12 ongelooflijke voorbeelden van onboarding van gebruikers

Heb je ooit een app of stukje software gedownload en gedacht… wat nu?!

Veel te vaak voldoet onboarding niet aan wat klanten van bedrijven verwachten. Eigenlijk, meer dan 90% van de klanten hebben het gevoel dat de bedrijven waar ze van kopen zouden kunnen ” als het gaat om onboarding.

Het moet gemakkelijk zijn om met een nieuwe app, product of dienst aan de slag te gaan – niet moeilijk.

Wanneer onboarding moeilijk is – – klik je misschien een beetje rond en doe je zelf wat navigatie, maar vaker wel dan niet, zul je waarschijnlijk gewoon iets beters vinden.

Volgens nieuwe gegevens 86% van de mensen zegt dat ze eerder loyaal zullen blijven aan een bedrijf dat investeert in onboarding content die hen verwelkomt en opvoedt nadat ze hebben gekocht.

Met dat in gedachten gaan we 12 ongelooflijke voorbeelden van gebruikersonboarding bekijken om erachter te komen waarom ze zo geweldig zijn en hoe u hun succes kunt evenaren voor uw eigen product of dienst.

1. MHA MacIntyre Hudson

Geweldige onboarding bepaalt de verwachtingen van de klant meteen. En deze video van MHA MacIntyre Hudson doet precies dat door aan gebruikers uit te leggen wat ze kunnen verwachten wanneer ze contact opnemen met het bedrijf voor auditdiensten:

MHA MacIntyre Hudson levert accountancy-, audit-, belasting- en bedrijfsadviesdiensten aan ondernemingen en particulieren in het VK.

Deze services worden over het algemeen als ingewikkeld en hinderlijk beschouwd – dus een geweldige introductievideo zoals deze kan gebruikers echt op hun gemak stellen.

Onboarding-video’s zijn een geweldig hulpmiddel omdat mensen video’s bekijken om te leren. Op de vraag hoe zij vinden dat bedrijven kunnen verbeteren met betrekking tot onboarding, een indrukwekkende 69% van de mensen zei dat ze vonden dat er meer video zou moeten worden gebruikt.

2. DuoLingo

DuoLingo is een populaire taalleersoftware met meer dan 25 miljoen actieve maandelijkse gebruikers.

Iedereen die heeft geprobeerd een tweede taal te leren () weet hoe moeilijk het is om niet alleen een begin te maken, maar ook om vooruitgang te blijven boeken.

DuoLingo bestrijdt dit door gebruikers geleidelijk te onboarden. Gebruikers worden vooraf een aantal vragen gesteld:

Het proces is leuk, eenvoudig en helemaal niet overweldigend.

Na de eerste vragen biedt de software gebruikers aan om hun dagelijkse doel bij te houden. Deze ‘soft onboarding’ geeft gebruikers de kans om zich direct of op een later tijdstip aan te melden:

Zelfs zonder zich aan te melden voor een account, hebben gebruikers nog steeds toegang tot sommige functies van de software. Terwijl ze dit doen, worden gebruikers regelmatig gevraagd om zich aan te melden om volledige toegang te krijgen:

Na het aanmaken van een profiel profiteren gebruikers ook van regelmatige e-mails die hen aanmoedigen om de software te blijven gebruiken – ongetwijfeld een handige manier voor DuoLingo om hun churn rate laag te houden:

Een bijzonder interessant kenmerk van DuoLingo’s onboarding is dat het onthoudt wanneer je de software hebt gebruikt en de volgende dag op hetzelfde tijdstip een prompte e-mail verzendt – waardoor je waarschijnlijker wordt dat je het platform gebruikt en het ook fungeert als een vriendelijke herinnering om door te gaan met leren.

3. Instagram

Instagram is een van de meest populaire sociale netwerksites die er zijn, met ongeveer een miljard actieve gebruikersen er komen steeds nieuwe gebruikers bij.

