15 essentiële HBO Max-tips

HBO Max home screen

Als u $ 15 per maand betaalt voor HBO Max, moet u er het beste van maken.

In plaats van doelloos door het startscherm te dwalen, kun je deze HBO Max-tips en -trucs gebruiken om erachter te komen wat je moet bekijken, je volglijst te beheren en efficiënter door de catalogus van de streamingdienst te bladeren. We voegen zelfs een snelle link toe om je abonnement op te zeggen:

Bladeren op genre (drie manieren)

HBO Max-genre resultaten in zoeken

Jared Newman / Gieterij

HBO Max biedt een paar verschillende manieren om de catalogus op genre te filteren:

Selecteer Bladeren in het zijbalkmenu en kies vervolgens een genre uit de lijst. Gebruik de bovenste tabbladen in de zijbalkmenu’s Films of Series om alles van een genre in alfabetische volgorde te bekijken. Gebruik in het zijbalkmenu Zoeken de genrelijst onder de toetsenbord om populaire zoekresultaten van elk te zien.

Vergelijkbare programma’s zoeken

HBO Max

Jared Newman / Gieterij

Hier is nog een manier om erachter te komen wat je kunt kijken op HBO Max: zoek een film of programma dat je al leuk vindt en scrol vervolgens omlaag op de programmapagina totdat je de rij ‘Meer zoals dit’ bereikt. De kans is groot dat je iets soortgelijks zult vinden dat het bekijken waard is.

Beheer je volglijst

HBO Max-volglijstmenu met opties om alles te verwijderen of te wissen

Jared Newman / Gieterij

HBO Max heeft een volglijstfunctie, zodat je dingen kunt markeren om later te bekijken. Selecteer gewoon de + pictogram op een film- of showpagina en het verschijnt in een rij “Mijn lijst” op het startscherm.

Om gemakkelijk volglijstitems te verwijderen, selecteert u uw profielpictogram in het zijbalkmenu en selecteert u het tabblad “Mijn lijst”. Druk op de knop “Bewerken” en selecteer vervolgens afzonderlijke items om te verwijderen of druk op “Alles wissen” om ze in bulk te wissen. (Je kunt je volglijst ook alfabetisch sorteren vanuit dit menu.)

Shuffle-modus activeren

HBO Max shuffle-modus

Jared Newman / Gieterij

Voor bepaalde shows waar het niet cruciaal is om afleveringen in volgorde te bekijken, biedt HBO Max nu een shuffle-knop die afleveringen willekeurig kiest. Zoek het op de infopagina voor shows zoals , , , en .

Slaap niet op Hubs

HBO Max-inhoudshubs

Jared Newman / Gieterij

Naast browsen op genre, kun je de HBO-catalogus ook filteren via de verschillende merken van Warner, zoals TCM, Adult Swim, Studio Ghibli en Cartoon Network. Ga gewoon naar het zijbalkmenu en klik vervolgens op de knop “Hubs” onderaan.

Vind 4K HDR-, Dolby Vision- en Dolby Atmos-content

HBO Max 4K HDR-, Dolby Vision- en Dolby Atmos-indicatoren

Jared Newman / Gieterij

In tegenstelling tot Netflix biedt HBO Max films en shows met 4K, HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos zonder extra kosten. Wanneer je een ondersteunde titel kiest, zou je een lijst met ondersteunde formaten moeten zien op de lijstpagina.

Helaas mist HBO Max een ingebouwde manier om naar titels te zoeken met ondersteuning voor 4K HDR, Dolby Vision en Dolby Atmos, maar je kunt een uitgebreide lijst vinden op HD Report.

Verberg je HBO Max-kijkgeschiedenis

HBO Max

Jared Newman / Gieterij

Heb je een guilty pleasure die je liever verborgen houdt? Om items uit je HBO Max-kijkgeschiedenis te verwijderen, klik je op je profielpictogram in het zijbalkmenu, selecteer je het tabblad ‘Doorgaan met kijken’ en klik je op ‘Bewerken’. Druk op de “X” op een individuele show om deze te verwijderen, of selecteer “Alles wissen” om de lei schoon te vegen.

Films kijken voordat ze weg zijn

HBO Max

Jared Newman / Gieterij

Hoewel HBO Max een geweldige bron is voor het streamen van nieuwe films, blijven veel van zijn titels niet voor altijd op de service. Om te zien welke films HBO Max verlaten, scrol je omlaag naar het gedeelte ‘Bladeren’ in de linkerzijbalk en selecteer je ‘Laatste kans’.

Shows starten met spraak

Lancering van HBO Max-content via spraak op Roku

Jared Newman / Gieterij

Als je een Roku-, Fire TV- of Apple TV-apparaat hebt, kun je spraakopdrachten gebruiken om rechtstreeks naar HBO Max-films of -programma’s te gaan. Probeer de spraakbedieningsknop van je afstandsbediening ingedrukt te houden en zeg ‘Watch Succession’ of ‘Watch The Batman’, en je streamingapparaat doet de rest.

