15 fantastische geanimeerde demo’s die informeren en onderwijzen

Als mensen naar een geweldige demonstratie kijken, zie je iets in hun brein klikken. Het is als een gloeilampmoment dat zich vertaalt naar: lHET.

Als je iets probeert te verkopen, wat je wilt dat mensen voelen. U wilt dat ze precies begrijpen hoe uw product of app werkt, zodat ze kunnen zien hoeveel waarde het voor hen kan hebben.

Video is hiervoor het perfecte hulpmiddel. Met video kun je mensen door de stappen leiden die nodig zijn om je product, service of app correct te gebruiken – en met een boeiende voice-over kun je ze ook vertellen .

Bovendien zijn video’s leuk en boeiend! En de resultaten spreken voor zich. Volgens ons recente onderzoek onder videomarketeers, 95% zei dat video hen heeft geholpen het begrip van gebruikers van hun product of dienst te vergroten.

Waarom een ​​geanimeerde demo maken?

Toen je besloot dat je een demovideo voor je product, dienst of app wilde maken, was animatie misschien niet je eerste gedachte. Maar hier zijn enkele redenen waarom geanimeerde video’s zo geweldig zijn…

1. Functies kunnen veranderen

Je denkt misschien dat je, om een ​​geweldige demo van je app te maken, de schermen direct moet opnemen, zodat je gebruikers precies kunt laten zien hoe ze erin moeten navigeren.

Hoewel er niets mis is met deze aanpak (), worden websites en apps altijd bijgewerkt en zullen functies waarschijnlijk veranderen. Met een video die op het scherm is opgenomen, wordt uw video elke keer dat uw app wordt bijgewerkt ongeldig, en het kan tijd en geld kosten om nieuwe video’s te blijven maken.

Met animatie kunt u de functies van uw app terugdringen, zodat u nog steeds de knoppen, de lay-out en uw merkkleuren laat zien, maar u concentreert zich niet op details. Dit kan je wat ademruimte geven als functies veranderen.

2. Live actie kan lastig zijn

Misschien overweegt u om echte mensen te laten zien die uw app, product of service gebruiken. Nogmaals, hier is niets mis mee, maar live action is vaak ingewikkelder en duurder dan animatie.

Bij live-actie moet je rekening houden met locaties, acteurs, schema’s, nieuwe opnames en nog veel meer.

3. Je wilt niemand van je vervreemden

Een ander probleem bij het gebruik van live action is het risico dat je een groep potentiële klanten van je vervreemdt.

Stel dat u bijvoorbeeld een app heeft gemaakt waarmee mensen muziek kunnen downloaden en beluisteren. Je demovideo toont een jonge blanke vrouw die met drie huisgenoten in een stadsappartement woont en de app op haar feestje gebruikt. Zo worden zoveel andere potentiële klanten die zich niet met die persoon identificeren vervreemd.

Met animatie loop je dat risico niet. Geanimeerde karakters kunnen iedereen zijn (). En je kunt tien geanimeerde karakters hebben voor dezelfde prijs van één – hetzelfde kan niet gezegd worden voor acteurs!

Laten we, met dat in gedachten, eens kijken naar 15 fantastische geanimeerde demo’s die informeren en onderwijzen…

1. Likezoïde

Deze video van Likezoid is bedoeld voor jonge, bruisende mensen die graag Instagram gebruiken. En het ontwerp en de animatie in de video weerspiegelen dat.

De muziek is vrolijk, de kleuren zijn helder, de animatie is boeiend – en de app wordt in minder dan 30 seconden gedemonstreerd. Perfect voor de hedendaagse consument en hun steeds kleiner wordende aandachtsspanne!

Het gebruik van animatie hier heeft Likezoid de vrijheid gegeven om leuke elementen aan hun demo toe te voegen, zoals munten die op het scherm verschijnen:

Bovendien, door illustratie te gebruiken in plaats van echte mensen, zullen de getoonde Instagram-berichten nooit verouderd raken of potentiële gebruikers vervreemden:

2. Hoofdruimte

Als je eerder een Headspace-video hebt gezien, herinner je je die waarschijnlijk nog. Ze hebben een echt unieke, interessante en gedenkwaardige stijl:

Het deel van deze video begint eigenlijk pas na ongeveer 25 seconden, en dat komt omdat er een beetje scène-setting nodig is om potentiële gebruikers te informeren over de kracht van meditatie. Het is tenslotte niet het gemakkelijkste om binnen te komen!