Het aanmeldingsproces is vrij pijnloos:

En gebruikers worden aangemoedigd om het platform te gaan gebruiken zodra ze zich voor de eerste keer aanmelden.

Aangezien Instagram een ​​sociale netwerksite is, wordt nieuwe gebruikers aangemoedigd om eerst accounts te volgen waarin ze geïnteresseerd zijn. Om dit gemakkelijk te maken, toont Instagram nieuwe gebruikers een lijst met de meest populaire accounts die ze mogelijk aanspreken:

Het enige wat gebruikers hoeven te doen is op de blauwe ‘volgen’-knop te drukken en hun feed zal gevuld worden met berichten van de volgende accounts.

Instagram stelt vervolgens volgende stappen voor voor gebruikers om hen te helpen het meeste uit hun account te halen. Al deze suggesties zijn optioneel, dus als gebruikers geen tijd hebben om alle stappen in één keer uit te voeren, kunnen ze terugkomen en hun onboarding op een later tijdstip voortzetten.

En dat is het dan voor Instagram onboarding! De populariteit van dit platform laat zien dat je niet over-the-top hoeft te zijn met je onboarding-inspanningen, mensen zullen net zo goed gebruik maken van eenvoudige, duidelijke instructies die hen helpen een vliegende start te maken.

4. Slack

Met meer dan 600.000 organisaties die het gebruiken en 12 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, heb je waarschijnlijk wel eens van Slack gehoord. Het is een instant messaging-platform dat fungeert als alternatief voor e-mail.

De onboarding van Slack is niet alleen eenvoudig, maar ook boeiend. Kijk maar eens naar de leuke illustraties en geestige kopie:

De eerste installatie is snel, pijnloos en bevat enkele leuke geanimeerde micro-interacties:

Met slechts een paar klikken kan iedereen een Slack-werkruimte maken en zijn team uitnodigen. Slack gebruikt de informatie die tijdens het eerste onboardingproces is gegeven om geautomatiseerde berichten en groepen te maken, maar deze kunnen later eenvoudig worden aangepast:

Tijdens de eerste paar interacties van een gebruiker met Slack, worden ze geholpen met kleine tips en trucs:

Deze aanpak is echt geweldig omdat het de gebruiker genoeg informatie geeft om hem te helpen, maar het is niet overweldigend of storend.

5. Dropbox

Bestandshosting is een noodzaak, maar het is niet per se iets dat we allemaal leuk vinden. Het uploaden en organiseren van bestanden kan een gevreesde klus zijn, en Dropbox begrijpt dat.

Wanneer nieuwe gebruikers zich aanmelden bij Dropbox, kunnen ze in hun eigen tempo vooruitgang boeken. is optioneel.

Gebruikers worden uitgenodigd om een ​​productrondleiding te volgen die vier belangrijke functies van de service behandelt: bestanden toevoegen, organiseren, delen en het helpcentrum.

Elke functie gaat vergezeld van een handige gif die gebruikers precies laat zien wat ze moeten doen:

Daarnaast is er een ” PDF beschikbaar die gebruikers op elk moment kunnen bekijken als ze hun geheugen moeten opfrissen.

6. AirBnB

Toen AirBnB in 2008 ter plaatse crashte, ontwrichtte het de reisindustrie echt. En om dat niveau van verstoring u te veroorzaken om ongelooflijke gebruikers aan boord te hebben omdat je mensen weghaalt van wat ze weten en ze kennis laat maken met iets totaal buitenaards.

Tegenwoordig heeft AirBnB ongeveer 150 miljoen gebruikers van meer dan 65.000 verschillende steden. Laten we dus eens kijken hoe ze nieuwe gebruikers verwelkomen.

Wanneer u voor het eerst op de knop Aanmelden op de AirBnB-site klikt, krijgt u verschillende aanmeldingsopties – dus u kunt meteen aan de slag.