Automatisch afspelen uitschakelen

HBO Max-opties voor automatisch afspelen

Jared Newman / Gieterij

Om automatisch afspelen in HBO Max uit te schakelen, ga je naar Instellingen in het zijbalkmenu en scrol je vervolgens naar het tabblad “Afspelen”. Hier vind je een optie om de volgende aflevering niet automatisch af te spelen wanneer de huidige aflevering is afgelopen.

Houd er rekening mee dat als je meer dan één streamingapparaat hebt, je deze instelling op elk apparaat afzonderlijk moet wijzigen.

Voeg een profielfoto toe

HBO Max profielfoto instellen

Jared Newman / Gieterij

Als je het beu bent om je eerste initiaal als je profielafbeelding te zien, kun je een andere afbeelding kiezen via de iOS- of Android-apps van HBO Max. Selecteer “Beheer profielen” in het profielselectiescherm en druk vervolgens op de bewerkknop boven uw afbeelding. Selecteer op het volgende scherm het camerapictogram boven je afbeelding en kies vervolgens uit populaire personages of upload een afbeelding vanaf je telefoon.

Hoewel je alleen een profielfoto kunt kiezen via de mobiele apps van HBO Max, worden die wijzigingen ook op je tv doorgevoerd.

Maak een kinderprofiel aan

HBO Max kinderprofiel instellen

Jared Newman / Gieterij

Wil je niet dat de kinderen kijken? Kies in het profielselectiescherm ‘Kind toevoegen’ en voer vervolgens hun naam en geboortedatum in.

Op het volgende scherm kun je de maximale leeftijdsclassificaties kiezen die zijn toegestaan ​​voor films en shows, en je kunt optioneel een pincode vragen om terug te schakelen naar een profiel voor volwassenen.

Bekijk HBO Max-shows offline

HBO Max-downloads op mobiel

Jared Newman / Gieterij

Met de advertentie van HBO Maxfree plan, kunt u films en tv-programma’s downloaden voor offline weergave op telefoons en tablets. Zoek maar naar de downloadpictogram tijdens het bladeren door de catalogus.

Standaard benadrukken HBO Max-downloads kleinere bestanden die sneller worden gedownload. Om met hogere kwaliteit te downloaden, tikt u op uw profielpictogram, drukt u op de instellingenpictogram en ga vervolgens naar Downloads> Downloadkwaliteit.

Merk op dat het niet uitmaakt welke kwaliteit je kiest, HBO Max-downloads zijn beperkt tot 30 video’s per account voor alle profielen, en ze verlopen 30 dagen nadat je ze hebt gedownload of 48 uur nadat je bent begonnen met kijken, afhankelijk van wat zich het eerst voordoet. U kunt een download vernieuwen door te tikken op de ! pictogram naast een video op het tabblad Downloads.

Helaas is er geen manier om HBO Max-video’s te downloaden voor offline weergave op je tv, althans niet zonder uitgebreide oplossingen.

Geniet van de audiodescriptie-inhoud van HBO Max

Inhoud HBO Max Audiobeschrijving

Jared Newman / Gieterij

Voor slechtziende gebruikers – of voor momenten waarop je gewoon niet constant naar het scherm wilt kijken – heeft HBO Max een groeiend aantal shows met audiobeschrijvingen. Eenmaal ingeschakeld, hoort u naast een dialoogvenster ook een beschrijving van de actie op het scherm.

Om HBO Max-content met ondersteuning voor audiobeschrijving te vinden, open je het zijbalkmenu, selecteer je ‘Bladeren’, scrol je helemaal naar beneden en selecteer je ‘Audiobeschrijving’.

Houd er rekening mee dat u Audiobeschrijving nog steeds moet inschakelen in het afspeelmenu. Om dit te doen, klikt u op de kleine spraakknop en selecteert u “Engels – Audiobeschrijving”.

Hoe je je HBO Max-abonnement opzegt

Als je je rechtstreeks hebt aangemeld voor HBO Max, kun je de website of mobiele app gebruiken om te annuleren. Tik op je profielpictogram, klik op Instellingen of tik op de tandwielpictogram en kijk vervolgens onder het gedeelte ‘Abonnement’. (U kunt deze weblink ook gebruiken om rechtstreeks naar de instellingenpagina te gaan.)

Op deze pagina staat ook of je je hebt aangemeld voor HBO Max via een andere tv-aanbieder, zoals Hulu of YouTube TV. In dat geval moet je je abonnement via de tv-aanbieder beheren.

Omdat HBO Max ook beschikbaar is als add-on via andere tv-aanbieders, moet je in plaats daarvan mogelijk je abonnement via die aanbieder opzeggen. Ik heb een apart artikel over hoe je je abonnementen kunt beheren via verschillende andere tv-aanbieders.

0 Shares:
You May Also Like