren op updates van Windows-instellingen, Update & Beveiliging.

Programma’s uitschakelen die bij het opstarten worden uitgevoerd

De meest voorkomende reden waarom uw Windows 10-pc traag aanvoelt, is dat er te veel programma’s op de achtergrond worden uitgevoerd – programma’s die u misschien nooit of slechts zelden gebruikt. Stop ze met draaien. U zult merken dat uw Windows-computer soepeler zal werken.

Open taakbeheer met Ctrl+Shift +Esc-toets Ga naar het opstarttabblad. Identificeer daar de programma’s die u niet regelmatig gebruikt en niet automatisch wilt uitvoeren. Schakel ze uit in het statusgedeelte. Zorg ervoor dat u uw programma’s die zijn gepubliceerd door niet uitschakelt Microsoft Corporation.

Ongewenste opstartservices uitschakelen

Ook na uitschakelen Opstartprogramma’s schakelen enkele onnodige services uit die worden uitgevoerd bij het opstarten van Windows En gebruiken op de achtergrond systeembronnen en zorgen ervoor dat Windows traag wordt.

Druk op Windows + R, typ msconfig en okDit opent het systeemconfiguratievenster, ga naar het tabblad Services en selecteer de Verberg alle Microsoft diensten Schakel alle onnodige services uit die u wilt uitschakelen en klik op Toepassen, Ok om wijzigingen op te slaan.

Dit zal vragen om het systeem opnieuw te starten om wijzigingen aan te brengen. Sla alle werkgegevens op en start Windows opnieuw. Dit zal helpen om versnel uw Windows 10-prestaties tijdens het opstarten.

Visuele effecten uitschakelen

Begin met Windows Vista en 7 Nu heeft Windows 10 ook een aantal mooie eye candy-schaduwen, animaties en visuele effecten. Een andere reden waarom uw pc traag werkt, kunnen visuele effecten en animaties zijn die: verhoog de belasting van de systeembronnen. Op snelle, nieuwere pc’s hebben deze meestal geen invloed op de systeemprestaties. Maar op langzamere en oudere pc’s kunnen ze een prestatiehit eisen.

Druk op Windows + R, typ Sysdm.cpl druk op de Enter-toets. Dit opent systeemeigenschappen met verschillende tabbladen. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik onder Prestaties op Instellingen. Selecteer nu op het tabblad Visuele effecten Aanpassen voor de beste prestaties. Klik op toepassen en ok om wijzigingen op te slaan.

Dood bloatware

Een van de grootste factoren die een Windows-computer vertragen, is: ongewenste software, oftewel bloatware. Ze nemen CPU, systeembronnen, boekschijf en geheugenruimte in beslag en belemmeren onnodig andere toepassingen om optimaal te presteren.

Volg deze stappen om bloatware of ongebruikte applicaties te verwijderen:

  Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en ok Dit zal Programma’s en Functies weergeven en alle geïnstalleerde app-lijsten weergeven. Selecteer de ongebruikte applicatie en klik op Verwijderen/Wijzigen om deze te verwijderen. Volg de instructies in de verwijderingsdialoogvensters om de software te verwijderen

Schijfopruiming uitvoeren

Het kan zijn dat u af en toe uw computer moet opschonen om oude software, tijdelijke objecten en ongewenste bestanden te verwijderen. Sommige softwareprogramma’s zijn mogelijk niet volledig verwijderd en de overgebleven bestanden kunnen prestatieproblemen veroorzaken. Poging Schijf opruiming Voor dit doeleinde.-

  Druk op Windows-toets + E en selecteer deze PCKlik met de rechtermuisknop op de C rijden en selecteer Eigenschappen.Klik op de Algemeen tab.Klik nu op Schijf opruiming.Selecteer alle items in de keuzelijst en klik vervolgens op Oke.

