12 van de beste geanimeerde video’s met uitleg over beveiliging – ooit!

Best-Animated-Security-Explainer-Videos

Beveiliging is een van die onzichtbare onderwerpen… je merkt het pas als er iets misgaat. Het is ook een gevoelig onderwerp. Niemand wil zich kwetsbaar en onveilig voelen. Maar we moeten enkele ongemakkelijke realiteiten onder ogen zien wanneer we het hebben over de belangrijke producten en diensten die nodig zijn om ons veilig te houden.

Video is een manier om belangrijke discussies te voeren, zoals veiligheid, met gevoel en nuance die je niet krijgt met rechte tekst. Mensen zijn ook ontvankelijker voor video. Toen ze de keuze kregen tussen tekst of video op een webpagina, gaf 72 procent van de mensen er de voorkeur aan om via video over een product of dienst te leren.

Om de kracht van video in actie te zien, hebben we een groep eersteklas beveiligingsuitlegvideo’s samengesteld die dit lastige onderwerp prachtig behandelen. Houd je ogen open voor de belangrijkste thema’s die door de video’s lopen – we ontdekten dat fantastische beveiligingsuitlegvideo’s een gave hebben om het onzichtbare zichtbaar te maken. Ze houden het licht (en voorkomen dat mensen de broek afschrikken). Het belangrijkste is dat ze real-world oplossingen bieden om veilig te blijven in het aangezicht van gevaar.

Klaar om alles in actie te zien? Hier zijn de 12 beste geanimeerde beveiligingsuitlegvideo’s ooit.

1. Ubihome

In deze prachtig geanimeerde uitlegvideo krijgen we een dag uit het leven van een gezin te zien met Ubihome. We zien mama, papa en kinderen ‘s ochtends vertrekken naar werk en school. Maar een van de kinderen liet een slaapkamerlamp aan. Geen probleem met een Ubihome smart home systeem. Daar is een handige controller voor. Aan het einde van de video zien we hoe Ubihome ervoor zorgt dat elk deel van uw huis wordt bewaakt en beveiligd. Allemaal zonder voice-over. In dit geval werkt het vanwege de manier waarop de beelden elk onderdeel van het Ubihome-systeem communiceren.

2. Kaspersky Internet Security

Zoals het spreekwoord zegt, zien is geloven. Deze Kaspersky-uitlegvideo transformeert onzichtbare bedreigingen zoals hackers in dingen die we kunnen zien, zoals een bankkluis die explodeert en donkere schaduwen die rond computers op de loer liggen. Er is zelfs een koe opgestraald door buitenaardse wezens aan te vallen. Maar met een druk op de knop kan het allemaal worden beschermd door een Kaspersky-krachtveld. Zelfs als je niet gelooft in een op handen zijnde buitenaardse aanval, is het gemakkelijker om een ​​aanval te koppelen aan vliegende schotels dan de dreiging van zoiets vaags als ‘kwaadaardige software’. Deze Kaspersky-video maakt de gevaren reëel en toont vervolgens de manier om beschermd te worden.

3. Virgin Media-beveiliging

In deze speels geïllustreerde video maken we kennis met een reeks ‘internet-narren’ die op het punt staan ​​een nietsvermoedend gezin aan te vallen. We zien inhoud voor volwassenen uit een computer springen om een ​​onschuldig kind aan te vallen, een moeder die wordt geteisterd door enge, kruipende virussen, en een vader die op het punt staat een onveilige online aankoop te doen (ondanks waarschuwingen van een Big Mouth Billy Bass die op de muur). In de laatste frames zien we dappere ninja’s van Virgin Media Security in volle strijd tegen de ‘internetnasties’ namens de familie.