Ze gebruiken ook animatie om de voordelen van meditatie te laten zien – met behulp van een breed scala aan scenario’s die erg duur zouden zijn om te filmen als ze werden opgenomen als live-actiebeelden.

3. Google Assistent

Google Assistent is voor . En dat kan soms een probleem opleveren als je een video maakt.

Met animatie hoef je je geen zorgen te maken dat je iemand van je vervreemdt. In deze video gebruikt Google eenvoudige karakters in een eenvoudige thuisomgeving, dus niemand kan dit echt bekijken en denken: ”

Animatie wordt ook gebruikt om de voice-over slim te helpen bij het vertellen van het verhaal. Wanneer de Google Assistent bijvoorbeeld een vraag over het weer krijgt, vult de animatie dit op een boeiende manier aan:

4. DuoLingo

Het logo van DuoLingo is een schattige uilillustratie, dus een geanimeerde demovideo past perfect bij hun merkstijl.

Deze video is geweldig omdat hij laat zien hoe de app werkt met verschillende gebruiksscenario’s, waaronder verschillende talen die met de app kunnen worden bestudeerd en verschillende beschikbare games:

De video gebruikt ook tekst op het scherm in plaats van audio, wat een geweldige manier is om mensen gefocust te houden op de app en betrokken te houden bij de video.

5. AppToPay

Voor deze korte geanimeerde demo van 45 seconden heeft AppToPay een hele wereld gecreëerd! Deze video bevat veel verschillende personages, evenals een drukke winkelstraat:

Deze geanimeerde wereld stelt AppToPay in staat om te springen tussen een eenvoudige demonstratie van het gebruik van hun app en hoe dit eruit zou zien voor klanten in hun dagelijks leven.

Deze video is energiek en informatief, en de overgangen zijn:

Terwijl dit allemaal gaande is, herinnert AppToPay er nog steeds aan om hun klanten voor te lichten door belangrijke informatie als tekst op het scherm op te nemen:

6. Agorapuls

Een van de grootste voordelen van geanimeerde demovideo’s, waar Agorapulse hier gebruik van maakt, is de mogelijkheid om een ​​uitgeklede versie van uw platform te tonen.

Door je alleen te concentreren op de grotere aspecten van je website of app, zoals merkkleuren en knoppen, hoef je je video niet elke keer te veranderen als je je platform aanpast of bewerkt:

Dit ziet er niet alleen geweldig uit, het betekent ook dat je video langer relevant blijft – dus je haalt het maximale uit je videomarketingbudget!

7. CV.io

Deze advertentie van 30 seconden door Resume.io profiteert ook van het tonen van een uitgeklede versie van het platform.

Naast het verlengen van de levensduur van de video, betekent het voor Resume.io ook dat er geen kijkers vervreemd raken. In plaats van cv’s voor specifieke banen en rollen te tonen, gebruikt deze video vormen en kleuren om tekst weer te geven:

Kijkers leren hoe ze het platform moeten gebruiken en worden niet afgeleid door het lezen van cv’s.

8. Unistem

Het prachtige roze-paarse palet van deze video van Univoice springt meteen in het oog. De video maakt ook gebruik van animatie om direct de doelgroep van de app aan te trekken: muziekliefhebbers. Vanaf de eerste seconde zien we planeet Aarde een koptelefoon dragen en meehuppelen op muziek:

En door de hele video heen zien we verschillende soorten personages die ook van muziek genieten. Het gesplitste scherm is een zeer effectieve manier om de app tegelijk met de geanimeerde karakters weer te geven. Het is alsof je de oorzaak aan de ene kant laat zien en het effect aan de andere kant:

9. Zeamo

Deze demovideo van Zeamo profiteert van alle voordelen die animatie te bieden heeft! We zien uitgeklede versies van de app die in gebruik is – gebruikers opleiden zonder ze te overweldigen met functies:

De video maakt ook gebruik van animatie om het publiek te informeren over de voordelen die het platform te bieden heeft, op een vergelijkbare manier als de Headspace-video.