Schakel de functie Snel opstarten van Windows 10 in

Met Windows 10 is er een nieuwe “hybride” opstartmodus genaamd Snel opstartenwat helpt bij uw pc sneller opstarten na afsluiten door de opstarttijd te verkorten, door caching te gebruiken voor enkele noodzakelijke bronnen in een enkel bestand op de harde schijf. En op het moment van opstarten wordt dit hoofdbestand weer in het RAM geladen, wat de procesverdeelstukken versnelt.

Open het Configuratiescherm, Zoek en selecteer energie-opties Klik op Kies wat de aan / uit-knoppen doen Klik vervolgens op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn. Vink ten slotte het vakje Snel opstarten aan (aanbevolen). Klik nu op de knop Wijzigingen opslaan om hetzelfde in te schakelen

Achtergrond-apps uitschakelen

In Windows 10 gebeuren veel achtergrondactiviteiten om informatie te verzamelen over uw locatie, typegedrag, accountinformatie, enz. Deze apps draaien onnodig op de achtergrond en nemen onnodige systeembronnen in beslag, verhitten uw pc en verminderen de algehele prestaties. Daarom is het beter om achtergrond-apps uit te schakelen om uw Windows 10 te versnellen.

  Druk op Windows + X en selecteer InstellingenKlik privacy, dan Achtergrond-appsSchakel de schakelaars uit om achtergrond-apps uit te schakelen die u niet nodig hebt of gebruikt. U kunt ook de schakeltoets Achtergrond-apps uitschakelen (apps op de achtergrond laten draaien) om alle actieve apps uit te schakelen.

Zoekindexering uitschakelen

De indexeringsfunctie van Windows Search verbetert de reacties van de zoekfunctie en versnelt het zoeken in Windows 10. Maar het verzwakt de prestaties, omdat het op de achtergrond draait en veel systeembronnen gebruikt. Om deze reden is het het beste om het uit te schakelen als u af en toe zoekopdrachten uitvoert.

Volg de onderstaande stappen om zoekindexering uit te schakelen:

  Druk op Windows + R, typ services.msc en ok Zoek in de lijst met services naar Windows Zoeken en dubbelklik eropIn het nieuwe venster, voor Opstarttype selecteer Handmatig of Gehandicapt en klik vervolgens op de Oke knop om uw wijzigingen op te slaan

Virtueel geheugen aanpassen

Windows heeft twee soorten geheugen, fysiek geheugen (RAM) en virtueel geheugen, bekend als (wisselbestand). Met een laag RAM-geheugen is het moeilijk om multitasking soepel af te handelen op Windows 10-computers. De aanbevolen oplossing hiervoor is om het RAM-geheugen te upgraden of een andere optie is om het virtuele geheugen aan te passen ( meer virtueel geheugen toewijzen) naar optimaliseer de Windows-prestaties.

Klik op het startmenu zoektype prestaties en selecteer Het uiterlijk en de prestaties van vensters aanpassen. Hierdoor wordt het pop-upvenster met prestatie-opties geopend. Ga vervolgens naar het tabblad Geavanceerd en klik vervolgens op de Wijziging knop onder Virtueel geheugen. In het nieuwe venster dat verschijnt, verwijder het vinkje Beheer automatisch de grootte van het wisselbestand voor alle stations.Selecteer de rijden en klik vervolgens op het keuzerondje voor Aangepast formaat:

Stel nu de Oorspronkelijke grootte (MB) aan de grootte van uw RAM en Maximale grootte (MB) om de grootte van uw RAM te verdubbelen (als de grootte van het RAM bijvoorbeeld 4 GB is, stelt u de initiële grootte in op ( 1024 x 4 = 4096 ) 4096 MB en de maximale grootte op 8192 MB). Klik nu op de Set knop en solliciteer dan, Oke om wijzigingen op te slaan. Hiermee wordt gevraagd om het systeem opnieuw op te starten om de opgeslagen wijzigingen effectief te maken, werk op te slaan en vensters opnieuw te starten.