4. XYGATE SecurityOne

Internetbedreigingen zijn altijd in ontwikkeling. Zelfs als uw bedrijf wordt beschermd, wordt u mogelijk niet voldoende beschermd. Deze boeiende video brengt een van de meest duivelse manieren aan het licht waarop hackers kunnen aanvallen. In de video zien we een lage en langzame aanval die wordt uitgevoerd door een gemaskerde bandiet die langzaam onopgemerkt een bedrijf binnensluipt. XYGATE SecurityOne betrapt de bandiet op heterdaad snel en betrouwbaar. Niemand wil nadenken over veiligheidsdreigingen, maar dit voorbeeld toont het gevaar op een ontwapenende manier die de discussie opent … en vervolgens duidelijk een krachtige oplossing articuleert.

5. Yoti

Identiteitsdiefstal kan eng zijn. In deze video introduceert Yoti zijn beveiligde identiteitsservice met de hulp van enkele heerlijk eigenzinnige personages. Via een felblauwe klodder, een geel meisje en een geheel groene hacker leren we dat Yoti persoonlijke gegevens versleutelt en versleutelt om het zo veilig te maken dat niemand het kan ontgrendelen zonder jouw toestemming. Aan het einde van de video is het gemakkelijk om de kracht te begrijpen van het beveiligen van uw digitale identiteit door middel van deze benaderbare karakters. De service is zo onkraakbaar dat zelfs Yoti je persoonlijke gegevens niet kan zien.

6. HP netwerk en beveiliging

Uw printer is niet zomaar een printer… het is een opstapje voor hackers. Deze HP Network & Security-video legt de kwetsbaarheden bloot van elk apparaat dat op uw netwerk is aangesloten. Dan slaat de zware toon van de muziek en de voice-over meteen om als deze gevaarlijke openingen worden blootgelegd. Opzwepende muziek doorbreekt de kommer en kwel van hackeraanvallen, en we leren dat HP de oplossing heeft om elk onderdeel van uw netwerk te beschermen. Hoewel dit qua toon een van de zwaardere video’s is, is het dramatisch als de stemming verandert.

7. Pijlbeveiliging

Deze video begint met een live-action shot van een kind dat bladert door wat lijkt op een normaal stripboek. Die scène verandert snel in een donker geanimeerde wereld waar een kwaadaardige rode dreiging op hol slaat. Als we dichterbij komen, zien we dat de rode dreiging eigenlijk een hacker is die gegevens steelt van onschuldige voorbijgangers op straat. De video sluit af door terug te keren naar het echte leven, waar een Arrow Security-professional aan het werk is om rode vlekken op te sporen. Door hacking voor te stellen als een rode dreiging die door onschuldige slachtoffers raast, voelt het kwaad reëler aan. Zo ook de bescherming.

8. Poolwolf

Zoveel IT-professionals worden genegeerd wanneer ze mensen in hun bedrijf waarschuwen voor beveiligingsrisico’s, dat Arctic Wolf besloot het een naam te geven: “beveiligingseffectiviteitsstoornis”. Deze video beschrijft het met hilarisch effect. Er is zelfs een geknevelde IT-man die probeert iets te zeggen terwijl het hele kantoor in vlammen opgaat door beveiligingsinbreuken. Het effectieve aan deze video is het gebruik van humor om de ruwe kantjes van een zeer reëel probleem weg te halen, zodat het kan worden aangepakt. Het is ook niet bang om enkele serieuze statistieken naar huis te halen die de schade laten zien die kan worden aangericht door de beveiliging te negeren. Het doet het gewoon op een manier waardoor je wilt luisteren.

9. Isotec-beveiliging

De video van Isotec Security is een winnaar omdat hij er alles aan doet om mensen veilig te maken, met een verrassende wending. Isotec Security creëert niet alleen ‘veilige ruimtes’ waar medewerkers zich meer ontspannen kunnen voelen, het zorgt ook voor een betere kwaliteit van leven. Een 3D-model van de veiligheidsingang van Isotec breekt de technologie uit, zodat het gemakkelijk te begrijpen is. Vervolgens trekt de video een slimme switcheroo om de beveiligingsvoordelen van het product te onderstrepen. In de video zien we een man het gebouw naderen. Hij heeft de uitstraling van een schurk met zijn donkere snor. We nemen aan dat hij een gevaarlijk persoon is die buiten gehouden wordt. De grote onthulling laat zien dat we de man verkeerd hebben ingeschat. Een fout die Isotec-technologie nooit zal maken.