Na het aanmelden wordt gebruikers gevraagd om meer details toe te voegen, zoals hun telefoonnummer en een profielfoto. AirBnB maakt heel duidelijk waarom ze om deze dingen vragen, maar wat echt fijn is, is dat je dit niet meteen hoeft te doen.

Alles kan worden overgeslagen, wat betekent dat je binnen enkele seconden aan de slag kunt:

Nadat ze op de knop ‘Start verkennen’ hebben geklikt, kunnen gebruikers gemakkelijk precies vinden wat ze zoeken. In slechts drie klikken konden we AirBnB’s in New York bekijken:

7. Begrip

Notion is een werkruimte die teams kunnen gebruiken om te schrijven, plannen, samenwerken en zich te organiseren. Het combineert in feite al uw dagelijkse werk-apps in één!

Gebruikers melden zich eenvoudig aan met hun zakelijke e-mailadres en beantwoorden één vraag over hun rol:

Van daaruit kunnen ze meteen aan de slag met een werkruimte die op elk moment kan worden gepersonaliseerd.

De pagina Aan de slag nodigt nieuwe gebruikers uit om verschillende functies uit te proberen om er vertrouwd mee te raken:

Nadat gebruikers met deze functies hebben gespeeld, kunnen ze de rest van de werkruimte verkennen. Elke functie heeft een handige beschrijving die gebruikers helpt om het meeste uit de software te halen:

8. Rustig

Calm is een meditatie-app om mensen te helpen beter te slapen.

Zodra nieuwe gebruikers de app voor het eerst openen, wordt de rustgevende sfeer van de app duidelijk door de branding:

Gebruikers worden uitgenodigd om de app te personaliseren om alle aanbevelingen te doen die relevant zijn voor hun doelen. Nogmaals, het rustgevende kleurenschema helpt gebruikers zich op hun gemak te voelen:

Na het beantwoorden van de eerste vragen, krijgen gebruikers een persoonlijk startscherm met aanbevelingen voor dingen die ze kunnen doen om hen te helpen ontspannen:

Maar daar houdt de onboarding niet op! Telkens wanneer nieuwe gebruikers de app gebruiken, krijgen ze mini-tutorials om hen op weg te helpen:

Net als DuoLingo moedigt de app nieuwe gebruikers ook aan om de app te blijven openen met zachte pushmeldingen:

9. Helderheid

Lumosity is een app voor hersentraining die gebruikers aanmoedigt om games te spelen die hun geest uitdagen en hun geheugen verbeteren.

Net als bij Calm draait het onboardingproces om het creëren van een gepersonaliseerde gebruikerservaring:

Het legt ook de wetenschap achter de software uit en wat gebruikers kunnen hopen te bereiken met de app:

Omdat de games op Lumosity allemaal gericht zijn op het verbeteren van het cognitieve vermogen, veranderen ze dagelijks om gebruikers een nieuwe uitdaging te bieden. Dit betekent dat onboarding een constante taak is voor de app, omdat nieuwe games voor gebruik moeten worden uitgelegd.

Wanneer een gebruiker een game opent die hij nog nooit eerder heeft gespeeld, wordt hem een ​​snelle en gemakkelijke demonstratie aangeboden die hem helpt om aan de slag te gaan. De meeste van deze demonstraties zijn ook interactief, zodat gebruikers het kunnen proberen voordat ze aan de eigenlijke oefening beginnen:

10. MijnFitnessPal

Afvallen is moeilijk en iets waar een groot percentage van de bevolking mee worstelt. Volgens onderzoek van Kantar is 38% van de volwassenen in het VK ”.

Dus fitnesssoftware, zoals MyFitnessPal, heeft een ongelooflijke onboarding van gebruikers om gebruikers aan te moedigen aan de slag te gaan met de app en ook om ze door te laten gaan.