Start de Windows-probleemoplosser

Windows 10 heeft een zeer nuttige, weinig bekende tool die prestatieproblemen kan opsporen en oplossen. . Als er problemen zijn met uw pc, maar u kunt ze niet zelf vinden, dan is het eenvoudig om: vind en repareer die met behulp van de tool voor probleemoplossing. Om het te starten, opent u het configuratiescherm -> kleine pictogramweergave klik op probleemoplossing -> Klik nu onder systeem en beveiliging op Onderhoudstaken uitvoeren.

Er verschijnt een scherm met de titel “Problemen oplossen en computerproblemen helpen voorkomen”. Klik volgende. De probleemoplosser vindt bestanden en snelkoppelingen die u niet gebruikt, identificeert eventuele prestatie- en andere problemen op uw pc, rapporteert deze aan u en lost ze vervolgens op. Voer ook de andere hulpprogramma’s uit om problemen met Windows-update op te lossen en het stroomverbruik te verbeteren om problemen op te lossen en de systeemprestaties van Windows te verbeteren.

Stuurprogramma’s regelmatig bijwerken

Onvolledige installatie van stuurprogramma’s en verouderde stuurprogramma’s zijn ernstige problemen die uw computer geleidelijk vertragen. Fabrikanten van apparaten brengen nieuwe updates uit om interne bugs op te lossen en de systeemprestaties te verbeteren. Het regelmatig bijwerken van de stuurprogramma’s kan de prestaties van uw computer verbeteren. stuurprogramma’s handmatig bijwerken

  type apparaat beheerder zoek in het startmenu en druk op de enter-toets. Dit opent de Apparaat beheerder en alle geïnstalleerde stuurprogramma’s. Klik met de rechtermuisknop op een apparaat met een uitroepteken (u moet elk item uitvouwen om gele uitroeptekens weer te geven). Selecteer Stuurprogrammasoftware bijwerken.

Overschakelen naar Energiebeheerschema met hoge prestaties

Windows 10 wordt geleverd met drie vooraf gedefinieerde energiebeheerschema’s, waaronder: Evenwichtig, Energiebespaarderen Hoge performantie om het stroomverbruik van uw apparaat te optimaliseren. Als u de prestaties wilt verbeteren, moet u de optie “Hoge prestaties” gebruiken, waardoor uw computer sneller kan werken.

Ga als volgt te werk om het huidige energiebeheerschema op uw apparaat te wijzigen:

  Open Controlepaneel.Klik op Hardware en geluid.Klik op Energiebeheer.Selecteer de Hoge performantie energie plan.

Systeembestanden herstellen

Als u prestatieproblemen ondervindt als gevolg van beschadigde systeembestanden, kunt u het opdrachtregelprogramma Deployment Image Service and Management Tool (DISM) gebruiken om uw huidige installatie te herstellen zonder dat u Windows 10 opnieuw hoeft te installeren. In het geval dat DISM systeembestanden niet kan repareren, bevat Windows 10 ook het opdrachtregelprogramma System File Checker (SFC), dat beschadigde systeembestanden kan downloaden en vervangen met behulp van Windows Update.

DISM gebruiken

Open de opdrachtprompt als beheerder en voer vervolgens de volgende opdracht uit.DISM /Online /Afbeelding opschonen /Gezondheid herstellen,Wacht tot het scanproces 100% is voltooid, typ nu de opdracht sfc /scnanow en druk op enter om het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit te voeren. Start Windows opnieuw op na het voltooien van het scanproces. Mogelijk merkt u het verschil.

Upgrade naar een snellere schijf

Als je een oudere computer hebt, is het grootste prestatieprobleem waar je waarschijnlijk mee te maken krijgt de harde schijf, aangezien traditionele schijven met roterende schijven doorgaans veel langzamer presteren dan vrijwel elk ander stuk hardware. Upgraden naar een SSD is misschien wel het beste wat je kunt doen om de systeemprestaties te verbeteren.

Hier het verschil tussen SSD en HDD

Heb je nog tips om te maken? Windows 10 sneller? Deel op opmerkingen hieronder.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like