We zien verschillende personages op verschillende manieren met de app omgaan, dus potentiële klanten raken niet vervreemd. En de achtergronden en pictogrammen zijn eenvoudig – om vervreemding verder te voorkomen. Het zou voor iemand moeilijk zijn om hiernaar te kijken en te denken “”:

10. UberEats

Als uw platform gegevens presenteert, kan dat heel lastig zijn om op video over te brengen.

Met animatie hoef je daar helemaal niet over na te denken. U kunt de gegevens er zo laten uitzien als u wilt – op een manier die uw verhaal het beste vertelt!

Deze demovideo van UberEats laat potentiële gebruikers zien hoe het platform werkt, zonder daadwerkelijke data te gebruiken. Zelfs klantrecensies kunnen worden weergegeven als blokken in plaats van echte tekst:

UberEats gebruikt ook de kracht van animatie om elementen op te splitsen en ze over het scherm te verplaatsen, waardoor een boeiende, informatieve en leuke video ontstaat!

11. Oren van babyolifant

Wist je dat demovideo’s niet alleen voor online platforms en apps zijn? Demovideo’s zijn geweldig om uw klanten te laten zien hoe ze een product kunnen gebruiken.

Deze video van Baby Elephant Ears laat kijkers zien hoe ze het product in 3 eenvoudige stappen op hun baby kunnen gebruiken.

En dan gaat het over de voordelen van het product:

Geanimeerde video’s zijn geweldig om een ​​reeks verschillende scenario’s te laten zien – en geanimeerde baby’s zijn een stuk gemakkelijker om mee te werken dan echte!

12. Jotvorm

Wanneer u een demovideo maakt door de schermen van uw platform of app op te nemen, verliest u een beetje het vermogen om verhalen te vertellen. Animatie lost dit probleem op.

Deze video van Jotform gebruikt karakters om het huidige pijnpunt van hun ideale klanten te benadrukken:

En laat dan ook zien hoe hun product deze problemen oplost. Deze geanimeerde demo gebruikt karakters en instellingen om situaties te laten zien die mensen kennen:

En maakt ook gebruik van gesplitste schermen om aan de ene kant een geanimeerde versie van de app en aan de andere kant een personage te tonen. Hierdoor kunnen kijkers echt zien wanneer het personage klikt waarop ze klikken:

13. Acast

Als podcast-hostingbedrijf moet Acast rekening houden met een breed klantenbestand. Animatie helpt hen om iedereen aan te spreken door veel verschillende karakters te tonen:

Het gebruik van gedurfde en contrasterende kleuren helpt deze geanimeerde demo echt om op te vallen. De video informeert en leidt gebruikers op met call-out boxes en bubbels, en dit op een manier die altijd vloeiend en ontroerend is:

14. XE

XE is een valutaconversie-app binnen Shopify, maar met deze geanimeerde demo kunnen ze hun eigen identiteit creëren.

Elke pagina wordt op het scherm weergegeven in een platte grafische stijl, zonder afleiding om kijkers weg te leiden van de informatieve demonstratie.

Door het gebruik van animatie kan XE verschillende pagina’s tegelijkertijd op het scherm laten zien – een geweldige manier om te laten zien hoe wat er aan de achterkant van de winkel gebeurt, van invloed is op de voorkant:

15. LogMeIn/Slack

Je zou bijna kunnen denken dat deze demovideo van LogMeIn en Slack niet geanimeerd is. De stijl ligt zo dicht bij het oorspronkelijke platform. Dit laat zien dat niet alle geanimeerde video’s eruit hoeven te zien als tekenfilms – er is een breed ontwerpspectrum om uit te kiezen.

De animatie in deze video is eenvoudig en rechttoe rechtaan, maar de voice-over wint echt de dag. De voice-over leidt en informeert kijkers op een duidelijke en vlotte manier, zodat ze het platform efficiënt kunnen gebruiken zodra ze de demo hebben voltooid!

Laatste gedachten

Demovideo’s zijn erg belangrijk om de waarde van uw app, product of dienst te laten zien en om mensen te leren hoe ze er het maximale uit kunnen halen.

Als het gaat om het demonstreren van een app, product of dienst, kan animatie je helpen dit op een boeiende en altijd groene manier te doen.

Geanimeerde video’s zijn deelbaar, kosteneffectief en () zien er professioneel uit.

Als je meer wilt weten, bekijk dan onze pagina Demovideo’s.

0 Shares:
You May Also Like