Onboarding met MyFitnessPal is eenvoudig. De app stelt je alleen de nodige vragen die nodig zijn om een ​​unieke ervaring voor je te creëren:

De voortgangsbalk is handig om gebruikers te laten weten hoe ver ze in het onboardingproces zijn.

Na het invoeren van hun persoonlijke gegevens krijgen gebruikers direct een aangepast plan te zien om hen te helpen gewicht te verliezen:

Vervolgens laten stapsgewijze instructies gebruikers weten hoe ze hun calorieën kunnen bijhouden door het voedsel dat ze hebben gegeten te selecteren:

En de portiegrootte:

Tijdens het hele proces worden gebruikers begeleid door handige pop-upvensters met informatie:

Over het algemeen is de onboarding van MyFitnessPal duidelijk, eenvoudig en niet opdringerig. Het maakt het gemakkelijk voor gebruikers om met hun app aan de slag te gaan en te blijven werken aan het bereiken van hun streefgewicht!

11. Natuurlijke cycli

Natural Cycles is ‘s werelds eerste anticonceptie-app. Dus als pionier in de branche kun je er zeker van zijn dat ze een ongelooflijke onboarding hebben!

Het begint met een gedetailleerd overzicht van de voorwaarden. Als persoonlijke gezondheidsapp is het belangrijk dat gebruikers begrijpen hoe ze deze correct moeten gebruiken en de gebruiksvoorwaarden accepteren. Deze zijn helder en beknopt weergegeven:

Na het klikken op ‘Accepteren’ wordt de gebruiker uitgenodigd om zijn naam en geboortedatum in te voeren. Er is geen andere informatie vereist om aan de slag te gaan.

Vanaf daar begint een snelle 4-staps demo-tour, zodat gebruikers de app grondig kunnen verkennen voordat ze tot aankoop overgaan:

De app helpt gebruikers hun menstruatiecyclus bij te houden om zwangerschap te voorkomen, dus het is uiterst belangrijk dat gebruikers weten hoe ze de app correct moeten gebruiken en dat ze de app consequent gebruiken.

Na het onboarden van gebruikers, overtuigt Natural Cycles hen om door te gaan met volgen met boeiende bemoedigende berichten:

12. Evernote

Evernote is een populaire app voor het maken van aantekeningen waarmee u uw ideeën, projecten en takenlijsten kunt vastleggen en prioriteren. Het heeft momenteel meer dan 8 miljard aantekeningen gemaakt door 225 miljoen gebruikers!

Net als AirBnB heeft Evernote een extra uitdaging als het gaat om onboarding: de status-quo doorbreken. Ze moeten mensen ervan overtuigen dat het gebruik van hun app beter en gemakkelijker is dan het gebruik van de notitieblokken die ze al hebben.

Het begint vrij eenvoudig, doordat u zich kunt aanmelden met uw bestaande Google-account of met een ander e-mailadres:

Van daaruit worden gebruikers direct naar een interactieve demo geleid – compleet met leuke animaties en een geweldige stap-voor-stap uitleg:

Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende notities voor hun eerste Evernote-taak: een takenlijst, een projectplan, een vergadernotitie of een blanco notitie.

Er is ook een pop-up ‘Aan de slag’ die gebruikers door een meer diepgaande rondleiding leidt:

Wanneer dit begint, wordt gebruikers gevraagd waar ze vervolgens op moeten klikken door hotspots als volgt te pulseren:

Al deze functies zorgen ervoor dat de onboarding van Evernote echt praktisch is en geen enkele truc mist!

Laatste gedachten

Incredible onboarding is jouw manier om nieuwe klanten een warm welkom te heten en de eerste stap om ze om te zetten in levenslange gebruikers van je product, merk of software.

En met 97% van de mensen is het ermee eens dat de video een effectief hulpmiddel is om nieuwe klanten te verwelkomen en op te leidenwat is een betere manier om te beginnen dan met een onboarding-video?

Klik hier voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like