10. Arlo Smart

Wist je dat eekhoorns je huisbeveiligingssysteem kunnen activeren? Met het Arlo Smart Home Security System heb je een eenvoudigere manier om de beveiliging van je huis te bewaken — zonder alle vervelende eekhoornmeldingen. Arlo’s boeiende animatiestijl trekt je mee vanaf het eerste frame. Herkenbare voorbeelden, zoals de hond van de buren, maken het gemakkelijk te begrijpen wat dit systeem voor u kan doen. De vrolijke verteller geeft het een vermakelijk tintje dat je geïnteresseerd houdt, zelfs door de algoritme-dingen. Let op de call-to-action aan het einde. Overweeg een alternatief einde te maken om een ​​call-to-action in je volgende video te testen. Houd een groenblijvende versie als een fallback.

11. Sophos-campagne voor de publieke sector

Sophos had een behoorlijk grote klus met deze video. Het doel was om te laten zien wat bedrijven krijgen door hun IT te consolideren met één enkele leverancier. Het is gelukt door kijkers mee te nemen op een avontuurlijke reis waarbij je blijft raden wat er gaat gebeuren. De boeiende animatie begint in de ruimte, komt neer op aarde en leidt ons door een moderne stad. Een stad Sophos is bij uitstek gekwalificeerd om te beschermen. De creatieve animatie en tekstplaatsing in deze video houden je tot het einde betrokken.

12. Sophos Mobiel

Heeft u ooit beveiliging moeten instellen op een mobiele telefoon in het netwerk van uw bedrijf, terwijl u naar Michael Flatley, Lord of the Dance kijkt? Dan staat Sophos Mobile voor u klaar. Deze video leidt ons door ongebruikelijke voorbeelden en toont een systeem dat veilig en gebruiksvriendelijk is. Dit is het systeem dat je nodig hebt om een ​​mobiel apparaat te vergrendelen tijdens deltavliegen in Nova Scotia. De opvallende voorbeelden helpen een aantal van de complexiteiten van de functies te doorbreken, evenals de onverstoorbare rust van de voice-over. Al met al voldoet Sophos volledig aan zijn slogan: Security made simple.

Succes met uitlegvideo’s over beveiliging

Hoewel het moeilijk is om iets onzichtbaars als beveiliging te verkopen, zijn er duidelijke manieren om te slagen, zoals we in deze video’s zagen.

Maak het gevaar zichtbaar, ook al is het met vliegende schotels en ninja’s. Zien is geloven. Gebruik een lichte aanraking en humor om te voorkomen dat dingen te kommer en kwel worden en om mensen geïnteresseerd te houden. (Een pratende vis aan de muur kan geen kwaad.) Houd het echt. Nadat je de spanning en het gevaar hebt opgedreven, verspreid je het met echte oplossingen voor beveiligingsrisico’s. Geef mensen manieren om zich veiliger te voelen.

In de wereld van vandaag zijn er veel gevaren om voor te waken. We weten dat we ons een beetje veiliger voelen na het bekijken van deze beveiligingsuitlegvideo’s. We hopen dat u dat ook doet, en dat u genoeg ideeën heeft voor uw volgende campagne. Als je wat meer video-inspiratie nodig hebt, bekijk dan de beste uitlegvideo’s aller tijden. Ooit.

Je kunt ook je vaardigheden voor het maken van video’s aanscherpen. Ontvang de ultieme gids voor het maken van de perfecte uitlegvideo om erachter te komen hoe.

0 Shares:
You May Also Like